O-allergi och utvikning



Den där lilla fina hunden visade ju sig vara Tindras! Alltså skulle jag kunne få träffa den och låna den lite hihi, så kan jag upptäcka unnu bättre om jag är allergisk mot den. Hennes mamma är jätteallergisk men tål lille pudeln Aspe som han heter. Och den tid jag träffade honom kände jag inget (jag gosade in mig rätt rejält i honom och då brukar jag i vanliga fall känna av det ganska på en gång).



Så än en gång! Säg till ifall ni vet att det finns nå liknande valpar nånstans! Jag säger inte att jag kommer skaffa hund nu precis, det vet jag inte om jag skulle ha tid med. Men det kan ju ta år innan jag får veta om nån sån som får valpar. Nångång. Nångång.


Nu, nu, nu!



Imorn åker jag till Utvik med Kapellsbergarna, vi ska utvika oss. Typ sjunga, leka, spela och lära känna varann. Det blir nog kul:) Sova över, få gratis mat, och tillbaks på torsdag.

Trevlig Onsdag allihopa så hörs vi sen!:D



Sov i en vik
Vakna som ett kapells-geek

Emmas tankebok - klass 1

Häng i fojjis



Nya soffor!




Annie, Aron och Joel bakom gitarren.




Aron och Joel under Aron. (soffa från Wirströms).




Aron och Joel bakom kudden.




Aron, Simon och Joel bakom skon.

Tre svarta fingrar eller en prydnad

Fått schema idag för några veckor framåt, de flesta dagar har jag typ 1 lektion på morgonen och en lektion på sena eftermiddagen. Hm.

 

 

Idag vare Satslära, jag kommer lätt va den som har svårast för mig, alla tänker så jävla snabbt! Jag är Kapha, jag är långsam!

 

 

Hade lektion med Slagge på vågen oxå. Fick en egen låt på marimba och sen fick jag och Mika lite material till en trumsalut! Satan vad kul det ska bli! ;D

 

 

 

 

Sen överraskade Mickel med att dyka upp på vågmannen så vi gick och socialiserade oss på Waynes (på bilden pratar dock både Mickel och Mika i telefon...). Innan det gick Mickel för att träffa Lofisa på vågen en snabbis (de träffas ju inte så ofta nu när han är i Nyland hele tin), han var helt uppspelt när vi gick ner till henne; "Lovisa är på 1:an! *glädjesprattla lite nerför trappan*". Och sedan ansiktena när de såg varann. Ja ni skulle sett. Så söta man får vara. Kärlek.

One love

Martin, the giraffe

Kom gick upp i mycket bra tid, faktiskt på en gång när klockan ringde, helt sjukt nice. Stompade lite, övade lite, satt i de nya svarta skinnsofforna i foajén på vågmannen, åt couscouspytt, spelade pingis på kapells, ville sova när vi fick massa information på "kören", övade på vågen, åt en onödig kladdkaka på waynes (det var ju sista biten, den kunde ju inte bara ligga där och bli tagen av nån annan?!).

Huvudvärk. Måste sova bort det. Det var tortyr att gå uppför alla trappor.

Satslära imorn klockan 9.






It's a headache
Nothing but a headache

Emmas tankebok - klass 1

Alarm clock

Fan trodde att jag började 1 imorn så jag hade inge bråttom med att gå till sängs. Jag börjar 1 på kapell, det står på schemat, men vi ska stompa på vågmannen klockan 9, det står inteee på schemat...

 

Jorå, bara att ställa alla mina väckarklockor. Vad säger ni om den här väckarklockan? (nedan)

Den skulle verkligen passa mig.

 

 

 

Godnatt och sjung de vackraste ord

Dröm om allt mellan timmer och bord

Baby cop

Good Cop, Baby Cop from Will Ferrell

Titanic II

Det hade man aldrig kunnat tro faktiskt. Men inget lär ju slå James Cameron. Man jag måste självklart se den ändå!:)
Titanic II(wikipedia)


"Visa nu att du går i cykling!"

Äntligen kommer jag ut och tränar. Har varit förkyld och hostig ett bra tag nu så det var på tiden. Men man får ta konsekvenkserna! Shit klyftpotatis vad jobbigt det var. Orkade inte stressa på morgonen så jag cyklade iväg kanske kvart över tio, så ensam-cykling blev det. Men det var nog lika bra, cyklade som en snigel.

Stigsjövägen, in mot Risnäs, förbi innanför Brunne, upp, upp, upp, Rotsjögård.

Och se vad jag fann där!



Köpte mig en underbar macka med blåmögelost (de har godaste osten där, gör den själv tror jag, jag tror inte jag tycker om mögelost egentligen.).



Sedan bar det av nerför, nerför, nerför. Jag märkte snabbt att jag skulle va tvungen hålla en fart som var ungefär dubbelt så snabb som den jag hade på dit-vägen. Gubbarna körde ifrån mig och Erik, och jag är glad jag hängde med honom någonting överhuvudtaget! För ett år sen hade det vart en bagatell, men nu har han fan blivit en stor och stark pojke. Lill-erik...... Men smal som få är han fortfarande!

