*

Pappa 1: "Lycka kommer inte av pengar, min son."
Pappa 1: "Pengar kommer inte av lycka, min son."

Men jag tänkte: Nä.

Idag sovs det lite längre än tänkt minsann. Vaknade klockan 8, jag började 8. Kunde ha skyndat mig, kastat i mig nåt ätbart och hunnit vara med minst halva lektionen (vilket jag faktiskt vill, egentligen). Men jag tänkte: Nä.    Idag fick sängen vinna. Men jag gick ändå upp inte så långt efter det och i lugn och ro gjorde i ordning gröt och te och chillade tills nästa lektion började.

Efter lunchen hade vi Svenska, men vi fick gå hem eller vart som helst för att skriva på en reklektion och teatern vi såg förut. "Fordringsägare" hette den visst, av August Strindberg. Jag fruktade att jag skulle gå hem med tanken att jag skulle skriva o få nåt gjort men istället däcka så fort jag kom innanför dörren.

Jag däckade inte, men vet ni vad jag gör? Jag ställer mig och diskar;o Hade ett helt berg i diskhon så jag tänkte bara diska ett par saker, ta lite i taget liksom. Det slutade med att jag typ storstädat hela köket. Förutom golvet. Golvet behöver dammsugas i hela lägenheten.. men min dammsugare låter ju som ett kometnedslag. Efter det skrev jag iallafall punkt 1 på arbetet. Bara punkt 2 och 3 kvar. Punkt 2 ska vara längst, det ska bli 1-2 A4... Sen somnade jag.

Efter skol vare Dramat som gällde. Kände mig inte så pepp idag, men det gick lite över sen.. Vet inte riktigt, men blev eftertänksam och nere för att vi först pratade om en teaterhelg som är nu till helgen i Ånge. Några vill äka på den men jag vet inte alls hur jag ska göra. Det känns som att det händer så mycket i helgen och jag vill göra allt,  så jag kanske skiter i allt istället. Det jag behöver är väl egentligen att ta det lugnt och ta hand om mig själv. Men har iaf anmält mig till en salsa intensivkurs på söndag kl 10 (10?;O -.- *gäsp*) Men det kommer nog bli kul.

Efter dramat skulle jag egentligen hem, hämta datorn på vågis, göra nån snabb mat, slänga i mig den lite snabbt och cykla iväg till Salsan till kl 7 (kurs på NBV). Men jag tänkte: Nä.     Idag fick soffan vinna. Så jag har chillat och lagat god mat. Det blir svampstuvning (av kantarellerna som vi plockade på hälsaharmonikursen), la den på rostade mackor. Till har jag gjort en sallad med tomat, isbergssallad, mozzarellaost, vanliga ostkuber, olivolja och diverse kryddor.

Nu ska jag ta och käka det och se ett avsnitt True blood!! Och jag ska mååå, och inte tänka på allt jag måste tänka på. Chille on brooo!

Ha det kung
Lev och va ung

*

"Just nu har jag minnesförlust och deja-vu-upplevelse på samma gång. Jag tror att jag har glömt det här förut."
-Steven Wright

Okey let's dance

Vi har hittat en låt till den andra barngruppen nu (rymdvarelserna), Slagsmålsklubben - Han som tuggar med öppen mun dör. Haha, jag och klara hade typ roligast. Hade väldigt kul när vi planerade innan iaf. Man blir väldigt glad av den låten, i synnerhet när man hittar på så konstiga/roliga/gulliga steg till den xD Hehe, det kommer bli fint.

Efter dansen bar det iväg till dansen! Denna gång på Norrdans med Sara, och nu vare min tur att vara elev. Åh det är så härligt när man är koncentrerad och hänger med!:D och fattar hur man ska göra rörelserna. Samma sak på Willsons dans, jazzen, förra gången fattade jag ett par grejer jag inte fattat hur man skulle göra riktigt på typ flera månader. Ibland fattar hjärnan, men kroppen är lite efter. Sedan plötsligt, efter en övning efter övning får man som en uppenbarelse. Jahaaaa, men varför har jag inte gjort sååå tidigare!

På Norrdans är det en sån härlig grupp oxå, jag är yngst, sen är det alla möjliga åldrar. Och Sara är en jättebra pedagog.

Dansaaaaaaaaaaaaaaa!


Det där lärde jag mig själv oxå när jag kom hem och fortfarande kände mig dansig, iaf som personen närmast för:P Det var jobbigt för handleden kände jag. Det är dock inte sån dans vi dansar på Norrdans^^

Sov i hatten
Vakna av kallt vatten


*

"Smärtan slipper ingen undan, men lidandet är självvalt."
-Greta Ranolph

Ur "Blå boken", Mitt önskedjur - Emma 7 år

jag vil ha en Hund o det ska vara en cockerspaniel o jag vil ha en Hest åkså men jag vet inte var jag ska ha den

*

"Every lonely heart has a keeper, every lonley woman needs a man."
-Billy DavisTiddelipom

Lite vettig var man igår iallafall. Jag gick upp vid halv 11 och försökte se på VM, damernas linjelopp, på svt.se. Dock hackade ljudet bara på min fina dator med världens segaste och dåligaste internet och jag fick aldrig nån bild så jag gav upp och såg på true blood istället:) Efter det testade jag igen, fick bild, men det hackade fortfarande. Men jag kunde hänga med litegrann, tills slutet, då blev det helt stopp och jag missade målgången -.- Men jag såg eller hörde aldrig nåt om Emma Johansson så jag antog att det inte gick så bra så då var det inte liiika intressant att se. Det var ju henne jag ville följa. Emma som kör världslopp för Härnösands cykelklubb yey. Fick veta sen att en massa saker hade krånglat med cyklarna och hon blev 11. Frustration.

Det är lite kul det här. Man är ju oftast bara intresserad av att kolla på de sporter man själv håller på med. Hade det vart hockey eller fotboll eller nåt annat hade jag inte brytt mig alls. Men det är väl en annan sak när man vet lite om sporten i sig. Okej jag är inte helt freakad. Vissa skulle väl nästan avlidit om de missat det, men jag tycker bara det kan va lite kul att halvkolla på det. Det är väl mest för Emma jag vill följa det.

Senare på dagen tog jag racern och for ut och cyklade med Emil. Det blev lugn takt för honom eftersom jag inte tränat så på hur länge som helst. Vi körde mest i prat-takt men ibland körde vi på lite i nån uppförsbacke, emil höll en nån hastighet med hjälp av cykeldatorn och det var "bara" för mig att ligga på rulle. (Ja, dessa cykeltermer säg.) Blev slut av ingenting typ. Men vi körde fin runda som jag gillar, runt o-ringen, förbi golfbanan osv. I slutet ringde Mamma till Emil och pratade ett bra tag så då passade jag på att lägga på ett kol. Så tills jag kom till älandsbro "centrum" körde jag det hårdaste jag förmådde, det kändes skönt.

(Bilden är inte från igår, men jag var ungefär lika taggad!^^)

Haha, jag förstår inte riktigt vad det är som är så kul eller skönt. Det är ju jättejobbigt. Men man får en kick och det känns bra när man lyckas fast man är utmattad i benen. Hm, ja, det är ändå en skön känsla. Såvida man inte ligger långt efter klungan på nån tävling, då äre bara pissed. Åh, jag saknar den tiden jag höll igång och var med och tävlade... ja, speciellt när det gick bra:D Får lite ångest ibland när de andra åker på SM och andra tävlingar, liksom, där kunde jag vart. Tränarna säger oxå att jag skulle kunna gå långt i cyklingen, att jag har sånt bra rundtramp och spurt osv, om jag bara tog mig tiden, inte var lat, verkligen ville. Och här sitter man vid datorn. Ångest. Men det är mycket man vill. Och jag gör mycket annat som verkligen vill och trivs med så jag är glad:)

När vi hade cyklat klart gick jag och Emil och handlade lite grejs och lagade sedan mat hemma hos mig. Kassler med curry och banan, det blev namnam. Så pratade vi en massa om massa saker:) Min store lillebror Emil. Åt lite vindruvor senare, pratade mer. Det var en behövd kväll.

Idag var det barndans än en gång, det gick bra det. Vi har bestämt att de ska vara stjärnor på uppvisningen. Det är ju rymd-tema. De ska dansa till en Detektivbyrånlåt ("Nattöppet") och det är så gulligt! Den andra gruppen vi har ska vara gröna rymdvarelser. Nån som har förslag på musik till det??? Lite mer mystik kanske eller nåt.. vi måste hitta nån låt snarast.

Okey let's dance
Let's walk to france
Let's go nowhere
It is not fair
Round all the world
Tiddelipom
*

"Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken"

Imornidag

Jag vet inte vad jag ska göra imorn (idag). Skönt. Men har skrivit ned lite saker som jag skulle kunna göra:) Eller lite borde göra kanske.

