*

"Den som inte kan vara ett gott föredöme,
kan ju alltid bli ett varnande exempel."

I am Yippiefied

Efter den sena konsertkvällen försov jag mig imorse och missade samhällskunskapsprovet. Hur mycket jag än misstänker att jag kanske knappt på G så vill jag inte missa ett prov, vill bara ha det överstökat. Dumt. Men det behövdes sovas.

Ikväll halv 19 hade vi extra slagverksrep på Taira. Som slagverkare får man vara berädd att offra sig lite. Tur att det är kul som satan!

Efteråt drog Memme med mig till "Alltid", företaget som gör yippietidningen. Där var det full rulle, nämligen 1årsfest för tidningen. Vad hade jag där att göra kan man ju undra? Mja, felix, memmes teddy, har ju jobbat lite där och han känner jag ju. Åsså har jag ju för fan vart omslagstjej^^ Så jag kände mig välkommen. Anders som fotade mig var även där och han är ju lite rolig han.

Vi fick lite chips, klubba och vin. Även en påse med roligheter. Trevligt trevligt var det!



Fotomästarn Eliasson hjälpte mig att ha rätt vinkel för att det skulle bli så bra som möjligt;)




Somna aldrig osams
Vakna på morgonen, äh, sånt trams

Gunde, Fader Forah och fortet

http://addspirit.blogg.se/2010/march/antligen.html

Ja! Fångarna på fortet! Ska lätt titta på det:D Vilka barndomsminnen. Vilka tider.

"For båren undan"


Ikväll, konsert på teatern, vi, estets "storkör" körade nämligen till "elvis". Berättar mer om det en annan gång. Men iallafall så satt vi och tittade första halvan före paus och körade andra halvan. Det var jättekul!

Sov i en hink
Vakna av en sebrafink



*

"Nära mumsar ingen banan"

Frasse

Idag trotsade jag och Micro nuturlagarna och käkade middag klockan 3, på frasses. Vi var påväg hem från sista musiklära-provet på kapells och var så himla sugna på att bara sätta oss och beställa nåt. Och frasses råkade ligga väl till på vägen. Det var gött!!!

Skönt att kolla ut över någonting annat än skolan som jag ser från mitt fönster när jag sitter och äter hemma.


Kollade ut över vår kära nybrogata.


SötMicro!


Min goda mat! KycklingbÖrjare! Det är verkligen en annan sorts kvalité på frasses om man jämför med andra burgerier här i Härnta. Det märks. Dock tycker ju jag att det är gott överallt iallafall:)

NomNom

Sov som en sidensvans
Vakna med midsommarkrans


I cannot see the future

Spelade mina slagverksstycken och sjöng min låt idag till sökningen. Det var kuligt^^ Gick helt okej:) Först idag har jag kommit på att vi inte vet hur många slagverkare som kommer komma in. Vi var fyra som sökte nu och det är ju inte säkert att jag kommer gå där liksom. Jag har verkligen varit inställd på att jag kommer gå där, självklart liksom. Detta blir spännande. Jag hoppas att vi alla fyra får komma in, skulle vara awesome.

Jag har skickat ansökan till Framnäs folkhögskola idag, som ligger typ i Pite. Kommer inte kunna gå där, vill ju inte flytta än, men varför inte söka. Fast jag vet inte om jag kommer kunna komma på sökdagen heller. Haha, men vi får väl se. Jag ska iallafall söka till Hola folkhögskola oxå, musikal. En snubbe var och informerade om den för oss idag på skolan, verkar sjukt kuligt. Och nåt musikalaktigt känns som nåt jag verkligen skulle vilja hålla på med, kanske, åtminstone testa!

Vad gör jag annars? Jobbar och håller på med mina fritidsaktiviteter? Hum... kanske skulle funka det med? Gah, creepy. Vad konstigt att sluta skolan och bara göra det man vill. Livet är alltbra konstigt ibland^^ Men först och främst hoppas jag verkligen att jag kommer in på kapells!!!



Preparandkurs


Jag kom hem vid 7 från preparandkursen
på kapellsberg, härnösands folkhögskola. Det var trevligt där. Första upprop och information med alla sökande och alla lärare, och föreståndaren Peter Lyne är ju en rolig prick. Ser fram emot att gå där om jag kommer in!:D Vi är fyra slagverare som söker, 3 är jag, mika och micro. Dock vet vi inte hur många slagverkare de ska ta in:S Jag vill verkligen komma in, jag planerar ju typ mitt liv efter dethär litegrann^^


Preparandkursen fortsätter imorron, det är då vi ska spela våra sökstycken (marimba och virveltrumma) och jag ska även passa på att sjunga en trudelutt. Ska ha sång som bi-instrument plus att det är bra att visa upp allt man kan liksom, det kan man ju bara få plus för. Meningen är att man ska visa upp en bild av sig själv helt enkelt, och detta nummer säger nog rätt mycket om mig tror jag. Showig och dansig. Nästan mest gör jag det på kul, jag ska sjunga "all that jazz" och dansa en stoldans i mellanspelet, det kommer bli skitskoj. Även om jag alltid är jättenervös när jag gör något sånt så är det alltid sjukt roligt samtidigt!


Idag gjorde jag gehörsprov, både skriftligt och muntligt individuellt. Det muntliga gick bättre än det skriftliga, chansade på en massa saker. Men det gör detsamma^^ De är bara till för att kunna placera oss i olika musikteorigrupper ifall vi kommer in. Imorn är det även skriftligt musikläraprov.

Egentligen skulle jag ha det individuella halv 8 ikväll, men jag lyckades få det på fikatiden halv 7 istället så jag skulle hinna till teatern kl 7 för att se MOMO & kampen om tiden med teater västernorrland. Snälle far kom dit och skjutsade ner mig. Dock var det helt mörkt och stängt på teatern och på affischen stod det 28 april kl 18. Hmmmmm. Typiskt. På flygbladet jag har här hemma står det att det skulle vara idag, creepy:P


HÄR kan ni se trailer, videos och underbara bilder.


Jag är även lite sugen på att gå den nya danslinjen (och musikhandledarlinjen) här på kapells, men dit har jag inte sökt. Råkade se att danslinjen har en egen blogg där tillsammans! Där såg jag Daniells nya lilla plutt!!! Iiiiiiih! Måste hälsa på henne nån dag!! Kolla!


Sov i tid
Vakna i frid








Mumrik

Igår var det kalas och krog och nu ska jag iväg på preparandkurs på kapells! Önska mig lycka till!:)

Skriver nog mer ikväll!

Ha't fint och bra
Se till och ha en underbar da'

Ätbart



En liten lunch med snabbnudlar och macka med tonfisk och ananas på. (Det finns tonfisk och ananas inlagd i samma burk.) Vatten.




Potatismos (pulver), fiskpinnar, currysås, krydda, ananas, vatten.




Tortellini, fiskpinnarna som blev över, grönpepparsås, krydda.
Och min underbara favoritsalla med:



Isbergssallad, avokado, mozarella, tomat, olivolja, salladskrydda.




Tortellini med wook i pitabröd. Pärondricka.




Lite kvällsfika. Macka med leverpastej och tunnskivad saltgurka. Macka med sallad tomat och basilika. En mandarin. Vatten.




Jag gjorde en elefant. Vissa tycker det ser ut som nånting annat, men jag tycker ENDAST det ser ut som en ELEFANT.




Detta är maten jag snackade om häromdan som jag höll på att göra.

Underbar (påskig) omelett fylld med:
Skinka, avokado och tomat.

