Huvudstaden


Jag har masser jag inte hunnit berätta om! Men synd där, nu åker jag till Stockholmo!:D Jag har inte sovit nånting i natt eftersom jag vanligtvis brukar gå och lägga mig typ vid denna tid nu för tiden. Så när jag hörde att tåget skulle gå klockan 5 så kände jag att det inte var nån idé. Sova på ett tåg, sova på ett tåg. Åksjuke-tuggummin, hoppas de är bra!


Sov en stund till ni andra
(ev gå och lägg er nu)
Vakna och inte mig klandra
(om du har ångest över att klockan när du gick och la dig slog kuckeliku)

Foto: Unni Rydja, midsommar




Pingis!

Vilken underbart rolig och trevlig dag/kväll jag haft idag/ikväll!

Berättar väl imorn med lite bilder. Men Pingis utgjorde kvällen rätt rejält iallafall.

Tack alla ni som kom!:D

<3

Frånvägen




Vissa sov nästan hela hemvägen och missade den helt underbara soluppgången!



Seglar-simon i soluppgången!



Sista biten gjorde Simon lite (haj)dockteater medan jag satt ute och styrde. (blev sjösjuk om jag satt inne i båten). Hahhaha, sjukt bra, stum-dockteater. Men vilken sorglig historia sen:(

Hajen åt choklad, klev sjuk, åt medicin, åt för mycket medicin och dog (flöt upp till ytan på rygg), flög iväg som en hajängel mot himlen.


Det var fint iallafall. Så kom vi i hamn vid nybron tillsist och det kändes som att vi varit borta i flera dagar. Klockan 6 på morgonen var jag hemma och fick sova. Och som det gungade, till och med innan jag lagt mig i sängen!

Och så gott jag sov.

På plats

Picnic på bryggan där vi la till. Massa mat hade vi med oss!




Det var ju lite småkallt och inte det bästa vädret, men solen tittade från enstaka gånger och vissa envisades med kortbyxor!



Klockan 21 skulle vågmännen börja spela. Hur roar man sig tills dess på en båt? Kortspel.




Högläsning, självfallet.




Så var det dags!



Inte så mycket folk från början. De första som dansade var detta gamla par, så fint.



Sedan kom sig Samuel och Annica upp på dansgolvet oxå, denna gången med en bugg.




Isak på trummor, Jens på bas, Tiger på sång, Simon på synth och sång, Joel på gitarr och sång, Grunk på gitarr. Det är våra vågmän det.




Tillsist kom det en hel massa mycket folk!:D Och så vi dansade!:D Vi seglare var väl bland de få som var nyktra så vi fick dansa längst fram och vara som en mur för de fulla kringramlande ynglingarna.

Hihi, söta barn som står och käkar på klubbor mitt i allt ståhej.





Ett nattdopp i det blå blev det innan vi drog iväg hemmåt Härnta igen.





Dags för avfärd! Skepp o' hoj!




Ditvägen

Vi startade vår lilla två-timmarsfärd till Lungön på midsommarafton, jag, Klara, Unni, Annica, Samuel och Simon. Med bröderna Mattsons lilla segelbåt.



Här nedan på kartan kan man se hur vi åkte från Härnösand till Sundhamn på Lungön. Seglade alltså kors och tvärs ett tag tills vi kom till den där fyren och det blev vindstilla och vi försökte få igång motorn i nån kvart och körde rakt enda in i viken. På hemvägen åkte vi runt på utsidan som pilen visar och seglade med endast förseglet eftersom storseglet gått sönder^^ Det var roligt och mysigt att segla iallafall! Jag satt mest och styrde och lärde mig lite:)




Hål i himlen!




Mycket charmerande bild på mig.




Det spöregnade när vi kom in i viken, men nog satt jag där och styrde endå alltid. En kapten följer alltid med skeppet till botten. Men när vi skulle lägga till tittade solen fram bakom molnen! Så fint det var! De bilderna kommer en annan dag (har inte fått dom än, jag fotade med klaras kamera).


Tack för sällskapet!<3 Helt underbart!

En sjöman älskar havets våg

Igår, midsommar, seglade jag för första gången i hela mitt liv! Det var mysigt:)

 

 

Spotifylänk

Marabouuuu

Gud jag har inte varit ute på minst två dagar tror jag. Vad gör jag?? Ta ut mig! Ställde mig lite i port-öppningen idag iallafall när jag ändå var nere och tvättade kläder. Täääänkte gå och se norrdansföreställningen (igen) på murberget, men det blev liksom inte av bara. Tääänkte dra till psykparken och umgås och spela kubb med ES08:orna, men det blev seeen middag och inge kubb. Men Klara kom hem från Stockholm så jag cyklade en sväng till henne istället och åt desperat upp hennes sista chokladbitar. Så, då var dagen räddad.

 

 

Hon har en väldigt fascinerande hög med böcker på sin hylla:

 

 

Sov en stund i natt

Vakna som mulatt


*

"Sov ingenting, upplev allt!"   - Maria Lycken



"Sov mycket och ät chips."   - Johan Bodin Eriksson

Marabou...

Någorlunda vettiga saker jag gjort idag:

  1. Torrtvättade landsvägshojen det första jag gjorde efter att ha stigit upp nångång på eftermiddagen. (det sistnämnda var dock inte så vettigt).
  2. Gjort lättgjord mat.
  3. Diskat.
  4. Tog nyss bort gammalt nött nagellack från naglarna.
  5. Ätit chokladpudding.
Jag ska berätta en liten histåria.
Jag råkade bli hemskt sugen på choklad, marabou, sådär på nattkvisten och jämrade mig lite på facebook. Så kom jag på att jag råkade ha chokladpudding i skafferiet! Och en nätt och jämt utgången mjölk som jag inte visste vad jag skulle göra av. Och tänka sig, en nätt och jämt utgången (tre dagar) grädde stod i kylen. Det återstår att se om min mage mår bra imorron. Nån som vill käka chokladpudding imorn? Det finns kvar:D Men en ny grädde skulle nog inte skada.




