Morrdagskväll

Blod, svett och stenar! :D Ett snår med brännnässlor, en lerig myr och en till, och fart o fläkt så det bara susar om det.

Jag kände att jag behövde göra nåt åt den här dagen för att den skulle bli värd nåt. Man vill ju inte ligga på latsidan och sova halva dan, äta och sitta vid datorn. Så; jag smsade Emil framåt kvällen och frågade om han ville träna lite! Han skulle alldeles precis iväg på mountainbiken, så det var bara att slänga på sig cykelkläderna och sticka dit. Och satan vad kul det var! :D Hade inte ens sett min mountainbike sen förra sommaren... men den gick att cykla på iallafall!

Emil var rätt slut efter landsvägs-SM som var i helgen så det blev mer mitt tempo nu, skönt. Vi körde in vid högslätten nånstans och kom ut vid ridskolan, (jag bara kör efter emil, håller inte så stor koll på vart i skogen vi är). Sedan upp till vårdkasen och ett varv på de gamla SM-banorna:D Åh, man minns varenda rot alltså. Love it. Och på onsdag är det MTB-DM på de banorna:D wiiiho.

(random cykelbild)

Min akilleshäl idag var definitivt alla satans jävla kryyyp! Hatade när emil skulle stanna så att jag oxå var tvungen, och alla kryp skockades runt en. Klarade inte av att stå still mer än några sekunder utan att vifta en massa eller cykla iväg i panik. När vi cyklade över myren som bara hade några plankor som man fick hålla balansen o cykla över på fick jag nåt flygande fä i näsan oxå, då tappade jag koncentrationen och satte ner foten som sjönk ner i leran^^

Efter drygt en och en halv mils cyklande i skogen kom vi hem till pappa vid halv 10 o åt macka. Det var lagom varmt att träna sådär på kvällen, på dagen skulle man ju dö nuförtin.

Vad ska vi göra imorrn? :D  Piña colada?

I feel good, robin hood 

Morrdag

Det blev inge sundsvall eller tandreglering. De ringde o sköt upp det, antingen kl 3 idag eller efter sommaren (alltså var kollen så onödig som jag trodde). Jag bestämde efter sommaren och fortsatte sova fram till halv 3 eller nåt, gosh...

Nu är jag hungrig. :D Och det är varmt. Och jag vet att dagen nästan är förbi, men vad händer idag?:D Man kanske ska passa på att träna senare, det behövs...

Det återstår att se, om jag har nåt att ge.

Update

Det blev Bondsjön istället, än en gång. Cyklade dit och mötte Kela, Jimmie, Samme, Mao och Sibbe. Trevligt litet ställe ändå, inte mycket folk. Och det kan ju va skönt ibland. Kom dit och hoppade i vattnet på studs! Ojoj så skönt det var efter en svettig cykeltur i denna hetta.. (näjuste, först fick jag en blöt kram av Mao som redan var i vattnet^^) Solade lite sen och spelade kort osv sen blev det lite (mycket) mer skvättande i vattnet;D

Därefter (juste, först kom Mickel och fick en blöt kram av mig^^) bar det iväg hem för att lyssna på Anton när han pratade i P3-programmet "Gör det själv". Ta en lyssning! Det lät jättebra. Han ger ut hemskt Bra budskap. 

Sedan blev det bessa pizza med kebabsås (dålig kebabsås på Pinocchio, det ska va Mini). Kollade lite south park typ och somnade allihopa. Helt slut. Vaknade av att någon morrade i sömnen.

Sibbe och Samme åker hem imorn. Kommer sakna den söta lilla skäggiga hunden! Det har btw gått rätt bra med den tror jag, vad gäller allergin. Det ska ju va en slags "allergi-fri" hund, och jag har inte reagerat så värst iaf.



Imorrn blire först sundsvall och tandregleringen för att gå på en onödig kontroll. Försöker ringa den där jävla automatiska telefonsvararen o kolla busstider för det var så segt på internet. "Härnösand riksbanken" säger jag tyyyydligt. "Stadsparken härnösand" bekräftar rösten. "Härnösand centrum" säger jag nästa gång. "Härnösand resecentrum" säger rösten. gaaaaaaaaaaaaaaaaah. det har alltid gått förut, vafaan. Jag svor åt henne men hon fattade inte allvaret...