Underbar-salladen jag beskrev ovan.




Ett liten hopkok.

Råris kryddat med buljongtärning, massa bacon, ägg, salld, tomat, avokado, krydda, vatten.

Jag suger på att steka ägg. Första ägget blev i kanske ca 100 bitar, andra några färre bitar och det tredje, faktiskt, någorlunda helt:D Man måste kom in i vanan först.




Kvällsfika, våfflor! sådär dagen efter våffeldagen. Med sylt och glass.

Det fanns så sjukt många våffelrecept att välja på så jag visste inte vilket som var det vanliga. Gjorde farmors äggvåfflor. De blev rätt tjocka och oknapriga, men helt okej. Nästa gång ska jag göra vanliga frasvåfflor, de vi- de allra flesta- känner igen. Nom Nom. Har dock en massa av farmor-smeten kvar så får äta den först. Äta våfflor med mig? :)

chickabom chickabom chicka ah ah

*

 

Vänta... är vi helt säkra på att det är en nödsituation?

"Nä nu ska jag gå och skrika"


Idag ledde jag mitt spinningpass med HHR-kursen, det gick helt okej:) Kul var det! Det är ju lite svårt att följa sina instruktioner när man inte kunnat göra igenom programmet ordentligt på en spinningcykel innan. Men det är ju iallafall bara jag som vet när jag improviserar lite;) Mycket man ska tänka på; Hålla koll på tiden, förklara uppgifterna, prata i micen så alla hör och vara allmänt sansad. Hade lite svårt att ta i själv så mycket som jag velat eftersom jag hade så mycket att tänka på.


Jag har haft ont i handleden i flera dagar nu, why?:(


På eftermiddagen idag hade vi super slagverksrep till klockan 5, alla var lite slut efter halva tiden så Johan köpte godis:D Då blev det lite lättare.



Vi övade Taira "skriklåten" minst en och en halv timme. Här har vi självaste Johan!

I år är Taira en "girlpower-låt", här är vi som är med och spelar:


Marielle!


Lovisa!


Mini-Micro!


Mika!


Micro!


Emma! (jag)


Mimmi var där och fotade oss idag till hennes projektarbete:)




Sov söt
Vakna som en gröt

Sagan om maten


Idag hade vi "body balance"
på HHR-kursen. Det innebär i princip lite yoga, lite tai chi, stretsch, balans. Det var helt okej:) Inget jag skulle börja göra regelbundet men somsagt kul att testa på. Men stretch och balans får jag via dansen.

Imorron klockan 08:00 har vi oxå HHR, då ska jag leda lektionen, spinning. Vilket innebär att jag måste vara där typ halv 8! Jag ska satsa hårt, vill inte sumpa det här. Det kommer bli jättekul iallafall känner jag på mig!:)


Ikväll nu har jag sprungit omkring en himla massa. Kom hem och började laga mat och sprang och tvättade kläder på våningen längst ner samtidigt. Hann inte äta innan jag var tvungen springa till pappa (han var snäll och åkte med mig till Härnöhallen för att köpa våffeljärn dagen till ära, man fick nämligen ett himla bra pris med ica-kort; vilket min käre far har.)

...så maten stod snällt och väntade, färdig och klar. Väl hemma igen var jag tvungen tvätta en till omgång kläder och hänga upp den föregående och tänkte på min mat hela tiden. Väl innanför dörren la jag upp maten åt mig, tog en tugga, och kom sedan på att jag måste göra våffelsmeten nu för den ska stå ett tag innan gräddning. Så började med den och tänkte på min kära mat hela tiden. Mitt uppi allt ringer Bertil Lundberg och pratat om spelningen jag och några andra ska göra på biblioteket 17/4, han pratar på och jag kan inte göra nåt annat vettigt men tänker på min fina mat hela tiden. Lägger på, gör klart smeten, stoppar in i kylen, sätter mig och äter! Och inser att det är försent för att göra våfflor överhuvudtaget ikväll, det får vänta till imorn...

Ni undrar förstås var det var för en underbar mat jag lagat! Det får ni se i nästa kapitel! (Lägger ut matbilder sen några dagar nångång framöver).


Fick ett brev oxå! Från tandläkarna viklund. Fick ett presentkort på H&M (500 kr) för att jag hjälpte dem förut:) Trevligt trevligt. Jag tror jag måste rensa min garderob.


Dags att sova så jag blir en pigg spinningledare!!

Sov fin och nätt
Vakna som snurre sprätt

Min dag



Sötmarielle testar mina glasögon!




Det var påskigt och glatt i matsalen!




Pers tur!



Och sist men inte minst: Klockspelet var borta än en gång precis när vi behöver det som mest. Det stod nämligen precis där det ska stå. Därför såg jag det inte, utan sprang runt i hela byggnaden.


Ännu mer sist men inte minst: Hade flyt på spinningen. Glömde hårsnodd (man kan inte spinna utan hårsnodd!), fick låna en i receptionen, väl klädd i cykelkläder kom jag på att jag inte anmält mig, kollar i receptionen, EN plats kvar^^

Efter spinningen: Sitter och bastar. Surtanten kommer och säger åt mig att inte vara sist denna gång med. Aw, min sista dag jag kunde ångbasta så fick jag inte. (badhuset stänger typ på fredag för renovering.)

Puss och kram banan!

Awesome girl! xD

HAAHAHAHHAHHAAH, if you're not happy, she can make you happy.

 

Nattugglan

Kom isäng halv 9 igår:) Och somnade ganska på en gång oxå. Hörde inte av väckarklockan trots att jag sovit länge nog, så vaknade halv nio på morgonen. Sov alltså 12 timmar, på en vardag!:O Det har nog inte hänt mig på många år.

Det roliga var att jag hittade ett missat sms halv 10 kvällen innan. Det var Per som skrev "Hej min nattuggla", och frågade om nåt skolarbete, eftersom han vet att jag alltid är uppe jättesent^^ Synd bara att jag gått och lagt mig suuuupertidigt jUst den kvällen x)

Idag var det massa dans som vanligt. Jag blir så glad av min barndansgrupp hihi:) De är så söta oh duktiga. Bra upplägg och planering på lektionerna  är verkligen guld värt. Jag blir mindre förvirrad och vet exakt vad jag ska göra och barnen blir med fokuserade och klagar mindre. Man måste ha tempo! Ingen dötid!

Nu är klockan halv 10, dags att krypa till kojs. Har redan bytt om till pyjamas och fikat osv. Ska bara borsta tänderna så är jag redo! Yeah, andra dagen på min sömn-storsatsning. Än så länge går det bra.

Sov mina nattugglor
Vakna med tugglor
(det har nånting med hår att göra som man vill undvika,
så mycket lyckades jag ta reda på.)


Pang Bom Krasch

Jag fick betala för dygnandet. Tårar var priset. Jag är rätt känslig av mig i vanliga fall, och när jag inte har sovit och nåt sånt så blir det "PANG BOM KRASCH". Första lektionen, slagverk med johan. Bröt ihop totalt för precis ingenting. Sedan gick det lite bättre att spela med tårar i hela ansiktet. Det behövdes nog. Jag säger ju inte dethär för att jag vill att ni ska tycka synd om mig, jag var ju inte ledsen för nåt xD Jag tänkte bara säga att så kan det gå ibland. Och så får det lov att gå ibland, det kan va rätt skönt oxå, att gråta för ingenting, det är inte fånigt.

Var lite nedstämd ett litet tag till med sedan försvann det och jag hade en jättebra dag hela dagen:) Förutom att jag var jävligt trött förstås.