Godnatt min skatt
Vakna med ett skratt

Sommarpratarna i P1

Här kan du se och läsa om alla sommarpratarna i P1 i sommar. Vilka de är och vad de ska prata om.

Är du sån som gillar radion och att lyssna på kändisar som sommarpratar och vill följa detta, klicka på länken nedan och beställ påminnelse-sms:

http://web.sverigesradio.se/sommar/


Jag tycket det är rätt trevligt att lyssna. Jag har tillomed kostat på mig påminnelsen för 30 spänn. Jag kommer ju inte lyssna på alla, men då jag har tid och bara är hemma och rotar eller nåt:) Mys! Eller varför inte sitta i en park eller på en båt? Mmmm, underbart.

Jag känner väl inte igen så jättemånga som ska vara med, inte namnet iallfall. Har klickat in och läst om några och sett bild och då känner man ju igen ganska många men vet inte så mycket om dom. Men några jag gärna inte missar är:

Amanda Jensen - artist, låtskrivare
Tina Jansson - lyssnarnas sommarvärd, lärare
Johan Rabaeus - skådespelare
Andreas Lundstedt - sångare, artist
Per Morberg - programledare, kock, skådespelare
Claudia Galli - skådespelare
Peter Andersson - skådespelare
Annika Östberg - fängelse i 28 år
Vanna Rosenberg - skådespelare
Darin Zanyar - sångare, artist
Henrik Hjelt - komiker, skådespelare
Tommy Körberg - sångare, artist
Josephine Bornebusch skådespelare, komiker
Meta Velander - skådespelare
Johannes Anyuru - poet


Är det nån jag missat som jag inte får missa? Säg till!:) Eller kanske nån sommarpratare på P4 eller nån annanstans?


Trevlig sommarkväll
Ät pepparkakor och var snäll


Barn

Jag kan liksom inte hjälpa det, men jag började gråta så oerhört när jag såg detta klipp. När barnen kommer in och sjunger för dom gick inte tårarna att hålla tillbaka. Fast jag försökte väl inte precis. Jag tycker om att gråta^^ Lyckotårar.

 

True Blood

http://becoolsodapop.blogg.se/2010/june/true-blood-far-en-sasong-4.html

http://true-blood.net/

Fika på fika och sånt

Det var en lång dag. Förutom tatuerandet, vad gjorde jag då?

På förmiddan övningskörde jag med mamma (gosh), sedan for vi till sundsvall somsagt, och när vi kom hem var det direkt till affärn för att köpa nåt att grilla och sedan till Johan (Slagge) Eriksson (vår oslagbare slagverkslärare) och grillade, åt min favorit-tårt-kaka (börjar bli tradition på slagverksträffar) och kollade på filmen från konserten nere i grottan:D




Och sedan trodde jag kvällen skulle va slut. Men då bjöd Tone på nybakad kladdkaka och rabarberpaj hemma hos sig! Så det var bara åka dit och offra sig där med^_^ Mysigt. Dock fick jag ont i huvvet efter den långa dagen och kände mig yr i skallen, uppsväld i magen och ville däcka litegrann. Men så gick man hemmåt tillsist i hopp om att inte svimma på vägen.



Jag förstår verkligen inte hur detta gick till, men när jag kom hem trodde jag att jag skulle däcka på en gång och inte orka sitta vid datorn någe länge. Men jag satte mig vid datorn och kände att jag ville somna ett tag men sen försvann det liksom. Jag började läsa och kolla på massa tatueringar och andra roliga saker som har uppehållit min sömntid i natt. Fy då! Jag som hade vänt tillbaks dygnet... och nu är det värre än innan. Jag skulle ju kunna dygna, men det känns inge kul. Jag vill sova och vakna till en ny dag, det är mycket härligare. Speciellt när man inte har nån tid att passa nästa dag. Men hm, hm, hm, nu är klockan snart 6, så om jag sover till kl 12 så blir det rätt lagom. Vi säger väl så. Om det är nån som läder dethär kan ni gärna ringa eller smsa runt 12 och om möjligt väcka mig, för förmodligen kommer jag inte lyckas göra som jag säger nu. Eller vem vet. Emma har förbluffat förut.

Men ring gärna! Jag uppskattar det! (även om jag inte kommer låta så när jag svarar).
Tack på förhand!


Sov på en ärt
Vakna allert

Tattoo

Tänka sig, tänka sig! Idag tatuerade jag mig för första gången!:D Jag och Marielle och hennes brorsa åkte till Sundsvall med Memme som chaufför och kilade in på drop in på tatueringssalongen "Taurus", Storgatan 58. Vi satt och väntade ett bra tag innan det äntligen blev våran tur, för nog fan skulle det bli av nu! Vi har funderat, spånat och väntat på rätt tidpunkt (eller nåt) väldigt länge nu, minst ett halvår. Nedan får ni se vad vi äntligen lyckades bestämma oss för! Han var iallafall väldigt duktig och trevlig, rekommenderar honom! Plus att på måndagar då han har drop in får man tatoo-salvan på köpet^^


Min tattoo
(kinesiska tecken för "musik")

Före:



Medans:
(kuuul!;) hihi. och kolla vilken häxhaka jag får när jag ligger sådär.)




Efter:




Närmare:
(smidig bild i spegeln, spegelvänt alltså)




Lite skev bild men åt rätt håll:



Memmes tattoo
(Laugh)

Före:
(hon håller andan innan start. hörru ta ett djupt andetag istället)



Medans:
(hon var betydligt lugnare än vad det ser ut som på bilden)


Efter:
(dålig bild..)

