Hallo! weeeeee

Halloweenkul hade jag igår. Jag gick aldrig och frågade efter bus eller godis men vi var hos Moss och hade det roligt och trevligt bland alla olika varelser, sköna som läskiga eller konstiga eller awesome helt enkelt^^ Sen gick vi en sväng till Bittens och träffade lite annat folk där. Det är kul att träffa massa nytt folk=) även om det bara är för en stund. En tjej ville köpa mina handskar (bild fyra). 200 spänn var hennes sista bud, men icke, dom var inte till salu.

 

Jag var ingen speciell, kom på olika saker varje gång nån frågade, men nån slags bov iallafall. Självklart blev jag ju misstänkt för allt som försvann. Men i ärlighetens namn var jag nog den hederligaste bov som nånsin skådats. Jag frågade tillochmed om den käre vakten på Bittens inte skulle kolla min ryggsäck ifall jag hade nå alkohol i den. Hade en flaska med vatten och han litade på att det var det och inget annat. Herregud, folk litade tillochmed på mig!

 

Såhär såg jag ut:

 

 

Bilder med dålig mobilkamera:


 

Bra bilder som jag fick av Pascal:


 

Tack vare att min mobilkamera var så dålig så lyckades jag få en asbra bild:

 

 

Spöklikt!

 

 

Somna bortom ensligt berg

Vakna av en jättedvärg

Bus eller godis?

Fick precis besök av några som kändes väldigt bekanta... De fick några godisar av mig iallafall, man vill ju inte bli utsatt för bus eller?

 

 

Btw jag gick med sopsorteringen idag. Duktigt. Behövligt. Och en sväng förbi utförsäljningen på bränna borg och köpte mig lite behövliga saker och andra saker. 10-15 spänn för det mesta. Billigt är bäst.

 

 

Nu ska jag oxå klä ut mig och kila iväg till moss! Hurryhurry!

Skräms lagom

Tänk om

Överraskningsfest

Vi hade överraskningsfest för Willson i fredags. Han hade inte misstänkt nånting och blev väldigt glatt överraskad:D Av mig och Klara fick han en fisk (femte bilden)^^ Det var lite väldigt internt. Willson hade nämligen för några månader sedan ritat en fisk (som en 5åring ungefär) till Lisa för att hon skulle veta hur den såg ut när hon skulle köpa den på affärn. Hon hade inte hittat den. Men jag och Klara gick på affärn en gång och råkade hitta en fisk som såg ut som den han ritat xD (finns bild på en fisk på förpackningen). Så den fick han^_^

 

I övrigt fick vi goooooood mat som Lisa hade gjort (kyckling, ris och suuupersås), sen dansade vi massamassa och hade väldigt roligt. Sen blev jag trött som en pannkaka men var kvar ett tag ändå och pratade med lite folk. Man får ju inte missa allt nytt folk vettja!

 

 

 

Lyckad kväll

Sluta gnäll

 

 

Gamla Björnhild

Min galma björnhild är åter född! Jag och rasmus kämpade med att laga hålen i våra cykelslängar i torsdags, och blev klara tillsist. Vilken frihetskänsla det var att segla fram på skeppshulten än en gång innan isen täcker vägarna.
I övrigt har jag inte haft på datorn så mycket på sistone. Jag fruktar den lite och har inte lust att sitta här, inte ens nu egentligen. Förutom att jag vill blogga. Annars tycker jag inte om att ha på datorn längre, den gör att jag inte får det lugn jag behöver, även om jag gör nåt annat när den är på. När den är på utstrålar den orden "du måste titta till mig då och då och typ hela tiden" och då kan jag inte fokusera tillräckligt på det jag egentligen vill/behöver. Plus att den är full med virus eller nåt och blir seg som en sengångare då och då, ska få hjälp med att rensa ur den snart.:)
Skaffa dubbdäck
Get a sexy häck

Det stora lilla huset vid havet

 

Där ska mamma bo i några månader, underbart ljuvligt ställe. Synd att det inte var under sommarmånaderna bara...

 

I samband med att köra grejer dit får jag en byrå hem till mig, det ser jag mycket fram emot, jag tror den kommer rädda mig. Jag kommer aldrig få iordning här förrän jag får mer förvaringsutrymme.

 

Sov i en låda
Vakna med klåda

 

 

Kampen mot cancern

http://moahenriksson.blogg.se/2010/october/sov-gott-var-alskade-prinsessa.html?_tmp=3434e234ad74b9b4799f455f19230d6ba04fab33

Hur kommer det sig att de flesta barn som har cancer eller likande är så lugna och positiva? Det är imponerande och stort.

R.I.P

De förtjänar att få leva

Emmas tankebok - klass 1

*"Every problem has a ift for you in its hands."

Richard Bach

I rymden finns inga känslor

Bjöd Malva på bio idag, som födelsedagspresent. "I rymden finns inga känslor". Den var helt underbar. Om jag vill kan jag sitta och analysera filmer och annat hur länge som helst och skriva om alla känslor och lärdomar jag fick av dom. Men det tar oxå en massa tid och energi, och jag behöver sova. Så jag tar mitt förnuft till fånga ikväll (lite försent men ändå, bättre sent än aldrig).


Men jag kan meddela att den fick igång en massa tankegångar, och en massa känslor. Jag, Martin och Johan satt häromdan och pratade på lunchen. Bl a om hur människor agerar och uppför sig när man träffar invandrare och utvecklingstörta. Antingen pratar folk till dom somom de vore små barn, eller så vill blir det överdrivet åt andra hållet; att man vill visa att man kan uppföra sig avsläppnat och naturligt när man träffar dom åsså blir det lite överdrivet, men det är inte nå fel med det tycker jag direkt. Sen finns det dom som är precis som vanligt även i "annorlunda" människors närvaro. Man märker att de med hjärta och själ tycker att de "annorlunda" är precis lika mycket värda och insér att även dom har känslor och viljor. Det är förståss inte bara dessa som insér det, men alla har inte lika lätt att vara så avsläppnade, det är inte lätt alltid.