Nu ska jag göra mig iordning och gå till sängs. Ja faktiskt, här ska det sovas för fulla muggar som bara den hehe. Ska bli såååååå skööööönt. Har tillochmed sovmorgon imorn, till halv 11. Yeey.

Sov som en plattång
Vakna i ett omfång

Svar på tal


Postat av: Anonym

Börja sov Emma!!! Det blir bara konstigt om du ska göra som du gör nu. Du kanske känner att du hinner med saker när du dygnar men det du egentligen känar på är att skaffa en bra dyngsrytm så du hinner med saker på dagarna! Jag blir så arg på dig. Att du inte förstår och inte gör något åt det fast du känner samma sak varje vecka

Svar:

Jag ser på en gång vem det är som skrivit^^ trots anonymiteten. Och det är inte min mamma. Fast dom går att jämföra ibland;) :*

Och ja, jag blir riktigt arg på mig själv ibland oxå, förstår inte att jag inte gör såsom jag vet att jag borde göra för att precis allt ska bli mycket bättre. Lathet är nog nyckelordet. Jag lär mig av allt hela tiden, men när det gäller detta lever jag ofta inte som jag lär. Det är verkligen endast dumt, dumt mot mig själv.

Men ibland gör jag nåt. Som nu. Jag dygnade med mening inatt för att just: vända dygnet tillrätta. Så idag ska jag sova tidigt. Jag ska prioritera sömnen nu och ta skolarbeten sen, för jag kan ändå inte göra något när jag är så trött hela tiden. Så förstår gör jag. Jag förstår precis vad det är jag och min kropp behöver för att må bra. Och jag har tagit initiativ till att göra nåt åt det flera gånger, men det ballar alltid ur tillsist. Så det går i vågor, ibland sover jag bra faktiskt. Men det blir aldrig tillräckligt bra om man inte har jämn dygnsrytm länge och fortsätter ha det.

Det har gått för långt. Ju längre man är uppe på kvällarna/nätterna under sitt liv, desto lättare godtar man det. Minns knappt när jag tyckte 11 var hur sent som helst, men det har jag tyckt. Sedan började man vara uppe lite längre av någon speciell anledning, och längre, och längre. Och man blir van. Tillsist tycker man inte ens att 1 på natten är särskilt sent. Knappt 2 heller. Klockan 3 börjar det bli lite sent och man kommer på att man kanske ska gå och lägga sig. Det är sorgligt. Det är jävligt svårt att på nytt smälla i sig att 11 faktiskt är sent. Speciellt på en vardag då skolan börjar 8.

Och på grund av datorer och internet och att så hemskt många slinkit in på den här banan så blir det svårare i och med det. Man påverkas av varandra. Men du är ofta duktig, jag ska försöka påverkas av dom som gör som jag vill göra oxå. Allt detta är verkligen en utmaning. Men jag vill orka göra saker. Vill orka dansa, spela slagverk, teater, hitta på knasiga saker. Jag vill orka leva. 

Slut på dygning för nu

Nu håller min egenkomponerade spinning-CD på att bränna sig klar. Det tog ett litet tag. Har även hunnit med att äta lite tortillachips med jalapenosmak. Har ju egentligen en jävla massa annat som jag hade behövt göra inatt, bl a gemuläxan som jag beklagat mig för att inte ha gjort varenda vecka. Det är egentligen inget direkt svårt, bara det att jag inte gjort den, kommer på det varje söndagnatt/måndag och då är det försent (har gemu på måndagar).

Men känns bra att jag gjort nåt vettigt iallafall, spinningen. MEN, det är inget jag MÅSTE göra, eller det blev ju det, men det var något jag valde till. Nåt som jag frågade om jag fick göra på skolan. Gosh, jag gör aldrig det jag verkligen måste.

Den här låten har jag som uppvärmning^^:



Nu ska jag fixa kläder för dagen och äta nåt och försöka hinna ta en liiiten tupplur så jag orkar nånting iallafall. Jag känner mig lite halvdöd.

Puss och hej
wake up, yeyyy



Träna och Dygna

Igår somnade jag efter middagen och sov till midnatt, var vaken till 7, gick och la mig, sov till 1. Dålig dygnsrytm. Inatt blir det till att dygna. Då kan jag få lite saker gjorda oxå kanske.

Håller på och greja med spinningprogrammet nu (ska ha leda spinning HHR-kursen på fredag). Efter att jag, memme och klara övat hiphopdansen till projektarbetet gick jag hem och för första gången gymmade nere i mitt eget gym! (eller det som hör till huset..). Det är inte så mycket till gym. Satt lite på "spinning"cykel först, men det är typ inte en spinningcykel, det är en cykel som inte är något att ha. jag kunde inte ens höja belastningen på den och det gick inte att  stå och cykla typ. Just shit. Köp en riktig spinningcykel till mig som jag kan ha där?:)


Iallafall så skulle jag gå igenom mitt förra spinningpass då tänkte jag. Men det blev att jag stod på tramp/jogg-grejen istället för cykeln. Det som finns mer är bänkpress och nån arm-maskin. (nej jag är aldrig på gym). Gjorde 15x2 tag på den. Jag är inte ute efter värsta armmusklerna precis så jag körde lite styrkeövningar för magen utan några maskiner istället och kollade på TV samtidigt. Det finns nämligen TV där, så dit kan gå om jag ska se nåt^^ Glömde ta bilder, kanske en annan gång. Om jag kommer ner dit igen;o Träna?

Stretchade hyffsat ordentligt efteråt. Jag skulle vilja ha tid och vilja att stretcha lite varje dag så jag blir jättevig. Det är ju det som är hemligheten liksom, stretching. Men man måste ha sjukt med tålamod. Den vighet jag har nu har jag fått genom att stretcha förut. Minns när jag inte kunde nå tårta när jag stod med raka ben:)

Hoppas ni andra sover nu
Och inte vaknar mitt itu

Skön musik



Jag blir sjukt danssugen av den här låten!!

Inatt är jag på detta musik humör. Lyssna på deras låtar HÄR! Finns en spellista till höger.

Jag vill till Urkult!!!! NU

Malva och Kapells

Klart att jag inte kunde gå och lägga efter att ha sovit hur länge som helst. Så vaken är jag nu. Men imorgon (idag) är det internationella sömndagen så då får man sova länge...?

Tänkte bara säga att Malva (min syster, 11 år) och en kompis till henne kom förbi med lite post till mig. Träffar ju inte henne så ofta nu så det är så kul när man väl träffas. Plus att man får en kram! Hon VILL ha en kram av mig. Så var det ju inte precis när man träffades varenda dag och var irriterade på varandra. Älskar henne!



Fick papperna från kapells, folkhögskolan. Information om preparandkursen! Den är på 2 dagar och innehåller:
  • Skriftligt prov i allmän musiklära
  • Skriftligt prov i gehör/satslära
  • En lektion på huvudinstrumentet (slagverk för min del)
  • Muntligt gehör
  • Uppspelning
  • Avista läsning, ingår i lektionen
Jag kommer förståss vara lite nervös inför proven men det ska nog gå hyffsat bra hoppas jag. De är mest till för att de ska veta vart man ligger så de kan dela in i grupper. Och uppspelningen, att visa upp sig och det man kan är jag alltid nervös för men övar jag bara litegrann nästan varje dag så jag bli riktigt säker på min sak så... :)

Man får sova över där på skolan mellan de två dagarna, det ska jag nog göra, kan bli mys:D

Men sov nu
Vakna av kung fu

Vitlöksbröd...