 

Nöjda är vi då båda två:) Jag har 3 små tatueringar preliminärt inplanerade inför framtiden på obestämd tid oxå:) Men jag ska låta dom idéerna smälta in först innan jag gör nåt drastiskt, plus att jag behöver vänta ett tag pga ekonomin. Min tatuering gick på 800 spänn nu. Om det är nån som undrar så gjorde det ont. Mestadels. Några få sekunder kändes det lite skönt på nåt ställe^^ Några sekunder kändes det typ ingenting. Men övervägande ont och det var fan omöjligt att slappna av medan nålen skar in. Men det är tillfällig smärta och det är det värt. Värre smärtor finns. Det är ju olika från person till person och från ställe till ställe oxå. Det finns de som somnar när de blir tatuerade^^

 

Mina idéer är iallafall:

  • PB-ränder av nå slag (cykelmärken man får på benet av kedja eller kuggar)
  • Någon bra text. Ev:

"Parle vous francais?

Je ne sais pas

Pardon monsieur

Okay, lets dance!"

..som är en text från en låt. eller något helt annat. Men nåt med dans skulle vara nice eftersom det är nåt som betyder väldigt mycket.

  • En liten ros i färg som hänger ner från hårslutet i nacken. (Jag är ju Emma Roos).

 


Hittade denna bild i en av
pärmarna han hade där.
Den rekommenderar jag till
mamma som ville ha en lilla my-
tatuering förut^^ Eller så kan
hon ju göra en ros som jag:)
Mamma och dotter Roos.




Den här rekommenderar jag till morfar^_^

































Det är inte som ni tror

Vaknade vid 2 idag.........

..NOT!! :D nejnejnej, inte då! Det var hårt, men jag tvingade mig upp ur sängen vid 9 för att sedan vara på bonsjöbadets parkering där vi samlas varje söndag inför fika-cykel-turerna. Det var ett under att jag lyckades ta mig upp och dit. Hade sovit kanske 4 timmar så man var ju inte helt och hållet allert. Som tur var var vi inte så många så det blev bara en kort runda runt Risnäs på 5-6 mil. Det var så kort så det hade inte behövts någe fika direkt, hade vart bättre att bara cykla på och hålla värmen, men är det fika-tur som är det! Så en mugg varm choklad på macken i Brunne blev det allt.

 

Det var, från vänster, Helena Lindh (tapper kämpe), Gunnar Stattin, Ola Thelberg, Peter Högström.

 

 

 

Framåt kvällen skulle jag cykla iväg till Esperantogänget som hade en träff med fika och sång och grejer hos Simono borta på bondsjön. Träffade på Per på vägen dit och stod och pratade i en kvart, sen kom Helena så jag stod och pratade med henne ett tag oxå. Jag blir så glad när jag träffar på klassisarna nu såhär efter att vi gått ut:)) Vi ska se till att träffas mer.

 

Tillsist kom jag till Esperantisterna. De hade börjat träffen vid 2 egentligen och jag kom dit kl 6, så halva gänget gick precis när jag kom:P Men de jag känner bäst var kvar ett tag till. Jag hjälpte till lite i trädgårn och satte frön och lärde mig litegrann om plantering:) Jag vill ha en trädgård!! En egen!

 

Vad gäller Esperanto så har jag ju inte pratat nå särskilt på väldigt länge, bara skrivit några meningar nångång till nån, oftast med hjälp av lexikon. Jag kan förstå ganska bra vad de andra säger till mig ibland, men att prata själv blir svårare. Känns nice att jag kan lite iallafall:)

 

Denizo och Karin-Malin fixar i växthuset. (För övrigt så fann detta par varandra på Oranga Renkontigxo, ett esperantoläger, för några år sedan, hihi).

 

 

Simono och Annika påtar i jorden. (De fann varann på senaste Oranga Renkontigxo haha:D)

 

 

Tomio och Karin med Solen i nacken.

 

Vi sjöng min favorit-esperanto-låt! :D

 

De börjar få riktigt fint i trädgården!

 

Dags att bege sig hemmåt!

Haha, Denizo hade en el-cykel som han såg lite rolig ut när han "cyklade" omkring på. Gulligt det^^

 

 

Men oj vad hände? Jag somnade lite efter middagen som vanligt...

NOT! :D   ...Jo... det gjorde jag... så nu blev det sent iallafall. Men upp ska man imorn och övningsköra! Och sedan till Sundsvall med Memme (och gissa vad vi ska göra??:D hihi, drop in) och sedan till Slagge och grilla och äta tårta och kolla på slagverksfilmen från konserten!:D Det blir en bra dag imorn med mycket händelser!:D

 

 

Godnatt även i natt

Sov gott min skatt

 

 

Röj

Kan dock säga, innan jag faller i sömn, att jag började lyssna en massa på denna låt idag. Hittade den på Kenzas blogg och har nu lyssnat på den ett antal gånger ikväll. Jag tycker den är awesome. Röj^^





Godnatt
Vakna platt

sa jag

och per svarade
"Vakna platt^^ du är knäpp på ett fantastiskt sätt:*"

hm.. ja det kan man ju oxå vara kanske!^^

Farbror A

Tack Marielle som fick mig att komma upp ur sängen i "morse". Innan tolv. "Kom och gör mig sällskap på Alice!" Bra, tänkte jag, en anledning att behöva gå upp ur sängen.

Så det blev lite klädprovning på kul sådär (allt är typ för dyrt för mig), sprang och köpte 3 varmkorvar till oss (vet du hur glupsk man känner sig när man går genom stan med 3 korvar?), drack en kopp te, pratade endel om tatueringar och annat serious shit.

Seriös är dock något jag har väldigt svårt för att vara när jag knäpper kort på mig själv:



Och nej jag har inte glömt. Norrdans var helt underbara ikväll!!! Mycket humor, me like:D Och jag har tusen bilder. Men det får vänta tills imorn:) Jag vet att klockan är mycket men jag tänkte faktiskt försöka komma upp till klockan 10 då HCK-motionsgänget cyklar sin fika-träningsrunda. Wish me luck.

Hate to say I told you so
After seven late mornings in a row

...lyckliga i alla sina dagar...