  • Träna (cykla landsväg)
  • Kolla om det går att se Emma Johansson, VM på svt.se
  • Skriva hälsaharmonigrejset
  • Panta burkar
  • Laga Kassler med curry och banan
  • Öva på "Stål"
  • Läsa
  • Rota i lådorna
Sov himmelskt bra
Ge och ta och få och ha

Fredag?;O

Vaknade på fel sida idag. (vad är det för uttryck egentligen?). Försov mig o vaknade 45 minuter efter jag börjat. Morgonen kunde blivit bra. Kom dit och väntade på att jag skulle få säga till läraren att, förlåt, jag vaknade nyss, åsså skulle hon berätta vad jag skulle göra åsså skulle allt vara bra. Men jag väntade, hon gick omkring och delade ut papper till alla. Pratade med de andra, delade ut ett papper till mig, sa inte ens hej. Yeeeey, så morgonen fortsatte vara dålig.

När jag väl sa att jag inte fattade vad vi skulle skriva, eller vad hon menade med nånting så sa hon bara men skriv det då. Att du inte vet vad det betyder. Äh! Vafan. Då satte jag mig och tjurade istället. Kan hon inte bara förklara så jag fattar vad det är jag ska skriva om.

Det är inte alltid jag blir på dåligt humör när jag försover mig, verkligen inte. Men ibland slår det slint bara. O då är det som att vissa aktar sig för mig. Jag pratade med henne efter lektionen igen och frågade lite till. Hon sa men du är på dåligt humör nu så jag tycker du skriver bara vad vi gjort på lektionerna tillobörjamed. Som om hon var rädd att jag skulle få ett utbrott på henne. Men vet inte riktigt vad som hände sen men vi pratade lite så bröt jag ihop typ. Lite oförklarligt. Men plötsligt skulle hon börja fråga om det var nåt annat som var jobbigt, om nåt hade hänt. Och då blev det ju bara ännu värre åsså trodde hon väl annu mer att nåt hade hänt. Hur ska man förklara det? "Jag är inte ledsen, inget har hänt. Jag bara är känslig ibland för ingenting." gah. Undra om nån förstår alltså. Jag gjorde iallafall mitt bästa för att förklara.

Hon sa iallafall att hon tyckte jag skulle ta en promenad eller nåt ifall jag inte hade annat för mig. Och jag hade ingen mer lektion innan lunch så jag gick en promenad till sälsten och satt där på en sten på stranden och frös arslet av mig. Men i övrigt gjorde det gott^^ Det gick förbi en gubbe med en hund. Han lär väl ha trott att jag satt där och förberädde mig för att dränka mig i havet, eller åtminstone var deprimerad på nåt sätt. Vilket jag absolut inte är, ibland har man dagar då man bara behöver ta det lugnt bara. Stunder man inte känner för att prata eller skratta, kanske tillomed vill gråta, men ändå mår så himla bra. Det kanske låter konstigt men så äre. För mig iallafall. Vissa ser väl mig som en glad och positiv person. Jag är ofta glad och positiv oxå, men ibland är man lite mer tankfull kanske och filosoferande. Lite away från nuet. Man ska leva i nuet, men inte till 100% 24/7. Man behöver lite eftertanke oxå.

Ehm, nu blev det djupt och filosoferande. Jag är hungrig. Ska göra en macka med tomat o basilika. Klockan är halv 3. Jag hade ingen lust att gå ut. Skönt att vara hemma.

Efter den kalla promenaden gick jag och åt lunch, nästan ingen i matsalen ännu. Skönt. Tog det lugnt som fan. Har aldrig ätit så lugnt i matsalen förut tror jag xO ^^ Fick sällskap senare av micro, memme, madde. De tre M:em? Haha. De tre Emmen och Emma.

Ikväll skulle jag på willsons dans, men det var bara jag o klara som kom. O Willson och Lisa förståss. Så det blev inget:(:( Så jag cyklade till Obs (coop forum) (eller snorump som magdalena sa) och ögonshoppade litegrann för att fördriva tiden, provade massa solglasögon hehe, och köpte en hålslagare! Det har jag behövt sen jag flyttade så det kändes ju bra;) Tillsist var det iallafall tid att cykla till Kapells för att se School for fools! Tre norrdansare (Ian Butler, nån tjej och Oskar Frisk(min gamla granne!)) som gjorde en hemskt rolig och imponerande föreställning/dans med stolar och bord och allt möjligt. Rätt mycket stomp oxå. Jag gick gratis oxå eftersom jag är under 19:)

När jag kom hem insåg jag att det var fredag! Det kom lite plötsligt, haha. Hade inte tänkt på att helgen var kommen. Har haft en mysig kväll med mig själv ikväll, medan alla andra vart ute o härjat:) Kändes bra. Såg lite True blood (!spännande!) och te och lite skön music osv.Så kan det gå

Men gå inte på tå


^_^

Lotten

Back on track! Guess what, jag är tillbaks på aplottens topplista once again! ;) Mohaha!

*

"Om vi förstod varandra bättre skulle vi förstå
hur ofta vi missförstår varandra"

Rött läppstift

Idag på HälsaHarmoni:n cyklade vi till myran och gick upp på nå litet berg. Det var hemskt fint där, när man kom upp såg man långt bort åt flera håll, horisonten på havet o bergen osv. Hittade en asnice plats, ska fan ta mig dit nångång och meditera eller nåt. Eller bara ett ta-det-lugnt-i-naturen-ställe. Ta det lugnt i naturen kan man väl iförsig göra lite här o var, men det där stället var asnice. Öppna vyer!

Hittade även en mossa med rött läppstift.. hrm.

Ikväll var vi på teatern med klassen, såg en pjäs av August Strindberg som vi läst manuset till innan. Jag blev riktigt tagen av pjäsen, skådespelarna (riksteatern) gjorde det jävulskt bra. O kul var det haha xD hahah. fast ett liten tag höll jag på att somna som vanligt, men då plötsligt ringer min mobil som jag glömt stänga av;S Den burrar 3 gånger först innan den börjar spela sin lilla melodi som tur är, så hann stänga av. Men fick lite panik där ett tag och dök ner i väskan som en professionell dykare. Ja men shit va, skådespeleriet var sjukt bra.

Gick och hämtade post hos pappa sen. Har beställt Halebop kontantkort. Det var flera som ville jag skulle byta till halebop, och nu har bror oxå gjort det så jag tänkte det var dags nu:) Dock hade jag inte tänkt på att jag skulle få nytt nr förrän jag såg det nya nu! Och jag vill inte ha nytt!:( Gillar mitt.. :P åsså blir det så drygt och säga till alla att man bytt nr, så de kan få tag på en.. Det nya är ett 072-nr, 2? :O Aja. Men iallafall så upptäckte jag att det inte funkade, mobilen är fortfarande låst till telia så måste fixa bort det först...

Sen cyklades det hem (har inte så långt till papsen), men lade mig på gräsmattan i mörkret ett tag först och kollade på stjärnorna, lite kallt, men tröttnade ändå inte. Kan titta hur länge som helst om tiden vill. Vad är de där "stjärnorna" som "vandrar" på himlen då och då? meteorer? Äh, jag kan inte det där:(

Fan, jag tänkte vara i säng nu. Klockan är över 11. Måste ju hålla på de nya principerna:( Ska skynda mig!

Sov som en sten, vakna försen.

Hör upp!

Klockan är strax 11, och jag går och lägger mig nu! Jag gör en storsatsning! En liten början till att försöka ändra på min dygnsrytm.

Det var så jobbigt att inte kunna koncentrera sig och lyssna och hänga med på Histiorialektionen idag så jag snackade med läraren sen (en ny lärare som är hur schysst som helst.) Han tog inte illa upp för att jag halvsov på lektionen, men att det kan ju bli jobbigt för mig. Och det var precis det jag sa till honom oxå. Att jag tycker det bara blir jobbigt när jag ska hålla på såhär. Plus att det egentligen inte finns nån anledning till att jag inte går o lägger mig tidigare. Eller jo ibland, men det är saker jag skulle kunna ändra på.

Så vi gjorde en deal. Mest på skoj liksom, men ändå för att det är viktigt. "Mitt enda råd till dig är egentligen, Bums i säng!" sa han. Så jag skulle försöka köra på det de kommande veckorna så har vi en uppdatering i oktober xD Ja som sagt, inte så seriöst då^^ Men ändå seriöst. Om ni fattar vad jag menar xD

Tur att man har åtminstone en bra lärare i nåt kärnämne! :D "moderatho, en sorts hyperintelligent fiskbulle."

GODNATT OCH SOV
SÖMNEN, FÅR JAG LOV?

*

"Varför ljuga när det finns så många sätt att säga sanningen på?"

Dreggel

Trött. Vill sova.

Jag är glad att jag stannade hemma och sov idag istället för att lyssna på den nya rektorn kl 8. Fick senare information om att det tog fem min ca och han sa  "hej, jag är er nya rektor" i princip.