 Nu ska jag sova på riktigt. Sov på en ärt, vakna allert.

Kamera

Sony Ericsson. Den ser ut typ såhär! Om inte precis såhär, fast med klisterlappen kvar.


Björnes magasin

Igår var man lite i stadsparken och snackade och spelade och sjöng, vidare till bittens och lite så. Trevlig liten lång kväll. Jag letade oxå efter min kamera  ...men utan framgångar... fAN alltså. Den betyder mycket för mig. Säg till om det hittas en kamera nånstans! :(

Idag  hade jag min första tvätt-tid^^ Lena ringde och väckte mig, hon skulle hjälpa mig första gången. Det var dock väldigt lätt, stod tillomed instruktioner steg för steg vad man skulle trycka på osv. Så nu kan jag tvätta själv nästa gång ;)

Om ett tag ska det nog cyklas/åkas iväg till smittasmitingen!:) Om allt går som planerat. Det ska bli nice. Det är så varmt så jag håller på att avlida här inne. Man kan ju knappt ha kläder på sig. Måste till vatten! Bara det att man måste ju va hemma nu tills tvätten är klar och hänga upp den o shit, ifall det är nån som ska tvätta efter mig.. Gosh. Måste sticka iväg och hämta ut mina nya allergipiller.




Gxis poste!

 

Simpor och grodfötter

Alltså... jag minns inte.

Tror det var en himla nice kväll igår iaf! :D

MEN, jag har tappat min kamera :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( faaaaaaaaan. Om nån hittar en (ja vad fan heter den?) en kamera iaf. Nånstans! På marken! Runt bittens nånstans! Fråga ifall det är min! Saknar min älskling. Och jag vill ha gårdagens bilder:( Minns inte vad den heter men den är likadan som maddes iaf.  

åååååååååååååååå, har redan blivit av med en kamera en gång...

Lek och lär

Trädens grönt och allas båda

Igår bodde jag nästan hos Mao. Vi cyklade till bondsjön och sola o bad i piña colada, det var underbart! Och skönt i vattnet vare:) Mao brände sig som en gris dock.

Sen åt vi mat (jeetegååt) och plockade rabarber och gjorde rabarber-paj:D som vi sedan föråt oss på... :)
Efter det blev det två himlansh bra filmer (Juno och Step up) sen sooooov vi, även fast jag blev exalterad av dans-filmen som vanligt. Men jag sov bra när jag hade en yoda på väggen bredvid mig:)



Idag bar det sedan iväg till stadsparken! Sola och inte bada... men det var nice! Kela, Samme(kelas brorsa), Sibbe(kelas hund) och Jimmie kom dit:D Senare kom även Frida och Patrik.

Vi gick och köpte vattenballonger, fyllde en massa och kastade gris med dom!^^ Det blev blött och trevligt. När vi bara var två kvar blev det krig och kastning istället, yääy xD Tappade dock mitt vattenpäron...



Träffade även Emilie och Håkan Kvamsingen som höll på att knäppa studentbilder för fullt såhär lite efter alla andra^^ Kvam passade på att ta en bild på mig med.

Nu blir det mer trevligheter, ska iväg till jimmieokela straxens. 

Ha det underbart, var inte för smart.

What a wonderful day

Idag var jag tvungen att gå upp somsagt. Å det gick bra, mamma ringde och väcke mig^^  Åsså iväg till barnmottagningen (även fast jag är 18). Blev inge ansträngningstest dock, hon tyckte att jag andades så bra så det behövdes inte. Jag ska dra ner på meducinerna lite smått för nu mår jag ju bara bra, knappt nå astma alls. :D

Mami and mig gick å köpte nån juice o väntade på Mats, sen åt vi lunch på Gula Villan:) Aldrig vart där men det var trevligt, typ utvecklingsstörda som har hans om det och jobbar där:) haha sött. Och gott var det! Hur mkt salladsbuffé som helst, kunde äta mig mätt på bara det om jag ville. det bestod av sallad, paj, couscous o massa annat! :O

Sen satt jag o mor och pratade i Gådeåparken ett bra tag. Mysigt. Sen blev det stan o hämta affisher av mig från där de gör yippie. Där möttes vi av Feffe och hans far (inte så oväntat eftersom de jobbar där). Fick bilderna från slagverket på en CD och mamman tog en kartong med tidningar haha^^ 
Sedan blev det att fynda på Amnestyboden:D (mamma betalade) Massa roliga skjortor hittade jag! ..