...is the shit! :D

Nom Nom Nom Nom Nom

 

En liten lördag

Idag dansades det på ABF med willie som vissa börjat kalla honom nu :D hihi. Vi gick sedan förbi donken och träffade på Helenis där som jobbade för fulla muggar. (Fick en gratis glass men det ska vi inte tala högt om, sch!).

Sedan övade jag en himla massa på allt jag behöver öva på. Även lite bas:

Om jag bara kunde spela det. Hade vart kul.^_^ Jag stod mest och snurrade den och försökte se skillad ut;)

Just det! Samtidigt som vi hade dans var det "bytardag/loppis" på ABF med massa leksaker och barnkläder, så jag fyndade lite:

Nej, jag orkade inte redigera bort pricken på hakan.

Tänkte testa ha glasögonen i en pjäs vi gör på dramat, de skulle nog passa fint där;)

 

 

När jag kom hem lagade jag middag, sen sov jag en tag, ett bra tag. Emma!!!!! Vafan?!?!?! Sova nu? Hm...

 

Godnatt iallafall

Vakna i okänd hall




%o



Det snöade idag igen. Men inte tillräckligt mycket för att ha "våga-vägra-vinter-fest" med slagverkarna på sälsten som vi brukar ha. Det känns lite försent. Vi får ha våga-vägra-sommar-fest i sommar istället, typ åka i backen och så.

Idag var vi på föreläsningar på skolan. Vi fick välja vad vi ville gå på. Jag var på en som handlade om polisyrket. Det verkar riktigt kul faktiskt. Funderar på att ge upp all musik och dans och teater och slagverket på kapells nästa termin. Ska ta och bli polis istället!

Hade varit lite kul iallafall, tänk om man plötligt skulle göra en så vändning bara sådär. Lite lockande faktiskt, bara själva grejen, att göra något oväntat. Men hade jag haft körkort och inte vetat nånting alls som jag ville göra innan jag gick på föreläsningen så skulle jag nog fundera mer på det:D

Nu råkar det ju vara så att jag har en himla massa saker som jag skulle vilja göra, och gör! Allt är skitkul! Det är både bra och dåligt. Kul när man fastnar för något:) Jobbigt när man fastnar för allt;O

Hur som haver, vad sa vi nu då? Sova?

Sov klent
Vakna hjulbent



Kiwi

 

Vilken oerhörd slökväll. Med inslag av lite sömn. Skärp dig Emma! Sov på rätt tider!

 

Dagens middag:

 

- Fjärilsmakaroner

- Korvstroganof ("penga"korvar, champinjoner, lök, tomatkross, turkisk yoghurt, tomatpuré, massa kryddor).

- Gurka med salladskrydda

- Vitlöksbröd

- Vatten

- Och ketchup som pruttar

 

 

Ikväll kollade jag på Bella och Tyras show (rätt roande, men stör mig lite på bella av nån anledning..) och åt en jäävla massa kiwi tills jag nästan fick ont i magen.

 

 

En korg för 10 spänn på hemköp, för några dagar sen iallafall:)

 

Är det fågeln som härmat frukten eller tvärtom? Har fan läst om det men jag minns inte just nu.

 

 


EN JÄVLA MASSA MAT



Kyckling, couscous, currysås, sallad, avokado, keso, vatten.




Lasagne (hemmagjord), sallad, tomat, fläderdryck.




Bulgursallad jag hade med mig på pulkadagen. Bulgur, isbergssallad, tomat, avokado, falukorv, salladsdressing (olja och kryddor).




Lasagne igen, tomat, fläderdryck.




Lasagne än en gång, tacochips (jalapenosmak), isbergs, emmas specialdressing, pärondricka.




Blandsallad: Tortellini, isbergssallad, kidneybönor, gröna linser, avokado, salladsdressing (olja och kryddor). Vatten.




Middag med bror. Kycklinglår med currysås (självklart) och först lite nudlar, sen fortsatte vi med lite potatissallad. Sallad med isbergs, tomat, avokado, olja, kryddor. Fläderdryck.




Det var långa nudlar... Åsså såg vi på finalen av "på spåret"^^ Han som vann blev så sjuuuukt jävla glad så vi bara skrattade en massamassa åt han:D Han sprang runt som en galning:D




Lunch. Ibland får man vara enkel. Tortellini och... självklart currysåsen.




Ugnsbakad falukorv med tomat och ost i. Bollar av potatismos.




Och såhär såg det ut på tallrik med tomat och sås till. Vilken sås? Gissa!




Nudlar med wook! Snabbt och enkelt.




Tagliatellespagetti, köttfärsås med champinjoner, sallad med isbergs, avokado och krydda(timjan, oregano), Vatten.



NOMNOMNOMNOMNOM

NU SKA JAG LAGA MAT

Hm, korvstroganoff får det bli.

*

"It's been such a long moment since I had a moment."

- Paige (Rose McGowan)

Mat och lite annat

Innan jag ska sussa (denna vecka har verkligen varit en sova-på-dåliga-tider-vecka...) blir det ett avsnitt F.R.I.E.N.D.S. Laddade precis hem 1:a säsongen med mitt nya snabba internet (!!!) Äntligen är man inte så avgränsad längre!

Jusja jag har ju inte ens sagt att jag beställt bredband. Men gjorde jag iallafall. Och det kom. Och Mats hjälpte mig att fixa igång det:) Data-snubbe som han är. Mammas datasnubbe. Bra att ha en sån.

Iallafall, till serietittandet blir det lite gott:






















- Macka med pastej och saltgurka på en maonäs bottnen för att det inte skulle bli så torrt.
- Macka med majonäs, avokado, salt och basilika.
- Resten av avokadon med lite salt.
- Multivitamindryck.


Endel saker jag äter tycker ni säkert är konstiga blandningar, men för mig funkar det^^


Självklart ska ni få se en massa gott jag ätit alla dessa dagar jag inte laddat upp något. Det kommer:) Idag blev det iallafall lite "hop-plock":






















Pitabröd -
Quinoa -
Köttfärsås med champinjoner i -
Avokado -
Gurka -
Ananas -
Emmas specialdressing -
Pärondryck -



Sleep som en hyena
Vakna med mittbena

Vandraren har överallt att gå

Vakna sakta men säkert efter ännu en natt med konstiga sömntider
Kör
Hål (öva)
Hem
Lunch
Hem
Sova
Till HHR* för att upptäcka att ingen annan var där
Hem
Slagverk
Hem

Man skulle kunna säga att jag är en hemvändare.

Inte jättebra humör idag. Av och till. Kände mig dumförklarad typ hela tiden, även fast jag vet att det oftast är så.

Nån ringde. Nån hade tipsat om mig. Blev erbjuden lite spelning i April. Ska prata med slagisarna om det imorn. Kuligt:)

*Hälsa Harmoni och Röresle

Bästa nånsin! xD

Grönt

Tog lite sovmorgon idag. Behövligt. Klev först målmedvetet upp så att jag mycket väl hade kunnat gå på samhällskunskapen kl 8, men, jag kunde inte äta nåt. Och på onsdagar måååste jag äta nåt på morgonen, annars dör jag innan lunchen. Det brukar vara sjukt jobbigt att kliva upp på morgonen, men när jag väl gjort brukar jag känna att jag kommer igång lite. Men idag gjorde jag inte det, jag kom aldrig igång. Åsså mådde jag illa. Så jag gick och la mig istället för att sova bort allt. Och vaknade halv 12 igen. Det var värt det.

