Grått nytt hår!

Detta blir sista blogginlägget på den här bloggen för i år! Inatt var jag uppe till halv 6 och gick upp efter 2 idag. Liiiiiite med mening. Man måste ju orka vara uppe ikväll! Fast jag brukar iförsig inte ha nå problem med att va uppe sent även om jag är trött som en ko... så jag har nog egentligen inget att försvara mig med.

Om 5 min bär det iallafall iväg ut till eastern soul land till mor och co. Ska antagligen käkas mumsgod middag osv, det ska bli mysigt. Sen nååångång innan tolvslaget/efter tolvslaget (?) får jag skjuts in till stan åsså ska jag försöka hitta några kompisar:) Hade planer, men de sprack, så nu blir det lite improvisation! Kanske en sväng förbi krogen kanske:)

Tänkte inte ut flera dagar innan vad jag skulle ha på mig ikväll som alla andra typ, så det här bestämde jag mig för nyss! Lite second hand gör susen!:D

 

Ha det braigast
Festa farligast
Plus, var lite rädd om dig
Ses nästa år, hej!

För någon gångs skull

-         För en gångs skull gjorde jag vad jag sagt att jag ska göra! Så nu har jag en usb-kabel och kan sätta in bilder på datorn från mobilen:D Äntligen! Passade även på att köpa lite roliga trosor på rean på lindex, letade reda på det som fanns som inte var string. Har tro det eller ej aldrig satt på mig ett par string, tkr det verkar oskönt, men jag vet ju inte. Jag klarar mig så bra utan^^
Sen storhandlades det lite MAT som planerat. Det var dags alltså, nomnomnom. Har dock bara ett liiiiiten frysfack och det suger. (!)

Kom hem strax innan fem och insåg att jag skulle på spinning kl halv 6. Slängde i mig lite fil och packade ihop allt (nej jag glömde inget faktiskt:O) och tränade lite powerwalk på vägen dit:P (Ofrivilligt). Men det var skönt att spinna lite, ett 70 min-pass, lite längre än vanligt såhär innan det nya året. Kände att spurten gick bra oxå^^ Sen skulle jag basta ångbastu som vanligt, men där stank det svett som aldrig förr så jag tog den gamla hederliga bastun istället.

Nu haver jag ont i huvet, fast jag svalt en alvedon för ett tag sen. Bah. Och jag har ångest. Över lite allt möjligt. Jag vill bara vara. Slippa tänka. Men icke. Hjärnan förföljer mig. 

Här får ni då se lite bilder från mobilen på mina pepparkakor jag berättade om. Avnjut:

*

"To give up all things that make you mortal, makes you immortal.
Though, is it really living at all?"

-Buddha

r.i.p

Juste, när solen hade gått upp imorse och jag kom ur min dystra mörker-jobbigadrömmar-lättirriterade-familjeöverdos-skolarbetsstress-liggaochkura-ochtycka-synd-om-sig-själv-dvala, så bakade jag lite pepparkakor! Gjorde egna jättefina figurer(a). När de var klara var de svarta som sot. och då menar jag verkligen det. Kolsvarta. (.....) r.i.p.

Ni kan ju tänka er vad jag fick vädra så att inte brandvarnaren skulle gå. Sen lite vaniljrökelse så det inte skulle lukta bränt hela kvällen. Men själva figurerna är det ju inge fel på, har ställt upp dom i köket!^^

Har bild på mobilen men ingen usb-sladd... Ska kolla imorn om det finns på expert! Imorn ska det även shoppas massa maaat!

Somna nångång i natt
Vakna med en hattifnatt

En vinterdag

Vaknade för några timmar sen ur min lilla halvlånga tupplur. Jag steg fan upp kvart över 8 idag! (skulle få skjuts till stan då). Jag är alltså hemma nu tack och lov. Det var jättetrevligt och roligt att vara i älandsbro några dagar med familj o så, men man ska inte överdriva. Jag hade nog inte klarat en dag till. Kände att jag började bli lättirriterad, det blir lätt så när jag får en överdos av familj... sad but true. Egentligen borde jag inte vara där mer än två dagar, tror det blev en natt för mycket. Fast 3:e dagen hade jag det jävligt bra!

3:e dagen, igår, gick jag upp strax efter 11 faktiskt, för att hinna umgås hela dagen med morbror oh morfar innan de skulle åka. Så det blev en promenix ute i snön och endel nedbrottning i snön för den delen oxå!:D Det började med att jag slug som en emma kastade ner malva i den djupa snön, dock flög ju jag med förstås^^

När vi hade snöat ner oss riktigt ordentligt sopade vi av oss och gick in och drack varm choklad! Därefter blev det att spela en omgång buzz och sedan wii! (bowling och golf). Det var första ggn jag gjorde det! Innan har jag bara spelat mario cart med wii. Det var kul iallafall:D Sedan fick jag lite tid till datorn och la in bilder från mammas kamera, som jag kan lägga upp nu!:) Sedan blev det middag! Lax!<3 

Efter middag blev det ännu en omgång runtpingis såklart! xD Det är grejer det! Sedan såg vi Grinchen på våran hemma-bio.

Kan man ha en bättre vinterdag ungefär? :D Hade jag bara haft nån att krama på natten sen så hade det vart perfa (Y) Men här kommer lite bilder då!:


Ha en fortsatt najsig kväll
Däcka inte på ett fjäll

The Ocean Melody

Inatt ska jag låtsas att jag är på en underbar strand och lyssnar på the Ocean melody.

Sov som en våg
Vakna och kom ihåg

*

"Konsten är lång, livet är kort"

Vattenfall, hur mår du?

Mja kom upp kl 15 och bemöttes av morfar och morbror micke som kom hit på besök!:) Så min dag började med en snabb macka, sen var det fika!

Vi har oxå knäckt nötter, spelat "så det kan låta" som jag fick i julklapp, ätit lax, spelat rundpingis på vårt minipingisbord och sett på "ett päron till farsa" på våran rullgardin till hemmabio. Denna gång somnade jag inte.

Nu ska jag och syster lyssna på lite Nature Buddah Sounds och somna. Sover ju i en sovsäck så igår låtsades jag att jag var på urkult, ikväll ska jag låtsat att jag är ute i regnskogen i vildmarken.

Sov du lilla videung
än så är det vinter.

Än så sova björk och ljung
rosor, hyacinter.

Än så är det långt till vår,
innan rönn i blomma står.

Sov du lilla vide,
än så är det vinter.




Eastern soul-land

Jag är inte lika exalterad ikväll. Men fortfarande glad:) Vet inte riktigt exakt varför jag var så sjukt jävla (överdrivet) glad, ibland får man för sig att vara det bara:D

Nu är man i ute i boshen, Älandsbro - Eastern Soul land.(östersjäland). Vi hade nämligen "julafton" hos mamma idag:) Underbart. Vad har jag gjort?