Jag börjar förstå att han inte alltid kommer vara mindre och klenare än mig. Medan jag fick mjölksyra på en sekund i minsta lilla uppförsbacke så susade han upp och väntade in mig sen. Sen körde han iväg och lämnade mig till mitt snigel-öde. Vem tror han att jag är egentligen? Nån som tränar cykling regelbundet??

Ja, man var ju det en gång i tiden...




Väl tillbaks väntade alla där på mig. De frågade; hur känns det emma? med ett litet skadeglädjeleende på svaj. Allt och ingenting. Så kändes det.

Men snygga kläder hade jag!

"Kazoo-solo på alla låtar!"

Bild från igår på miljöpartiets valbåt. (snodd härifrån.)




Nu ska jag strax sticka ut i solen och cykla lite racer med HCK-motionärerna. Fikatur, rotsjögård!


Sola lagom
Bo granne med Kragom

En mager pappagoja

Kompade Aron från gruppen Härr Gårman idag på Miljöpartiets valbåt, och gjorde trumvirvel på djemben när båten skulle döpas. Sedan langos, dansa salsa med Vänstern, chokladboll och latte. Och sedan fler och fler kända folk. Trevligt!




Sedan blev det discgolf (min nya hobby) med Emil och Alex och jag hittade en disc när jag letade efter den jag kastade i det snårigaste snåret. Yes! Nu har jag en egen!:D Ibland lönar det sig att kasta alldeles för snett.

Middag hos mami, lite pingis, åsså tillsist hem till Emilie som åker tillbaks till mellansel imorn..! Lite vin, guacamole och massa prat och skratt. Sen blev jag off och astmig (hela tillvaron blir lite jobbigare med astma) och åkte hem!:) Måste komma upp i tid imorn och cykla med motionärerna på fikaturen klockan 10!


Sov som en svamp
Vakna förutan kramp

Valentina

Miljöpartiets val"stuga" (båt) ska invigas/namnges imorgon (idag) lördag klockan 11. Jag ska hoppa in och kompa lite slagverk till 3 låtar då. Repade lite idag hos Tomio med han och Aron. Det ska bli kul! Kom och delta och fråga om miljöpartiet (inte mig) eller så och få nåt att dricka!




Sov som en stork
Vakna utan ork

Mat-bomb!



Kyckling med currymarinad, snäckmakaroner, currysås, sallad, tomat, krydda.




Ris, hajmal, brunsås, sallad, tomat, kryddor, fläderdricka.




Ris, röra med köttbullar, kidneybönor och lite vad jag hade hemma. Tomat, vatten.




Spaghetti, köttbullar, currysås, sötsursås, körsbärstomater, vitlöksbröd, vatten.




Rund mat.
(kötbullar, potatiskroketter, körsbärstomater, brunsås, vatten.)




Lite rester jag fick av mamma som Emil och Richard lagat till.
(Klyftpotatis, kycklingfilé inlindad i bacon och nån ört på toppen, nån sås.)




Bulgur, mammas skinksås, tomat.




Ris, mammas skinksås, sallad, tomat, gurka, paprika, citron.




Quinoa, kebabflarn, sallad, tomat, pitabröd, tortillachips med jalapeñosmak, emmas specialdressing, vatten.




Fiskpinnar, tomat, världens bästa klyftpotatis, vitlöksklyftor, brunsås, citronpeppar, fläderdricka.




Ris, sallad, gurka, avocado, hyffsat stark korvstroganoff, vatten.




Bulgur (med en halv bit köttbuljong för supersmak), lax, gröna linser, emmas specialdressing, citronpeppar, fläderdricka.




Äggnudlar, röd pesto, mackor med sallad, tomat, pesto, krydda. Vatten och äkta lingondricka.




Ris, fiskpinnar, currysås, sallad, tomat, mozarella, salladskrydda, vatten.




Barnmat.




Råris, kidneybönor, hajmal, brunsås, citronpeppar, stjärntomat, vatten.
Åh vilken vacker mat.




Makaronigratäng med köttfärs.




Spaghetti, korvstroganoff, riven ost, sallat, tomat, majs.




Bulgur, kyckling med egen currymarinad (olja och curry:P), sallad, tomat, cashewnötter, vatten.

Emmas tankebok - klass 1

Goodbye my lover, goodbye my friend, you have been the one, you have been the one for me

Den här gamla micron, den är något utöver det vanliga. Vi har haft den inom familjen i många år. Ingen annan vet hur man gör med den. Knappen som måste hållas upp för att kunna starta, lampan som lyser ibland om man dunkar till micron på rätt sätt, märket från tejpen där det stod använd locket.

Så många minnen.



R.i.p

Nu är den skrotad... ,märkte jag, när jag gick förbi hemma hos pappa en sväng. Hur kan dom... bara sådär? Hann inte ens säga adjö... Bara ett fånigt foto på liket... men han ser rätt bra ut ändå:) Grejen är bara... han lever ju fortfarande.. han var ju bara lite sjuk! Ska han bli levande begravd?! Herre ma jösses jag måste dit och rädda na!


Run too the house
Run for your life

Cows and cows and cows etc

Kolla in den här killens videos! Jag har kollat igenom alla nu haha^^

http://www.youtube.com/user/cyriak?blend=1&ob=4

*

"De lyckligaste människorna har inte det bästa av allt,
men de gör det bästa av allt de har."