Men Jennifer i filmen var en sån människa. Hon träffade Simon som hade asberger och behandlade honom som vilken annan människa som helst som hon tycker om. Hon såg hans styrkor, hans svagheter, hans ödmjukhet, hans vilja, hans känslor. Hon kunde även visa sina egna känslor inför honom. DET tror jag är nåt som många inte kan, eller inte gör helt enkelt. Man kanske tänker (kanske omedvetet) att det är synd om de utvecklingsstörda och att de har nog med problem eller nåt liknande, de ska inte behöva se nån "normal" människar problem och sorger. Men ack så dumt. Jag har sett/hört många exempel på när utvecklingsstörda personer gjort någon glad när man vart ledsen, gjort någons dag, sagt nåt för att få upp ögonen på nån som har ett onödigt problem att haka upp sig på.

Och att våga tro på att t ex asbergerpersoner kan utvecklas och t ex ändra på sina vanor även fast dom/nån säger att de inte kan det pågrundav det de har. Det är grejer det.

Människor som människor, dom vill vi inte gå miste om!

Ajaj, nu blev det lite analysering iallafall.Somna med kläder på
Vakna så pigg så

*
"In act of kindness, no matter how small, is never wasted"

- Aesop

Smått

Idag sa tanten på balkongen (hon som alltid sitter där ute när man åker förbi till skolan) att jag var snyggt klädd. Hon gillade färger. Dagens små glädjestunder är viktiga för livet, och den minsta lilla komplimang är guld värd.

Renässansdans på film

Hur kunde man göra detta och vara helt seriöst??? xD

 

*

"Man tar hand om sig bättre
när man har nån
att ta hand om sig för"

- Daniel Boyacioglu

Lugn lördag med virus

Fasen oxå. Dygnet var det ja. MÅÅÅste gå upp tidigt imorn. Åtminstone på förmiddagen.

Alltså jag har massa virus och grejer tror jag, rutor som ploppar upp hela tiden. Jag håller på att föra över allt jag har (bilder, dokument, musik, det är jävligt mycket...) till skivor så Mats eller nån kan få rensa datorn så den blir som ny. Åh så underbart det ska bli. Bara den inte rasar ihop totalt innan jag fått över allt...!

Så ja, idag har internet och allt varit bajs och jag har knappt kunnat klicka på nåt, knappt ens starta om datorn. Men just nu är det okej, så vi ska se om vi hittar nåt roligt i arkivet... *kollar bland bilderna*

Jorå, här ska ni se!
Lite bilder från när vi dansade renässansdans på ensembleredovisningen!:D haha det var underbart roligt! Vi höll oss ett tag för skratt, sen var det kört. Och hela publiken skrattade så det var inte lätt. Tänk vilken skillnad från förr i tiden, då var denna dans oerhört seriös och man måste kunna dansa felfritt på fester och baler annars får man hårda straff och man gör nåt felsteg.Let's do mindfulness
Breath after this mess

Lambi

De har billigt toapapper på homebuy nu. Go go go!

*

Bortkastad kärlek?

Jag brukar inte kommentera storbloggarna särskilt mycket. Men nu hade jag lite lust. Ana Gina är en rolig prick som jag oftast håller med när hon snackar om allvarliga saker. Hon har väldigt bra tankesätt over all. Men nu läste jag ett inlägg där jag tyckte hennes tänkesätt mest var rätt tragiskt... Det hon tog upp tycker jag är väldigt viktigt och vill gärna dela med mig av mitt eget tankesätt.Här är inlägget:

Ana Gina - Love is complicatedHär är min koommentar:###

Jag förstår vad du menar. Men känslor kommer och går, och jag tycker inte man ska gå och hålla sig hela tiden. Det behöver ju inte va så att det inte håller för att han visar sig va en skitstövel, det kan helt enkelt va känslorna som svalnar och man förändras. Och det kan lika gärna hända när man blir äldre. Det kan hända närsomhelst. Man kan inte planera hur hela livet kommer se ut varesig man är mogen av sig eller inte. Jag tycker inte man ska låta "tänk om" hindra en.

Jag tänker rätt mycket "tänk om" själv, men har insett att det mest är jobbigt. Man få'la tänka så till en viss gräns. Det är inte alltid lätt att tänka och leva som man vill!

Och att "lägga ner sina känslor på nåt som inte kommer hålla" kan man istället se som en av alla underbara minnen i livet. Man måste ta för sig av vad livet erbjuder! Din kärlek tar inte slut för att du ger den till nån som du sedan lämnar eller blir lämnad av. Jag menar inte att man ska testa varenda människa som erbjuder sig(^^)men blir man kär så blir man kär och blir det nåt mer så blir det nåt mer och ta vara på den tiden och gå inte och tänk "tänk om" när man egentligen vet att man har det jättebra just då, eller vet att man skulle vilja.
DET är bortkastad tid.

Jag tycker heller inte att man måste göra slut om man vet att man inte kommer vilja va tillsammans med personen hela livet. Huvudsaken man tycker om att vara tillsammans då man är det.

Det är inget fel med att vilja hitta "den rätta" om det nu skulle finnas nån sån, eller åtminstone nån som man känner är stabil. Huvudsaken man inte gör nåt som känns fel eller jobbigt!

Att känna och älska är viktigt. Låt inte om:et hindra dina känslor!


###I hennes "svar på tal"-inlägg lät det bättre iallafall!Tänk om si och tänk om så
Äh, ba se till och må

Renässansdansuppvisning

 

Nu har vi intensivtränat på renässansdansen hela veckan (och jag har blivit sjukt bra på att stava till renässans) och imorron har vi ensembleredovisning och vi ska ju självklart dansa!

 

I dessa fina kläder!