Har bara haft sång idag, inga andra lektioner. Dock övade jag en massa istället, slagverk alltså. Klockan fem vare jobb som gällde, den äldre barndansgruppen. Klara var sjuk idag så fick ta den själv, men det gick det oxå:) De var snälla mot mig^^ Bestämde timmen innan vad vi skulle göra, men det blev lite inprovisation fårn min sida iallafall hah:D Blev lite nervös när alla hade gått o det bara var jag kvar på NBV och jag insåg att jag måste larma. Det brukar alltid krångla typ och ibland blir det inte rätt åsså går larmet iallafall, ajaj;S Men det gick bra, eller larmet verkade inte funka så jag bara låste och gick:)

Efter dansen var det iväg till dansen! Norrdans! Så dansade jag lite där, kuligt! Dock så äre såklart slut när man känner att man börjat komma igång typ. Sedan cyklades det hem i regnet!:D Btw, det här ska ni gå och kolla på!:D Om ni inte sett det redan, de gjorde den några gånger innan sommarn oxå. Ungdom upp till 19 år = gratis!

Höll på att somna nyss, så borde väl bara gå och lägga mig. Juste, börjar 8 imorn... mitt i natten, som slagge brukar säga.

Godnatt på er alla
Jag ska inte tjalla

*

"Det kvittar vad vi ber
och vad vi inte ser,
även vad vi inte hör.
Men vad vi inte gör
blir orsaken till att vår själ dör."

-Anton Hörnfeldt

En trött blå hund vid namn Foofer

Jag är väldigt förvånad övar att jag inte ens HÖLL på att somna på samhällskunskapslektionen idag. Han bara pratade hela tiden, och vi skulle bara sitta snälla och lyssna och ev anteckna lite. Och vad brukar man gör på såna lektioner om inte typ somna. Men nä:) måste ha sovit gott i natt. Jag satt iförsig och ritade lite emellanåt, det kanske hjälpte lite oxå.

Repade idag igen för mig själv med skivan på högsta volym. (Även fast jag hade lite ont i huvet och hade suttit i fojjis innan o klagat på att jag var hungrig o bara ville cykla hem o äta.) Men när jag kom in i låten igen glömde jag som bort det;o

Tillsist kom jag hem och åt kebab, couscous, sallad, emma-dressing i pitabröd! Sedan bar det iväg till allehanda media för att prova cykelkläder (en av HCK-mortionsgubbarna jobbar där och han har beställt massa cykelkläder för utprovning, så man vet vad man ska ha för storlek.) Så jag o emil o massa motionsgubbar var där. Beställde mig ett par varmare långbyxor och en regntät jacka. Kommer bli dyrt, minst 1500 ;S Men då har jag nog alla cykelkläder jag behöver tror jag, för hela livet i princip:P Såvida jag inte vill börja satsa och tävla igen. Eller, det vill jag ju, men det är mycket jag vill.

Hjälpte Emil med ett par stompräkor oxå. De skulle komma på två stycken till imorn tydligen. Haha, emils kommer bli skitroliga. Lite svårt att visa hur de såg ut här dock...

Nu är jag trött... Egentligen börjar jag halv 11 imorn, men måste visst till landgrenshallen kvart över 8 för att lyssna på den nya rektorn. Gah... ja, vi får se hur det går för mig att komma upp.


Sov nångång i natt

Sov bra och sött och matt

*

"Var dig själv - det finns redan så många andra"

Hejhå

Ja jag var alltså hos mamma i Älandsbro igår och sov där till idag, om ni inte redan fattade det. Nu förtiden blir det inte att jag kommer dit för att ta det lugnt utan påengång börjar jag ta hand om pluttbror Alvin. Om jag inte sagt det förut så, eftersom han är handikappad får jag betalt från kommunen för att ta hand om honom:) Åsså får jag träffa honom och famlijen samtidigt. Det är ju perfekt liksom. På kvällen när jag nattat honom satte la famiglia sig i soffan och kikade på en film. "Horton", en tecknad film. Den var riktigt bra faktiskt^^ Kände mig på humör för familjefilm. Hm, kanske för att jag var med familjen? Men det var iaf riktigt rolig titt som tätt, blev endel skratt. Såg nu att det är Jim Carrey som gör rösten till Horton, det kan ju förklara endel:D Åsså hade den ett bra budskap oxå; "A person is a person, no matter how small." Sånadär famlijefilmer brukar väl oftast ha nåt sånt där bra budskap, åsså är dom ju alltid lika simpla. Huvudpersonen är god åsså finns det en ond. Åsså blir allting bra i slutet och den onda insér var som är rätt. Men allt kan inte vara oförutsägbart, vi behöver lite simpelt i våra liv oxå^^ Och såklart att jag var nära på att gråta när det var lite sorgligt eller så. Jag tror jag fått tillbaks min gråt-filmperiod:P Det var några år sen jag grät till djungelboken...;P


Idag har klara och jag haft våran minsta barn-dansgrupp. De är små men många, men idag var jag lite piggare än sist så jag klarade av uppvärmingen idag^^ En av de minsta var lite trött idag så hon blev ledsen över nånting och ingenting. Som tur var så går hennes storasyrra i samma grupp och de var jättegulliga. Hon klängde på syrran som fick hålla om henne hela tiden. Sen satt den lilla gråtande flickan i mitt knä resten av tiden.

Nu har jag börjat ta tag i att rota i lite lådor (igen) som står här och skräpar, ska bestämma vad jag ska sälja på loppis och inte.

Hejhå hejhå
Vi till vår gruva gå


*

"Who are you to judge the life I live?
I know I'm not perfect and I don't live to be, but before you start pointing fingers...
make sure your hands are clean."

-Bob Marley

Novell - Samvetet sviker ibland

 

Det var en gång… … kanske. Det var en gång en… Så kan man väl börja? Så brukar man börja, eller? Det kanske är väldigt gammalmodigt tänkt… Det var en gång… och den var grusad, haha. Nej… Vad tänker jag med? Troligen stortån eller något.


”Jag kommer aldrig hinna bli klar med det här”, säger jag högt till honom bredvid, eller kanske hon?  Har inte riktigt koll på vilket, orkar inte ha koll, bryr mig inte. Kollar på alla runtomkring, de verkar vara helt inne i sina arbeten allihop. Är det bara jag som inte har någon fantasi? Hm…, men hur svårt kan det vara? Kanske… Mer hinner jag inte tänka på saken, för...

”Hur svårt kan det vara?!” hör jag en röst säga. Var det jag?  Sa jag det där högt?

”Det är inte alltid så lätt.” En annan röst. Det där var inte jag i alla fall, men vem säger de till? Mig?

”Fantasi har väl alla människor!” säger den första rösten igen. Men var? Jag ser ingen, bara hör. Kollar på honom bredvid. Hon kollar tillbaka, pinsamt.

”Jo, men ibland är fantasin inte lätt att plocka fram”, säger den andra rösten. De verkar prata med varandra de där två, men typ om mig. Det verkar så i alla fall. Knäppt, det känns så nära. Jag ryser.

”Men om man anstränger sig är det inte svårt”

”Klandras inte hörru! Men visst, ofta behöver man inte ens anstränga sig, bara slappna av lite och låta tankarna flöda”

Det kommer från bordet. Bordet? Nej, under bordet! Jag kollar ner... Jag är barfota?! Var har skorna tagit vägen?!

Jag ser dörren till rummet i ögonvrån, den öppnas sakta, jag kollar upp. Nej! De är på väg ut! Skorna trippar försiktigt på tå ut genom dörren.


O-M-G! Jag skriker inombords. Vad ska jag göra?! Är det ingen som märker något, eller bryr de sig inte alls? Jag menar, är det inte LITE märkligt att ett par skor trippar bort utan sina fötter? Mina fötter. De är alldeles kalla nu, förutom tårna, de är varma.

”Kom igen, spring efter dem då!” hör jag en av de där rösterna klaga igen.

”Man kan väl inte rå för att skorna smiter” säger den andra. ”Fast såhär är det ju inte särskilt roligt att gå omkring i för sig…”

”Nej precis, alldeles nakna är vi. Göm oss, göm oss!”

What? Nu fattar jag ingenting, kollar ner under bordet igen… tårna! Det är fan tårna som snackar! De SNACKAR med varandra, och med mig, och inte vilka tår som helst heller, utan stortårna! Jag är säker på att det är de nu, de försöker gömma sig under sina grannar. Och det kan man ju bara tänka sig hur det ser ut, stortår är ju väldigt klumpiga av sig.

 

Jag bestämmer mig för att springa efter, annars kommer säkert tårna sitta och tracka mig hela timmen. Jag reser mig snabbt upp. Lite för snabbt.

”Aj!”, fan jag slog i bordsbenet. Jag ryser, så där som man gör när man slår i tårna. Tårna! Nej! Ena stortån är alldeles röd, ser medvetslös ut. Ojoj, men den andra ser ut att må bra i alla fall.

”Vad har du nu ställt till med!” säger den. Det är den där som klagar hela tiden. ”Det var ju han som gav dig ditt goda samvete, hur ska du nu klara dig? Synd där, skyll dig själv. Du får klara dig med mig, moahaha.”

Värst vad han var stöddig då, eller den. Tår kan väl knappast ha någon identitet av något slag?

”Kom ihåg att det är jag som tänker dina effektiva tankar va”, säger tån. ”Så akta dig för att skada mig, det kommer inte att gå så bra för dig i så fall.”