Uppe lite tidigare idag! Man borde alltid stiga upp på förmiddagen, och ha det som princip. Jag hade det som nyårslöfte för några år sedan, att alltid stiga upp innan klockan 12. Jag kunde inte hålla ett sånt enkelt löfte kan jag ju säga...

Marielle jobbar ensam på Farbror Alice idag så jag ska alldeles strax kila ner och hålla henne sällskap, och kanske prova lite kläder:) Jag känner mig alltid som hemma där, det är så oerhört mysigt.

Ikväll klockan 19 är det Villa Fridhem och Norrdanspremiär som gäller! "...lyckliga i alla sina dagar...". Utomhus i det gröna med fika och gratis dansföreställning, mmmm:)




Upp och hoppa ligg inte och dra dig
Du och jag måste fånga dagen (8)

Att vakna på en båt tidigt en solig morgon...

...är något av det underbaraste som finns!



(...ja jag vet att man säger "mest underbara" och inte "underbaraste", men det är inte lika roligt:))




Vaknade innan 8 nångång av att Helena (Samuels pappas fru) kom och knackade på båtluckan och undrade om Tobias Fjellström fanns där. Jo, det gjorde han. Så gick hon. Efter några sekunder insåg vi; var han efterlyst eller? Haha lite komiskt och lite onödigt. Stackars hans föräldrar, kan tänka mig känslan av att ha ringt flera gånger utan svar och inte ha en endaste aning om vart ens barn är. Det var ganska långsökt att det skulle gått enda till Helena som åkte och kollade i deras båt.

Men nu är han funnen iallafall:



Vid 9-tiden gick vi ut och luffade lite. Stängt på donken, för dyr frukost på first hotel, men hemköp är en trogen gammal vän. Köpte frukost där, gick sedan på toa på donken som öppnat och satte oss på båten och åt. Man behöver inget riktigt hem heller! Nån som vill ut och luffa i sommar?:D

Här har vi två små nissar ute på promenad:




Ser ni tornadon och den gråa delfinen?--->



Vilka sommarkänslor!

Våran underbara frukost:




Softar-Simon:



Här inne trängdes vi. En lång en på var sida och 3 små människor längst in:



Det fiskades oxå med ett enkelt litet spö som Samuel köpte på hemköp:



Ingen napp...



Radion var på hela tiden. Mysigt värre! Sommar! Jag tänkte vänta på sommarpratarna på p4 klockan 1 men det visade sig att det inte började förrän klockan 3 :O (smsade 118100 och frågade).



Haha kolla Samuel längst in på den här bilden:
xD



Ja på eftermiddagen slog tröttheten till. Vi var ju tvungna att stiga upp så tidigt efter den sena kvällen eftersom solen gassade så oerhört. Dessa somnade lite smått här inne medan jag somnade uppe på båten i solen utanför. Sedan gicks det hem. Glad och nöjd:)

<3

Rolig och effektiv träning

Taktik.

Jag har helt totalt vänt på dygnet. Dock antar jag att jag inte är helt ensam. Och att dett faktiskt kunde vart värre. Klev upp vid 4 ungefär idag. Och gud så det regnade, oerhört mysigt! Jag tänkte att jag skulle gå ut på en promenad under paraflaxet, men innan jag ens hade hunnit äta nåt hade det slutat regna...:( Börja regna igen! Jag vill gå kvällspremenad i regnet och sedan komma in kall och halvblöt och dricka te.

Men jag har städat lite till, lite smått, VÄLDIGT smått.

Gjorde just lite bålstabilitetsövningar oxå:

  • 50 situps (både raka och sneda)
  • 50 benlyft (lätt böjda ben)
  • 100 cykeltramp (liggandes på rygg)
  • 50 rygglyft (liggandes på mage)
  • 10 armhävningar biceps
  • 10 armhävningar triceps

Jag hade ju tänkt att jag skulle börja göra det i princip varje dag nu på lovet. Nu när man har tid. Så lägg det på minnet att IDAG började jag. Nu gäller det bara att komma ihåg det varje dag oxå. Påminn mig! Ett tips som jag tipsar mig själv om väldigt mycket är att inte börja med att känna att man måste göra jättemycket övningar och hålla på jättelänge för att det ska löna sig, utan träna oftare och kortare, iallafall i början, så man inte blir uttråkad. Då blir det lättare att komma igång. Man får känna efter själv vad som känns lagom, lite ska det ju kännas oxå. Samma med om man ska börja springa/jogga eller nåt. Jag och Ali sprang lite i början av gymnasietiden typ. Nu tänkte vi börja igen. Och då börja med att springa ett liten varv nånstans (ex. högslätten), inge länge alls. Det kommer löna sig och kännas mycket bättre. Ska man vara ute länge så krävs det mer planering och man måste tänka till mer hur mycket man ska klä på sig osv. Iallafall för mig skulle det kännas jobbigare att komma ut ofta när man har såna förväntingar på sig.

Jag satsar mest på magen, vill ha magmuskler. Det är skitbra för stabiliteten i kroppens centrum och lönar sig hemskt mycket t ex när man dansar. men detta har jag sagt förut oxå tror jag.


Hittade en sida där man visar en hel massa stabilitetsövningar:
http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/


Några bra/roliga/farcinerande övnigar som la sig på minnet:
Sprattelgubben
Pik- och bålresning med rullning
Lutfisken
Knäbrottning
Klätterapan
Juckhopp
Buffelkamp
Björngång
Bencirklar i par
Balanskamp på rumpan
Armfäktning
Armbrottning


Är man två stycken går det ju att göra hemskt mycket roligt av träningen. Man kan oxå leka lekar som ger träning. T ex springskytte, stafett av olika slag, 7-boll, krabb-fotboll och andra bollekar. Det finns hur mycket som helst! Träning är roligt!


Legenden om Sally Jones

Vad sägs om att gå till sängs och läsa i nån bok innan man somnar?:)) Det har jag inte alls haft tid med/orkat under skoltiden!

Fick denna bok av min dramalärare Ylva Steen i studentpresent:



Mycket bilder och lite text. Sånt är mysigt ibland:) Jag ska absolut ge den en chans som hon sa.