:D

 

Den stora tvätt-dagenTvätt tvätt tvätt och åter tvätt. Nu är det bara städa hela lägenheten som fattas. Hm. Ikväll fyllde jag hela det stoora torkrummet, och torkskåpet två gånger! Sanslöst! Men nu efter lus-epidenim kände jag att jag ville tvätta typ allt för att få lite psykiskt lugn. Ida behandlade jag med ett starkare medel (sprayen skulle räcka till 8 behandlingar totalt stod det, bullshit, den räckte till en, EN!). Och nu verkade äggen släppa lättare från håret oxå så nu fan ska jag väl bli av med den här skiten för gott. Får jag löss igen nu så blir det rakapparaten alltså!Eller? Jag har seriösa planer på att klippa kortare hår igen nångång i framtiden. (hade typ till axlarna förut). Men jag vill ju ha kvar mitt långa hår ett tag till iallafall! Och låta det vara lockigt tills det inte är det längre...Färdigpratat om löss?
Det får vi hoppas
Hos mamma har dom möss

*

" Lev inte varje dag som om de vore din sista.
Lev varje dag som om de vore din födelsedag! "

*

"Lev livet som om varje dag vore den sista"


Tillåten gråt

Nu när jag lugnat ner mig lite ska jag tillägga att man får må dåligt och gråta över sina egna mindre omfattande problem. Man ska inte kämpa för att inte gråta bara för att man vet att det finns andra som har det sämre, det finns alltid nån som har det sämre. Man kanske kan passa på att tänka på de som har det sämre och insé att man inte behöver deppa ihop helt över sitt problem, men gråta får man göra. Det är viktigt, man behöver gråta emellanåt. Man får gråta för att det gör ont, för att det är jobbigt, för att man är ledsen, tillochmed om man inte riktigt vet varför och bara tycker lite synd om sig själv, det måste man få göra ibland. Men går det för långt och man hamnar man i en depression måste man ju göra nåt mer åt det. Men att man gråter ibland betyder inte att man är påväg att bli deprimerad, det kan jag intyga.


Ibland dock, klagar många över onödigt mycket onödiga saker, istället för att göra nånting åt det eller bara strunta i det om det är så pass oväsentligt. Det kan bli för mycket. Men man kan ju inte precis leva hela sitt liv utan att få klaga på nånting nå enstaka gånger tycker ja'^^


Sång av Lisa Ekdahl:

Så gråt
Gråt så länge du vill
Men vet att det onda
Kommer aldrig hit en gång till
För så är det sagt
Och det sades med säkerhet
Och det är ingenting jag bara tror
Nä jag bara vet

Lössen vs. Cancern

Hittade en till lus i håret idag. Även fast jag schamponerade med detdär lus-schampoot i förrgår. Det dödar dom levande lusarna och ska bromsa äggens utveckling. Men jag litar inte på nånting nu längre. Schamponerar ikväll iallafall så jag slipper de levande ett tag och imorn köper mamma ett annat medel och behandlar mig. Om inte det hjälper vet jag inte vad jag gör. Jo, jag rakar av mig håret. Eller, åtminstone klipper av det ganska rejält. Men vill inte det egentligen:( Nångång, men inte än... (Jag vet att det är lika lätt att få löss även om man har kort hår, det har inte att göra med varesej det eller hur smutsigt eller rent hår man har eller nåt sånt, men det kan va enklare att behandla och kolla och så om man har kort hår...).


Jag gråter titt som tätt nu för att det är så jobbigt och jag hatar dethär. Det är fan det värsta jag vet. Jag måste intala mig hela tiden att jag inte dör av dom för att inte bli galen och slita av mig håret. Och att det säkert skulle vara hemskt mycket värre (om möjligt) för nån som har extrem fobi för löss. Förstår ni hur jobbigt det är att inte få kramas under såhär lång tid? En vanlig kram liksom. Innan jag fick löss hade vi precis infört "5 kramar om dagen är bra för magen" på skolan. Det är inte bra att inte kramas:( Men jag vill inte riskera att lössen ska börja gå runt mellan alla kompisar och kanske komma tillbaks till mig när jag väl blitt av med dom.


De få jag råkat krama har jag sagt till. Alla borde kolla sig då och då för att vara helt säkra. Löss är sjukt jävla envisa och kan vara hemskt svåra att se. Men det är inte ofta jag råkar krama nån, för jag tänker på löss varje gång nån kramar nån, varje gång nån tar i nåns hår, varje gång jag ser hår, när jag inte ser hår, hela tiden typ. Jag orkar inte. Det tar på krafterna, men det är ju bra att jag inte glömmer bort att vara försiktig... Imorn har jag äntligen tvättid, och då ska allt, ALLT, i tvätten. Jävla paranoid-jävel jag är nu alltså. *jag dör inte jag dör inte*. Åsså missar jag dansen pågrundav dethär!:(:(:(:(
Efter jag brytit ihop en massa över lössen så läste jag ett blogginlägg på en blogg jag följer. DETTA. Och sen grät jag lika mycket till. Över inlägget. Över deras siituation. Över att det är så jävla patetiskt att jag gråter likamycket över att jag har löss som att nån annan (som jag inte känner) har cancer!!! Jag har gått och irriterat mig på när andra klagar på saker som mensvärk coh annat som jag mycket hellre skulle ha än löss. Men nu blir jag ju bara sjukt glad att det är löss jag har och inte cancer.

Såhär glad borde jag vara:


Nu ska jag skänka lite mer pengar till barncancerfonden och gå och lus-schamponera mig.Lössen och cancern måste utrotas
Skänk pengar så kanske alla barn snart kan botas


MetropolVåra fina lärare Helen (cembalo), Annika (gitarr, blockflöjt) och Christina (sång) spelade på metropol på Härnösand vidrerar-dagen! Självklart var i princip alla vi kapellselever där! Det var mysig stämning och humorn var på topp på scenen^^


Nu vara trött trött trött.
Somna gött gött gött.

Elvis i Glada Hudik

http://svtplay.se/v/2155757/elvis_i_glada_hudik/del_1_av_4

Se alla 4 avsnitt av Elvis i glada hudik! De är underbara!

Statyer som äter soppa och pannekanka

Det var jätteroligt att va levande statyer!:D Glömde säga det igår, jag var så sjukt trött. Vi sminkade oss och sprayade håret och genrepade lite hos Carl. Hans pappa bjöd på pannekankas och Tone hade med sig soppa! Kändes lite märkligt att sitta och göra nåt helt vanligt i denna utstyrsel. Fast Carls pappa kände sig onormal eftersom han var den enda som var normal.