Nu blir jag nästan irriterad, eller jag blir det. Jag klampar genom rummet och ut genom dörren. Kollar mig omkring efter mina skor, ser dem ingenstans. Folk kan ju tro att någon gömt dem för mig, för att retas. Måste hitta dem snabbt som fan. Så ser jag dem, på skohyllan. Ah, de försöker kamouflera sig bland de andra skorna, men nu är de avslöjade. Jag går sakta mot skohyllan, rädd för att de ska springa iväg igen? Men det gör de inte. Går fortare, men det gör ont i tån så det går ändå inte så snabbt. Jag kommer fram och tar upp dem, ska precis sätta på mig dem då någon annan försöker slita dem ur mina händer.

”Vad gör du? Det där är ju mina skor!” påstår han med gäll röst. Jag tittar upp, nej det är ju hon, hon som satt bredvid mig.

”Vadå dina? nej det är mina ser du väl”

”Du har ju redan ett par skor på fötterna, behöver du två par eller? Så storfotad tror jag inte du är.”

”Aj!” Hon klampade mig på tån. ”Vad skulle det där vara bra för?!”

”Jag tänkte att jag skulle platta till dem lite, så du klarar dig på ett par skor.”

Nej, min tå! Det var den andra tån hon trampade på, den som fortfarande var vid medvetande. Tänk om den också…?

”Hallå, lever du?” frågar jag tån. Inget svar. Nej! Tänk om…

Det blir alldeles suddigt i mitt eget medvetande. Nu känner jag mig yr också.

”Hallå?!” hör jag svagt att någon säger, måste vara tjejen. Vad vill hon mig?

Jag fattar mindre och mindre nu, för var sekund som går. Allt är bara förvirrande. Hör ni tårna, snälla vakna, ni måste hjälpa mig! Jag kan inte tänka utan er!

Det svartnar för ögonen.

 

”Hallå, hallå!” hör jag någon ropa nära mig. Vad vill hon nu då? tänker jag. Har hon inte fått sina skor än, om de nu var hennes? Hon ruskar om mig och någon annan lägger en våt trasa på min panna. Jag kisar mot henne, oj, det är ju lärarinnan.

”Vad har hänt? Var är mina skor?” frågar jag.

”Vadå? De är på dina fötter, kära du. Så förvirrad du är. Försök att inte tänka så mycket nu och slappna av. Som du har hållit på, flängt omkring och snubblat och haft dig, och mumlat och pratat har du också. Förstår att du varit helt inne i historien din, är du klar med den?”

”Va, Novellen? Nej… jag har inte riktigt skrivit ned allt än.”

”Nej, jag förstår. Ibland får man så mycket tankar och idéer så det blir svårt att skriva ned allt sen.”

”Jo, fast…” börjar jag.

”Jaja, se till att få den klar nu, tiden är snart slut.” Hon går iväg mot klassrummet i rask takt. ”Tänk vilken vild fantasi man kan ha”, säger hon för sig själv.

 

Slut

Update: Aj

Har fått förfrågningar om vart jag bet mig. Det är ju inte helt självklart... (?)

Lovisa
: "Bet du dig i kinden, eller någon annanstans? Typ... Stortån? Det skulle vara lite wierd(a)"

Ja alltså stortån skulle nog inte vara helt utesluten från listan. Jag och stortår har ju en liten historia. (Bli inte avskräckta gott folk, jag brukar inte bita mig, eller någon annan för den delen, i stortån. Stortår ska man va försiktiga med.) Att bita sig i stortån hade ju vart en lite intressantare historia att berätta, jag menar, hur kunde det gå till liksom?;O Men tyvärr, det var bara kinden jag bet mig i.

Men hör upp gott folk! Här kommer uppföljaren: Jag bet mig idag igen, på samma ställe! (lätt hänt).

Btw, jag och mamma gjorde värsta insatsen idag. Ellen hon, men jag är säker på att jag klarat av det oxå om jag var tvungen... Jag skulle värma nåt i micron, är påväg dit, men kommer inte långt förrän någon stoppar min väg: en stor fet jävla spindel. Största jag sett på väldigt länge. Jag undrade om det var samma som kröp in i hålet i väggen för några månader sen... som NU hade kommit fram för att hämnas. (Har ni inte läst om den historien så  kan ni läsa om den på min bdb, datum 1 maj 2009. Jag heter elrl även där.) Mamma tvekade, skulle hon ropa på sin nyblivna man, eller skulle hon klara av den här besten själv. Hon ropade på Mats (första gången hon sa till han om en spindel ändå, bra mamma^^). Men han var på toa så hon tog en träsko och drämde till. Bli inte förvånade om det regnar MYCKET imorn.

Intressantare blogginlägg kan man nog inte skriva!

Jag ska förklara det där med mig och stortår strax, genom att lägga upp en novell jag skrev i ettan(?) på gymnasiet. Om jag hittar den. Värd att läsa;) Glöm inte att läsa de två "rösternas" repliker med olika dialekt, det gör susen. Det gjorde jag iaf när jag läste upp den för klassen.

Sov på en tuva
Vakna med snuva

Aj

Jag bet mig.
Som fan.

Mallet

Ställde klockan på 11, sov till 13. Tog en härlig dusch, åt lunch (spagettipudding) och cyklade ner till vågmannen.

Vi repade Astor-låten Tangedia (jag spelar marimba på den), men jag hängde inte med så hemskt bra så jag stannade kvar ett bra tag efteråt, jag var nog den enda levande människan på vågmannen tillsist. Ja det är verkligen inte precis första gången jag är det. Slagverksrummet är mitt andra hem ibland;) eller, fjärde kanske jag ska säga.

Men gud alltså. Jag gick igenom nästan hela låten, har bara en och en halv sida kvar, (det är mååånga papper). Låten börjar rätt tyst och går upp stegvis dynamiskt, tillsist flänger man hitochdit åt höger och vänster och FYFAN VAD KUL DET ÄR :D När man verkligen fattat låten och är inne i den är det UNDERBART ju. Min stämma är ju bara en av 4 eller nåt men jag övade till skivan, högsta volym, hela rummet vibrerar, så är man sedan en del musiken.

När jag kom hem upptäckte jag till min fasa att hela huset brann. Närå, men jag hade glömt plattan på, på 6:an! Det är första gången jag gör det! Kände att det var lite varmt i köket när jag gick in där. Det är farligt att dricka te om man inte har vattenkokare. Det var första och sista gången.

(8)


*

"Sömn i tanken eller tanken i sömn, drömmens verklighet eller verklighetens dröm."

Hör ni musiken

Cyklade och kikade på när Malva hoppade längdhopp på briolympiaden idag. Hon slog sitt rekord, över 3 meter! Jag ville oxå vara med haha, det var ju kul ju, varför ska det bara vara för barn^^ Nostalgiskt att vara där. Sedan skyndade jag tillbaks till lektionen. Otroligt nog somnade jag inte på nån lektion även fast jag bara sov nån timme inatt. Har dock sovit middag litegrann ikväll^^ Ska strax lägga mig och läsa<3

På hälsa/harmoni/rörelse-kursen idag cyklade vi ut till smitingen lugnt och fint och njöt av de minuter solen värmde. Väl ute på stranden ställde vi oss med näsan hot horisonten och andades, tittade, blundade, lyssnade, kände. Det var skönt, lugnande. Gah, jag blir så irriterad på de som bara löjlar till sig och inte kan ta det seriöst. Sedan gjorde vi lite pilates hihi, lite rörigt blev det men vi tog stilfulla kort. Vi fikade och cyklade hem. Blev ingen promenad i skogen som tänkt.. Jag cyklade tillbaks till slagverket där det stompades för fullt. (:D)

Inatt ska jag faktiskt sova. Gå och lägga mig, läsa, sova, och vakna. Men inte för tidigt, ty jag börjar inte förrän ett tag efter eftrmiddagen tagit sin början. (ty...)

Sov gott och ett och annat
Dröm om när planet landat

*

"Man blir inte mer klok av en tjockare bok"

Missinassen

Goder morgon mitt herrskap. Jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Klockan är över 4 och jag börjar om knappt 4 timmar. Har gjort klart arbetet nu iallafall, till redovisningen på Historian imorn. Jag tycker inte om tjocka faktaböcker.

Träningsverken känns i baken
Endast Emma är vaken

Malva Roos

Två blomnamn heter hon den lilla fisen.

Träffade mamma och lillasyster Malva i förbifarten idag, åh, Malva. jag känner verkligen hur mycket jag saknar henne. Men jag tycker det är bra. Nu när vi inte träffas dagligen och inte bråkar hela tiden osv så är det underbarast nånsin att träffa henne. (Hon är 10 år btw, tror jag, om nån undrar. Snart 11.) Jag menar, nu vill båda två ha en bamsekram när vi träffas, så var det inte precis förut. Förut när jag ibland fick lust att ge henne en godnattkram så blev det plötsligt nånting fånigt ungefär, eller vad man ska säga. Även om hon egentligen ville ha en kram.