Lovisa-dagen

Pappa, mamma, Lena, Morfar har grattat!:) Och en kille på kapells för att jag sa att jag hade namnsdag. Inte så många förutom jag som brukar ha koll på andranamn. Fick en underbart god namnsdags-bakelse á la kladdkaka av mamma och Malva!:)



Varierad träning

Skippade cykelträningen ikväll som jag hade tänkt "gå" på. Blev jobbig cykeltur upp till Kapells istället med fika och pingis. Lite varierad träning skadar inte!:D

Vad sägs om dethär? Mmmm! Måste ut och springa på klipporna på smitingen nån dag!

Pingisrummet!


Det jag blev gladast över idag var att det fanns ett pingisrum! Så innan jag gick hem för kvällen blev det lite pingisspelande!



De råsa.



Richard hade två racket så en fick köra med ett cd-fodral. Efter ett tag kände vi att vi behövde lite mer utmaning så vi körde med lite allt möjligt!


Sopskyffel                                   Lampa


Nån stor grej från gymmet                                 Stol                  


Mer pingis vill vi ha! Jag ska ta och ta med mina racket så jag har när det behövs, annars finns det alltid annat att köra med somsagt^^ Med lite fantasi är allt möjligt.



Sov som en sten
Vakna på ett ben

Första dan på Kapells

Idag började jag på Kapells minsann! Lite information och upprop, sen samling med huvudinstrumenten = jag, mika och slagge i vår grupp = inte så många att lära känna = inga = gick och drack kaffe = typiskt slagverkare. Men hör och häpna! Slagge (Johan) valde faktiskt att dricka té den här gången! Inte likt honom! Men det kanske är bra.



Fixade nycklar och kort så man kan vistas på skolan när man vill. Rektor Fred (pumpis pappa) höll tal och mitt i talet överraskade musikhandledarna med sång och musik. Ännu mer musikhandledarsång och lekar blev det ikväll när det var musikcafé! Jag gillar när folk tycker det är okej att göra barnsliga saker/lekar, göra det till något kul. Många är rädda för det. Jag kommer nog passa in på Kapells^_^


Börja ny skola
Det blev Kapells, inte Hola

Emmas tankebok - klass 1

Studievägledare, dom vet. ...?

Var en sväng på bibblan idag. Mötte mor och syster där. Åt plättar med sylt och grädde.




Men den egentligen anledningen till att jag var där var att jag skulle prata med studievägledaren Sofi som pappa tipsade om. Vi visste inte hur det låg till med studiemedel, jag bara litade på vad syon på gymnasiet sagt. Men det stämde ju inte... Inget studiemedel förrän andra halvan av det år man fyller 20 inte. Bara vanligt studiebidrag på 1050 tills dess. Jag kommer inte klara mig helt enkelt. Får se vad som händer.

Börjar iallafall imorn på Kapells! Det ska bli jättespännande!:D Ny klass, ny miljö!


Skål för vår framtid
Vakna stor och vid

Bad things

Soulmate

Jag har hittat min soulmate-hund. Ååhh... om den ändå vore min... *gråter lite*. Vi passade hemskt bra ihop. Jag behöver nån att vara krullig med! Om någon känner till att det finns sådana valpar nånstans, säg till!! Detta tror jag är en lagom stor hund för mig (ja visst vill man väl ha en jättehund att gosa in sig i ibland men dom äter ju så mycket) och fäller inte massa hår så jag och min allergi kanske klarar av den lite bättre?:) Man får testa sig fram, det är så man gör i livet.




Ser ni hur lyckliga vi är..?

Sommar med Ernst

Ja Ernst ja, han är ju rolig han.



"Jag kan alltså ligga på bordet!"

"Det är väl ungefär såhär Mona-Lisa ser ut? *ler i ramen*"

"Så ni inte får besök av bilar som tutar och blinkar, och arga farbröder."

"Jag känner för att sitta tyst här i en minut, men då kommer ni tycka det är jobbigt."

"Libbsticka, en favoritkrydda. Två meter kan den bli, som jag ungefär!"

"Ni vet när jag låg där i hängmattan och såg alldeles avsvimmad och skön ut."

"Man måste ju kunna stänga dörrarna från insidan. Då kanske ni tänker, jamen du står ju och gör det nu Ernst."

"Inte ett ljud om att jag ser konstig ut, inte ett ljud!"

"Huuur gött som helst!"



Se avsnitt på tv4.se vettja:

 

Skämt å sido, jag gillar programmet. Man blir hemskt inspirerad, han återvinner mycket saker och material och gör nytt av dom. Och allt de gör i programmet blir så fint och finurligt så man vill gråta. Man blir väldigt glad av programmet. Jag blev lite beroende ikväll faktiskt. Och för att inte tala om maten han gör. Jag börjar bli tant = diggar Ernst?

 

Och man blir lite sugen på att köpa hus och trädgård eller nåt och bygga och inreda och dra igång nåt stort såntdär projekt. Jag vill verklig en göra det nångång. Det har ju gjorts mycket coola rum och grejer hemma hos mamma, men där har jag inte hunnit vara med så mycket. Plus att jag inte har så mycket erfarenhet. Men det kommer ju, det kommer! Skål för framtiden!