Vi stod utanför Vero Moda i en knapp timme, sen gick vi i slowmotion bort till rulltrappan (wow, vi har en rulltrappa i Härnta;)), stod förstenade i rulltrappan och var sedan statyer där nere ett tag oxå och gick sedan till Carl igen. Sen var det ju jättemycket annat som hände i Härnta city. Bl a sceniska sångarna på konsthallen och norrdans på fyren och våra kapellslärare på metropol, så jag hann inte sminka av mig eller så.Så såhär gick jag runt och såg ut hela dan. Fick endel blickar och frågor kan jag säga, positiva. Många blev väldigt glada och skrattade åt mig, på ett snällt sätt. Det var säkert oxå några som inte sa nåt men tänka att jag måste va helt knäpp som har en glage i huvvet och går runt sminkad som en jag vet inte vad. Men det får jag väl bjuda på då, kunde inte direkt förklara för alla jag såg.


Bilder från när vi var statyer och andra bilder från den oerhört trevliga dagen kommer en annan gång!:)Somna som en jag vet inte vad
Vakna av gårdagens korvspad

Så jag tänkte; plikten framförallt för Sverige i tiden
Jag ska se till att blogga imorn, nu somnar jag.


Natt
Såatte

Gaffa!

Partillo Productions – Gaffa Gaffa

Shåååping

Shoppade lite idag oxå. Ja, då tänker man ju oftast direkt på kläder, det gör jag iallafall. Men idag shoppade jag loss på apoteket!

> Aloe Vera body lotionMildison

> Tampisar

> Helosan (tänkte testa den igen, senast var när jag var väldigt liten), jag behöver lite variation på hudsalvor och så för att inte min hud ska gå under.

> Idomin läppbalsam

> Linicin lus-schampoo till den andra och sista behandlingen nästa vecka

> Och Linicin Prevent Spray, som ska förhindra lusangrepp! Awesome, hittade den idag och det var ju ingen tvekan liksom. Jag gör allt vad jag kan för att slippa lössen åter.

Sen lite andra nödvändiga saker från HM och lite svamp-kudd-smink-grejer som kanske behövs till imorn. (Hm, jag kan inte så mycket om smink;P Använder bara mascara, kajal och lite rouge i vanliga fall, högst.
En skepp kommer lastat. Med vadå?
Med sömnmedel. Dags att till sängen gå.

Jag sitter ju redan här, doh.

Levande statyer

Det som händer imorn (lördag) är att "Härnösand vibrerar", en kulturdag som heter så alltså. Massa saker kommer hända i hela Härnta. Ni hittar programmet HÄR. EAM (elektroakustiskmusik-eleverna från kapells) ska bl a göra nåt, och scenisk sång ska sjunga operaduetter kl 16 på länsmuséet. Sen ska hela våran storkör sjunga i missionskyrkan kl 22. Åsså tänkte jag gå på norrdans vid halv 7 eller vad det var.

Vi, alltså jag, Tone och Carl (dramagruppen) står inte med som en punkt i programmet som har bestämd tid, men nu har vi bestämt att vi står mellan halv 2 och halv 3 i prismahuset på övervåningen, utanför veromoda typ. Vi ska alltså va levande statyer och läsa konstiga awesome dikter emellanåt. Vi kommer inte va nåt som folk ska stå och kolla på en hel timme direkt (om man inte vill:P) utan det är för alla som råkar gå förbi, åsså kan man ju stanna till och lyssna på dikterna om man råkar gå förbi runt när vi läser en om man har lust.

Här får ni ett litetlitet smakprov på hur vi kommer se ut:(sprayburk)


Hm, hur kommer vi se ut egentligen?:O Det ska bli spännande!


Hejhopp och hå
Så det kan gåPizzahouse

Efter skolan och rep och grejer övade vi inför imorn med "den nya ashäftiga dramagruppen vi som hänger i taket 2.0" inför imorn. Sen satte jag mig på mysmysiga Östanbäcks Pizza House och gjorde lite musiklära-läxa medan jag väntade på några små flickor från ex-klassen. Jag känner mig så hemma där!:) Ali säger att det är mitt hem så. Det säger han till fler oxå, vi är många i familjen!^_^ Sen blev det pizza för fulla muggar!
Tone är lite annorlunda och börjar äta från mitten av pizzan.

Massa lööööööv! Som man självklart måste leka i!<3 Jag måste göra en stoooor lövhög nån dag och hoppa i den, nån som är på? Kanske en punkt på Crazy-listan.Hösten är sanslöst fin
Skål, på ett glas vin

Födelser

Var hemma hos pappa och åt födelsedagsmiddag och blåbärspaj ikväll oxå. Malva fyllde nämligen hela 12 år! Snart tonåring.. ojojoj hur ska det gå. Närå jag vet nog hur jag ska handskas med henne! Tog henne i armbrytning idag!
Idag grattar vi även Lina (min lillebror Alvins storasyrra)!

Och även Per! Men han firade vi ju i förskott i tisdags redan! Dock har jag skickat ett fint rimm-sms idag oxå.


Nu ska jag bättre sent än aldrig (hm..) göra klart gehörsläraläxan till imorn och sen sova järnet de få timmar som finns kvar innan eronomin imorn halv 9...Somna snabbt som attan
Vakna på mattan

Gig-gity

Vi hade ett liten giggity-gig på teater idag med några awesome slagverkare. Scenisk sång sjöng två fina låtar först, sen gjorde vi ett mystiskt, stegrande, dundrande, flippande improvisationsstycke på massa trummor. Riktigt mäktigt blev det.

(vi frös lite och lånade Slagges kappa, haha, blottar-mika på bilden)Ljussättning och allt!En kvinna kom fram efteråt och sa nåt i stil med: "Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli tårögd av trummor, men det blev jag nu!" Det tycker jag var ett bra betyg:) (jag förutsätter att det inte var för att hon blev ledsen).Spela hårt och fint och tyst
Sluta spela utan ett knyst


Emmas tankebok - klass 1 - Buggtävling

13/10 - International Suit Up Day - och maddes födelsedag

En dag uppkommen efter how i met your mother och Barney Stinson. Awesome dag om jag får säga det själv. Jag var uppklädd hela dan förutom när jag var på jazzdansen. Jag och Richard spelade pingis uppklädda och fina. Och såhär såg jag ut ikväll på maddes suit-up-födelsedags-party:Jag har tillomed slips om ni inte ser det! Och en solglasögonbrosch^^ I handen har jag maddes present som jag sedan glömde ta med med. 