Sedan var jag på bra humör hela dagen:) Man ska lyssna på kroppen. Dock är ju grejen att jag måste gå och lägga mig och sova mer. Jag har en hemskt svacka när det gäller det just nu.

Happy st. patricks day era gröngölingar! Uppdatering om de temadagar som varit kommer såsmåningom! 

Tone made the day på dramat idag:

*

"Hoppas på det bästa men var beredd på det värsta."

Likt en...

Sovit lite de 2 senaste nätterna. Trött. Har en svag känsla av att om jag inte går och lägger mig nu så kommer jag vara precis lika trött imorn.

Var trots det på bra humör idag iallafall. Sång, lunch, slagverk, övning av söklåtar till kapells, barndans, "norr"dans (här var jag trött som faaaaaaaaan). Jag brukar hoppa och studsa för att det är så kul på dansen. Det var kul idag med men jag orkade inte hoppa och studsa. Kämpade mig igenom stegen och försökte lura kroppen att jag inte var trött.

Handla på Homebuy. Gick runt som en sengångare i hela affär'n. Gick like a sloth hem med två tunga tygpåsar (!) på cykeln (!). Gick likt en...
... upp för alla 49 trappsteg och nu sitter jag här. Yes. Yes, säger Elin hela tiden, yes! Alternativt på tyska.

Har skrivit en lista på allt som måååste göras. Det är en lång lista. Rensa?

Har druckit en varma koppen, ska käka en tack och hej leverpastej macka. Tack för visat intresse och hej.


Glyka Oneira

Winter is going away (8)

Jag vill åka i backen!

Jag vill åka till fjällen!

Jag vill göra mer vintriga saker!

Jag vill att det ska bli sommar och varmt!

Jag vill spola tillbaks tiden!

 

 

Jag har inte gjort någonting vintrigt under den underbara idealiska vintern vi haft. Bara lite snökrig typ. Ville göra så mycket men det blev inte av. Skidor, skridskor, slalom, pulka. Jag skäms! Och jag ångrar mig! Har inte åkt slalom/snowboard på två år nu tror jag...

 

Justja, åkte pulka (madrass) en gång. Men det var första vår(slask)dagen... men det var kul iallafall:)

 

*

"Wisdom and insanity. Blend from the same vein."

Mello

Jag tycker det är rätt kul att se melodifestivalen och sådana liknande underållningsprogram och tippa, utvärdera, diskutera huruvida de olika bidragen är bra eller skulle fungera i eurovision etc. Trots det har jag inte sett några delfinaler i år. Bara andra chansen hemma hos jesper:



* Bild 2: Vi diskuterade huruvida vissa personer borde snusa eller inte. Jesper borde inte snusa kom vi fram till^^ (på bilden snusar han godis, haha söt var han trots det! xD). Man jao, enligt mig borde ju ingen snusa. Jag tycker det ser jättefult ut. Framför allt är det ju inte bra för kroppen fysiskt (ifall nån skulle missat det?;P) men även om man bara snusar örter eller så, det ser inte precis fint ut, enligt mig. *


Men i alla fall! (jag gjorde mellanrum i "iallafall" för din skull Klara). Finalen i globen såg jag hemma med Emil och käkade pizza. Otroligt nog hade jag fått Tidningen Ångermanland i brevinkastet på morgonen fast jag inte prenumererar, och där fanns en ruta där man själv kunde skriva in vad man tippade på. Obsa att det är vad jag trodde, inte vad jag tyckte.

Jag tippade:

1) Salem Al Fakir: Keep on walking
2) Ola: Unstoppable
3) Eric Saade: Manboy
4) Darin: You're out of my life
5) Anna Bergendahl: This is my life
6) Jessica Andersson: I did it for love
7) Pernilla Wahlgren: Jag vill om du vågar
8) Andreas Johnson: We can work it out
9) Peter Jöback: Hollow
10) Timoteij: Kom


Slutresultat i melodifestivalen:

1) Anna Bergendahl – ”This Is My Life.” (214 poäng)
2) Salem Al Fakir – ”Keep On Walking” (183 poäng)
3) Eric Saade – ”Manboy” (155 poäng)
4) Darin – ”You're Out of My Life” (117 poäng)
5) Timoteij – ”Kom” (95 poäng)
6) Andreas Johnson – ”We Can Work It Out” (50 poäng)
7) Ola Svensson – ”Unstoppable” (47 poäng)
8) Jessica Andersson – ”I Did It for Love” (37 poäng)
9) Peter Jöback – ”Hollow” (32 poäng)
10) Pernilla Wahlgren – ”Jag vill om du vågar” (12 poäng)


Salem låg ju högt upp hela tiden som jag trodde. Ola gick det sämre för, det trodde jag inte det skulle göra. Eric, Darin och Jöback följde min plan. Timotej trodde jag inte alls skulle gå hem så pass mycket. Anna, ja henne gick det ju somsagt rätt bra för^^ Jessica, en bit ner som väntat. Pernilla fick sämre placering än vad jag trodde tack och lov. Äsch orkar inte nämna Andreas Johnsson, stör mig lite på honom.. (oops nu nämnde jag visst han ändå).

Så, 3 placeringar spikade jag iallafall!

Själv så tyckte jag om Salem Al Fakirs bidrag, gillar hans röst och musik (har inte hört så mycket men det jag hört är nice). Men jag tror att det skulle kunna gå bra för vinnaren Anna i Eurovision om hon har rikligt med glöd.



Salems nr i globen var ju lite omgjort. Skitbra att han ställde sig upp i slutet och inte satt vid pianot hela tiden. Och skitkul att Björn Gustavsson plötsligt kom in och satte sig vid flygeln. Det var en riktigt rolig idé tycker jag. Jag tycker det var kul att det liksom inte var nåt mer med det sen. Björn bara kom in under det numret och sen sas det inge mer om det, det var bra. Så han tog inte över för mycket. Dock hade det vart nästan ännu bättre ifall brorsan, Nassim Al Fakir som är jättelik Salem, hade kommit in istället.^^

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article6770636.ab




*

"The mind is given to you, you are not given to the mind."
- Yogi tea

Släggav

Fy emma, inte skratta när man har tråkigt.

I natt jag drömde

I natt (på morgonen innan jag vaknat) drömde jag att jag anordnade en tävling. Jag sa "klara, färdiga, gå!", åsså satte Emil på radion och jag vaknade.

Kämpa

Jag tror inte jag är riktigt gjord för att plugga.

*

"Arbete är det mest fantastiska vi har,
därför bör vi spara en del till morgondagen!"

Optimism

Jag lovade "en sorts hyperintelligent fiskbulle", dvs Jesper Moderatho, vår kära Historielärare att skriva klart 1700-tals uppgiften nu på lovet. Bah. Ge mig vilja! Den ska vara klar för några månader sen ca?

 

Jag är optimist och är int bitter hela tin över det här. Jag är tidsoptimst och tänker att jag lätt kommer hinna göra allt jag behöver under ett 1-veckas-lov. Åtminstone försöker jag för det mesta tänka optimistiskt för att inte få för mycket ångest över sånt här. Jag blir sjukt less när jag hör mig själv klaga för det tjänar verkligen INGENTING till.

 

Foto: Håkan Kvam


(Bilden ska va till nån studentgrej. Jag ställde upp som random student.)

 

*

"I have my heart beaten down, but I always come back for more."