  • Spelat piano och sjungit julsånger med Malva (lagom vackert).
  • Druckit glögg och kollat på svensson svenssons jul.
  • Suttit, gått runt och haft julstämning till julmusik som ljöd ur högtalarna.
  • Spelat rundpingis med alla här. (Emil, Evelina, Mamma, Malva och Mats plus hans 3 barn. åsså hunden.)
  • Ätit julmat, men var inte hungrig innan:( Men det var gott.
  • Julklappsöppning (fick bl a en stålsträngad gitarr!:D)
Sedan skulle jag ge församlingen en påse skorpor från "emmas skafferi" som det heter. Jag passade på att stämma gitarren och spela en snutt av en låt som går lite såhär:

"Vägen till mannens hjärta går genom magen

Det har jag tagit till mig alltsedan den dagen jag pröva


Det kan va svårt att fånga känslor i tal

Jag kan ju skriva en låt men den blir lätt så banal


Men i mitt skafferi finns det burkar med kärlek i

och i mitt kök är det så hett som det kan bli

Låt mej laga kärlek till dej"


 

Texten är underbar tycker jag! xD Och passar ju minst sagt till min julklapp. Fast jag bytte ut "mannens hjärta" till "allas hjärtan". Vill ni höra hela? http://www.myspace.com/K2Kempffx2

Sedan såg vi ice age 3 med projektor och storbildsduk.(rullgardin:)) Jag missade dock halva, somnade... Jag behöver nog sova. Jag ska inte gå och lägga mig kl 7 idag.
Nu ska jag ta och krypa ner i sovsäcken:))

 

Sov som en lillasyster

Vakna inte det minsta dyster

 

 

 

*

"Man har inte roligare än man gör sig"

Jul-kul

För tillfället är jag så sjukt glad och lycklig för allt och ingenting! Haha, kan inte sluta le!

Jag är alldeles för uppspelt för att gå och lägga mig och sova, men jag ska ändå försöka! Imorn ska jag ju faktiskt upp så litegranna skulle man ju kanske kunna sova. Fast såna här tillfällen ska man väl ändå ta vara på! Men jag får väl hoppas att tillfället fortsätter imorgon! Jag tycker det bådar mycket gott! Jag är nog lite överdrivet glad. Hur? Kan man vara det? Neeeeeeeeeeeeeeeeeee! :D



Här simmar kalle svaaaan

Jajuste denna dagen ja.

Vaknade på eftermiddan nångång och satte igång att utnyttja min tvättid. Det och äta lunch var det typ det ända jag gjorde innan det var julbordsrestermiddag hemma hos far. Jag, Emil och Evelina satt och drygade oss en massa och julrappade och sjöng 70-talsbarnlåtar osv.


"Här simmar kalle svaaan, ropar alla baarn (ropar alla barn)."

"Vem är det som gillar sallad och blomkol;... jo jag."

"Hur ska jag göra för att komma över - vägen.
Hur ska jag göra för att komma över - diit.
Här har jag stått nu och väntat flera veckor,
och alla bilarna dom bara kör farbi."

"Älgarna demonstrerar.
Älgarna har fått nog."

"Nu har det blivit som så
Att det är farligt att gå
Från en lekplats och hem
Till sin mamma."

"Zum zum zum zum zum zum zum zum Humlorna har haft det ganska jobbigt just i år zum zum zum zum zum zum zum."

"Vem är det som har två hellånga öron;... jo jag."

"Först så ser du till vänster
Sen så ser du till höger
Sen så ser du till vänster igen
Och är det klart så får du gå över"

http://www.hollingworth.se/swe/index.asp?lid=22

Sen spelade vi vårt nya spel igen, med ännu fler barn som var där. Jag älskar sällskaps spel, men när det blir för mycket barn som är igång och skriker om allt hela tiden så blir det lite för mycket. Jag fick räkna till 10 och ta några djupa andetag några gånger för att inte råka lappa till dom;D Gjorde allt för att försöka hålla humöret uppe. Fick endel energi bara av att veta att jag inte bor där och skulle gå hem på kvällen^^

Imorn är det Julafton! :D Hos mamma! ;D Det ska bli myyyyyyyyyyyyyyyyys.:)))

Slumra in min lilla skatt
Vakna med frack och hatt










*

"Denna dagen - ett liv"

- Farbror Melker (astrid lindgren, vi på saltkråkan)

Magar!

I natt satt jag uppe hela natten, gick och la mig med tuppen kl 7. Anledningar:
  • En massa urkultlängtan, så jag var tvungen kolla på massa bilder.
  • Och lyssna på massa bra musik.
  • Massa anledningar som jag inte minns, säkert inget att komma med.
  • Men den största anledningen va ändå att jag läste Pickas blogg sen många många veckor tillbaka.
Framförallt läste jag om nån som för tillfället är 26 veckor och 1 dag gammal och skumpar omkring i mamma-mikaelas(pickas) mage!!!!! :D:D:D:D Först var jag tvungen försäkra mig några gånger extra om att det var hennes blogg (fast att jag visste mkt väl att det var det). Hon ska bli mamma för fan!:D Jag har inte träffat dom på ett bra tag nu, delt för att de varit på cypern och jobbat, och inte läst hennes blogg så jag fick mycket information att ta in på en gång. Åh, jag tycker sånt här är så himla kul. Jag har aldrig haft en kompis som blivit gravid. Visst jag känner inte henne jättebra precis, men träffat henne och rö'skägget ett antal gånger. Och de är fina människor! Jag lämnade den nog längsta kommentaren hon fått på bloggen och var jätteexalterad, hihiiiii, jag blir så lycklig. Och de kommer bli superföräldrar oh yes! Jag håller alla mina tummar för att allt ska gå jättebra. Det bådar gott!:) Tänka sig va!

Ett litet liv


Juligt långt jul-inlägg

Jag somnade kanske kl 7 imorse? Satt och maratonade det sista av julkalendern så jag bara behövde se de två sista idag, och slog in julklappar och gjorde asnajsiga rim till dom! :D Tycker det är så himla kul med rim. Sen playade jag en cd med valsång och sov i två timmar.

Verkligen tvingade mig upp och in i duschen, tog på mig julkläderna (dubbla strumpbyxor, farbroralicesecondhand kjolen och stora stickade tröjan som nästan var som en klänning^^, sjalen jag fick av Kela (som hon virkat själv!) och tjocksockar förståss! Förresten Tomten kom ihåg min julstrumpa! jag hängde upp en ensam tjocksocka vid spisen och tänkte att den tiden är väl förbi nu... men icke! På morgonen hittade jag där julklappen jag fick av Micro:O Tomten var finurlig minsann.

Planeringen var ultimat: Pappa blev tillomed imponerad öven mina planering. På med de nya begagnade vinterskorna med inbyggda broddar, påsen med julklapparna i hand och ut halv 11. Ringa pappa och be han göra en macka till mig (hann inte själv), kom dit, lämnade julklapparna, tog macka och syster Malva och gick till kyrkan för att se julspelet! Bara för stämningens skull och för att jag var med när jag var liten. Det var dock väldigtväldigt annorlunda då. Låtarna var bättre, tror jag. Men det är ju alltid underbart där småpojkarna i "domherrarna" sjunger sången där de visslar. Haha så jäkla sött! Den melodin har jag visslat på hela halva dan. Emil, Evelina och Hjalmar kom oxå dit, men de kom preciiiis en sekund senare än dom som satte sig bredvid oss, så såg inte mkt av dom.

Väl hemma gjorde vi snöänglar i den djupa snön på gården och blev blöta, sen sopade vi av oss och satte oss och åt tomtegröt och doppigrytan till lunch. Vid 2 kom tomten åsså vare julklappsöppning. Jag fick den största julklappen^^ Två baotakuddar i en sopsäck! Av Emil och Evelina fick familjen/hushållet en korg med massa bröd och kakor de hade bakat. Och jag fick min egen lilla "korg" till mitt eget lilla hushåll:)) Det var fint.