Bilder från kvällen:Om ni undrar vad det är som händer på de fyra sista bilderna så är det bara den där leken/tävlingen då man ska smälla ballonger med olika sexställningar^^

Elevkonsert på Kapells

Är så stolt över mina skolkamrater!:D Fan vad alla är duktiga! Och vilka känslor de förmedlar när de sjunger! Süper! Nästa konsert ska jag nog se till att medverka i själv oxå, man blir ju sugen på att göra nånting! Stå på scen och underhålla! Göra bra ifrån sig! (juste det var det oxå.. men det får vi hoppas på!).

Sen åkte jag till östanbäcks pizza house där Per firade sin kommande födelsedag och umgicks med männskorna och gav honom ett litetlitet får som jag gjort själv!


Sov som ett får
Vakna innan du går

Vad är en bra bloggare? Vad är en bra förebild?

Läs detta blogginlägg om hur sjuk bloggvärlden är på vissa håll:

http://felixvincent.blogg.se/2010/october/top-bloggare.html


Läs detta inlägg och rösta på Felix vincent som står upp mot dessa dumheter:

http://felixvincent.blogg.se/2010/october/med-och-tavlar.html

Get I get a speooon

Här får ni nånting roligt oxå:

 

Awesuuuume! :D Han var på Urkult för några år sen!:)

Lus-Mia - Viktigt - Läs och Lär om Lössen

Idag vaknade jag klockan 8, trodde jag. Förstår inte riktigt men ibland är jag så förvirrad och knappt vaken på morgonen så jag fattar inte vad klockan är även fast jag kollar noga på den. Klockan visade sig iallafall vara 9, då jag skulle börja på slagverket. Fyfaaaaaaaan vad jag hatar att försova mig. Och de andra ringer och frågar om jag ska komma och när. Ni får ursäkta om jag låter otrevlig eller kanske inte svarar alls, men mitt humör på morgonen är inte alltid det bästa, speciellt inte när jag försover mig.


Detta blir ett jävligt långt inlägg, men det är viktigt om du vill förbli lusfri, (det vill jag!), så läs!

Men det var inte det värsta denna morgon. När jag steg upp gick jag in i badrummet och såg mig i spegeln. i några dagar nu har jag varit lite paranid och kollat lite smått då och då i håret ifall jag skulle ha löss, eftersom det kliat lite extra på sistone. (ibland brukar det klia lite extra av andra anledningar oxå så ja, jag var mest paranoid). Men till min fasa hittar jag gnetter i mitt hår! Dvs lus-ägg! Fyfan, den morgonen kan ju bara inte bli värre. Jag gnydde en stund och höll på att bryta ihop, sen skyndade jag mig till slagverket för att mötas av Johan som kommer och ska krama mig för att trösta mig för min försövning (bra lärare), varefter jag backar och stoppar honom och säger till alla vad jag hittat i mitt huvud och bryter sedan ihop totalt.

När man får löss är det ju nåt som de flesta inte gärna går och berättar för alla för det har blivit nåt som är äckligt och pinsamt. Och ja, äckligt som tusan tycker ju jag att det är iallafall! Men pinsamt ska man inte fastna i. Det bästa är ju att man berätta för de man umgåtts med den senaste tiden så de kan få en chans att kolla sig oxå ifall det är nån som vet med sig att man kramats med den personen på sistone eller lånat hans/hennes mössa etc. Tips: Kolla er för säkerhetsskull! Det är inte kul ifall det börjar gå nån rundgång med löss! Det gäller att alla inblandade kollar sig någorlunda samtidigt!

Löss är verkligen det värsta jag vet. Fan, getinar och sånt är ju fan ingenting jämfört med dessa små varelser. Alla små djur som inte bosätter sig på ens kropp är helt okej! Eller okej, tvéstjärtar som bygger bo i mina persikor är inte heller så trevligt. Har haft löss en gång tidigare och jag blir helt paranoid och vågar knappt röra mig. Har hållt mig borta från närkontakt med människor och soffor och sånt idag iallafall.

Notis för er som inte vet: Löss kan INTE hoppa eller flyga eller nåt, så de sprids endast genom närkontakt! Råkar de hamna på en soffa eller nåt där de inte får äta blod så dör de efter ett dygn.

(Jaha?? Men fram till att det gått ett dygn då? Vad ska man göra då? Stå rakt uppochner på golvet? Stå i duschen? Resa bort?) Jag har iallafall bytt lakan i sängen och lever där nu för tillfället. Kommer inte sitta i min soffa på ett tag eller använda några kläder jag brukar använda typ. Så paranoid är jag just nu.

På eftermiddagen kom mamma till mig med ett lus-schampoo och en lus-kam hon köpt på apoteket och började först kolla igenom mitt hår. Och till våran otroliga faaaasa hittar hon även löss, stora och många!!! Fyfaaaaaaaaan. Jag ville nästan ta livet av mig. (nä självklart inte men ändå). För er som inte är insatta: Det låter väldigt stort när jag säger "stooora", men de blir ju aldrig stora som skalbaggar direkt, de största är inte större än en blomfluga, men fyfaaaaaaaan.

Läs här bra att veta:
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Huvudloss/

Och kolla på den här "filmen":
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Filmer/Huvudlosskamning/


Jag skulle fan inte klara av detdär själv, men mamma var en händig ängel och kammade igenom håret och tog de levande löss hon hittade (nästan kväljning för varenda en), sedan schamonerade jag, lät det sitta i nån kvart (det står 10 min på förpackningen) och sköljde ur. Mamma kammade igenom igen och det föll ner endel döda löss, men hon hittade även 2 som fortfarande levde! Vi tror att det var för att jag hade för blött hår när jag schamonerade (hade missat att man inte skulle ha det). Så mamma schamponerade noga på mig en gång till, använde mycket av schampot och lät det löddra ordentligt. Det sägs att lössen trivs bäst i nacken och bakom öronen, men vi hittade ingen bakom öronen, de flesta var nog uppe på huvet tror jag. Sköljde ut scampot igen och tog lite balsam och kammade igenom noga IGEN. En död lus till och sedan bara massa ägg som sitter fast på stråna som man får pilla bort.