Sov som smort
Så är vakna som gjort

Fortsättning och läggdags

Kanske drygt hälften av stadsparkengänget gick alltså hem till mig. Wille kopplade in mina högtalare som jag fick i studentpresent:D (hade bara ljudet från datorn innan;S). Bra bas.

Saker som inte var i hemma hos mig innan partypartyt:

- Rockring
- Cirkus maximum affisch

- Massa chips (både i påse och på andra ställen)
- Krossat nudelpaket i min säng (var i skafferiet innan)

Det är sånt som hör till helt enkelt:)

Chillin':



Tobias testar min spikmatta^^:



Annika hittade en kompis:):



Åsa rockar:



Klara rockar:



Hm?:




Sedan bar det av till skeppet där jag inte hade särskilt kul och de flesta försvann åt alla olika håll. Men tillsist gick jag, Tobias, Klara, Samuel och Simon över bron till Mattsons segelbåt. Det är hur mysigt som helst i båtar. Vi spelade lite svarte petter (sådana spel är obligatoriska i båtar och husvagnar märker jag) och Samuel läste lite högläsning ur mini-böcker som fanns där, bl a plåt-laban (barndomsminnen!!) :



Sedan var det dags att sova. Jag, Klara, Tobias och Hajen trängdes längst in i triangelutrymmet.




Jag tror jag lägger ut bilder och skriver om den underbara morgonen på båten imorron, sparar det bästa till sist. Missa inte det!:D

Stadsparken!

Estetfest alltså! Här kommer bilder från när vi var samlade i stadsparken! Båda ettor, tvåor och treor<3 Eller... föredetta...</3

 

Vi spelade kubb, lekte fotleken, satt och hade trevligt och pratade, gick på toa i buskarna.

Puss på alla. Mer estet07 och hela-estet-comebacks!

 

 

Chillin':


 

 

Fotleken med många viga och vågade utmaningar:


 

Det kom ett par poliser och upplyste oss om att det var alkoholförbud i parken. Alla andra kanske visste det men jag visste faktsikt inte det:P Bara att man ska städa upp efter sig. Och det gjorde jag! De sa även att det skulle komma en patrull till senare (mkt schysst att de sa det) så vi gick hem till mig istället!:)

 

(Bilder i nästa inlägg.)

 

Fortsättning följer...

ÄNTLIGEN

NU HAR JAG BILDERNA PÅ DATORN

Hittade inte bilderna på "den här datorn" och det kom inte upp nån ruta när man satte i USB-kabeln som det brukar... bara en liten ikon som säger "säker borttagning av maskinvara". NEJ jag vill inte ta bort den jag ta FRAM den!

Den där ikonen kvarstår men nu fanns iallafall bilderna på "den här datorn". Någon som kan förklara nånting? Gör gärna det isåfall!

Bilderna kommer upp strax!!:D

Glad emma säger godnatt om ni inte orkar vänta på mina bilder så fina
Glad emma säger vakna i solsken på en båt nån dag och hela du kommer skina

Frustration på en bra-humör-dag

ALLTSÅ JAG FÅR INTE IN BILDERNA PÅ DATORN, FATTAR INGENTING. DÖH.

Igår var det estetfest och kubb och grejer i stadsparken, sedan drog vi hem till mig ett tag, sen till skeppet. Sedan till en segelbåt. Hihi. Nä, jag, klara, tobias, samuel och simon gick över till mattsons lilla (jämfört med den bredvid) segelbåt och kollade läger och sov sedan där. Myyys! Trångt men mysigt. Jag älskar båtar! Jag vill ha en båt bara för att bo i den ibland. Och jag vill lära mig segla! Mer båt och vatten och roliga saker i sommar tack!:D

OCH JAG HAR MASSA SNYGGA BILDER. BAH.

Bra låt, drypande:

 

Låt frustrationen komma åter efter maten

Nu ska jag i lugn och ro slicka faten

Startsida

Ey, ha denna sida som startsida vettja:D Awesome^^ Klicka på laxen!

http://dagenslax.se/

Städar som aldrig förr

Jag har städat en hel massa. Dock inte det området jag visade bild på:P Ska ta tag i det nu och dammsuga. Tiden rinner iväg.

Jag sov till 1 kanske. Efter ett tag när jag inte hunnit byta om eller nånting kom Klara och hälsade på helt plötsligt. Hon tyckte att jag skulle gå ut med det sista av min sopsortering. Så jag slängde i mig en macka och klädde på mig så hjälpte hon mig med soporna. Mycket bra initiativ, tack Kali.

Jag hoppas att ingen klickat på det virus jag av o-mening skickat ut till typ alla på msn. Jag tror att det ska vara borta nu. Säg till om ni får nån länk av mig:S Jag blev så jävla förbannad på mig själv att jag klickade, trodde jag lärt mig min läxa sen sist. Men detta verkade på trovärdigt. men usch, man ska inte lita på NÅNTING!

Efter det viruset fick hela datorn massa virus, vet inte om det hade med det att göra menmen. Jag kan inte så mycket om sånt. Rasmus var iallafall här nyss och fixade med datorn och virusen och alla trojanhästar och skit. Det är fortfarande nåt som spökar (som jag dock inte märker av, men rasmus vet) så Mats ska komma och kika på det. USCH FÖR SÅNTHÄR. Måste föra över alla filer till CD-skivor eller nåt. Bra tips det vara!

Här får ni lite nice musik iallafall som jag råkade stöta på:

 

Ha inga virus hörru I'm telling you still

Bara ett litet i näsan men inget mer därtill

Pricken (över i:et)

Bal-bil-ägaren ja.