Den här underbara boken fick emil av mig. Jag har tagit åt mig mycket av den.


Jag hade ju köpt en mobilladdargrej till pappa och lena, men de hade tydligen köpt såna till typ alla, även till sig själva...:P Så jag får ge den till nån annan istället^^

Sedan var det kalle anka och jag sov litegrann nångång i mitten där. Hade ju somsagt inte sovit så länge. Vaknade och såg slutet på uffe och berra och kan du vissla johanna och grät lite till den som vanligt. Inte nog med det, efter slöandet vid tv:n gick jag och såg de två sista kalenderavsnitten på datorn med Malva och Hjalmar. Och tro det eller ej, men jag fällde några tårar på sista avsnittet! Det måste vara det absolut extremaste jag gråtit till i filmväg verkligen. Dock var det ju för att det var så lyckligt. Eller, jag började typ gråta när de små barnen vega och nova äntligen lyckades använda sina superhjältekrafter och kunde rädda julstjärna(planeten). bland gråter jag inte ens till de mest sorgliga och gråtiga filmer. Åsså plötligt så kan jag gråta till vad som helst även om jag inte ens tycker det är särskilt bra. Aja, shit säger jag bara.

Sen var det JULBORD! And I love it! Båda sillen och allt det andra! Förutom senapen typ. Det var liksom perfekt att äta just då. Och sen var man mätt och belåten. Senare spelade vi ett kul spel som vi fick av nån. Jag och Hjalmar segrade! Men det var jämnt. Kul! Tack för en god match pappa och malva.


Sedan var det julkakor, risalamalta, kaffe och lite jul-tv som gällde innan jag begav mig hemåt med min säck. Det var en hemskt lyckad julafton! Hade knappt vågat tro att det skulle bli så bra, fast å andra sidan hade jag verkligen gått in för att det skulle bli så. Tack broder snö, jag tror du gjorde min julafton! Nästan allt var rätt perfekt, ett tag singlade det tillomed ner massa fina snöflingor utanför förstret, och jag satt där inne med den strålande granen och bara kände stämningen fylla mig. Det ända som var fail var julklappsöppningen. Själva den grejen liksom. Hos pappa är den så nuförtin; fail. Känns som att bara vill kasta alla klappar på oss och få det överstökat. Jag vill inte få det överstökat på det sättet. Take it eazy man! Slow down! Hos mamma tar vi det lugnt och ser vad alla får och njuter av stämningen och glädjen. Inget av det hinner man med hos pappa. Det är bara när jag ber om största möjliga tystnad och ska läsa mina julklappsrim som alla kollar och lyssnar på en person. Fast sen ser i princip ingen när klappen öppnas. Jag försöker febrilt ha koll på vad alla får. Klart att det är annorlunda när man har en lillepluttbror som springer omkring med julklappar åt alla håll och kanter förståss, men det behöver inte vara såhär. Yeah that's my opinion. Tycker det är väldigt synd. Men aja, jag är ändå en rätt positiv person i de flesta fall. Det gick. Helt ok. Stämningen i övrigt vägde tyngre:)

Måste sova, tvättkorgen väntar imorn som ett stort julpaket.
Snälla lova, att berätta att du visst gör det i hemlighet.
Julen är hopp, nej jag skoja det är varje dag.
Säg inte stopp, vänta och se och efter ett tag...
... wait for it ...

*

"Kärleken till rikedom växer ju mer rikedomen växer"

Moneymoneymoney

Usch för pengar.
Tragiskt att man ska bli så exalterad över dom.


Igår hade jag 57 kronor på kontot.
Idag har jag 6000 riksdaler! Gissa hur det gick till!:D (jag har inte stulit dom).
Moahahaha! Emma har utvecklats till ....... Joakim von anka!



Sov gott på blomstrande ängar
Dröm om en värld utan pengar

John blund ljuger att månen är rund

Nu är klockan morgon snart
Och jag har äntligen rimmat klart
Det är svårt att komma ur den vanan
Och istället följa sömnbanan
Vi vill drömma om en vit jul ellerhur?
Jag känner på mig att inget regnmoln står på lur
Stämningen är på topp i år!
Och man fryser lite om sina tår
Snart står tomten i farstun igen
Men några timmar är det kvar än
God Jul och Grått Nytt Hår
Hoppas jag att ni alla får



Dan före dopparedan

Idag ringde väckarn kl 11, sen ringde Klara kl 12, sen steg jag upp.
Vaknade till lite och gjorde god lunch/frunch och såg på julkalendern. Jag ligger efter, är bara på kapitel 17, jag måste verkligen lägga på ett kol. Den är ju inte jättebra egentligen, men jag ser mest för stämningens skull:)

Vid halv 2 kilade jag iväg neråt stan för att möta Klara och dra till NBVs danslokal och dansaaaa:) Vi nötte på jazzdansen till vårt projectarbete och kom på en stoldans. Och skrev ner den! (viktigtviktigt). Därefter gick vi hem till mig och gjorde emmas specialmacka och pratade. Sen gjorde vi chokladpudding och pratade. NomNom igen! Det var mig en trevlig dag må jag säga.

Fick ett sms av papi: "Vi äter ur kyl och frys kl 18 idag. Sen kläs herr nyplockad." Så nu ska jag strax dit och käka och klä julgranen alltså:D JulJulJul! Strålande jul!

(förra julen)

Funderade på att sova där tills julafton, jag menar, julstrumpan liksom! Men jag skippar det. Jag måste hem sen och slå in julklappar och shit så. Jag får hänga upp en julstrumpa iallafall och gå upp mitt i natten och stoppa ner julklappen jag fick av Micro och öppna den på morgonen:D Nämen nejheller, skoja ju bara, klart det är tomten som kommer och lägger nåt i strumpan, jag behöver inte oroa mig.

Ha en strålande kväll!
Ät pepparkakor och var snäll

CURRY

Jag råkade ha en massa mjölk som gick ut idag, så jag tänkte, chokladpudding? Kela skulle komma hit så skulle vi ha en liten miniminimini julafton;) Så jag tänkte, har du grädde? Och jaaaaa, klart hon hade! Så det blev julklappar och chokladpudding och grädde i exklusiva dessertglas. NomNom!<3

(inte min bild, men yaaa, nog såg
det väl exklusivare ut än så!^^)

Jag fick en jättefin sjal som hon virkat själv!! Förstår inte hur det går till. Av mig fick hon ett ödlehalsband som jag gjort själv! I det här stuket. La den på en mjuk bädd i en tändsticksask^^ Så pratades det oxå och skrattades åt inte alls särskilt rooliga saker? Haha. Puss.

Sov som en ört
Vakna bestört

Pepparkaksgubbar och syndabockar

Idag har jag INTE vart "spara". Jag har storshoppat ungefär.

Det var härligt att komma upp i god tid (efter 9) och ta det lungan och göra smarrig frukost. Mannagrynsgröt och emmasspecialmacka plus juice. Sedan gick jag iväg i perfekt tid mot bashuset för att gå på julspinning (två ledare med tomteluvor och endast julmusik). Plus att jag, Emil och Evelina blev bjudna av pappa. Sedan bastade jag ångbastu tills det började sticka i fötterna som vanligt och gick sedan iväg mot stan. Ja okej, jag klädde på mig och så först då.