- Anton Hörnfeldt

Alice in wonderland - 1903

Jag ska ta och se den nya Alice i underlandet nån dag. Den verkar mysig. Tills dess får jag kolla på det här!^^ Den första Alice-filmen som gjordes. Den visar allting väldigt kortfattat. Eller egentligen är det ju vår nutids filmmakare som utökat handlingen förståss.

 

Men såhär såg det ut för hundra år sedan:

 

Studentfest nr.3 - 80-talet

80-tals tema!:D

En hel massa bilder kommer här!!

 

 

Micro hemma hos mig innan där vi gjorde oss iordning för att försvinna in i 80-talet.

 

Jag helt pastellfärgad. Jag var väl utklädd till en 80-tals partypingla måste man väl säga.

 

Micro och jag innan vi sprang över till grannen (Mickel) där det var förfest.

 

John heltäckt i läder.

 

Mickel och Micro.

 

Vet vad han heter egentligen, men inte just nu...

 

Minns inte vad han heter, Robin kanske eller nåt sånt.

 

Jesper den snyggingen i sin overall.

 

Och svettband och glasses.

 

Jag lånade the glasses litegrann.

Inte ofta man (jag) är sådär mycket sminkad! Kul att gå lös litegrann när man klär ut sig eller så:D

 

Jag och Micro var inte de enda damerna hos Mickel:

 

Ogge dansar så han inte syns.

 

Det blev lite brottning xD

 

Jag tror Mickel vann.

 

Vi begav oss hem till Maya där det oxå var förfest!

 

Mika the arobic-leader.

 

Helena med sina båda ben.

 

Ida, en tuff brud i lyxförpackning.

 

Linn klädd i body.

 

Rosie (Malin), ännu en riktigt tuff brud i lyxförpackning.

 

Bus 80-tals-Memme.

 

Maya, förfestens lägenhets härskare.

 

Mika in action! Vi övade lite allihop på vår 80-tals-arobic-koreografi som vi skulle släppa loss med sen.

 

Tobias, freestyle-dude.

 

 

Vi kämade och kämpade på dansgolvet och höll ihop i klassen. Men inget vann vi. Tyckte att vi förtjänade nåt. Men ja' ä' int' bitter!:D Mathias Alarcon kom 1:a, klädd i body och massa smink. Det var förtjänt^^

 

En vanlig torsdag med inslag av ovanligheter

På torsdan innan lovet hade vi lite fest i caféterian!^^ Jespers 90-tals nostalgi låt-lista och 90-tals attityder och känsla! Det var fint;)

 


Sen dansade jag och Klara lite på våra barndanser:

 

 

 

Sen var jag på Kiörningskolans teaterprojektsuppvisning på teatern! Mest för att se Lovisa (den enda jag känner där vad jag vet). Hon showar och sjunger helt underbart! En liten naturbegåvad brud är det minsann!

 

 

Plugga din tönt! Snart Tenta!

 

 

 

 

 




*

Vid min svans!

Igår tror jag första vårdagen i Härnösand uppenbarade sig. Första slaskdagen. Det är ju otroligt. Vilken idealisk vinter vi haft! Idag hängde jag undan min dunjacka och hoppas på att inte behöva ta fram den mer för den här vintern. Jag trivs så himla bra i vårjackor!

Vårkänslor! Vårjackor, varmt väder, soligt, en fluga på dörren, basker, lycka.

Jag har jobbat idag. Jag brukar hjälpa tandläkarna Wiklund ibland när de har nån speciell aktivitet. Exempelvis så var jag tandfé på technikhus en gång när de hade tandläkardag där. Idag hade de prova-på-dag där. Barnen fick göra avtryck av sina tänder och ta med sig hem samt testa borra i en riktig tand, (inte i nåns mun). Jag hade hand om borr-stationen bl a. Det är kul att jobba med människor! Barn var det denna gång! Åsså lär man sig ju litegrann om tänder samtidigt, alltid bra. Jag gör det självklart inte gratis, brukar få några biobiljetter eller så. Gå på bio nån?


Fick förståss lunchpaus. Gick på rutiga duken och mötte Mamma, Mats, Märet och alla barnen för Mats fyllde år! Vi åt nästan upp en hel stor smörgåstårta<3 NomNomNom! Tittade lite på de fina kloka orden som har vart målade på väggarna på rutiga i all evinnerlighet.


Efter det lilla jobbet blev det en runda på stan. Letade halksockar (finns inte vanliga normaltjocka strumpor med halkgrejer nånstans!! förutom barnstorlekar.. men nåt ska nog gå att använda..). Jag råkade shoppa för drygt 1000 spänn sen, okejdå.. närmare 2000. Det var inte alls meningen. Men det var ett undantag. (Observera att jag säger så varenda gång jag shoppar för mycket pengar.) Men det känns bra! Jag är nöjd med mina köp och ni som inte märkt av det än, man blir glad av att shoppa!:D Iallafall jag. Dock kan det hända att man får en liten klump i magen samtidigt ifall man vet att man egentligen inte har råd. Men idag känns det bara bra faktiskt.

1. Blommig praktisk övertröja. -HM

2. Trosor i skönt material och olika leggings. -HM

3. Fin och sjukt skön luftig tröja. HM

4. Stor tröja. -HM

5. Mjukiströja med lilla my (man ska inte underskatta barnavdelningen, kärlek vid första ögonkastet!) - Lindex barnavdelning

6. Blommiga legging - Lindex barnavdelning

7. Rätt stor väska. Mest för att den är perfekt när man måste ha med sig stora tunga skolböcker åsså var den på rea 50% - HM

8. Matt nagellack, mörkrött, ljusblått. När jag ändå var igång tänkte jag jag kunde köpa nåt riktigt onödigt oxå. - Lindex

 

Det är första gången jag köper string. Har aldrig satt på mig ett par sådana förut, har bara tyckt det verkar jätteoskönt. Me likes sköna underkläder^^ Men många verkar ju tycka det är skönt, och jag menar, jag tyckte BH var oskönt från början, nu tycker jag det är underbart. Så kanske är så med string oxå? Iallafall så köpte jag det inte för att se sexig ut inför någon, jag tycker faktiskt inte string är särskilt sexigt alls. Hade jag velat vara sexig hade jag ju köpt ett par sexigare till utséendet;) Jag tänkte bara att det kan vara värt att testa eftersom jag dansar mycket. Många dansare använder string typ, för att känna sig bekväm när man dansar.

Haha, jag tror vi avslutar det här samtalsämnet nu. Nu kanske nån tror att jag vill skylta med att jag köpt sting för att det är coolt eller nåt. Ni som känner mig vet att det inte är så. Vissa som känner mig vet att jag tycker att man borde kunna prata om vad som helst - som vissa känner som pinsamt eller opassande - hur lätt som helst. Jag menar, det är inget fel med det.



Var på stan så länge så det var ingen idé att gå hem innan dansen. Det blev en french hot dog och bara sitta och ta det lugnt för mig själv:) Sedan såg vi först på AB3, underbar liten rolig föreställning. Gjord för att vara en barnföreställning egentligen. Man blir väldigt glad av den! Hade sett den förut oxå. Sedan dansade vi lite i salen på teatern. Samuels pappa som är med i gruppen knackade på fönstret och fick gå in den vägen xD Vi ska ha dansuppvisning 7 maj! Kom och kolla vettja!:) Det är bara en liten kul grej. Men först ska ju jag klara och memme ha våran projektarbetsredovisning som även den är på norrdans.




 

Jag trivdes väldans bra i mina kläder idag! Åsså vårjackan på toppen! Fick verkligen lyckokänslor. Ikväll hittade jag en av mina gamla pyjamaser. Mimmi Pigg pyjamas^^ Så nu blir det till att sova!