Syskon betyder så mycket, vilket man ibland inte märker förrän man inte ser dom så ofta. Jag vill verkligen finnas där för henne. Hon börjar bli stor nu. (Haha, ojoj, nu låter man snart som en mormor.) Vi har iallafall pratat om att hon ska få komma hit till mig nångång och sova över så kan vi ha en syskonhelg och hitta på roliga saker:) Vi kan faktiskt ha hemskt kul tillsammans, sån där syskonhumor liksom.

Det är inget jag är så bra på att säga särskilt ofta till familjen, inte rakt ut, jag är skitdålig på det, men:

Jag älskar dig Malva.

*

"Om du tänker för länge på nästa steg,
kommer du tillbringa livet på ett ben."

Så kan det gå när man är blå

Vaknade, snosade klockan, vaknade, snosade, vaknade, snosade, vaknade inte, sov, vaknade, flög upp ur sängen. En halvtimme tills jag börjar. Hoppa in i duschen. Bråka med kläderna. Plocka en banan ur bananträdet. Snubbla iväg.

Väl innanför tröskeln till klassrummet hör jag: "Emma?" (Han håller på att ropa up.) Jag: "Jaa:D" "Där hade du tur", sa stränge Leif. När fler kom sent sa han att man kanske skulle låsa dörren kl 8 så de som kommer försent får vänta till rasten. "Varför?" frågade jag. Det tyckte jag lät dumt. Så jag pratade lite allvar med honom efter lektionen. Nämen jag sa bara vad jag tyckte. Att det är lite dumt. För det första vet alla redan att det är viktigt att vi kommer i tid för du har vart så jävla hård med det. Visst beror det på vad man håller på med på lektionen, ifall det stör hemskthemskt mycket när folk kommer insläntrande men. Har man vart tidsoptimistisk eller struntat i att komma i tid får man väl skylla sig själv, men har man en oskyldig anledning till att man kommer sent (ja, det händer att jag oxå har såna) är det synd att man inte får komma in och ta del av lektionen, utan missar en massa viktigt. Och kommer man efter blir man mer och mer opepp på att gå på lektionen. Det kan dessutom kanske bidra till att folk som kommer sent såklart inte orkar vänta och tycker det blir ovärt, och går hem och skiter i det. Eller att man inte ens vågar gå dit om man är lite sen.Det var ungefär vad jag sa. Han lyssnade iallafall på det och verkade ta till sig det lite iaf, kanske. Dock sa han bara, aja, vi får hoppas att ni kommer i tid nästa gång då^^ Lite skämtsamt. Och att "men hur ska de lära sig komma i tid då?" lr nåt sånt. Men vafan, var trevlig, var schysst, var en bra, lyssnande och förstående lärare så kanske man VILL komma i tid. Visst ditt sätt funkar på många. Andra lektionen satt hela klassen och väntade en kvart innan. Men då kommer man i tid för att man inte vågar annat. Är det en bra respekt? jag förstår inte riktigt såna lärare, vad tjänar de på det? Är det kul? Det måste ju bara bli jobbigt. Yeah, good luck to you. 

Okej om man har den principen första dagen eller så, så man fattar. Och sedan visar sig vara hur bra som helst. Men att fortsätta tjata om småsaker kommer bara blir irriterande för alla. Hoppas det blir bättre. Aja, jag bryr mig inte ifall han blir sur på mig om jag kommer försent, tar det med en nypa salt. (men jag har faktiskt kommit i tid för det mesta sen skolan började igen nu:D) Det är bara hans sätt som stör mig ibland. I övrigt verkar han hyffsat bra.

JAH (intärnt)

Dans dans och dans. Det blir endel:) Just gotta sleep more so I don't get these headaches.
Yyyyeeeeaaaaaaaaahhh riiiiiiiggghht, gå och lägga mig tidigt vare ja. Jag ska bara hålla käften.

Planering, planering är nyckelordet. Måste bara planera in när jag ska planera.

Sov som en sten.
Bli inte sen.

*

"Det är ingen ordning på allting och man hittar inte vartenda dugg"

- Pippi Långstrump (delvis)

Dagens motto / Kloka ord (*)

Jag har härmed infört en ny kategori till bloggen. Den kommer innehålla kloka ord, motton osv. Såväl klassiker som okända. Påhittade som tagna. Djupa som lättsinta.

De behöver inte nödvändigtvis ha att göra med mitt liv eller min dag bara för att jag har dem som "dagens".

Lite ironiskt att jag införde "dagens" motto på natten. Men whatever:D Börjar med det första imorn!

Dag som natt!

Gröna moln på toppen av stammen

Idag blev det till att missa även denna veckas gemu-lektion... och det är faktiskt nåt jag inte vill missa, för jag vill lära mig om det. Gehörs- och- musiklära alltså. Dock vet jag inte hur det är att ha Orre än. I 1:an och 2:an hade jag ju Johan, och jag tvivlar på att det kommer vara bättre nu...

Men men, jag tog iallafall bussen till sundsvall istället. Nej, inte för att shoppa utan för att gå till tandregleringen. För att sitta i tandläkarstolen högst 5 min medan hon kollade så att allt stod rätt till efter att jag tagit bort tandställningen. Hon sa att allt såg fint ut och att jag nu inte skulle komma dit förrän om ett år igen och kolla. Jahapp, så var det klart. Ovärt? Ovärt. Jag menar, 80 kroners bussresa framotillbaks för en koll på 5 minuter. yäääääää

Men jag ångrar inte att jag åkte dit iaf. Satte mig på en bänk och käkade french hot dog sen. Det kom en geting. Jag gick och satte mig på bänken mittemot. Efter ett tag kom en geting. Jag gick tillbaks till den första bänken. Sen kom ingen mer geting. Så jag började känna mig ensam och gick därifrån.

Skämt å sido. Begav mig till Indiska. (Det är det farligaste med att Emma Roos Lindberg ska åka till tandläkarn i s-vall. Hon blir alltid av med endel pengar av någon anledning, alltid på Indiska oxå.) Köpte mig en blommig kjol, en randig tröja, ett grönt linne, ett svart linne. Ifall nån ville veta.

Sen gick jag till torget och mötte en kompis och gick till en mysig liten butik som hette (My?) Style. Luktade så gott där inne så jag köpte lite rökelser. Sedan bar det iväg till nån secondhandbutik som hette Myrorna eller nåt sånt om jag inte minns helt fel. Där köptes det två shotglas. Sen gicks det omkring lite bara tills man for hem med bussen.

Kom och åt min spagettipudding o lite naanbröd och kollade på true blood. Så spännande! Bara ett avsnitt kvar nu av första säsongen:( Förstår inte hur jag kan hålla mig^^  2:a säsongen kom ut nu! MEN, säsong 5 av How I Met Your Mother börjar komma ut den 21 september!:DImorn börjar jag halv 11 med sång med Maggan!=) Ser fram emot det. Men ska väl ändå gå och sova strax typ. Msn fuckar bara ändå... x(

Sov gött och dröm sött
Kör försiktigt, jag är trött
Kram och kyss och hjärtligt tack sen
För nu ska jag ta och bränna rökelsen

Krokodiler med blå prickar

Har inte riktigt tagit mig tid att blogga de senaste dagarna.. men nu kommer det iallafall.

Svampplockningen blev nice. Först hittade vi ingenting, bara random svampar vi inte visste vad det var, lite tråkigt men mys ändå att vandra runt i skogen. Förutom när det en spindel bestämde sig för att sätta sig på korgen jag tagit med mig. Men aja, vi var iallafall påväg att ge upp och gå tillbaks då vi plötsligt hittade värsta kantarellstället!:D Då blev det plötsligt hemskt kul^^ Söta små svampisar. Alla hade plockat himla mkt så jag fick ta hem våran grupps, åkte hem å rensade dom påengång så nu kan man komma hit o göra svampstuvning närsomhelst! Nästa vecka ska vi käka svampmackor o dricka te på hälsa o harmonikursen!<3


På fredagskvällen sa kela att de ville ha fest hos mig, så rätt som det var så vare fest! Hade tänkt bara vara hemma o greja med lite stuff menmen. Det var bara några stycken som skulle komma hit men uppenbarligen hände det inte så mkt annat i stan ikväll så vi blev fler och fler. Elias kom oxå, som har vart borta i Norge hur länge som helst, kul o se han igen!:D

Jag hade inte ätit middag än när folket kom, jag stod och gjorde naan bröd. Tillsist kunde jag joina festen och käka naan med couscoussallad, nomnom. Kela bjöd på ett glas vin oxå. Det var det ända jag drack den kvällen:) Andra drack mer och det blev lite högljutt, hoppas inte grannarna stördes för mycket;/ Halv ett, ett, gick alla, nöjda med festen, på krogen medan jag stannade hemma. Trevlig kväll!