Tänkte bara ta en liten runda i de butiker vi har för att få lite julklappsidéer och förhoppningsvis hitta nån julklapp oxå. Och nog hittade jag något alltid. På HM, på en tillfällig julbutik inne på "gallerian", på käraste akademibokhandeln, på farbror alice, på döhäftigt och på röda korset. Hon måste haft mycket julklappar att köpa den där emma. Eller?

På HM blev det ett par svart hotpants (behöver såna!) och ett långt linne. Till vem? Till mig. På farbror alice blev det lite second hand; en söt kjol, en stor stickad tröja och en gul tröja av nå slag med svart prickar. Till vem? Till mig. På röda korset blev det ett par gamla varma vinterskor för 30 spänn (behövligt). Till vem? Till mig. På döhäftigt blev det en praktisk sak som man sätter mobilen på när man laddar (kan inte förklara). Till vem? Till pappa och lena! Jag hade förut att det fanns en sån grej och de verkade intresserade. Sen skorpor med smak av fetaost, soltorkad tomat och basilika från "emmas skafferi" till mamma med familj. Och guinness rekordbok 2010 till Emil/familjen. Så ja, lite julklappar blev det iallafall:) Men de mesta pengarna gick väl till syndiga kläder. Second hand är farligt! Så billigt! Ändå blir det så dyrt, om man älskar det. Man ska inte prova kläder. Jag blir nästan glad när nåt inte passar.

I slutet gick det inte att betala eller ta ut pengar från kortet, men jag var säker på att jag hade kvar pengar, det har jag koll på. (yeah right). Så jag fick pruta på skorna, fick dom för 24 istället för det var de ända kontanterna jag hade. Sedan kom jag hem och kollade internetbanken. Justeeeeee, jag betalade studentmössan för drygt 500 nyss. Så jorå, pengarna var i princip slut. Jag hade ångest en liten stund, sen kom jag på att jag ska få en hel massa lön närsomhelst, underhållsstödet på juldagen, plus kanske lite julklappspengar. Och sedan studiebidraget så det är nog rätt lugnt ändå. Jag klarar mig, jag har mat så det räcker för dessa två dagar.

Dags att avsluta. Bonsoir.

*

"Lyckan ger många för mycket men ingen nog"

Ho Ho


Känns som jag inte gjort nåt idag. Fast lite har jag gjort, men kunde gjort mycket mer. Bleh. Imorn får jag göra mycket istället! Då jävlar!

Men Micro kom förbi en kort sväng och hälsade på, det var trevligt:) Jag fick tillomed en liten julklapp av henne, som jag förstås ska vänta med att öppna till julafton, "spara" som man är. Ibland iallafall.

Nä nu ska jag faktiskt borsta tänderna och gå och sova, och kanske läsa lite. Blev så hemskt sugen på att läsa idag när jag kollade igenom alla mina böcker! Gah, det finns så hemskt som jag vill läsa! Önskar jag orkade/hade mer tid/tog mig mer tid till att läsa. Det har mest blivit datorn och serier istället. Läs mer gott folk^^

Ho Ho sa tomtemicro
Godnatt säger jag
Sov som en micro
(kom inte på nåt som rimmade på micro)

Vakna gla'

*

"Det människor önskar, tror de gärna"

Dimanche

Visst gjorde jag nåt. Jag läste om upplysningstiden i "Alla tiders historia Maxi". Jag har ju faktiskt två historiauppsatser som väntar på mig. Jag har långt kvar, men känns bra att ha läst lite iallafall. *stolt*.

På kvällen blev det att ta en promenix till Hemköp med Madde och köpa filmer, papparkaksdeg, julmust, grönsaker och dipp och hamburgare för Madde (på biggan). Själv bessade jag den legendariska ostmackan med kebabsås(!!!!!!!!) eller två, hemma i ungtjejslyan. Jag upptäckte att på det postnr där jag bor kostar det minst 50 spänn att beställa, även om ostmackan kostar 30. Så det kändes ju lite onödigt då. Så jag köpte två istället!^^ (var lugn, jag är "spara" inte "slösa", jag klarar av att spara den andra till imorn, då blir det värt det. Fast vad är ostmacka med kebabsås inte värt?) Briljant idé iallafall Madde! Dock, när jag sprang ner för alla trapporna och ut genom dörren för att möta min livs upplevelse, ostmackan, så var det en sak jag inte tänkte på. Men jag kom på det när jag skulle gå in genom dörren igen. Jag kom inte in. Jag tackade nån högre makt (mig själv) för att jag hade raffat åt mig mobilen i förbifarten ut och att Madde var där uppe^^

Sen pratade vi en massa och gjorde iordning allt gött vi köpt plus lite glögg, och såg sedan "Åter till cold mountain". Det var en väldigt fin film, värd att ses. Och jag tycker Renée Zellweger är så himla bra skådis alltså.. xD



Sen pratades det lite till och kollades på den ultimata världskartan osv. Tack för en bra kväll! Nu ska jag strax gå och sova i min nybäddade säng!<3 (har bytt till lite juligare sängkläder^^)

Godnatt, dröm om kebabsås
Vakna i rätt bås

Big fail

Vaknade typ nyss, steg upp halv 3... Så jag är fortfarande lite på fel sida nu. Kan bli på så sjukt dåligt humör när jag sover länge fast jag inte tänkt det. Tur jag är ensam så det inte går ut över andra:P Eller kanske skulle kännas bättre om jag inte var ensam? Aja, tur familjen inte är här iallafall^^

Men istället för att slänga saker omkring mig ska jag faktiskt försöka göra något. Ska först ta och äta något så jag inte får knip i magen igen. Har playat lite christmasmusik med elvis och ska börja fixa, så känns lite bättre nu:)

Ikväll ska jag se film med Madde! Och för en gångs skull bessa ostmacka med kebabsås!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

You name it.

*

"Man bör lära även av sin fiende"

Samedi



Micke åkte hem ikväll (lördag). Följde med till bussen, fan vad kallt det är nu! Men det var visst ingenting jämfört med i fredags. Jag var aldrig utanför dörren (bara utanför fönstret för att sträcka ut handen och känna efter), men de som vart ute hade tydligen frusit kroppen av sig ungefär. Det positiva är dock att snön ligger kvar! (8)I'm dreaming of a white christmas.(8)
Aja, det har iallafall pratats och setts en massa HIMYM igen osv. Vi har kommit till nånstans på säsong 3.



Idag lördag fyllade adi år och hade fest. Jag tänkte gå dit men jag kände mig inte alls festsugen, plus att jag kände mig lite sliten. Känner mig bakis, typ bakis-ont i huvet. Men har inte druckit nåt så det är väl, haha, lusigt nog för att jag druckit för lite. (Vatten.) Så dricker järnet nu^^

Efter kl 23 begav jag mig iallafall till Kage där det spelade Rappa Kalja!:D Det var himla roligt. Om ni har spelat det så vet ni hur sjuka och knäppa meningar och ord det finns. Fattar inte att det finns så mycket knepiga ord. Och vi kom ju på endel konstiga svar oxå xD Innan vi började läste jag ett ord från ett kort, minns inte vad det var, men det betydde iallafall nåt i stil med: "Känsla som man upplever när man hanterar persikor eller andra ulliga ytor." Ofta det finns ett ord för det? xD Haha, det var ju en av de sjukaste.