Alvinjobb

Just nu jobbar jag!

 

hihi, smile, you're on candy camera

Black Velvet

En krogspelning måste vara den längsta spelning man kan göra. När spelar man annars så många låtar efter varann? Detta är sista låten och min röst bara orkade inte. Hade inte kunnat ta en ton till efter det. (jag var ju dessutom förkyld så det är inte så konstigt, men tur hade jag ändå, att den höll någorlunda). Jag fick nå obehaglig känsla i halsen (förkylnings-host-känlsa av nå slag), men jag höll ut så gott det gick!

Hejsanhejsan

* Jag och några av tjejerna från gamla klassen var i ett litet hus nånstans och gjorde nåt, minns inte vad. Sen gick dom och jag kom efter. Jag skulle sätta på mig skorna men det tog typ 5 minuter för jag bara tappade balansen och vinglade omkring. Mitt uppi det kommer kocken (Magnus Härenstam) och då säger jag "Hejsanhejsan, som man brukar säga" (som Brasse gör i fem myror är fler än fyra elefanter). Magnus sympatiler (jag ser ju rätt efterbliven ut när jag vinglar omkring samtidigt, tror jag sluddrade oxå) och förstår inte går vidare med brickan.

Sen sitter jag och tjejerna vid ett bord på stan. Jag berättar min historia och Magnus men de tycker inte det var någe märkvärdigt, åsså ska dom slå det genom att bygga en fälla på gatan. Medan dom gör det kommer ett gäng stora vuxna dumma tjuvar och lugnt börjar söka igenom allas våra väskor och jackfickor, men jag räddar oss och säger att sådär får ni ju inte göra, det är mina kompisars väskor, ni får leta nån annanstans. Men en tjock gubbe blir arg på mig och par struptag, men jag lyckas bryta ner honom. Så låg han där. Sen blev jag en jätte och förstörde fällan. *


Ja herregud ja, så man kan drömma. Ja insåg att den var svårare att förklara när jag försökte tänka efter var den handlade om.  Jag sov alltså lite middag nu, innan middan. Ja var ju tvungen gå upp tidigt idag för jag och Emil skulle spela discgolv innan han började klockan 1. (Jag fick 104 slag^^ Satsar på under 100 nästa gång! Det blåste ju idag oxå...). Tack tobias för utlåningen av discarna!

Sedan mat i matsalen!! Jag och Emil är nog två av väldigt få som helhjärtat kan säga att vi älskar skolmaten! Och den uppskattas hemskt mycket speciellt när jag inte har så mycket pengar att köpa egen! Måste försöka gå dit och äta så mycket jag kan...


Ät din mat
Inget hat

Bittens, vårt nya hem.

Och maten!! Vi blev bjudna på middag av bittens innan vi spelade oxå. Sallad, tortillachips, friterade kycklingben och dippar. Underbart gott. Vi satt där och geggade och åt med händerna medan folk började slinka in för att vänta på att vi skulle spela. Fick även kaffe och dricka, öl (efter spelningen) och vatten och vad vi behövde, himla bra service måste jag säga! Vi kände oss väldigt uppvaktade. Och snacka om hemma jag känner mig där nu. Kände mig rätt hemma där innan oxå men nu är det ju home sweet home liksom. Åsså lönen i money sen oxå förståss:) Den var behövlig kan jag säga!!




Det finns en del halvbra kameravideoinspelningar oxå!

Här hör du I get around.

Här hör du Kiss from a rose.

(marielles blogg)


Spela på en pub
Somna med en nub

Bilder från giget




Fotograf: Klara Degerman

Second Group

Imorron (idag) Lördag ska vi minsann spela på Bittens (bittens rockbar)! Jag, Marielle och Emilie! På tre blir man inte så mycket till band men en liten fin grupp är vi allt!:)

Vi spelar först vid 11, tar paus, spelar igen nångång innan 1.





Det blir en hel massa covers och ett par egna låtar. Emilie är vår underbart duktiga gitarrist och jag och Memme sjunger och spelar diverse instrument såsom djembe, låda (cajón), bollar (ägg), tamburin, kazoo.

Jag är inte frisk och kommer vara jättehes i slutet och så, men det ska bli hemskt roligt ändå!:D

Kom och lyssna!

(Nån som har nåt bra att filma med??)


Liten ugn

Förutom att repa hela dagen på vågmannen så har jag varit på rutiga duken och ätit en chokladboll (de börjar komma tillbaks till de nya sorts chokladbollarna, de stoooora suupergooda) med Tone och Micro! Micro flyttade nämligen till Framnäs idag!:O Så henne kramade vi hejdå. Jag hoppas på att det blir ett sammarbete mellan kapells och framnäs på nån slagverkskonsert så vi får spela ihop ändå!:)

Hon hade med sig en liten grej som hon bad mig ta till vågmannen:

 

En tändsticksask med Eeeeernst! (Internt inom slagverksensemblen typ). På badsidan står det "Ibland önskar man ju att nån stoppade mig" eller nåt sånt^^

En kväll hos syskonen Grönlund

Det blev två gäng som satt i olika delar av huset i princip. Det ena var några från min fest-krets om man säger så, de andra var mina estetare^^ Så jag gick mellan lite mellan de två atmosfärerna, det var nice.