Sov som ett lamm
Vakna utan skam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8/3 - Internationella kvinnodagen

Fick ett sms av Linn:
"Starka, stolta kvinnor. Stå på er!
Ni ger mig kraft och energi!
Kram på kvinnodagen."

Detsamma vill även jag säga till alla kvinnor som har lust att ta åt sig! Ta åt er! Ni ger era nära och kära kraft och energi!

Idag har jag träffat en del kvinnor dagen till ära. Bl a fröknarna på Alvins skola då jag hämtade honom. Tack till dom! De och även karlarna som jobbar där verkar göra ett fantastiskt jobb och lekar och har kul med barnen.

Jag har även träffat Madde och Malin och åkt pulka! Tack till dom för trevligt sällskap! Träffade kvinnan Mao på vägen hem, puss på henne! Träffade mamMari när hon hämtade Alvin. Jag har en stark mamma minsann. Hon om nån ska ta åt sig av "starka, stolta kvinnor".

Och sist men inte minst har ju jag själv varit mamma idag kan man säga. Barnvakt och tjänat lite pengar. Hämtat bror och gått runt med han i vagnen över hela stan fram och tillbaka och fått ont i ryggen. Hur mammigt och kvinnligt är inte det??^^ Såhär ser en mamma ut:

Bildbevis:



Någon som vill ge mig en dundermassage? Det kan en kvinna som jag behöva just nu...

5/3 - Världsböndagen för fred

Denna dag stod inte med i listan då jag skrev in alla temadagar i min mobil. Såg att den tillskrivits nu. Därför missade jag den.

Samma dag fyllde min bror Emil år. 18 tillochmed! Så honom hälsade jag iallafall på och gav lite frid så gott jag kunde. Hoppas jag förgyllde hans dag litegranna iallafall. Och att hoppas är väl en slags bön. Jag hoppas och tror hela tiden. På livet.

Bildbevis:



Tröjan fick han av mig. Det är våran lillebror Alvin på bilden, en mycket charmerande gammal bild på han xD Emil drar dock ut tröjan så det ser ut som han har värsta ballongskalle:P

22/2 - Internationella brottsofferdagen och alla scouters dag

Ja ibland är det flera teman på en dag.

Brottsofferdagen till ära tändes det ljus för just offrerna. Det beror ju på vad det är för slags brott som folk varit med om ifall man brukar tända ljus för det. Men ljus tände jag iallafall. För alla brottsoffer. Vila i frid/lev i frid.

Bildbevis:



Till alla scouters ära har jag på mig en lite scoutig halsduk som vi oxå kan se på bilden. Och juste, att tända ljus, bara det är ju lite scoutigt va?;)

21/2 - Internationella dagen för modersmål

Vad har jag gjort till dagens ära då? Jag har pratat en hel massa svenska måste jag säga!

Bildbevis:








Jag fick blackout först och kom inte på hur den svenska flaggan ser ut.
Skam, dagen till ära... ^^

*

"Pain is temporary, quitting lasts forever"

- Lance Armstrong

Temadagar!

Det finns en jääääävla massa temadagar. Några de flesta känner till är t ex julafton, halloween, kristi himmelfärdsdag, alla hjärtans dag, fettisdagen, mors dag, saint patricks day osv. Men ni som inte redan vet kan inte tänka er hur många märkliga, sjuka, onödiga, trevliga och roliga temadagar det finns! Kolla bara här:

http://temadagar.se/kalender-2010/

Dagar ni säkert inte kände till är t ex star wars dagen, internationella toalettdagen, kramens dag (min födelsedag, hihi), pi-dagen, mobilfria dagen, internationella sömndagen och musikfria dagen. Ja, de finns. Undra vem som hittat på alla.

Även fast många temadagar är "onödiga" - speciellt musikfria dagen, wtf?? - så tycker jag att det är lite roligt. Man kan göra något kul av dethär. Så Madde och jag bestämde oss för att följa dessa dagar. Alltså göra åtminstone NÅT som har med dagen till ära att göra. Vad som helst som kan förknippas med temadagen. Ska bli kul att se hur mycket vi klarar av. Joina vettja! Man har inte roligare än man gör sig!

Vi började 21/2. Detta har jag även gjort till en ny kategori här på bloggen. Vi ska ha bildbevis på det vi gör oxå. Jag har för det som varit, jag ska lägga upp dem såsmåningom.

Lycka till på oss!

O'boy, vilket vackert väder (hoppas på det iaf)

Ojojoj, nu har jag mycket att ta igen. Och jag börjar att ta igen det kvart över 11 på kvällen, bra emma, bra.

Nästan 2 timmar senare:

Nä det får nog vänta ännu lite till. Iallafall när det gäller vad som hänt de senaste dagarna! Måste gå och lägga mig så snart som möjligt nu. Ska upp och hämta min lillepluttbror Alvin på solenskolan och ta hand om honom. (får betalt från kommunen för det eftersom han är handikappad). Så det är ett av mina små jobb.

 

(Myspojken! Hoppas han inte är grinig imorn. Han har btw lärt sig sätta sig upp på egen hand för ett tag sen:))



Tänkte ta med honom i vagnen till landsarkivet/kristinabacken! Det ska åkas pulka! Eller, inte pulka, men allt annat som går att åka på! Men jag brukar säga pulka som ett samlingsnamn^^ Ska se till att ha med nån liten matsäck oxå, varm choklad är ett måste!!

Alla som vill, kom dit! Vi ska va där ca kl 1 är det tänkt! Wihoooooooo.

Sov på en bardisk
Vakna på egen risk

Awesome kock

Läste om Per Morberg på Kages blogg. Sånahär kock/mat-program är roliga att se, så ska det va!

 

Lökpaus

Jag tar en liten paus. Började precis med att laga lasagne men började gråta så mycket av löken så jag såg absolut ingenting. Vill helst inte skära mig i fingret. Hann inte ens skära klart hela halva löken.



5 minuter senare: Glömt slå igång fläkten, bränt löken (kolsvart), vädrat en massa.
Ibland går det riktigt bra att laga mat minsann.

Kändisnytt

http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=77996&imagenr=1&page=1

"— När ljuset släcktes lutade sig Kristen mot Rob och såg lyckliga och tillfreds ut med varandra, säger en källa till tidningen. Under filmen ska paret även ha delat på en flaska vatten, viskat hängivet till varandra, myst samt pussat varandra på halsen - minst sex gånger."


OJOJOJ, de delade på en vattenflaska!!!

Hahahahahahahah, wtfomglolfan

Lite hjortron-shake innan läggdags

Kom igen kom igen, ring klocka ring

Och btw igen, det är bara 3 stycken som kommenterat mitt inlägg till er besökare. Jag är lite besviken faktiskt^^ Har sett att typ 15 har kikat in här idag men inte kommenterat! Latoxar! Har hört rykten om att vissa tänkte att jag ändå vet att de läser så inte kommenterat av den anledningen;) Och jag tänkte nu att vissa kanske har tänkt att man inte skulle kommentera detdär för att det var typ en slump eller en engångsgrej att man kikade in här. Men det spelar ingen roll varför man kikar in eller hur man kom i på den eller hur mycket man läser:) De flesta har nog inte kommenterat av bara latheten själv. Gör mig glad:D Det är inte försent för att kommentera! Do it!:D (en kul grej liksom, kom igen nu, man har inte roligare än man gör sig).