Idag klev vi inte upp förrän nångång på eftermiddagen, såg en film till middagstid och höll på att dö av hunger. Så det första jag åt var middag. Det var nog inte så bra, fick knip i magen sen:P Nu ska jag försöka ta igen lite sömn på rätt del av dygnet. Jaja, dags att säga det kl halv 3 på natten. Men iallafall. Jag tänkte försöka att inte sova halva dagen imorn, har endel som jag måste göra:
  • Julstäda lägenheten och få undan kartonger.
  • Komma på/göra julklappar.
  • Historiauppsats.................
  • Se film med Madde.
Btw när jag gick till Kage snöade det en massa, sådär jättemysigt! Perfekt julaftonsväder må jag säga. Funderar på att plocka in min cykel, den är snart igensnöad.


(Gammal bild på min snöiga cykel.)



God juletid på er alla
Rusningstiden, yallayalla

Brunch for one please?

Idag klev jag upp efter tolv nån gång och gick inte till matsalen, nej för den var stängd idag, så åt lite makaronilåda-rester som jag gjort själv från igår istället:D Brunch ftw!

I övrigt har jag bara städat, sorterat i i banankartonger, duschat och sett på julkalendern^^ Och lyssnat på Elvis förståss. Kanske inte sa att jag fick en förtidig julklapp av mama igår; nämligen en 3 Cd grej med Elvis! Rockin' Elvis, Romantic Elvis och Christmas Elvis! Så ni kan ju tänka er vilket röj det är här nu. Hon kunde ju inte vänta med att ge mig världens bästa julstök-skiva till efter jul heller^^

Jag kanske säger ofta att jag håller på och försöka få ordning här med alla kartonger och dess innehåll ja, men det går inte så snabbt, det finns mycket små grejer. Men det går framåt!:D Jag hoppas på lite ordning innan jul!

Och om ett par timmar kommer Micke hit!:D

Ha en kulig kväll
Få en julig smäll (klapp)

Twist

Typ alla hans låtar funkar bra att städa till:D (klicka på bilden).
Med lite tempo blir man riktigt pepp!

Here comes santa claus


Asbra städlåt!:D Klicka på bilden!



http://www.youtube.com/watch?v=UNy2AewxIYo

A white christmas with Elvis

Idag åt jag frunch på skolan som det första jag gjorde igen. Hittade en Ali, en Jesper och en Per. De satt och snackade televinken precis heeela tiden^^ Sen blev det caféterian och fem-korts-poker. Först blev Per "the master" och den som vann nästa skulle få möta Per, det råkade händelsevis vara jag. Och händelsevis råkade jag vinns över per oxå, nybörjare som man är;) So now I'm the master of the master of the masters! moahahaha.

Kramade grabbarna God Jul och gick hem och försökte städa lite tills mamma kom med nån slags julgardin, tja, hyffsat julig iallafall. Det är vita och guldiga stjärnor, hjärtan och månar på den åsså står det "blinka lilla stjärna" smått lite här och där:P Men det funkar iaf. Vi åkte iallafall till högslättens parkering sedan och övningskörde med lilla emma. Det gick fint fast att jag haft ett långt uppehåll (igen. Tiden, vart tar du vägen?) och fast det var massa snö och lite men inte så farligt halt. Körde på väg första gången^^ Dock bara den ensliga ensamma vägen bort i skogen en bit, men iallafall!:) Det börjar kännas rätt bra.

Att julestöka, laga mat och lyssna på Elvis Jul-cd, det är underbart! Man får sån städlust! Vi använder den musiken varje jul hemma hos mami^^ Ibland blir det dock mest dansande:P Men nu ska jag lägga på ett kol till!



*

"Optimisten ser en möjlighet i varje svårighet,
pessimisten ser en svårighet i varje möjlighet"

Jag säger bara att jag håller ett öga på dig

Tvingade upp mig ur sängen kvart i tolv, hade tvättid från kl 12. Kilade sedan iväg och åt lunch på skolan. Man måste ju utnyttja de möjligheter man har:) Och jag har ju bara några meter till matsalen oxå. Jaja, några hundra, men det är fortfarande metrar! Nära är det iaf.

Resten av dagen har jag teatrat mig på dramat, "spunnit" på badhuset med HCK motionärerna. Hur kommer det sig att alla gubbarna plötsligt vet att jag köpt en landsvägscykel och nämner det hela tiden och förväntar sig att jag ska satsa mer nu? Ja jag vill ju satsa lite mer, och tävla igen. Det är mycket jag vill.

På dramat gjorde vi först en ny lek som var hemskt rolig xD Vi stod och höll i ett band så det blev som en "plan", där inne var katten och råttan (jagaren och den som blev jagad), MEN både katten och råttan skulle ha ögonbindel. Alltså en blandning mellan "katt&råtta" och "blindbock". "Blindrått". Det var lite läskigt och kul hihi:D  Testa ni med där hemma! Behövs en rätt stor yta dock.

(Hittade en bra bild på goolge som kan
demonstrera typ hur jag menade med bandet^^)






Har sett en film ikväll, "purple people eater" med neil patrick harris som barn. Helt okej för att vara en sån film^^ Nu sitter jag här med Regnbågsnallen, blev lite kramsjuk. Dags att sova iallafall, imorn blir det förhoppningsvis övningskörning med mor!

Jag vill ha Purple! --->














Glad natt,

Sov som en sol
Vakna utan kjol

Hej mitt vinterland

... nu är jag här.

Det är vitt överallt! Snöbollskrig någon???:D Det är såhär det ska vara innan jul. Nu får man bara hoppas att snön bestämmer sig för att dras med gravitationen även typ en eller två dagar innan julafton så blir det mys. Jag hade inga förväntningar på vintern och snön i år, lika bra att inte hoppas tänkte jag. Men nu har jag stora förväntningar igen! Känn dig pressad kung snö!



Förra året cyklade jag hela vintern, med min tantcykel utan dubb/vinterdäck. Jag ska försöka gå mer såvida jag inte fixar vintercykeln som är hos far min. Det är ju lite galet livsfarligt annars. Men jag tar det lilla lugna iallafall^^ Och till skillnad från de som inte är så vana vid cykel så känner jag ju till riskerna bra eftersom jag träningscyklar ibland/tävlingscyklade förut. (Gosh, saknar det, kom jag på nu när jag nämnde det-.-).


Idag klev jag upp lagom till lunchen på skolan och gick sedan hem igen för att julstäda lite. Testade den enda julgardinen jag hade, funkade inte. Sedan somnade jag och sov till det var dags att laga middag och sedan iväg till Julavslutningen på vågmannen!

Det var mys. Första satt vi i lag om 10 och gissade på vilka låtar som hörde till vilken lärare under deras gymnasietid! Tror vi fick 1 rätt. Det är ju helt sjukt svårt^^ Men kul att höra. Sen skickade de tillbaks oss i barndomstiden och vi fick godispåsar och lyssnade på Kvam när han läste en julsaga från mumindalen^_^ Per Nordgrens långa årliga tal om vad man inte bör köpa i julklapp skippade de i år. Efteråt blev det kramkalas för fulla muggar och sedan gick ES07 iväg till Amanda där det julfikades och spelades Alias!:D Mer sällskapsspelkvällar åt folket!