De bor ut mot Nickebo i ett hus de gjort själva och inrett och planterat och gett liv till en trädgård som är minst sagt svår att efterlikna på ett sånt bra sätt! Båda huset på insidan och allt utanför var helt underbart. De har alla prickar över i:na. Man måste uppleva det för att förstå på riktigt, men jag kunde ju självklart inte låta bli att vara paparazzi så ni ska få se en massa bilder. Det vill säga en JÄVLA MASSA BILDER SKA NI FÅ NJUUTA AV. Jag måste tipsa Yippie om dom alltså! Njut riktigt ordentligt nu!

Denna dag som idag är

Faktiskt. Jag skriver om dagen innan dagen blivit nästa dag. Det är inte alltid.

Idag fick jag massa saker gjort, sånt är härligt. Sov först ett bra tag iförsig, men det gjorde ingenting. Det behövdes för att jag skulle orka med dagen och kvällen. Det gäller att tänka taktiskt! Jag har iallafall lämnat tillbaks lite pilbågar till emil, lite böcker till gymnasiet, hämtat klasskassan på vågmannen som ska betala båten och flaket! Och wohooo det var mer än vi trodde!!:D Individerna i klassen behöver alltså inte lägga ut nånting! Gläds hörrni! Jag har även åkt med fler sopsorteringssaker två vändor, pantat burkar som bara legat hur länge som helst på homebuy (16 spänn), köpt schampoo, träffat fixar-kompis och suttit på torg-trappen ett tag och pratat med några trevliga blattar (till skillnad från vissa andra menar jag aldrig nåt ont när jag säger blatte, neger eller nåt annat, dom är awesome ju).

Tillsist kom jag hem och chillade lite smått en liten stund, värmde lite tacopaj i micron, tvättade kläder i tvättstugan och tänkte börja städa. Men då kom pappa och hämtade mig så for vi ut till Håkan och Katrin som har den underbara bilen vi åkte med till balen. Gav dom en flaska vin och en flaska wiskey. Men en sådan upplevelse det var att hälsa på där! Jag skriver mer om det i nästa inlägg!! Och massa bilder har jag! Trädgårdsintresserad? Kika hit om en stund!

Måste hinna städa sjuuuukt mycket ikväll oxå. Ni som vet hur det ser ut här förstår. Imorron kommer kanske esteterna hit nämligen. Och högtalare har jag nu! Äntligen! Studentpresent från mamma och mats! Tack!



Tjohej!
Stå på dig!

Tatuering

Jag får ALLTID märken på benet från kedjan eller drevet när jag är ute på cykelträning. Fattar inte. Lär ju inte få det just när jag cyklar men kanske när vi stannar eller när jag bär upp/ner cykeln från källarn. Upptäckte att jag har kvar märkena från i söndags:P Lika tydliga och lite snygga. Och då har jag ändå duschat några gånger sen dess. Man måste skrubba ordentligt för att få bort märkena.

Jag funderar nästan seriöst på att tatuera in nånting sånt bara för att det så symboliskt för mig och cyklingen, skulle va rätt kul! Vad tycker ni?

*

"Tänk vad härligt att inte göra någonting, och sedan vila efteråt."

Tacopaj!

Sedan blev det hemmalagad tacopaj till middag!!

 

Två syskon är lika med fyra krokodiler och en till


Idag har jag jobbat. Med Alvin. Mamma kom hit med honom klockan 9 så då klev jag upp ur sängen. Jag matade honom med lite frukost sedan sov vi en stund till, eller jag åtminstone. Vid halv tolv började han bli less så jag gav honom lite barnmats-lunch och lite pyttipanna till mig. Sedan var det blöjan. Det var den värsta gången jag bytt blöja på honom. Han var busig och ville inte ligga still. Men tillslut så.


Vi gick ut på en promenix sen. Han har nyligen börjat åka i rullstol, han börjar bli för stor för vagnen. Passade på att göra lite sopsorteringsärende och handlade lite och gick sedan till familjecentralen (sjukhuset) där mamma var och jobbade och satt där vid vattnet och väntade. Mysigt att gå omkring eller bara sätta sig nånstans och glo. På bilden nedan är han i full gång med att äta upp min sjal som han fick låna.


ES08:s sång till oss på studentlunchen

(melodi; den blomstertid nu kommer)


Er frihetstid den kommer
Nu är plågan slut
...Allt arbete ger lön
På trappan går ni ut

Och alltid ska vi minnas
Er stolthet och er kraft
Och alltid ska vi minnas
Den tiden som vi haft

Och Jespers ljuva ögon
Och Mayas vackra röst
Tobias coola hajdräkt
Och Mikas vackra bröst

Behåller vi som minnen
Ifrån den tid som var
Allt skräp i foajén
Är allt ni lämnar kvar

Nu tar vi över tronen
Behåller glöden kvar
Ni var en vacker fråga
Men vi är frågans svar

Ni hade era brister
Allt blev ju som det vart
Och vad kan det bero på?
Jo, att Ali är svart!


Härligheter och hemsktheter

Skolan är slut och jag har äntligen tid att göra lite andra saker jag vill göra. Idag tog jag mig upp ur sängen för att träna med cykelklubben klockan 10! Första gången i år! Så söndagar kör dom fikarundor, dvs vi cyklar några mil tills vi kommer till uttänkt fikastället, fikar och har trevligt och cyklar hem igen.

Idag cyklade vi upp till Roten och in till ett liten jättemysigt ställe där de gjorde egen ost. Inte trodde jag man skulle träffa nån man kände där men där jobbade Erika som gick i min gamla kör plus att Lovisa kom dit en sväng, hann tillomed fånga henne på bild bredvid en av HCK-motionärerna:



Jag köpte ett glas Björksaft och en smörgås med vit mögelost, det lät inte så gott men oooooo så underbart det var!

Att cykla kändes riktigt bra (förutom när jag fick kramp), det var riktigt härligt! Jag hängde med bra med Ola och Gunnar. MEN, allt gick inte som planerat under turen. I början hände det som inte får hända. Olyckan. Jag cyklade bakom honom så jag såg allt. Dvs, en av gubbarna kollade bakom, började vingla en massa, for ut i kanten, föll av cykeln. For i marken med benet först, sedan armen och sist huvudet. Jag vejade snabbt undan. Att se nån vurpa är en sak, men att se någon ligga stilla kvar på marken efteråt är någonting helt annat.