Sov som en harkrank
Vakna helt totalt pank

Längesen

Dom som har känt mig ett tag vet att jag har väldigt svårt att göra mig av med saker och ting, vad det än är. Jag har svårt att lämna saker, ställen, människor etc. Men ibland måste man rensa. Bl a är jag sån som med tiden har sparat på i princip allt jag gjort i skolan. Det gäller att hitta en bra taktik, denna gång blev det att ta kort på det innan jag gör mig av med det. Någon som känner igen nån bok?



Btw, jag och Helena var bäst. Vi gjorde klart alla matteböcker snabbast av alla och ville ha fler. Älskade matte. Tänk att det funnits en sådan tid. Man ja dåtidens matte älskar jag nog fortfarande, lagom nivå:)

Emmas tankebok - klass 1

*

"Ett problem kan lösas.
Om man inte kan lösa det
så är det inte ett problem,
utan en faktisk omständighet."
- Henrik Hjelt

Då anpassar man sig efter omständigheten
och hittar ett nytt sätt att arbeta sig runt den.

En eftermiddag på Farbror Alice


Rätt kul med debatter haha

Speciellt den med Peter Eriksson och hon som säger "men peter eriksson" hela tiden:P

Och intressant oxå. Jag börjar intressera mig mer och mer.

http://www.youtube.com/valet#p/c/1A2F02C7413C8A57/2/BlyAVaHaQe0

Sko-tjejen i mig

Jag älskar dom här skorna! Hittade dom på Amnesty när det fanns i Härnösand förut.



Igår slog jag till på ett par till, på Röda Korset denna gång, som jag spanat in några dagar. 10 spänn kostade alla skor där nu, gå dit och fynda!

Jag tyckte jag kände igen märket:

Indian Pole Gymnastics

Fan vad mycket sporter/gymnastikgrenar det finns som man inte känner till! Hittar nya hela tiden. Denna hittade jag på DJBabyJs blogg:

 

*

"Rum teach yuh to be drunk.
Herb teach yuh to be someone.
I mean, to much o´anythin´ is good for nothin´, seen?"


- Bob Marley

En underbar morgon



Emil ringde och väckte mig kvart i 5 i morse och 5 var jag ute och körde tidningen med han. Det var en nice start på dagen. Gjorde sedan en underbar frukost med aprikoskräm, rostade mackor med keso, sallad, kalkon, tomat, paprika och salladskrydda, té och vatten.  Läste tidningen som jag fick av Emil. Tog sedan en dusch och hann med massor jag skulle göra innan memme och emilie kom hit klockan 1.

Va? Inte? Näjuste jag somnade efter duschen ja... och vaknade 12. Men innan jag somnade var morgonen underbart perfekt! Tänk om det kunde va så varje dag innan skolan?=)

Vi var jätteduktiga på repet idag iallafall och var flitiga och effektiva. Imorn blire mer rep, på kära vågis.





Sov i en strut
Vakna tittut!

Lite intressanta länkar

På blogg.se:s startsida hittade jag detta. Makes sence. Endel iallafall. Men man får utgå från att det sjävklart inte är exakt allt detta som gäller exakt alla.
http://laurau.blogg.se/2010/august/allman-utbildning.html


Jag är inte en av dom som är heelt deprimerade över att sommaren typ är slut, jag ser fram emot att börja på ny skola osv. Men några ord om varför hösten är bra kändes ändå som nåt som värmde hjärtat lite:
http://trulyamanda.blogg.se/2010/august/bra-med-hosten.html


Sedan lite att fundera över om man har lust:
http://jonesythekatt.blogg.se/2010/august/sjalvskadebeteende.html



Detta klipp hittade jag på Malin Lindbecks blogg.

 

Ät som en ko

Ta dig lugn och ro

 

 

Emil kör

För länge länge sedan... i en galax långt långt borta...

Eller en kväll för ett tag sen, i den lilla staden Härnösand.



Den nya rondellen och tunneln, vars jag cyklade trots att man inte fick eftersom cykelvägen var avstängd och inte färdig.




Richarden som nu gått och blivit göteborgare på senare dar.




Små pojkar vid namn Jepson och Mr Big (han vill bli kallad så efter att ha sett SATC).




Spiderman i taket (Emil).




Detta är lag Roos. Om ni inte förstått det redan så var vi (emma och sommardrängarna+richard) och spelade kägla på Murberget. (Som bowling fast gammaldags). Det är egentligen inte öppet där nu i sommar, men jag menar, känner man gossarna som jobbat/jobbar där så.




Det ska alltid hända massa olyckor när gossarna är i farten.


Bonan matenon!

Godmorgon!

Igår gick jag till sängs vid halv 11 och klev upp strax efter 9. Dygnet är tillbakavänt! Det blir svårt att hålla det så när vi ska spela på Bittens nästa helg till typ 2 på natten, men jag ska göra vad jag kan innan skolan börjar.

Nu ska jag ta en promenix till Homebuy och se om det finns nåt jag kan äta:)

Allrakäraste syster

En jättefin liten saga av Astrid Lindgren, jag gråter en massa till den.