Micro: "När man bär något är det en...?"
Krille: "Hatt!"

Minns inte vad rätta svaret skulle vara men det blev jäkligt kul iaf. Men slår det Martins citat?:

Någon: "Liten med lång svans och hoppar omkring i skogen."
Martin: "Myra!"

Eller:

Någon: "När jag kommer ihåg något är det ett..?"
Martin: "Under!"

Sov på en stubbe
Vakna som snögubbe



Emma - Poeten

Snön lyser vit på fur och gran
Kul för de som sitter inne och har lan
Snön lyser vit på marken
Nu kan man nog ta sparken
Snön lyser vit på taken
Endast apotekstomten är naken

Chill måndagskväll

Innan jag går och sover ska jag bara kopiera vad jag skrev på bdb om kvällen (det blir enklast så). Som tur är börjar jag kl 18 imorn, då vi har julavslutning^_^ Vi får jullov tidigare eftersom vi lussat så mycket alla estetare, på kvällar och tidiga mornar och så. Iallafall, ikväll:

Slagverksjulavslutning och middag hos Johan/Slagge med alla slagverkare var det ikväll minsann. Hemskt trevligt, tittade på gamla slagverkskonserter på VHS, pratade djupa ting och lyssnade på hans historier. Bättre slagverkslärare kunde man inte fått. Vår egna älskade hippie.


Såhär kan det se ut i slagverkslivet: (bilden(gamla bilder)): Grillning, ihopbyggning av marimbor efter att ha rivit ner dom för att flytta dom till konsert, chillning i solen, dirigering av trumbit med hörselkåpor, chillning med slagverksvideor.


 

Sankta lucia ge mig en tia

Shit jag har verkligen blivit jättedålig på att blogga, jämfört med förut. Nu är det klockliskt sett tisdag och jag har inte skrivit sen förra tisdan, detta måste ändras på. Jag har haft mycket att göra och sedan varit trött, det är min bortförklaring. Och sen skjuter jag bara upp det för att det blir fler och fler dagar jag inte skriver om och då vet jag inte vart jag ska börja. Gosh, börjar låta som skolarbeten.

Jag måste bara säga att på Torsdan förra veckan hade jag en urusel dag, av typ ingen anledning, eller av alla anledningar. Hur kan ena dagen vara på topp och nästa nere på botten? Aja, fick prata av mig lite iaf sen for jag till Norrdans och såg på Klara och de andra som hade dansuppvisning! Några av Saras grupper alltså, barngrupper oxå. Jag blev verkligen jätteimponerad av alla grupper och barnen var så sjukt söta och minst blev jag glad!:D Så var humöret på topp igen^^ Det är ju inte ofta som jag sitter i publiken när Klara dansar heller, jag brukar vara på scen då jag oxå, så det var kul att se det såhär för en gångs skull:) Men det var Saras sista dag i Härnösand oxå, och jag började gråta lite för det när de skulle tacka henne. Hon är verkligen helt underbar och så hemskt bra pedagog och danslärare, och så kul som vi haft, det känns väldigt surt att hon ska åka... så kramade henne ordentligt innan jag gick.

(Klara till vänster)


Fredagen drog alla lussningar igång, och det med råge! Vi samlades 06.20 på "högkvarteret" med drickyoughurtar och dexrosol i bagaget för att undvika svimningar och sånt. Medan esteterna lussade för gymnasiet i kyrkan åkte jag runt med härösands stadslucia och de andra fem tärnorna i en minibuss och lussade på 9 ställen tror jag det var. Företag och ålderdomshem. Åh det finns mycket att säga, ska inte ta allt, men vi har hade iallafall sjukt roligt!:D Och mysigt att åka runt och lussa bara några stycken sådär. Man blir inte lika trött och less som med estet. Fast det har oxå sin tjusning.

Lördan fortsatte turnén kl 8 med ålderdomshem och mataffären och prisma. Vi hade en paus sen och satt och pratade i ett par timmar på "högkvarteret". Sedan övning i kyrkan inför kröningen, åt middag på subway, tillbaks till kröningen. Jag hade inte vart nervös när vi åkte runt och lussade innan, men nu minsann, och i kyrkan skulle vi inte ens sjunga lika mycket och lika ensamma. Ja gosh, jag klarade min vers iallafall!:) även fast den var lite knepig.

"Hon kommer till oss med hopp och med frid.
Hon på dörren till julen glänta,
till vilken lucia ett förebud är.
En tid dit vi ivrigt längta."

Dock, efter kröningen råkade slå tån i en bänk och ojade mig och sa sen: "Fan vad ont det gjorde!" "Nej, fan, jag svor." "Oj, men herrejävlar..." Det gick några tanter förbi mig just då, hoppas det inte tänkte på vad jag sa. Det är inte lätt ibland;/

Ni kanske trodde att efter kröningen, så skulle lussandet vara över. Ja det trodde jag med. Men i Söndags fortsatte kalaset. Vi lussade på murberget och länsmuséet där det var julmarknad och massa människor. Det gick väl rätt bra förutom att jag fick en skrattattack mittuppiallt och inte kunde sjunga, men det var whatever, det var kul! Vi fick karamellstrut av murberget och en present av Stina vår lucialedare. (Juste vi fick ju halsband på kröningen såklart, våra var värda 900 spänn och lucians 5000, lite smått överskattat tycker jag minst sagt xP).

Sedan cyklade jag direkt ner till teatern där vi skulle lussa med estet, jag har inte haft tid att lussa med estet så detta blev min första för i år. Det var den sista. Det var sista gången jag lussade med estet. Jag är glad att jag hann vara med på en. Och vi spelade ju även RAGTIME vi några slagverkare. Och hur kul har man då på en skala från 1-10, jo, 10!!!! Det var helt GALET, vi var helt galna. Rusade in skrikandes och tjoandes från den knökfulla publiken så tanterna hoppade till och spelade järnet och sprang sedan tjoandes och hoppandes ut igen. Ni förstår inte hur kul jag hade.

Jag skulle ha stått levande staty i fönstrerna på teatern med Klara och co egentligen, men det krockade ju med allt, så jag var lite avundsjuk på dom när de stod där stylade till 100. Askul att se iallafall, och knäppa kort på dom. (men har ingen usb-sladd till mobben, måste skaffa.)

Sedan sjöng vi där ute och drack glögg kollade på kapells dansgrupp och Norrdans när de körde windows (dans i skyltfönstrerna). Ja jag vet jag är expert på långa inlägg.

Godnatt sov som en myra
Vakna på alla fyra







*

"En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor"

Poo, the refresher

Igår Måndag vaknade jag klockan 9 igen, precis som förra måndan och precis då min slagverkslektion börjar. Så jäkla frustrerande. Smsade Slagge(min asbäst förstående lärare alltså) "MEN NÄ, HELVETE. JAG FÖRSTÅR INTE. BAJS." Han svarade "såja såja, vi ses senare."