Kan ju tillägga oxå att, ja, det är väldigt roligt när ni uppskattar mina inlägg! Man jag har ju faktiskt bloggen myket för min egen skull, för att skriva av mig om min vardag och sånt som kanske inte alla tycker är särskilt intressant att veta. Och jag tycker det är riktigt mysigt att blogga om det jag tycker är intressant och kul osv. Men ni som läser är en del av allt. Skulle inte kännas lika värt ifall ingen läste. Bamsekram på er!

Såpbubblor


Innan barndansen idag gjorde jag iordning en matlåda med nudelwook som jag skulle ta med mig. Sen satte jag mig och åt upp den innan jag jag gick dit:P Lyckat. Men det gick det med.

Hade planerat superbra inför denna gång. Inte som förra gånge då jag planerade snabbt och dåligt precis innan och det blev lite små-kaos ibland. Men idag var det bara kul:D Barnen är så gulliga när de ska vara lejon och se farliga ut! Blåste lite såpbubblor på dom idag oxå:)

Och btw, i matsalen idag var det fisksoppa. Jag tänkte: Det lär ju vara helt okej (eftersom jag gillar i princip allt) men icke sa nicke. Det var rent av helt awesome!! :D Soppa med makaroner, lax och torsk. NOMNOM. Så man kan förvånas av skolmaten ibland.

 

Jag trivs himla bra i denna tröja! Speciellt nu när jag har mörkt/rött hår! Man blir glad av den!

 

Sov som en sten

Vakna med fel ben



Okey let's dance!

IBLAND ÄR DET SÅ KUL ATT DANSA SÅ JAG BLIR ALLDELES UPPHETSAD OCH VILL BARA SKRIKA, HOPPA OMKRING ELLER SLÄNGA MIG I EN SNÖHÖG ELLER NÅT. NEJ, JAG ÖVERDRIVER INTE.

Vi körde mest bara koreografi på "norr"dansen idag och jag dog nästan av lycka för att det var så kul. Elin gör så roliga danser!!:D Intressant om inte annat! Man blir så pepp av henne, hon är bäst!

Vi tog även lite bilder idag för det var värsta vitt i lokalen:

 

Lite kul när man tar kort när man inte kan dansen perfekt och flytande och alla är på lite olika ställen eller gör på olika sätt hehe:D Ser ut som att vi är helt borta^^

På bilderna finns jag, Sanna, Hanna, Lena, Ingrid, nån jag inte minns namnet på, Herr Mattson (kommer inte ihåg Samuels pappas förnamn, vad är det?) och sist men inte minst härliga Elin som är längst fram här på sista kortet. Hon gör snart lite turné med school for fools igen. Som ni ser iallafall, så är vi flera olika åldrar i gruppen. Det funkar bra och det är riktigt trevligt tycker jag. En härlig grupp!

 

Nästa tisdag är det AB3 (en dansföreställning) i vår lokal på vår tid. Så vi ska kanske se den istället. Jag har sett den förut men med andra dansare. Gå gärna och se den! Klockan 18:00, 9/2, på fyren/norrdans. Gratis om man är 19 eller yngre.

 

Parle vous francais?

Je ne sais pas

Pardon monsieur

Okey let's dance!

Till er besökare och bloggläsare

Vissa dagar är det typ ca 6 stycken som läser min blogg. Ibland 10. Ibland 20, som idag. Varför är det "så många" vissa dagar? Ja, det är många för mig:D

Skulle vara kul att få lite kommentarer. Kan inte alla som läser dethär inlägger kommentera nåt kul eller bara nämna nåt ord? :) Gör det! För en gångs skull:D Även om ni vill vara anonyma! Men förstås bara kul om ni skriver vem ni är.

Jag vet några få som troget följer min blogg. Men har ingen aning om vilka andra som kikar in då och då sådär.

Hehe bara därför kommer det säkert va typ 3 stycken som kikar in här imorn och läser detta-.-  Men de senaste dagarna har det faktiskt varit minst 10. Good job people^_^

Så kom igen nu då!:D Kommentera! Säg något trevligt, intressant, kul, ointressant, tråkigt, you name it! T ex varför ni läser min blogg (positivt som negativt^^ jag kan nog ta det.), ge gärna kritik (positiv som negativ), ge tips på vad jag ska blogga om, eller ba' skriv nå'! Chilla!^^

Eller så kan ni ju förstås kommentera nåt annat inlägg om ni känner för det. Eller både och! Man kan aldrig kommentera för mycket!

Och btw, så jävla skönt med bloglovin där man kan ha koll på bloggar man följer på ett mycket enkelt sätt. (Jag följer riktigt många nu.) Och behöver inte klicka runt på alla ouppdaterade bloggar för att kolla om de faktiskt är uppdaterade. Där kan ni bli medlem och följa min blogg oxå om ni skulle ha lust.




Sov i tid
Vakna i frid

*

"Det löser sig sa gumman och sket i vasken."

Hurry hurry hurry, kalla mig Curry

Före-spinningen-mat

Rice and curry!



Fiskpinnar, ris och currysås. Sallad med det vanliga, det godaste!! (isbergs, keso, mozarella, avokado, olivolja, salladskrydda.)


Bra efter-träningen-mat

Fil med Startflingor och russin.
Mackor med keso, sallad, timjan, succhini/fiskpinnarrester. (hur knäppt det än låter så satte även på lite currysåsrest oxå sen, och gott var det faktiskt, jag är ju som jag är. Curry till allt.)
En mazzarinbit.
Vatten.

En helt vanlig dag faktiskt

 

Man hade kunnat tro att jag hade blivit biten av en vampyr.

Lite mat sisådär

Fredag

Kebabbröd med kebabflarn, couscous, isbergsallad, paprika, tacochips, hemmagjord dressing/guacamole. Svartvinbärsdricka. (sånadär som finns 5 för 20 spänn btw).

 

Lördag

Hjulmakaroner, rätt stark köttfärsås, en morot. Svartvinbergsdricka.

Sallad med isbergs, mozarella, avokado, olivolja, salladskrydda.

Och en mazarin-bit när uppe till höger till efterrätt^^

 

Söndag

Ris. Ugnsbakad falukorv med morotsbitar och ost. Svartvinbärsdricka. Sallad med isbergs, mozarella, keso, olja, krydda.

 

Jag lyckades variera mig rätt bra i helgen:)

Nu blev jag hungrig...

Söndagisen

Vilodagen. Lugn och fin. Men har faktiskt gjort endel nytta oxå!

Jag har äntligen tagit mig i kragen och gått och källsorterat!
Det kändes som det behövdes litegrann.


Det är lite småläskigt att gå till sopkoneinrarna själv när det är mörkt ute.


























Jag fick sån lust att klättra upp i den stora snöhögen.  ...and so I did.  ...och kollade ut över den mörka skridskoplanen. Jag vill åka skridskor! Hade jag inte vart ensam hade jag hoppat omkring som en galning i snöhögen. Nån som vill följa med och hoppa i snöhög någon dag?:D








Sen så har jag även
planerat barndansen
till på tisdag. I vanliga
fall brukar jag inte göra
det förrän samma dag.
Det blir så stressat då.

Jag har även gjort klart
hela koreografin till dom!
Det kommer bli hemskt
roligt:D De ska ju dansa
till "the lion sleeps tonight".
Awesome!

Fast detta gjorde jag ju
iförsig bara för ett tag sen.
Typiskt mig att göra viktiga saker precis när det är dags att sussa...

Nu fan,
sov som en glasstrut
Vakna hos en snut

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0