 

Soldag

Skönt att inte ha stigit upp nyss vid den här tiden. Gick en liten promenix till stadsparken och satt i solen och läste lite. Med mina fotmassage-skor. Hatten blåste iväg en gång. Gick barfota hem. Lyssnar på Annika Östbergs sommarprat.





Låt solen le
Få och ge

Ointressant inlägg utan bilder, läs ej.

Ja jag dygnade ju ja. Processen är inte över än men. Började med att gå till Memme och se New Moon (kom aldrig riktigt in i filmen, det är så annorlunda när man vant sig att se vampyrserier där man lär känna karaktärerna så oerhört mycket mer.) Memme somnade och mumlade och pratade i sömnen och sparkade mig lite:P

Gick sedan hemmåt, träffade mystiska typer på vägen (Johnny och Aron).

Diskade, satt vid datorn och blev hypnotiserad, åt mat, blev trött. Jag hade kunnat vara vaken hela tiden om jag ville, men jag kände att jag kommer behöva sova litelitelite om jag ska kunna göra NÅNTING på dagen sen. Så hellre 3 timmar sömn nu än 3 timmar på dagen. Men det var med kontroll. Meningen med dygnandet var att jag ska kunna gå och lägga mig tidigt och vända tillbaks dygnet nästa natt, och det tror jag jag kommer kunna göra.

Ah. Trevligt.


Sov på soffan en stund
Det skadar ej med en liten blund

Mysig kväll, inte myskväll

Jorå, kvällen blev bra trots allt. Lite känsligt i början men det gick över. Smitingen, grilla fiskpinnar och bacon, spela volleyboll med fulla människor (gick inte jättebra).



Jag var dock inte på fest-humör så när de andra åkte till Per så åkte jag och memme till logen (kevin oxå senare). Där myste jag i soffan i mörkret och hoppades se stjärnfall (samuel såg 3, 4 stycken). Det var sista gången husbandet spelade där i sommar. Fint var det. Tack för det. Och tack st.petrilogen som haft de här sommarkvällarna med musik, mat, vin, filtar, soffor, kubb m.m. Sjukt bra idé.



Träffade dessa människor där oxå!:D Plus några till som inte blev fotade. Åsså söt-Elliot-vovvsen!




Och vetu, Tove var där tidigare och hade med sig deras nya valp!! Åh så kär jag blev. Nångång, nångång, ska jag fan ha ett djur att kramas med. Helst som jag inte är allergisk mot... bah.

Vi skyller på det

Idag är jag jättekänslig. Känns som när det är skola och allt blir för mycket och man bara vill gråta för nästan precis allt som händer. Och nu har inte ens skolan börjat än. Vad är det här? Jag har ingen aning på hur jag ska skilja på pms och andra normala känslor, men det kanske är såhär jag blir när jag har pms och inte orkar med nånting? Jag kan ju alltid skylla på det iallafall, det är alltid trovärdigt.

???


Har lust att sitta och se film med nån och bara mysa. Men strax bär det iväg till smitingen för grill och volleyboll med klassen. Hoppas det blir kul. Jag vet att det kan bli kul om jag bara skärper till mig. Det kommer nog kännas bra när jag får träffa de fina människorna.

Sen ska jag dygna. Då har jag hela natten till att titta på film och mysa. Åsså får jag äntligen vända tillbaks dygnet. Det är nog verkligen dags nu, jag vill inte förstöra min första tid på Kapells.


Somna på en arm
Vakna av ett larm

*

"I varje äldre person finns en yngre person
som undrar vad fan som hände."

Eldnatten...

...den fantastiska eldnatten. Ja i år var den faktiskt helt fantastiskt. Den har inte varit fantastisk sen första året jag var där (typ 7 år sen eller nåt). Äntligen! Teater Slava höll i den, och prisa dem! Hur ska man kunna slå detta? Jo, härnösands slagverksensemble!^^ vilket jag satt och pratade om med Lovisas mamma. Vi får se till att vara med nästa år, ellerhur?!?! Visst, man vill gärna sitta och titta på eldnatten... men att vara med och göra eldnatten är nog oxå rätt coolt skulle jag tro. Här är EN bild. Fotade mer med Klaras kamera, får de bilderna när hon kommit hem från grekis.



Mys innan det började.


Kapten Röd efter eldnatten.



Micke hängde med Rödingen han^^ (fick bilden av honom, jag var inte med..). Soft iallafall:D

Parlez-vous francais?

Målade en väska från PeaceWorks på Urkult! Mycket nöjd!

 

 

Sov du lilla videung

Vakna stel och tung

King of the bongo

 

Jag får alltid nya najsiga musikupplevelser på dansklasserna på Norrdans. Men de flesta låtar är alltid svåra att hitta eller går inte att hitta. Den vi gör koreografi till t ex...

Tobs

Tobias åker klockan 9 imorgonbitti!! Ikväll var sista gången vi såg honom på ett bra tag. Han kommer ju hem på de stora loven och så menmen, känns ändå sorgligt. Trots det är jag ändå glad att han och Micro m.fl vågar ta det steget i livet att flytta till en ny stad med nya människor och nyttnyttnytt. Det är både lockande och skrämmande.