Storkör och jag styrde och ställde med luciaprogrammet. Sedan övades det med stadslucian och tärnorna. Om ni inte vet det redan så var det Frida Bladin som blev lucia: Den längsta utav oss. Bra att det inte blev jag känner jag. Inte direkt av nån speciell anledning, hade inte haft nåt emot det. Men jag tycker det var trevligt att någon annan blev:) Hade blivit lika glad vem det än blev, de är så fina personer allihopa. Och snacka om kul vi har på repen.



Idag Tisdag har jag inte haft nån skolan alls!:D Trodde jag hade sång halv 11 som vanligt men kom på att fallet så inte var när jag hade väntat i en kvart på Maggan. Men kom iallafall upp ur sängen:) Det var bara bra. Åsså tränade jag på luciatexterna på "gläns över sjö och strand" och "jul jul strålande jul", kan dom inte!;s Stämmorna klarar jag iallafall.

Jag åt lunch i lugnan ro och gick hem. Skönt att äta lunch med Emil (bror), han tar det lika lugnt som jag och äter mycket, så ingen stress där inte.

Ni förstår inte vilken bra dag jag haft idag. Den var inge märkvärdig precis, men det känns så bra! När jag kom hem städade jag och sorterade kartonger och innehåll (ni som vet vet hur mycket grejer jag haft stående.) Nu är jag verkligen på G och jag har fått upp lite på vinden! Wiii:D Tänkte få det fint till jul!

Sen cyklade jag iväg till Norr-dansen. Det var sista dansen med Sara så vi köpte en liten present till henne på Gårdsbutiken, vi kommer verkligen sakna henne allihopa. Hon fick nämligen jobb i stockholm, bah, dumma stockholm. Härnösand, erbjud henne en mega-lön så hon stannar! Jag hade hemskt kul på dansen iallafall och det gick dessutom bra! Wiii:D

Let's sömna litegrann
Tror ni inte jag kan?

Nu äre helg sa min älg

Ojojojojoj. Fullt upp^^ Helgen flög bort och nu är det tisdagskväll. Helgen var awesome iallafall.

Fredagen började med att jag vaknade 07:35, och jag skulle vara på badhuset 07:45 klar för vattengympa med tanterna. Där började helgen flyga, dvs jag flög upp ur sängen och ja, jag vet inte hur det gick till med jag var på badhuset 07:45 iallafall:P Har aldrig någonsin i historian varit så snabb på morgonen. Efter gympan bastades det iallafall och sedan åt vi frukost på simhallen (30 spänn). Sedan slagverkade jag en massa med slagverkarna och var helt utmattad och lite yr i skallen, johan sa att jag såg lite blek ut. Så sedan var jag övertrött och satt och flummade i fojjis tills Micke kom med bussen från sundsvall:D
Vi gick och handlade lite nödvändigheter på homebuy (chips, glögg, pepparkakor typ) och gick hem och lagade maaaat. Det blev klyftpotatis, morötter och kyckling i ugn (han är kockeN). Självklart hjälpte jag till, men pås-curry-såsen lagade jag alldeles själv;) Gött var det. Och "How I Met Your Mother - Maratan" blev det!! Åtminstone en säsong. Och "bara" det tog ju drygt halva natten kan jag ju säga, framåt morgonen. Sedan låg vi och pratade ett tag till tills vi somnade hupps flupps.





Skål på det!

Lördagen vaknades nångång mitt på dan med ljuset som silade in genom fönstret, somnade om, gick upp halv 4 i mörkret som lagt sig igen. Latade oss med nudlar och Harold&Kumar. Sedan bar det iväg neråt stan, träffade Maosingen som var på Bittens. Hon blev glatt överraskad minsann^^ Träffade random trevligt folk och chillade där, åt macka på subway (<3) och chillade på Bittens igen med mer folk! Stod ute och pratade åsså kom det en kille flygande upp mot rutan där inne, ojdå, lite slagsmål och vakter som drog ut dom och de käftade och kämpade mot de dubbelt så stora vakterna^^ Så det kan gå.
Jag skulle upp på dansuppvisning på söndan så efter många "kanske dags att gå hem" gicks det hem. Blev dock nästan en hel säsong HIMYM till. Kan inte ha sovit många timmar alls.

Söndagen, ja söndagen. Jag kom upp ur sängen iallafall! Micke sprang till bussen för att inte missa den (failade), och jag gick i god tid till teatern för att förbereda för den årliga (terminliga) dansuppvisningen. Barngrupperna kom vid halv 4, hihi, och snacka om gröna rymdvarelsebarnen var. Och nästan alla stjärnbarnen hade köpt likadana guldklänningar. Det blev dock lite kaos ett tag när inte ena skivan funkade, åkte hem å brände en ny, funkade inte heller, men dom tur var hjälpte ljud-Hasse oss och formaterade om den så den funkade. Det tog dock jävulskt lång tid innan han listade ut hur det skulle funka så snacka om att jag skrev av glädje sen. Puh..
Barnen var jättesöta och duktiga!:D Så stolt man blir alltså. De klängde endel på oss när de inte dansade oxå. Sedan var det jag, klara, julia, stina och marie som skulle ut och dansa. Några av ledarna alltså. Vi gjorde en jazz/michael jackson dans som vi typ tränat på två gången innan. Låten var Beat It. Det gick ganska bra haha, lite knepigt i mitten bara men det var bara en kul grej så jag hade askul iallafall. Tillslut var det slut och jag gick hem med en alldeles proppfull ryggsäck med massa kläder (hur kunde den var mycket mer full då än när jag gick dit?), två biobiljetter som jag fick av chefen och en teckning jag fick av lilla Ebba. Livet leker. :P
Skulle göra middag hemma, men hittade resten av chipsen, åt lite, somnade.

Det var min helg det.

Hare! (Kanin!) (ja jag är wannabe dig micro)

*

"I nöden prövas vännen"

"Bingo!"

"Vad saaaa du? Det var bättre förr. Kaffeeee?"

Idag bowlade vi med HälsaHarmoniOchRöresleKursen = högerarmen slut.
Sedan var det slagverk och Stål(trumbit där jag spelar på tjockistrumman) = vänsterarmen slut.
Sedan spelade vi både ragtime och music for a cranky old lady 2 = hela emma slut.

Satt på en pall i korridoren ett tag och orkade inte röra mig ur fläcken. Sedan satt jag i foajén ett tag och orkade inte röra mig ur fläcken. (hade dock kul) :) Sedan gick jag och Skoog till Waynes och pratade, pratade och ... wait for it ....... pratade. Plus att han bjöd mig på en kaffe och en brownie. NomNom!



Btw, SATAN vad det såg ut i foajén idag när jag gick. Skärpning på er!

Blodpudding är gött:)

Sov som en sleepwalker
Vakna som Skywalker

Tre tomtar, tre tomtar, från tomtekakeland

En helt vanlig onsdag. Dagen började med samhällskunskap. Min övertrötthet och skrattdag började redan där. Jag skrattade så jag grät för precis ingenting. Eller, det kan ha vart för att jag hade så jävla tråkigt och var rätt ointresserad av irakkonflikten:/ Det är jättejobbigt när man inte är intresserad av det man jobbar med.

Efter samhället gick jag ut och låste upp cykeln för att gå till matsalen i lugn och ro. Tyckte det var konstigt att inte resten av klassen oxå gick ut. Så kom jag på att vi hade Historia innan lunchen. ... Där hade jag inte så värst kul. Anledning: Se förra inlägget.