Jag skrek neeej när jag såg det och vände om. Jag ringde snabbt 112 och Ola och de andra hjälpte gubben som var medvetslös i kanske 5 minuter. Det var hemskt. Ola fick upp hans tunga ur halsen la honom i framstupasidoläge/stabilt sidoläge. Det var en oerhörd lättnad när han fick tillbaks medvetandet. Han var lite groggy med satt upp med de andra där i diket när ambulansen kom. Det verkade stabilt men jag misstänkte att han nog fick nån hjärnskakning och nån smäll mot revbenen.



Lite småskakis cyklade vi sedan vidare.

Detta står på HCK:s hemsida nu:

"Från sjukhuset rapportar Olle att han har fått skador på levern, okbenet, revbenen och några mindre blödningar i hjärnan. Vi hoppas på ett bra tillfrisknande och att det inte blir några men för livet."


Imorgon ska jag ta hand om Alvin hela dagen och tjäna pengar.
Hoppas ni andra hade en underbar dag!

Sov till underbar musik
Vakna tjock och rik


Lyckad studentmottagning

Per hade studentmottagning två dagar efter alla andra (mycket smart faktiskt) borta i Hårsjö (nåt sånt tror jag det heter), borta i skogen alltså. Mysigt ställe!

Det blev en helt underbart rolig kväll! God mat, allsång, trubadurande, paketöppning (för per), dansdansdans, armbrytning, ja allt möjligt:D Hans pappa var en riktig trubadurare alltså, så jäkla skön:D Det är nice med föräldrar som släpper loss lite ibland. Och juste hunden oxå, underbar<3 Blev inte så allergisk faktiskt.

Här kommer lite bilder från kvällen:


Ungdomarna satt i ena huset, tjocka släkten i det andra^^ Ute regnade det.


Både unga som äldre dansade och släppte loss som aldrig förr!


Emil skötte musiken ett tag.


Tove!


Killarna är så kärleksfulla.


Per med far släpper loss.


Emil och Tobias                          Magnus och Macke

Magnus och Macke satt i säkert en kvart, det var en match vi aldrig glömmer. Macke var stenhård men Magnus vann tillsist, och så förvånad han blev ;D


Per med far                             Emil och Per


Emil och Pers pappa (han var oxå rätt omöjlig att slå). Sedan fingerkrok och emil var helt slut och flög över bordet^^


Somsagt, hemskt lyckad kväll! Tack Per och hans underbara släkt och alla andra som var där!:D:D<3 Ett sånt härligt gäng!

Musiiic

En sådan regnig dag! Mysigt!

Här får ni min favvolista att lyssna på medan jag åker på studentmottagning!
Sätt på Shuffle och ha så trevligt:)

 

 

Eller ta en promenix i regnet kanske:)

Puss och kräm
Don't say damn

 

 

 

 

 

*

"Nu börjar första tiden i resten av mitt liv."

Tänka sig


Jag har så mycket att skriva och berätta om så inget blir av! Men några saker ska bli av såsmåningom. Och bilder. Men kolla min facebook och bilddagbok så länge vettja!


Igår tog jag studenten, haha! Och idag var första dagen i resten av mitt liv. Det är ju inte riktigt klokt. Klev ut två tre gånger idag tror jag, men efter de två första gångerna lyckades jag komma tillbaks till sängen igen på nåt sätt. Men riktigt uppstigen var jag framåt halv 5! Det fick bli en slödag idag, det behövdes!


Tror jag ska ta och sova nu och berätta mer en annan dag. Imorn blir det ännu en studentmottagning att gå på:)


Sov i solens sken
Vakna med bruna ben

Vad vore väl en bal på logen?

Alldeles underbar kanske!



Jag trivdes hemskt bra i min klänning och inte minst med sällskapet. Vi var tre par som åkte dit i en gammal veterancitroën som var 57 år, trångt och mysigt. Vi kunde inte heller haft en bättre chaffis. Uppklädd lite franskt sådär med basker och allt, humor och lättsint och öppnade dörrarna för oss när vi skulle kliva ut gjorde han.

Massa roliga foton fotades (visar kanske fler en annan dag, på facebook om inte annat), fördrink dracks, god mat åts, vild dans dansades (mestadels utan klackeskorna så jag inte skulle falla ihop och dö av smärta) och balkyssen satt som en smäck i slutet av kvällen. Lyckad kväll minst sagt! Tog en svalkande promenad hemmåt i duggregnet när portarna stängdes, men blev tillfångatagen på vägen. :O

Flaket är klätt till imorn och champagnen väntar till frukosten i parken, dags att sova några timmar.

Va? Vad hände? Student? Jag?


(8) I wanna rock, ROCK (8)

Får jag lov?

Dags för frissan, sen BAL!

GO GO GO

Hon är glad för hon är nöjd

Sedan är jag även glad för att jag har färgat håret idag! Memme har färgat håret på mig! Rödare. Det hade hunnit bli typ orange-brunt och hade gräslig utväxt, men nu är det nice igen och passar bättre till balklänningen min!

Syns kanske inte så hemskt bra på bilden dock. Det blev väldigt mörkt rött, and me like it.

 

Här har jag dock min gamla hårfärg och fel strumpbyxor. Åsså fattas det bara ett svart band i midjan. Awesome! Nöjd nöjd nöjd, emma här är väldigt nöjd. Hon är glad för hon är nöjd. (8)

 

 

 

Är sjukt taggad inför danstävlningen imorn!!! :D:D:D Ska bli så jeekla kul! Klockan 14 börjar den! Innan det är det studentlunch då tvåorna serverar oxx och vi får efterrätt av ettorna:))) Mihihihhihi

 

Sov glad och nöjd

Vakna med frid och fröjd

Emma söker bonde

Jag är så glad idag! Största anledningen: Vi har grejat ett studentflak!