Eftersom festen var så oplanerad så skrev jag en lapp dagen därpå:
"Hej! Igårkväll hade jag massa folk hemma. Det var inte planerat, annars hade jag skrivit en lapp på anslagstavlan innan. Om ni tycker vi var för högljudda efter kl 22, säg gärna till. Knacka på och upplys mig om det om jag är hemma. Alltid trevligt att prata med grannarna om inte annat. //Emma i ettan högst upp."
Sen la jag lappen i alla grannars brevinkast:) (Det är så sjukt bra, det finns en kopiator nere i gymmet i källarn här, för alla som bor här.) Det är ingen som sagt nåt ännu, bara idag när jag var påväg upp till mig mötte jag en som sa "Äre du som är Emma?:) Jag var bortrest, men jättefin gest av dig med lappen!" Så det låter ju bra iallafall.

Igår lördag, var jag först på terminens första Willsondans! (Går som en anka nu, träningsvärk^^)Det är på ABF nu mera efter att han och chefen på NBV inte gick ihop. Synd, annars hade jag gått gratis på willsons dans oxå eftersom jag jobbar på NBV jag oxå nu. Men det var jättekul o dansa jazz hos han igen så jag kommer lätt betala för att gå där iallafall.

Senare på kvällen kom Helena till mig. Vi grejade lite sen gick vi vidare till Per o hans najsiga lägenhet med en najsig fåtölj.^_^ Jesper och Ali var där med. Vid 7 drog vi oss ner till Psykparken där vi skulle nolla ettorna! Jag, Malin och Klara höll i det mesta, det blev himla kul och jag tror ettorna verkade nöjda oxå. De fick bl a äta "bajs" från toaborstar, fejk-fylleleken, åsså slutade den med vattenballonger och vattenkrig som Ida och Maya höll i. Det blev blött värre. Lag "Ulf" vann! Bra kämpat lag "6 vännerna och Markus".

Sedan tog jag och memme oss vidare till Patrik och Frida ett tag. Sedan blev det Bittens och blev bjuden på några drinkar, efterfest och sedan hem och somnade bums!!!

Så jag var lite sliten idag då jag skulle ha barndansgruppen på NBV. Det var nog jag som tyckte uppvärmningen var jobbigast^^ Nu har jag gjort en Makaronipudding utan makaroner. Rättare sagt en awesome spagettigratäng! Ska nog käka lite av den och kolla på nån rolig serie:) Sedan blir det sova och sedan upp och ha slagverkslektion med Slagge.:D

Ajuste. När vi gjorde våran lilla vågmannenpjäs i början av terminen och härmade lärarna lite å så, då visade vi en skylt där det stod typ; Johan (Slagge) och Per Nordgren, Bittens varje lördag kl 11:54, eller nåt sånt. Det var en kul grej bara men Johan sa sen att de skulle börja med den principen. Så jag smsade han igår om det hade blivit så. Han svarade: "Nä nu går vi på latexklubbar istället." xD Jaja... vi har roliga lärare vi.

Ha det gött tills vi ses igen.
Stort hjärta, liten vän.
Må morgondagen skinande bli.
Även om himlen är grå och ni måste räkna pi.

Lång dag

Hyffsad dag. Lång dag. Emma trött. Varför Emma inte sova nu?

Hälsa o Harmoni-kursen (ind-val) började bra, med massage:D Imorn ska vi ut och plocka svamp. Klockan 8... det blir nog bra ska ni se... ska bli mys iallafall.

It's a headache
Nothing but a headache
No I'm just kidding
I just need to sleeeeep

Ollibolli!

Vaknade först halv nio av larmet och sjukanmälde mig. Sen vaknade jag halv 12 igen och flög upp ur sängen. Varför? För att jag kom på att det var Lasagne till lunch på skolan! En halvtimme senare gick jag och Kela dit och käkade:D Gott, men jag är lite täppt i näsan och alla smaklökarna är inte på G så det var lite synd bara...

Jag har precis lagat tacopaj! och haft datorn inne i köket och lyssnat på musik medan jag hållt på, mys. Mitt mysiga lilla kök:D Iallafall, Följde det här receptet mer eller mindre denna gång. Det där är en bra och trevlig sida btw, finns mycket olika recept att hitta och ta inspiration från. Smakade lite nyss, den var himla god, fast bottnen kändes annorlunda, hm. Den var med mjölk i istället för vatten osv. Tror det är godare med vatten nästan. Eller, det är lika gott, men med vatten blir det mer pajigt kanske^_^

Halv 5 ska jag på Dramat. Vi ska läsa igenom ett manus som vi läst förut en gång. Jag tror att äntligen kan vi kanske bestämma oss vad vi ska göra hyffsat snabbt. Hoppas ingen tycker det är dåligt nu då... pjäsen heter "Fy så skoj". Den är lite lustig^^

Efter dramat ska jag ta mig till parkaden och salsakursen:D Missade förra gången, trodde det började idag >< Men var ju iaf med på öppet huset på NBV så har testat lite. Kunde lite sen innan oxå. Ska dock ta det lugnt typ eftersom jag är förkyld. Känner att det börjar vli bättre nu (:D) så vill inte förstöra det...

Tar nog med mig en bit nygjord tacopaj som jag kan äta till middag mellan dramat och salsan, nomnom. Pilutta dig!Barndomsramsa:

(någon ÄR degen/kakan)
"Baka baka liten kaka
Baka baka liten kaka
Knåda den
Smöla den
Picka den
Och SKJUTS in i ugnen!"


Varning

Never sleep with a guy with a penis like a pig-curl, he might have the "svininfluensa".
From one thing to another: Does the pope know what he's talking about? Nåt jag hörde idag bara, sen råkade jag bläddra förbi en passande bild. "...prementivmedel hjälper inte mot AIDS, det bidrar till AIDS" haha yeah right, läs på lite va.
(Han är förkyld..)

PipSjukSjukSjukSjukSjukSjukSjuk eller FörkyldFörkyldFörkyld SnuvaSnuvaSnuvaSnuva

Det piper i mitt öra hela tiden oxå. Jävla öroninflammation, måste den göra så det piper o grejar. Hoppas det försvinner snart, vore behändigt. Orkar inte ha tinnitus.

Blir nog hemma från school imorn med.. dock massa "viktiga" lektioner jag missar... men bättre att bli frisk antar jag så kan jag vara med sen hela tiden. Nån som vill komma hit med halstabletter? Ska göra iordning mitt knark nu. Te is the shit!<3

 

Myssjuk

Idag har jag vart hemma från skolan. Förkylningen blev typ värre idag nästan, dagen började med att jag var tvungen snyta mig varannan minut. Nej, jag överdriver inte särskilt mycket. Öronen har lugnat ner sig iallfall:) Har bara lock o örat nu o lite smått tinnitus nu när jag tänker efter. Det försvinner väl såsmåningom.

Jag gick ändå upp vid 10, kändes bra. Satte mig och kollade på x-men :) Har bara tagit det lugnt. Eller ja, har gått upp och ner för de 7 trapporna i mitt hus flera gånger. Ner till tvättstugan och tillbaks. Tvättade 4 tvättar. Känns bra att ha allt tvättat och ha rena lakan, speciellt när man är sjuk.

Nu tänkte jag kolla på en film (loveactually), för att få ro att somna sen. Fast kom nyss på att jag kan ju fan lägga mig o läsa istället. Det har jag nästan mer lust med:) Har gjort lite svartvinbärs-te som jag ska dricka först iaf. åh, nu kommer jag inte kunna bestämma mig om jag ska se film eller läsa...  ja jag vet, ingen big deal. men ah.

Juste hade choklad oxå. (som jag hade glömt att jag fått av mamma för längesen, hittade den nu:D) och te, och rökelse. Äh, det blir nog film ändå, kanske. Äh vafan, tänk inte, bara gör.

Isn't that ironic
Don't you think
Cannot feel the magic
Dressed in pink

Beundrare

Jag är tydligen vacker^^ ;)

Jimmy Ericsson vill bli vän med dig på myspace.

-----------------
Fullständigt namn: Jimmy Ericsson

Meddelande från Jimmy Ericsson: Ooootroligt Vacker!! Mmm... Kram!
-----------------


Fick ett myspace-mail från samma person (nån som bor i san francisco) oxå:Ville bara säga att jag tycker du är vacker och söt..

Sköt om dig!

Stor kram!

//Jim
Thanks but no thanks^^

PAIN

Dagen började bra. Klara ringde vid halv 11, sov bara lite till, sen gick jag faktiskt upp. Tog det lugnt och gjorde frunch, kollade serie, letade upp lite låtar till barndansen, innan jag blev hämtad av Klara.

Så åkte vi till NBV och första dansen med barnen. Åh man kan ju inte bli annat än glad när man får träffa dom små pluttarna. Vi gjorde små övningar o lekte o hade kul. ja, åsså får jag ju såklart betalt för det så wei.

Sen gick vi hem och jag satte mig o chillade igen, tog det lugnt med förkylningen. Rätt som det är känner jag nåt som känns som att något susat förbi mitt öra. *ooohh jag har något som bevakar mig*. Yeah right. Där fick jag. Nån som läste ett av gårdagens inlägg:

"Skönt att va sjuk nån dag.

Sen vill man bli frisk.
Sitta o tycka synd om sig själv o njuta.
Men nästa dag; shi fick du din fisk."