Innan och under svenskalektionen blev det dock andra bullar. Först körde jag och Helena "sten, sax, påse" och jag skrattade som aldrig förr (ja, jag grät som vanligt). (Ja, stensaxpåse kan vara så kul, det beror på vad man gör det till, det förutsätter dock att man inte skippar de självklara rörelserna. Underlättar oxå om man är övertrött.) När sedan lektionen började råkade Maria Lycken (vår lärare) säga Helga till Helena! xD Det kanske är lite svårt att förstå det nu (?) men hela klassen höll på att garva ihjäl sig. Och jag kunde inte sluta så jag var tvungen gå ut. Ja sedan skulle vi läsa lite berättelse för varann i en liten grupp och även därifrån gick jag sedan skrattandes och gråtandes, gosh hhahahaha.



Jag var kvar på vågmannen och åt middag och allt. Och skrattade. Tills jag åkte iväg till luciasjungningen (vi fick även veta idag vem som blev lucia, men det blir officiellt i tidningen på fredag så jag väntar till dess med att säga nåt.) Men gick snabbt iväg till Norrdans för att gå på Saras kontakt-improvisation. Mycket nice.

Sedan direkt iväg till Metropol där några av de underbara estet-2:orna spelade!:D Mycket imponerande framträdanden:) Missade början dock:(

(Bild från Metropol när förra 3:orna spelade där.)


Meh! Nu är klockan över 1! Dumma klocka!



Sov med sko
r
Vakna där du bor












Btw, jag mötte 3 tomtar på vägen hem.

Fredag-Måndag

En tid har gått, en tid utan bloggande. Jag har helt enkelt inte orkat. Varit för trött för att ens blogga. Jag försökte en gång, men hann inte skriva ett ord innan jag somnade. Och igår (när jag egentligen skrev detta inlägg) slutade mitt internet plötsligt fungera... Det gjorde dock att jag kom i säng:)

Iallafall, det blev inge chokladpudding i fredags:( Glömde köpa mjölk. Men världens godaste vin och massa prat om rexkatter och annat blev det, trevligt:)

I lördags steg jag upp ur sängen. Var sedan och kollade på lillsyrrans teatergrupp när de spelade upp på lilla scen och åt fika efteråt. Nej vi kollade inte på när de fikade, vi fick oxå fika förstås.

På kvällen kom Emil och Evelina hit med mat åsså åt vi och kilade ner till pingstkyrkan där vi kollade på ett julspel, "sjungande julgranen". Av ingen eller många anledningar var jag jättekänslig, ville bara gråta för allt helatiden, under julspelet alltså. Allt var så stämningsfullt och fint. Jag är inte den som gråter så lätt när kompisar sjunger osv, jag är mest glad vid såna sammanhang, men denna gång kände jag att tårarna låg och darrade under ögonlocken hela tiden. Det var värst när jag kollade på memme som stod och sjöng där i kören, hon var så fin min älskade lilla memme, så jag kunde inte kolla på henne nån längre stund. Men sedan sjöng hon solo på "nu tändas" och då var det ju kört, tårarna forsade, gick inte att häjda. Ja gud så det kan bli ibland.

Efter fikat som vi fick även där gick jag en lugn promenad hem och gjorde iordning mig till kvällen. Madde hade nämligen tema-fest:D Temat var "färgglada TOTALA töntar". Jag visste inte att hon skulle dela ut pris till den mest töntiga, men jag vann det iallafall xD Jag var nog den som levde mig in i rollen mest, och hela tiden dessutom. Tills vi gick på krogen, då försökte jag släppa den. Men det är inte lätt att gå ur en roll som man hållt i några timmar ;P Ska försöka få bilder av nån som knäppte kort hos madde så kan jag kanske lägga ut sen^^ Det var iallafall en som hade sjukt kul åt mig när jag sa att han hade Dart Vabur på tröjan. (Darth Vader för er som inte fattar). Han ville höra det om och om igen och skrattade lika mycket varje gång haha. Kul att man kan göra nån glad. Jag började nästan fundera på om han fattade att jag bara spelade, men jag var så inne i rollen så wootever.

I söndags gick vi luciakadidater sjungandes ner på torget i lucialinnen och kappor som iallafall jag såg ut som en björn i. Ja, det var tillomed en av de andra tjejerna som skrattade åt mig haha. Den var lite stor. Vi gick i ganska normal takt och sjöng samtidigt (nån som vet hur jobbigt det är att sjunga när man går?), plus att jag hade SJUKT täppt i näsan, så jag kunde i princip inte andas. Men lever gör jag iallafall. Vi stod sedan på trappan på torget och sjöng en sång för alla människor och blev lite intervjuade av Lars T Johansson. Han frågade mig dels vad jag tyckte om luciafirandet och jag svarade nåt i stil med att "allt är så fint. Ljusen, musiken, stämningen. Man blir nästan lite tårögd." Jag har hört att vissa trodde att jag smörade, typ bara för att jag vill få flest röster och bli lucia. Hm, jag vet knappt om jag verkligen vill vara lucia. Varför är jag då en av kandidaterna kan man ju fråga sig? För det första så blev jag nominerad av pappas fru och det är inget jag har nåt emot, jag vill gärna vara med, jag tycker det är en jättekul grej. Jag tar det dock inte så hårt, det är inget livsavgörande i mitt liv. Jag skulle aldrig smöra för att bli lucia. Visst skulle det vara kul om jag blev lucia, jag skulle inte tacka nej, och jag skulle ju ta uppgiften på allvar isåfall (inte blodigt allvar). Men det finns olika anledningar till att jag kanske hellre är en av lucians tärnor. Dels för att jag minns hur jobbigt det var att stå och va lucia i kyrkan när jag var för estet, dels för att jag just för att jag var det vill att någon annan ska få chansen och dels så ska lucian ha ett hemmarepotage i tidningen på fredag (vem det nu blir) och då ska man sitta där med famlijen och fira och äta tårta. Det tycket jag är lite överskattat. Jag hade tänkt att jag ska fan inte ha nån tårta. Men fick veta att det är dom som gör hemmarepotaget som tar med sig en tårta, så man kommer nog inte undan. Aja, jag ska inte haka upp mig på det så mkt. Det blir ju förmodligen trevligt iallafall :) I varje fall är det tråkigt att folk ska tro att man smörar när man verkligen bara är ärlig, men sånt är svårt att komma ifrån förståss, de känner ju en inte direkt isåfall:)

På söndagskvällen var jag och helena hos memme och åt mat och tacochips och glodde på film. Det var ingen överdrivet humoristisk film, men vi skrattade som om det hade varit det. xD

Jag var alltså hos folk som har katter varje helgdagskväll = allergi. Så nu går jag runt och är sjukt täppt i näsan dagen om. Måste få tid och komma ihåg och köpa nå nässpray eller nåt, såhär kan jag ju inte leva.

I måndags var det spinning på kvällen, kroppen har varit alldeles utmattad sedan dess. Men det beror nog mest på min icke existerande sömn. Så gå och lägg mig nu? Jao. Jag har en historiahemtenta som ska vara klar innan onsdagen är slut egentligen, men den har jag inte orkat/haft tid med alls. Självklart finns det anledningar. Mycket att göra, prioritet. Jag tänker iallafall sova gott ändå:)

Puss och godnatt
Kroppen är matt

 

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0