Jag trodde det var helt kört. Allt var upptaget eftersom vi var så sjukt sent ute. Men. Ikväll tränade vi på studentdansen med klassen, så då passade jag på att berätta en liten historia för dom. En sann historia. Den löd såsom:

Idag åt jag middag hemma hos mamma i Älandsbro, Östersjäland. Jag passade på att gå en sväng till vår närmsta granne Åke som är bonde med bondgård och traktorer och alpackor. Frågade honom om han hade/visste nån som har ett flak eller liknande. Han tipsade om en kille som åkte omkring med en traktor och plöjde nere på åkern. Jag sprang ner och ut på den jordiga åkern i blommig kjol och vit skjorta och vinkade till den unga bonden. (Klyschigt värre). Jag bad om ursäkt för att jag sprang på hans jord och frågade sedan honom samma sak som Åke. Han var snabbt med på noterna och ringde direkt sin far (tror jag). Jag skulle få hans fars nummer för att prata med honom själv men hade lämnat mobilen hemma hos mamma. Tänkte att han kunde skicka numret till min mobil, men han sa: Hoppa in i traktorn så åker vi dit då. Så traktorade vi de 500 metrarna hem till mig och enda upp på gården oxå, med den stora traktorn. Så fick jag numret och han stannade tills jag ringt och kollat att jag fått rätt nr. Sedan tog det några sekunder och FLAKET VAR FIXAT! Bönder är fan det snällaste som finns! Det ska vi självklart ordna sa han. Underbart! sa jag. Vilken tid tror du? frågade han. Men han verkade kunna komma loss när som helst. Åsså ska ni väl pynta flaket oxå, när vill ni göra det? frågade han. Haha, jag var så glad och chockad att vi överhuvudtaget hade ett flak så inte tänkte jag på det. Men han hade koll den här bonden.

Det såg jävligt mörkt ut där ett tag alltså, men solen står nu högt trots att det är natt för tillfället. Tänk om vi hade fått GÅ på studenten medan alla andra åkte flak?! Haha xD Pinsamt och tråkigt! Ni som går ut nästa år; var ute i god tid, med allt! Flak kan ni boka typ i början på nästa termin eller nåt:P Tips: Bonde i Själand.

Om inte detta gäng flyttat ihop till Östersjäland hade vi kanske inte haft ett flak. Tack!!

Rösta!

Kom igen! Rösta rösta rösta på SNÖBLIND! Var tredje timme! Vinner de får de spela på P&L!!

http://www.press2play.tv/category/musik/almost-famous

Indian-Sjöslaget

Lite smakprov från vår indian-hejarklack! Kunde inte blivit bättre!

 

 

Hade inga kort från när vi körde båtrejset eftersom jag satt på båten men här är när vi testade den:

 

 

 

 

 

 

Monumentet

 

I botten där ser ni en lapp där motiveringen står skriven. Den sitter under sanden på den övre hyllan och speglas i spegeln i botten så man ser vad det står (typ). Genialiskt! Motiveringen var typ: "Estetik. Estetik betyder läran om förnimmelse. Det ser vi genom det sköna och alla sinnen. Man kan höra vindspelet med stämgaffeln, se allt det sköna och motiveringen i spegeln, känna doften av rökelsen och doftljusen." Ungefär nåt sånt. Vackert, välgjort och väl kopplat till programmet sa man. Solklart!

ES07

IGÅR VANN VI MONUMENTTÄVLNINGEN!

IDAG KOM VI TREA I SJÖSLAGET!

HISTORISKT!

HAR INTE HÖRT RESULTAT MEN FÖRMODLIGEN VANN VI HEJARKLACKEN OXÅ.

JAG KÄNDE FÖR CAPS LOCK IDAG

NU SKA DET FIRAS

BILDER EN ANNAN GÅNG

OJOJOJOJOJOJ SÅ MYCKET BILDER NI SKA FÅ SE

Not ey nightmare


(foto: Hanna Persson)

Efter avslutningskonserten i måndags (som gick super!) blev det kajjen och chill med typ hela klassen! Sedan vidare till bittens---> stadsparken---> bittens---> Per---> OSTMACKA MED KEBABSÅS. Spelade lite skjutgalna spel för typ första gången nästan (man fattar verkligen inte att det är kul förrän man själv testar. Springa runt och döda varann liksom.). Sedan sov vi. Jag, Per, Johnny och Jeppe i Pers bäddsoffa. Det var rätt varmt kan jag säga!!! Och Johnny ja, han är som han är xD Hur rolig kan man vara utan att mena det? Haha!


Stoppa om^^




Officiella mösspåtagningen ägde rum på skolgården idag. Brännbollen ägde rum på smitingen på kvällen! Första vann vi att laget vi körde mot blev diskade, wooo ;P Sen förlorade vi och sjöng "VI FÖRLORA, SHA LA LA LA LA" ^_^ Jag hade verligen sett fram emot att spela, det är ju askul. Men jag har fått nå muskelfel i låren så jag kunde knappt komma runt banan en endaste gång för jag fick så sjukt ont. Kunde knappt gå normalt sen ens. Typiskt alltså. Så jag blev avbytt av Marielle och tävlningsmänniska som jag är så var mitt humör inte jätte super bra resten av kvällen, men jag gick och gungade lite för mig själv och andades och kom tillbaks och var lite gladare sen. Gjorde mitt bästa för att hejja på de andra. Det var kul det med. Bra kämpat hörrni! Men jag hatar att behöva ge upp, gör inte det i första taget. Inte för att laget verkligen hade behövt mina brännbollsskills, men iallafall^^

Jag har massa ur-snygga bilder på lager som bara väntar på att få komma upp. Men nu ska jag sova och kliva upp och åka till Hola folkhögskola klockan 7! Sökning på "sceniskt förberedelseår" väntar mig och Malin! Ska bli kuligt!!

Not ey nightmare, but this is a nice tune:



Sov som en vind
Vakna rund och trind

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0