...och jag hade sååå rätt. Shi fick jag min fisk. Kring 4 börjar jag förstå vad det där suset handlade om. ÖRONINFLAMATION ÄR DET VÄRSTA SOM FINNS, just nu iallfall. FYFAN VAD JAG HATAR DET. När jag var liten skrek jag som om min sista stund var kommen. Idag vill jag bara gråta som om jag var liten. Det är knappt så man kan göra nåt åt det heller. Ringde jouren (en tant svarade som pratade med mig som om jag vore en bäbis och svarade i en annan telefon medan jag avled i luren), tog alvedon, hjälpte nada. Ringde igen, pappa åkte å hämtade ibumetin, näsdroppar och nå avsvällande. Kanske att det hjälper liite. Jag gör fan vad som helst.

Men annars äre bara stå ut tills det är över. Bara vänta. Gråta lite. Ligga lågt. Nä förresten det ska man inte göra, man ska ligga högt med huvudet så det inte blir sånt tryck.

Den senaste halvtimmen har öronen sprängts utan förvarning 6-7 gånger och hållt på å knastrat hela tiden, så man får ju inte en lugn stund. Undra om det började så nu för att jag tog det avsvällande, hoppas det håller på att bli lite bättre så jag iaf kan sova lite i natt. Vore nice.

Hade tänkt fixa lite här hemma åså idag, men inte blev det av inte. Har ju bara suttit och jämrat mig. Hann iaf ta bort alla lakan ur sängen för att byta. Så nu måste jag bädda sängen, jobbigt..

Ja OJ vad man kan klaga. Men let's ha en klagodag idag så tar vi blåsippan och ev penicillin imorn. Fast lär ju först vakna nångång i natt av nån liten djävul som sitter o spränger gruvor i mina öron. Men det finns dom som har det värre. Tänk på barnen i afrika.

Näalltså, man ska tänka på sig själv oxå, så man mår bra. Absolutli. Blir jobbigt att tänka på andra oxå om man inte mår bra själv. Men jag mår bra, har bara lite förjävligt ont i örat. Och om jag ska tänka lite mer positivt så kommer jag inte dö av det här.

Yeah, life is wonderful!:D *sprängning*  (...) 

Fast kunde ju gått och lagt mig tidigare

Släckta lampor, levande ljus, rökelser, te, Moulin rouge.

<3

Jag har haft en riktigt bra kväll för mig själv:)

Fast kunde ju faktiskt gått o lagt mig tidigare. Men bättre sent än aldrig?

Bonan Matenon

Sleepy

Steg upp halv 5 idag. Skönt att sova^_^ Har suttit i soffan med en filt hela dan, ätit och druckit te. Sett på harold and kumar. Ibland är det mysigt att vara förkyld. Ska strax se moulin rouge nu oxå. ^_^ och sitta här o förkyld-sjunga för mig själv medan alla andra är ute o härjar:)

Tror inte jag har svininfluensan iallafall. Det ska tydligen bara gå ett tyngd ca innan man blir sjuk isåfall. Jag har känt att förkylningen vart på G i nå dagar typ. Typiskt, jag som ville tävla imorn, NM på vårdkasen. Men såg nu att det skulle kosta över 100 spänn så hade nog skippat det ändå.. plus att man skulle va där halv 10 då:P

Skönt att va sjuk nån dag.
Sen vill man bli frisk.
Sitta o tycka synd om sig själv o njuta.
Men nästa dag; shi fick du din fisk.

Sweet home á la Emma

Jonas gardell var väl bra. Fast halvsov litegrann ett tag för han skulle prata om sin bok som heter "Om jesus" och man hörde dåligt. Är alltid svårt att höra ordentligt i kyrkor, speciellt när man sitter på läktarn. Man han drog till med några roliga kommentarer ibland;D Efteråt träffade vi Sara (våran älskade ex-svenskalärare) och kramade och pratade med henne. åh. Hon är sjukt bäst.

Sedan vidare till Kage. Bra kväll med underbara människor. Välkomstdrink, gitarr och sång, chips o dipp (..), annan musik, luft på balkongen, träffa en annan sara (utklädd ossian xD), burrmassagegrej,   Till krogen, stängt insläpp (...) tillbaks, till minikrogen, OSTMACKA MED KEBABSÅS (<3), efterfest hos patrik och frida, allergi, nysningar, prat.

NU SKA JAG SOVA<3
det kan jag lova

Is it very nearly tea-time?

,piglet said.

Han precis komma in och hem innan regnet började smattra. Har gjort mig en stor kopp te och ska kolla på nån serie, typ true blood. Med regnet smattrandes mot fönsterrutan, mysigt(:

Ska kanske till kyrkan ikväll och checka läget. Jonas gardell ska prata om sin bok typ. Sen är det feeeest:D Inflyttningsfest hos Kage:) Jag känner mig dock lite småförkyld, bajs på det...Fojjis

Fotograferingsplaneringarna gick igenom!:) Bara Mickel som sa nej på en gång, men gav med sig sen. haha jesper var tvungen böja sig ner för att partyhatten skulle synas^^

Nu har klara och jag planernat upplägget för första barndansen på NBV på söndag. Det blir nog bra. Sen ska vi ha en grupp på tisdag oxå. Det kommer bli mycket.

Nu ska jag gå iväg på slagverk! :D

Hopp och hej, kille som tjej

Estis laca, Estas laca, Estos laca

Bättre dag idag typ. Jag försov mig pågrundav väckarklockan som jag måste byta batterier i (ska gör det sen), men det gjorde inget för Maggan som vi hade kör med i morse. Där kan man snacka om bra lärare, så vill man ju komma i tid istället, jämfört med samhällskunskapen då man är rädd för att komma försent och kanske inte kommer alls bara därför. Men äh, jag tänker inte bry mig i den gubben om jag kommer försent.


På kulturhistorian efter lunch trodde jag att jag skulle freaka out. Vi såg på en film, (jjaaahh, då kan man ju verkligen hålla sig vaken om man är så trött som jag är.) Fick antränga mig SJUKT mycket för att hänga med i svängarna eller att inte ramla ner från fönsterbrädan där jag satt när jag nickade till hela jävla tiden. Fyfan det var hemskt jobbigt verkligen. Så jag gick och sov i foajén sen. Jag måste ändra på mina sov-vanor, kan inte fortsätta såhär. Jag ska bara skriva klart detta och gå i säng, sen börjar jag kl 11 imorn oxå:) ...

...med fotografering:) Får inte komma försent som förra året då jag kom inramlandes, bara att ställa upp sig på en gång utan att ha en aning om hur insprungen och hemskt man såg ut xD Aja, nu när det är sista året ska vi ha partyhattar på oss, men se likgiltiga ut. Och texten under fotot ska lyda typ "Vi ser fram emot studenten." x) Jag tror det blir nice. Nån kanske likgiltigt håller i en heliumballong oxå. Och kaaanske det är typ En person som ska va glad. Men jaja. Äntligen har vi lyckats komma överäns om något. Vet inte om alla hört det... men det ska nog gå bra denna gång, optimist som man är.

Vi hade första slagverksensembledagen idag oxå! :D Vi har börjat med en ny trumbit och en ny stomp! :D Fan vad kul det är alltså. Känner redan nu att konserten kommer bli awesome^^

Ikväll har jag återigen inte ägnat mig åt något nödvändigt. Men jag har ju faktiskt lagat mat oxå! Hittade ett recept och det blev awesome, King curry med ris.

Att bli fast.
Att rymma.
Att släppa taget.
Att flyga fri.
Jag vet inte vad jag säger men visst.
Nu slipper vi iallafall pi.

Comsi comsa

Det var lite sådär skoldag idag... Kom upp ur sängen iaf. Men mickel väckte mig inte, det var han som sov istället^^ Så han kom försent och INTE jag. moha. Dagen började klockan 8 med Samhällshistoria med nån Leif. Det var många som kom försent och för varje som kom nämnde han mkt tydligt att de var sena genom att säga: "Du är sen", Hur mycket är klockan?" eller "Gör inte om det" osv. Hur bar intryck gör man då? Hur omtyckt kommer han bli. Visst att man ibland behöver säga till ifall nån kommer försent hela tiden. Men inte första dan på det sättet. Kommer bli hårt.

Nästa lektion var Historia. Där fick vi en bra och rolig lärare iaf:D Jesper Moderatho. Han snackade lite om sitt namn och att om man tog bort H:et betydde det nåt som har med musik att göra. Hela musikklassen såg ut som frågetecken, lol. Vi tänkte bara på politiken vi^^ Jaja, allt kan man inte veta.

Dock mitt i lektionen kommer Eva-karin in, rektor och ansvarig för estetiska programmet. Mitt hopp steg till nästan högsta nivå, tills det sjönk riktigt långt ner då hon berättade att hon pratat med Maria Lycken (vår icke populära svenskalärare) och att de kommit fram till att hon ska fortsätta ha oss... De hade pratat om uppläggning och saker som skulle förrändras till det bättre (på telefon;O vafan). Jag bröt typ ihop sen. Ville bara, sova och drömma om bättre tider. Nämen jag var dessutom jävligt trött, bah. Åh, ingen lärare eller rektor kommer nånsin förstå. Möjligen Johan. Åh vad jag vill ha tillbaks Sara! Om vi inte går och pratar med rektorn igen så tänker jag försöka göra det bästa av det iallafall. Genom att säga vad jag tycker och kritisera Maria när hon säger/gör saker som jag/vi tycker är dåligt och ogenomtänkt och okänslomässigt. Det kommer kännas bäst så tror jag.