 

Det är mörkt på kvällarna nu. Irene Panik spelade på logen, sommarklubben. Och vi kramade sönder Tobias innan han gick hem.

 

 

Men kom ihåg, livet går vidare även för oss som är kvar i Härnösand. Bara för att man blir kvar betyder det inte att man inte går vidare eller inte har nåt liv.

 

Somna om

Vakna eftersom

Danskurs med Sara utan Sara

Danskursen med Sara blev utan Sara. Skadad tydligen. Jättetråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot att träffa henne och dansa med henne, hon är en så hemskt bra pedagod. Linda som vi har istället är jättesöt och duktig hon med, men inte alls förberädd. Jag blev väldigt besviken. Men idag var det jättekul och koreografin börjar komma igång. Plus att vi hade massagestund i slutet^_^ Och det är henne vi ska ha till hösten oxå (efter Elin<3) så det är ju nice att vi får lära känna nu innan:)))




Städmaskinen på Norrdans får man akta sig för...

Flundran

Kan hända ja lagt upp denna video förut, men den är så bra så whatever!

 

Koreografi: Danielle Dietz och dansarna på danslinjen (härnösands folkhögskola) 09/10.

 

 

Man blir hemskt sugen på att gå den linjen alltså... Åh. Men jag ska ju gå slagverk jag:) Och dansa ska jag, på fritiden dock.

Musche

Hittade kusin lysmask näsa.

 

 

Fick bara massa positiva kommentarer för min vackra mustasch. Älska Urkult.

Förkylningsglass

Jobbade lite med Alvin igår. Lätt som en plätt. Memme kom och busade med honom:) På kortet har hon dessutom byxorna på sig som jag köpte henne på Urkult! Passar finfint!



Malva stickar och Alvin gör massage.



Vi åt lite glass och drack te för våra onda halsar. Hemskt bra ursäkt att få äta glass.





Ha en najsig onsdag
Dansa tills du blir svag

*

"Livet är tre dagar - Igår, Idag och Imorgon."
- Trio Cissokho

Jag tycker om dig enda ner till badplatsen, och upp igen

Urkult.

Det badades en hel del! Båd torsdag fredag lördag. Åsså i forsen en gång (no pics). Fint.





Big ant


2010                                            2008

Första dagen, Onsdag

Åkte dit dagen innan i år, stor skillnad verkligen, helt rätt.



Ser ni hjärtat i gräset?




Båten var nymålad och hela lekplatsen hade fått nya roliga saker, plus hängmattor för de vaktande/väntande föräldrarna.



Malin övervann sin höjdrädsla.




Utsikten från sländen nedanför bakgården till hotellet där det var förfest.




Chill på bänken i mörkret.




Big ant.
Haha, har en liknande bild på han från för ett par år sen. Ni ska få se.




Satt i granncampet!




Jammade där halva natten. Övade även min låt för dom (som jag ska spela på Bittens), kändes bra att kunna passa på och öva för några okäna människor. Nej Menos var inte där då, men här säger han hej!

Skitnödig

Visst blir man lycklig när man är skitnödig och allt ter sig perfekt när man ska skita.
Varken hårt eller löst. Bara lätt och smidigt och galant trillar korven ner.


 

 

Jag vill ha Thaimaten på Urkult, nu



Åh. Har varit på lycklig på Urkult. Och glad för att det blev så jäkla bra. Det regnade heller inte förutom onsdan då vi satte upp tältet och söndan då vi tog ner tältet;P



Nästan ögonblicket då jag kommer hem till Härnta och innanför dörren så blir jag jättesnuvig och förkyld plötsligt. Får en konstig plötsligt astma-attack. Får höra att Mamma och Malva kom hem och blev bjudna på lyxmiddag av Emil och Richard. Själv kokade jag snabbnudlar och kände mig ensam. Hade vart trevligt om man blivit inbjuden men det är väl sånt man får ta när man bor ensam. Det enda dåliga med det.

Har gråtit en massa ikväll. (Som vi alla förmodligen vet så snuvar man inte precis mindre då.) Bara för att jag kände mig lite ensam och blev deppig. Trots min lycka efter Urkult. Men nä. Det är inte mot nån. Det är bara för tanken. Occh otanken. Det är egentligen inge farligt, men nu kände jag för att gråta för det.

Men jag har inget att klaga på. Förutom att jag inte har några pengar. Men det finns det många andra som inte har heller. Det finns många som inte har ett hem och familj. Det finns dom som inte har vänner. Det finns dom som aldrig får åka på Urkult. Det finns dom som förbjuds musik. Det finns dom som inte ens har snabbnudlar.

Men det finns dom som har allt det där, och mycket mer. Dom får oxå gråta. Man får vara glad och lycklig och bli ledsen och gråta. Man får tycka lite synd om sig själv och gråta för att inte alla tänkte på en.




Så gråt
Gråt så länge du vill
men vet att det onda
kommer aldrig hit en gång till
För så är det sagt
Och det sades med säkerhet
Och det är ingenting jag bara tror
Nä jag bara vet


Det var ju inte sant. Det onda kan visst komma tillbaka då och då. Men man vet att den är tillfällig dock. Då är den bara en anledning att tycka synd om sig själv en stund och släppa på vissa tabubelagda spärrar.