Så nu ska dom vara utrotade ur min hårbotten. Nu ska man bara änvända det där schampot igen efter 9-10 dagar så är det över. Men man är ju ändå lite paranoid och tycket det kryper i håret hela tiden. Åsså bör man vara lite försiktig med att krama folk så mycket, speciellt dom som man vet att man kanske kramat den senaste tiden, så man inte får tillbaka lössen. Och samtidigt försöka leva ett vanligt liv framtill nästa schamponering förståss. Åh fan vad jag hatar det här.... har inte tid med sånthär.

Jag duschade en sista gång igen och ville aldrig sluta. Ville inte stiga ut i lusvärlden igen. Jag stod där med min rakapparat och funderade seriöst på att raka av mig håret. Men det blev inte så. Ja kommer nog ganska snart klippa kortare hår iallafall. Man kan fortfarande få löss men det blir kanske inte liiiiiika jobbigt. Hade jag haft dreads hade jag lätt rakat av mig håret påengång. Åh, fyfan vad skönt det skulle vara.


Whatever. Care.


Har ni frågor eller så så är det bara fråga! Säkert nån faktabit som jag missat eller nåt annat som ni kanske undrar över.

Här ser ni löss och ägg bredvid en liten nål.
Från höger:
Vitt ägg som inte kläckts,
två tomma ägg som redan är kläckta,
en nymf,
tre fullvuxna löss.När du ska kolla om du har löss kan du kamma håret över handfatet eller nåt vitt så lössen syns väl om de ramlar ner. Sådär fick jag stå ett bra tag idag, lagomt ont i nacken man fick!
Somna utan djur på kroppen
Vakna sen och må toppenIn i fantasins värld

Tidsbrist vad är det? bongobong

Idag har jag haft fullt upp. Hade tänkt ha ännu mer fullt upp, men insåg snabbt att det inte skulle funka. Tidsbrist tidsbrist. Tidsbrist? Jag har ju fan hela livet framför mig! Man kan inte ha brist på tid! sägs det... Men en uppsats har man inte hela livet på sig att skriva. En uppsats som ska va klar imorn och man inte börjar på förrän kvällen innan har man verkligen inte hela livet på sig att skriva. Men nu är den klar! Hann/orkade inte läsa på så mycket fakta dock så den innehåller mest min vilda fantasi. (Vi skulle hitta på en tonsättare från en valfri epok och skriva om hans liv och allt).


(bild på Mika i fin frilla för att liva upp stämningen)


Hade annars tänkt spela innebandy idag, men jag sov och började på uppsatsen istället. jag behöver verkligen åtminstone en dag i vecka då jag får sova länge. Christian hjälpte mig klippa ihop ett par låtar till min jazzgrupp. Har bestämt att de ska var nå form av servitriser och dansa till Mack the knife (Louis Armstrong) och Big Spender (Bette Midler). Det kommer bli jätteroligt! Det ÄR jätteroligt!

Sen tänkte jag åka och dansa salsa i sundsvall men jag sprang och övade på vågmannen istället (och åt middag samtidigt) och skrev sen klart uppsatsen. Skööööönt att vara klaaaaaaar! Vi är nog många som förstår den känslan huh?:D Hoppas det blir den enda uppsatsen vi får!

Bongo Bong

Låt oss sova än en gång
I'm the king of bongobong

"Prinskorv, ehehehhe, den var bra!"

Alltså hahahhaha, sean banan sean banan...^^ Han är ju för go han:P


Gamla estetare

En kväll för ett tag sen då många från gamla gymnasieklassen samlades på jespers mysiga övervåning för att umgås! Det känns konstigt att man inte går med dom längre, som att man har sommarlov från dom du och sen ska träffas i skolan igen snart. Jag trivs sjukt bra där jag är nu, men helst skulle man ju vilja hinna/kunna umgås med alla man nångång lärt känna!
Jag grillade lite i ugnen!:D Mat!<3 Det till höger kanske ser lite creepy ut men det är banan med choklad och är supergött!


Pegasus,              Memme,                Klara
Nu är jag hemma igen. Och nej, jag har inte börjat på uppsatsen än...

JobbajobbaSka försöka börja på musikhistoriauppsatsen oxå medan alvin är lite lugn.


Ha en trevlig höstdag
Mitt ord är din lag

Emmas tankebok - klass 1 - kören lärkorna

Kakmonster var vi allihopa, allihopa, allihopa, du med, och jag med

Imorron ska jag jobba, ta hand om Alvin hela dagen hemma hos mammi så hon ska få göra vad hon behöver, rensa och slänga och packa och allt vad det är, för hon ska nämligen flytta. Till ett oerhört mysigt litet hus (som inte är så litet) ute i solumshamn (brattås).(Sist jag träffade Alvin när vi hämtade honom på solenskolan och han fick testa Emils mösse^^)Idag utgjorde vi kapplare lunchkonserten i missionskyrkan! Några solon och små söta sångensembler och några körstycken som jag var med på. Det är lite roligt, det är så annorlunda jämfört med på gymnasiet då vi övar låtar hur länge som helst innan de framförs. På kapells övar vi kort och intensivt och sedan framför det. Idag visste jag inte ens hur första låten gick förrän vi började sjunga^^ Det är ett spännande koncept minst sagt!