Idag på svenskan med maria då, pratade vi först om det som hänt och det blev hemskt tryckt stämning. Sen lekte vi en lek som blev kul iallafall. Man skulle skriva på en lapp. En fråga på ena sidan, ett svar på andra sidan. Frågan och svaret skulle inte höra samman. Sen skulle en börja och säga sin fråga, åsså läser nästa sitt svar, sen läser samma person sin fråga, nästa sitt svar, osv runt i ringen. Det blev riktigt kul^^ Jag fick frågan: "Vad är lycka?" Svarade: "Det är livet i allmänhet." Jag frågade: "Vad är moderato?" Fick svaret: "Det är en sorts hyperintelligent fiskbulle." Haha, så, där har vi svaret! xD Och ett nytt smeknamn till vår Historielärare^^

Efter skolish var första dramat för terminen. Köpte subwaymacka med Micro o pratade om Maria lycken med han som jobbar där (^^) och gick till teatern. Älskar våran dramagrupp, den är underbar (och även kallad "Svarta Madam") Man blir glad när man är där, hur nere man än varit typ^^ I princip. Idag gjorde vi massa nice och roliga övningar. Ny i gruppen är Micro, kul! Willkommen! Haha, förut var vi lite kritiska mot att ta in nya i gruppen för vi hade vart samma underbara gäng i flera år. Men vissa har slutat nu (...) och nya/föredettingar har börjat och det är bara kul! Vi har släppt lite på de tankarna nu, hehe

(Vår maskot, svarta madam, i mitten)

Det bar iväg hem sen, Micro kikade lite på min lägenhet, sen har jag väl suttit här.. ^^ Hade lust förut att börja på sömn-rapporten, men... men... men... det blev inte så. Man har väl viktigare saker för sig;O ... eller nåt^^

Nä istället för sömn-rapport ska jag ta och sova. Strax typ. Kommer vara lika trött imorn och nästan somna på lektionen igen.

Det ända man vet i livet är att man kommer dö,
men stå inte i livets kö.

Livet väntar inte, spring ut nu.
Alla har ett liv, även du.

Man kan inte bestämma sin framtid till punkt och pricka,
men man kan påverka sin hicka.

Tveka inte att leva nu och även sen.
Vad som helst kan hända. Se, hör och känn.


Lotten

Oh nooooo, jag är inte på topplistan på aplotten längre.... ;O Mitt liv är slut!

...Men jag ska uppstå igen! Mohaha.

Från en dag till en dag

Norrdansen var godkänd! Den nya moderna-dans-läraren som heter sara och är yngre verkar väldigt bra! Bra på att lära ut, peppande och trevlig. Wi:) Vi har ju inte Danielle längre för dels har hon eleverna som har dans uppe på kappels nu och dels är hon gravid! :D Jätteroligt!

Jag tänkte ju gå tidigare från dansklassen och gå på föreställningen på teatern. Det visade sig dock att Sara planerat att få in oss gratis allihopa. (tråkigt, jag hade ju ändå gått gratis..) närå, bra att de andra fick gå oxå;) Så vi slutade tidigare allihop.

Föreställningen var hemskt bra. Perfekt variation av humor och allvar. Koreografen Thomas Noone själv var riktigt rolig xD Jag brukar vara en för trött person för att gå på såna där grejer och sitta stilla länge utan att somna eller iallafall nicka till hela tiden. Men tack var variationen höll jag mig vaken. Bra gjort! Jag är nöjd med kvällen:)Imorn börjas det med skola och massa kärnämnen (...) kl 8 på morgonen. (.....)

But life is wonderful
Just can't see it bright all the time


Mickel ringde ikväll oxå och ville ha hjälp med att tvätta i tvättstugan^^ (Han bor på samma nr som mig). Haha jag var väldigt stolt, lärde mig allt sånt nyss oxå^^ Dock märkte vi att man inte KUNDE tvätta efter kl 22 så nu ligger det tvätt o tvättmedel i maskinen. Han kanske ringer och väcker mig imorn när han ska tvätta, det kan nog behövas.

Nu ska jag se lite saga om de bannlysta och ha ont i huvet och gå å sova för att sedan INTE försova mig imorn (?) ...

Wish me luck old friend
Or lend me a hand

Life is wonderful

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a storie
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la life is wonderful
Ah la la la la la

It takes a night to make it done
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
And it takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la

It takes some silence to make sound
And it takes a lost before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love

Hans och greta

Sov länge. Gick upp. Kollade på HIMYM och åt lunch hemma. Idisslade. Nej jag skojade. Gjorde mig iordning. Gick till skolan för att gå på den ända lektionen. Fick sagt till mig att den inte börjar idag. Är på skolan. Ska snart gå här ifrån. Vet inte vart. Ikväll äre dans. Sen dans. ..föreställning. Det blir nice.

Internt, 4/4 (takt)
Hej, VGD, jag kom just på en sak
Omfg
Chilla på donken
Eller bara kirra macka
Wtf Omg Lol Fan
Wtf Omg Lol Fan
Vgd ligge on DURÅ
Wtf, jag säg wtf till dig
 - lol - lol
Nice nice baby
Nice nice baby
XOXO

 

I wanna dance with somebody

Jag kom nästan i tid till storkören imorse! De höll på att ropa upp alla när jag kom, så precis när jag gick genom rummet sa de Emma Roos Lindberg. "Alltid" svarade jag. Ironiskt nog. Men jag ska försöka vara i tid så alltid som möjligt.

Vi fick preliminärt schema idag, jag har typ inga lektioner imorn!:D Eventuellt rytmik m. dans på eftrmiddan kl 15.10 bara, det väljer jag själv. Sooooft. Så det blir sove ett tag imorn minsann, kanske äta lunch i matsalen om inte annat.
Däremot onsdagarna kommer bli långa och jobbiga. Men det ska vi inte tänka på nu!

Idag hade vi lång rast efter lunch så vi njöt av solen ute på Tones gård och åt och kastade vinbär i munnen och hoppade lite studsmatta. Sen gick vi till högslätten alla 3:or, 2:or och 1:or. Delades in i blandade grupper och gick en tipspromenad med bl a bildfrågor på estet-lärarna när de var små där man skulle gissa vem det var. Våra lärare är gulliga dom^^ Alla fick lite choklad som belöning.

Sen gick jag till handelsbanken och fixade, så nu äre klart. Nu kan jag snart betala racercykeln via internet oxå, lätt som en pannkaka. Blev så krångligt när SEB-kontoret flyttade härifrån. Sen handlade jag lite matish. Eller aprikoskräm till mornarna och massa sallad typ. Hade inte nog med kontanter för att köpa den färdiga kycklingen jag ville äta idag... övergav den vid disken. Så det blev nudlar och bacon istället^^

Kl 5 bar det av till NBV på "öppet hus". Det var inte så många som kom dit, hade hoppats att min o klaras förra hiphopgrupp skulle komma o testa på lite så man fick träffa dom, men de flesta som ska gå i nåt har redan anmält sig och nöjer sig med det. Men några få var där plus vi ledare. Jag och klara ska ju ha en barndansgrupp i år istället, eller två... Inte så bra betalt precis, men det är rätt kul så.

Kevin och hans syrra ska bli ledare nu oxå, i hiphop och afrikanskt. Vi var med och dansade hiphop, det var askul! och de var duktiga. Skulle vilja gå i en grupp med dom som ledare, men vet inte om det blir nån med folk i mn ålder.. Sen var jag med och testade Salsa oxå! En ny tjej som ville starta en sån grupp, hemskt kul, är pepp som fan! förutom att det var en konstig gubbe med som trodde han kunde allt så bra, men icke sa nicke. Att han inte märkte att han gjorde helt fel grundsteg tillomed. Jag vet inte vad det var med honom.
Aja, kul med Salsa!! Testade det på en engångskurs på Urkult för några år sen, och för att inte tala om att jag blev sugen på att gå en mambo-kurs (vilket är väldigt likt salsa) när jag såg dirty dancing! Bad om ett under att det skulle komma en sån kurs till härnösand. Åsså kom det Salsa:D Hoppas bara jag orkar med allt jag vill göra. Ska testa vara med på Norrdans nya moderna kurs imorn oxå tänkte jag. Fast juste, Crush - fútil med Thomas Noone Dance börjar ju klockan 7 på teatern. Men det är mittemot norrdans så det är väl bara att jag springer över^^ Gå på den vettja, gratis om man är under 19 :) Fast sen skulle de ha nå workshop som kostade skiten ur en.. synd.

Let's sleep a long time
Without making a crime
A fresh and green lime
Makes me still rime

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0