Somna på tå som i trans
Vakna överallt och ingenstans

Hemma bäst och hemma bra men inte lika bäst

Urkult var helt underbart.

Kunde haft lite mer pengarm annars var det perfekt.

"Det är ett berg där jag ska ha min rumpa!"


Olga!

Bästa eldnatten, det var på tiden,
bara härnösands slagverksensemble som fattades.

"Fin musche!"

Kraa!

Jobba för JAK

Yoga på morgonkvisten

Kapten Röd!

"Helvete vilken skäggig dam!"


Vi ska råna tåget
Dansakrobatik

Mari Boine!

"Fin mustasch!"

Emma hej och emma hå.

Jaqee!

Stå på huvet

Jamma hela natten

Carlou D!

Eivor Palsdottir

Bada i sjön älven.

Men ja' sit' ju här å ät' brö'

FAN SKIT
Theresa Andersson

Bada i forsen

Bajstrosor

Känna sig hemma

Dansa i natten

Trio Cissokho

Galen tant dansar afrikanskt

Disco!

Gunga och leka!

Thaimat, pannkakor, fläskkarré, aioli, linsgryta, kaaaantarelltoast

Siebsen

Ragga

Superstar Orkestar

Lysmask, mustash och clownnäsa

Yakumbe

Gå upp och ner och hit och dit

Halka i leran

Köpa Urkultiga kläder

Roliga örhängen

Solidaritetstorget

Måla väska

Gå runt och må

Smattrande regn på tält-taket

Värma sig vi elden

Underbart.



Hem till Urkult

Hade tänkt blogga om nåt idag, men det hanns inte. Nu blir jag snart hämtad och skjutsad till Urkult. Fysatan vad kul jag ska ha.

Be right back at sunday!

URKULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Dansa galet
Vakna på 3000-talet

Inception

Ikväll använde jag en av mina biobiljetter. För att se Inception med Micro. (och äta chips och choklad). Om man gillar röriga, genialiska, konstiga, tankefilmer ska man definitivt se den. Orkar man inte tänka och vill slappna av till en endast roande film ska man inte se den. Jag gillade den. Skulle vilja se den igen för att förstå mer av allt som hände och få ihop det.

Drömmar i drömmar i drömmar, åsså Verkligheten.





Att flyga

Det här vore nåt alltså!!!

http://greatdays.se/Upplevelser/6/Luft.aspx

Mirrors

Idag kom äntligen pappa med superduperlimmet och satte upp min stor-spegel!:D

 

(btw jag har putsat bort alla handavtryck nu)

 

 

Sov i en spegel

Vakna är en regel

Fototävling

Har blivit ombedd att göra lite reklam. Tävla med ett foto och vinn en eltandborste! Mer information finns på tandläkarna Wiklunds hemsida HÄR.



(Hade inte tänkt tävla med den här bilden)

The Bounty Hunter

Ja, den var roande:) Exmakar som träffar på varandra igen och fightas och äventyrar. Lite ovanligare berättelse än vanligt kanske, men ändock detta lyckliga slut. Lätt för sinnet.







Nu ska jag nog försöka komma isäng tror jag.


Sov som en stock
Vakna sedan dock

Ett år sedan

Jag kom på att jag har fan bloggat i över ett år nu. Började förra sommarn. Ojojoj. Tänkte gå tillbaks och kolla vad jag gjorde för exakt ett år sedan, kan ju va kul. Men guess what, jag hade inte bloggat nåt för exakt ett år sedan... ...för då var jag på URKULT!!!


And guess what. Dit ska jag nu på onsdag oxå! Det ska bli så underbaaart! Urkult är hemma. Från onsdag till söndag ska jag vara hemma, sen åker jag hem, för då slutar hemma. Hemma försvinner och kommer tillbaks nästa år igen.

Men guess what. Jag har hört att det mest ska va regnigt. Ajja, va' ska man göra? Jag vill ha min regnjacke-huva som är i Umeå nånstans. Men det fixar sig nog, det ska bli underbart iallafall. Och regnar det så blir det varmt i vattnet:)




Idag var det iallafall slödag efter en fullspäckad kväll igår. Repade klockan 7 dock. Marielle var verkligen ar speedad och jag var verkligen tvärtom. Sorry babes om jag var opepp, det går över!^^


Sjung och var glad
Ta dig ett bad

Nån ska ju jobba oxå. Men det gör jag så gärna.

Det var visst Broöppning igår! Glömde fråga varför det heter så, har alltid undrat. Nån som vet? Men jag var volontär där iallafall! Vaktade lite vid scenen och VIP-ingången osv, sen var jag ledig! Trevliga folk jag jobbade med oxå! Kända som okända. Jobbet var rätt soft så jag kunde gå runt och träffa lite kompisar oxå och äta av maten som bjöds på inne i VIP-rummet, nomnom!!

Sedan var det den utlovade efterfesten för alla som jobbat, alla artister och alla VIP-folk. Mysig lya nere i marken typ. Dansgolv, bar (30 spänn för nåt att dricka) och en toalett med draperi till dörr. Bildbomb:





Tror faktiskt jag ska ta och va volontär nästa år oxå, det var rätt skoj:)


Gäspa och dansa mera
Vakna utom lera

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0