Sen bjöds det på sopplunch och kakor och kaffe!
Sen tillbaks till skolan för att dansa renässansdans! Äntligen!:D Askul! Längtar till vi ska redovisa det till blockflöjtsensemblens renässansmusik! Vi ska ha värsta renässanskläder och allt!:D

Sedan blev det kaffe och äppelkaka som vår lärare Annika bakat!
Vad mycket fika det blev idag! Nu får vi ta och ta det lite lugnt ett tag. Minns tillbaka till den tid då mormor bjöd på kakor i mängder i alla dess färger och formen och man orkade äta av alla sorter och lite till. Det var grejer det.Somna till bransle häst
Vakna av att du är bäst

Torra händer

Fick en spricka i fingret för ett tag sen. Det brukar jag få lite då och då, men denna var ju extrem. Som att nån tagit en kniv och skrurit ett djupt jack i mitt finger... Det har börjat läka rätt bra nu iallafall. Coola saker det där! Men coolt behöver inte betyda roligt. Vintern och den torra hudens tid är på ingång...

ur skrevor växer gräslök

Kulturcafé kryddat med blockflöjt

Ikväll var det Kulturcafé i Nya Varvet med musik av mycket olika slag. Polska på av fiolensemble, Renässansmusik av blockflöjtsensemble, lite jazz och annat av Fiona och Erik, nyskapande musik med nyskapade-instrument-ensemble m.m.Övade lite med blockflöjtarna innan (jag spelade tamburin till), såhär såg det ut då! (bilden ovan). De döpte mig till "the percussionist from hell", varför vet jag inte riktigt. Och ensemblen kallar sig "world recorders".

Giget gick finfint. Eller? Hahhahaha det var det roligaste jag vart med om på länge. De är ju faktiskt seriösa egentligen, men jag tror inte att det riktigt gick fram ikväll. De är ju nybörjare och ser så söta ut där de sitter fem på rad med sina flöjtar. Det är inte varje dag man ser nåt sånt. Publiken gillade det. Det blev många skratt! Ni som inte var där missade verkligen något!!!Gå och sov nu lilla du
Vakna trött som en gnu

Länkning om SD


Läs detta inlägg som felix skrivit om Sverige Demokraterna och vad han tycker! Sjukt bra skrivet!


http://felixvincent.blogg.se/2010/october/5i12-talet.html?_tmp=d5d0ac690397f8fee9872becbc46c85abe31f841

Två fina syskon

Lite bilder från när Malva och Alvin var hos mig en dag i sommar.

 

Frida Öhrn på Metropol


(Annika och Fiona och många många fler man kände var där. Kul att så många unga hittar sig till jazzklubben!)Gick förbi Metropol efter dansen ikväll och kikade in. Visste inte att Frida Öhrn från Oh Laura skulle va där med en jazzuppsättning, så tur hade jag, att jag kom dit! För heeeeelt jäääävla uuuunderbaaaart var det. Bandet och Frida var awesome och improviserade med stora öron. Och hon hade sån energi och känsla så jag nästan fällde en tår av lycka. Jag satt längst fram efter paus oxå.

Hon är helt klart en förebild.

Fan vad klockan flög in i natten
Somna nu och vakna av en hink vatten

Gillade vad jag såg

Fick ett till litet fint meddelande på myspace, av någon okänd, sådana är alltid roliga!^^ Såhär löd det:Hej sötnos!
Gillade vad jag såg ;)..
Jag heter Micki, bor i Malmö och är 23 år.
Jag sysslar mycket med musik, texter och dikter. Här är en dikt till dig:
"En dag såg jag en tjej, som jag aldrig sett förut, så vacker. vackra ögon.
När jag såg dina vackra ögon blev jag nervös
jag tänkte och hoppades på att en dag få se dig i verkligheten.
jag önskar att jag kunde snacka med dig en hel natt.
Alltid ha dig nära.
När jag hörde dig sjunga för första gången, blev jag varm och förälskad. ensam med dig, utan ett ljud, höra vågorna, höra din vackra sång.
Jag önskar att det aldrig tar slut
när jag säger "håll mig i handen, släpp aldrig taget"
när du släpper taget, så rinner tårarna.
men i mitt hjärta känner jag den där stunden jag aldrig glömmer , du säger "morgondagen kommer" jag säger "släpp aldrig mig" du sjunger om din förra kärlek men nu har du en ny
som du aldrig kommer glömma
jag vet att du kan göra mig stark
du tar bort all ensamhet och alla tårar, då du kom fram ur mörkret. du gör solen i mitt hjärta.
och du säger "jag ska aldrig sluta hålla om dig"
du säger "jag älskar dig min älskare"
jag vill vara i din famn tills livet skiljer oss åt."
Har du någon msn jag kan få? själv finns jag på micki_da_man@hotmail.com
annars får du ha ett underbart liv önskar dig all lycka
Kram Micki
Om det är nån som undrar så svarade jag att han oxå skulle ha ett bra liv!:)


Emmas tankebok - klass 1 - "april april"


Min dag i bilder och lite tillAnna och Lovisa in one body
Eeeeeernst! Är han så snäll som har verkar i programmen?
Erik latar sig i "utkiken" som är våran hängställe på kapells
Evelina loosar i vändtia
Härnösand är braI övrigt var vi på seminaruim med tonsättaren Sven-david Sandström, det var roligt haha. Och bra:) Och för det andra övriga så var det väldigt kul på moderna-dansen idag:) Lite kontaktimprovisation och skratt!

Och för det trövriga så är "den nya ashäftiga dramagruppen vi som hänger i taker 2.0" i full gång. Vi övar som mest med våra framföranden och levande staty grejs som vi ska göra i prismahuset under kulturdagen "Härnösand vibrerar" lördag den 16/10. På fredag ska vi träna på att va statyer ute på torget/gågatan i sundsvall, om allt går som det ska.Sov som en lärka
Hur du vaknar lär du märka

4/10 - Svart dag

Jag gick med i ett facebook-event. "Svart dag" för att visa vår "sorg" för att SD kom in i riksdagen typ. Tja varför inte tänkte jag. Lättare att välja kläder oxå^^ Dock gick jag ju såklart inte omkring och var ledsen mörk och dyster hela dagen:PHade en fin tröja med fin text på:
:)

PS: det är även kanelbullens dag idag, men jag har varken ätit några eller hunnit med att baka:( Får bli en annan dag, till minne av denna dag!Somna svart som natten
Vakna vän med blatten

Olika sorters cyklar

Idag har jag:

Försovit mig, slagverkat, slagverkat, missat renässansdansen:(, slagverkat, slagverkat, fått punka på tantcykeln, GÅTT hem, köpt laga-hål-i-cykelslang-plåster och ätit blodpudding. Får väl ta mtb:n till skolan imorn då.

Men nu blire spinning!:D
Ses när vi ses
Var inte en mes

Emmas tankebok - klass 1
Tänk vad positiv man var till det en gång i tiden! Men jag kan säga att NU är det kul att vara i skolan och jobba med musik, musik och musik!:)

Jag är lite sugen på godis

Lördagskvällspäls

Min kväll bestod av Hobbe(hunden), Moss, Kage, Madde, Ossian, Kim och lite Pablo. Massa snickesnack och en alldeles försen tur ner till krogen. Kom dit precis när de hade stängt insläppet. Man jag pratade lite "teckenspråk" med några folkisar genom fönstret istället och så.Hälsade förståss på hos Ali på Östanbäcks pizza house och Madde köpte en underbart god sallad med ett sjukt underbart gott bröd till. Gå dit och ät för fan!:D Sen kollade vi lite på höstlöven innan vi kom hem. Älskar den vackra hösten, den som varar så hemskt o-länge...

Stoppa tiden ibland
Som i ett annat land

*

"The relationship of love is that is has no dimension, boundary, time or space. The relationship of love is nothing but commitment. Commitment, trust and faith make things happen"- YB

KällarmysVärsta cheesecake och bär och kaffe. Hahha, flera frågade om jag drack kaffe eller ville ha té, den generationen verkar inte fattat att typ alla i min ålder är galna i kaffe:P Men sen fick jag tillomed en nubbe^^ Vuxenpoäng.

Kul att prata med lite äldre generationer, jag satt på hörnet mellan två pratglada damer och vi pratade om lite alltmöjligt. Om hur de olika generationerna utvecklas, slagverk, barndomen, matlagning, familj, syskon, you name it^^ Lite kul ändå att ändå vara den enda ungdomen och föra in lite ung anda i gänget.Nu kilar jag iväg till Moss där jag hoppas det är mycket folk från min generation, bra omväxling att växla mellan olika bekantskaper i olika åldrar sådär:))Detta linne får sitta på ikväll, hihi. För att hedra barndomen lite;) Min bror Emil har gjort husvagnen (?) och jag solen, år 96 som det står. Mycket vackert tycker jag.Ta dig en nubbe
Du behöver inte va gubbe

Surströmming

Jag har ätit surstömming för första gången!^^ Helt ok, riktigt gott med creme fresh till! Stolt är jag! Jag är ju norrlänning så det var fan på tiden.

Det är alla i bostadsrätten som har middag, nere i källarn. Riktigt trevligt, dom tycker det är trevligt med lite ungdom oxå!^_^

Nu blir det kaffe och kaka!

Sen bär det iväg till Moss!:D


Är surt
Dä ä int furt'

Alvin

Jobbade lite/tog hand om Alvin idag!Sötbajsplupp!


Fortsatt dag
Sluta knag

*

"My pride is worth much more than your,
your stupid little love"

- Mike Posner

Östanbäcks pizza house

Ali öppnade restaurangen idag! Självklart var jag där och åt. Världens bästa Ali som ska bli pappa och allt!!! Tänkasig tänkasig.Snacka om mysigt ställe! Stötta honom nu så han får det att gå runt. Ät pizza, kebab, sallad, hamburgare, rullar där! Och få kaffe på maten! (hehe gott med kaffesmak i maten.....). SKämt å sido, att få kaffe på maten är fan bäst. Och jag kan intyga att han gör goda pizzor minsann!!

Gå med i gruppen "Östanbäcks Pizza House" på facebook!
Ät tills du spricker min vän
Spendera varenda spänn
hihihihi

http://anagina.blogg.se/2010/september/vem-vann.html

Hahahah tyckte det var askul ... x) haha. Känns som nåt som jag skulle kunna gjort.
Lite trött är jag oxå, kanske borde tilläggas.

Cancern kan gå och dö

Usch vad jag grät.

Läs om några olika människors livssituation. (det är olika länkar allihop).


http://www.barncancerfonden.se/4857

http://www.barncancerfonden.se/7558

http://www.barncancerfonden.se/5938

http://www.barncancerfonden.se/4882

http://www.barncancerfonden.se/6935


Skänk en slant till forskning och bättre framtid.

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Bekampa-barncancer---stodj-varat-projektarbete/


Alla är vi hjältar.

VårtanDet var sista ungdomsträningen idag, så jag passade på att hänga med, det är lagom tempo för mig nuförtin^^ Småkillarna Edvin och Vilgot (10 år) vinner över mig i skogen nu. Jag har tagit på mig rollen som den otränade tränaren som ändå alltid är på bra humör och driver med mina kvalifikationer. Det gör liite ont att veta att jag förmodligen aldrig mer kommer vara med i de stora tävlingarna och kämpa. Jag får kämpa på de få träningar jag är med på istället. Oj vad melankoliskt... Äh :D


Träningen bestod av:
  • Uppvämning till mellanplatån på vårdkasen (vårtan).
  • Tempo på tid på teknikbanan (en och en).
  • Tempo igen, annan runda, sedan igen samma runda men den som förlorade startade första osv. Jag kom nätt och jämt tvåa med en liten spurt i slutet!^^
  • "Den som kommer högst upp i teknikbacken utan att sätta ner en fot". Man kör rakt upp ett litet tag, sen måste man köra sicksack.
  • Nybörjarna åkte hem och jag, emil och tomas fortsatte uppför teknikbacken en gång till, och denna gång enda upp!! Satan alltså, det var inte det lättaste! Höll på att välta och ramla neråt flera gånger.
Tillslut uppe iallafall! Och kollade lite på utsikten:
Som ni ser så hann det bli jäkligt mörkt. Men. Vi rullade nerför teknikbacken igen och körde sen upp till toppen igen, fast på den kolsvarta vägen. Och sen ner. Läskigt, kändes som man var halvblind.

Ja shit vad dom körde slut på mig, men det känns ändå riktigt bra nu såhär efteråt:) Lite kramp och så men men:)
Efter ansträngning sover man gott
Dröm nu fint och flott

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0