..sikken trevlig mamma-dag det blev:) Mkt trevligare när man inte bor hemma längre^^
Sen låg jag iaf å solade på mina nya kläder i stadsparken, efter att alla vart där redan. men det var skönt att ligga där ensam oxå:) Får dock jobba mer på brunheten en annan dag, och bada vill jag oxå! STRAND FTW. men stadsparken går oxå^^



Nu ska jag bara äta lite ugnsbakad falukorv eller vad det heter, som jag bakat ihop^^  maaassa ost på. sen blire film med Mao och co! Kanske en sväng till stadsis ikväll med.

Vi hörs o ses, man är väl ingen mes

Elefanter och deras underliga näsor

Nu har vi planerat lite smått inför sommaren. Om det är nån som vet nån som ska ha nå tillställninging av någe slag och vill ha lite trubadur-underhållning i sommar, säg till! Det ska vi försöka ägna oss åt o tjäna lite pengar på, nått som är kuuul:)

Senare cyklade vi till ICA och köpte glass och ölkorv(red devil, så starkt så man nästan börjar gråta)<3 Sen såg vi lite små serier å lite Harry Potter.



Har btw gått runt o sett ut såhär i två dagar nu! Väldigt Hemmaklädd:D haha^^



Måste sova, ska upp imorn. Ansträngningstest^^
Sov i frid, vakna i tid.

Update

Jag skojade bara.

Nu orkar visst inte memme jobba ikväll så det blev en stensom lättade från hjärtat för mig med! Det hade i försig vart bra att gå dit för en gångs skull, men det får bli en annan dag^^ Ska gå till henne strax istället åsså ska vi planera att vi ska göra nåt trubadur-aktigt i sommar istället! :D Om det går ihop kommer det bli askul. Typ spela utanför Obs eller lite varstans. Nån som har nåt tips på vart man kan spela eller så?:)

Ha fortfarande en trevlig kväll, inget gnäll.

Tisdag

Idag ringde Klara klockan 1 när jag låg och sov. "Jag har vart på stan nu, tänkte att jag skulle komma förbi å hälsa på!" (Än en gång, braaa att vakna av telefonsamtal=)) Jag var lite tveksam först, men hon kom förbi ändå, det var bra, då kom jag ju upp ur sängen iaf. Jag borde nog vänta tillbaks dygnet liiiite iallafall, så jag kan sova på NATTEN.

Hon fick se min lägenhet iaf åsså pratade vi ett tag. Har typ inte pratat med henne nästan alls på ett bra tag;O Sen kom Joel förbi en sväng oxå:) Han ville låna tampong för han hade ont i rumpan eller nåt sånt.... haha. Sen skrev de i min gästbok o sa hejdå:)



Passade på att gå ner samtidigt och kolla tvätt-tid. Det ska minsann ta å tvättas första gången! ..dock ska Lena få komma hit å hjälpa mig fösta gången så det inte händer nån olycka. Har inte tvättat så många gånger i mitt liv.

Nu ska jag strax följa med memme till IB, kolla läget. Det kanske är ont om jobb nu i sommartiderna men vi får se. Jag är iaf anställd så... Måste hitta nåt att äta först. Gjorde mig lite mackor, men mitt påläggs och sallads-förråd från när jag flyttade hit har tagit slut! Jag har gjort Värsta mackorna med massa goa saker på hela tiden, men nu är det knapert. Men så länge jag har min sweetchili-sås!!!<3 Jag ska fan alltid ha den hemma, den gör det lilla extra^^

Good afternoon, see you soon

Dirty Dancing!

Jag försökte sova. Från halv 2 försökte jag verkligen. Vid halv 4 gav jag upp. Slog på datorn igen och satte igång en film, Dirty Dancing! Jag är ju typ den som inte sett sånadär filmer som alla borde sett, och den här hade jag inte heller sett. Underbar film! Jag älskar dansfilmer. Några sörgetårar och några glädjetårar, shit dude. Love.

 
Trodde dock att jag äntligen skulle kunna sova efter filmen, men nu är jag helt uppivarv och ännu mer på G :D Nu vill jag bara dansa!!! Nån som vet om det finns nån Mambo-kurs häromkring?!?!  Eller nåt annat liknande! Jag åker fan till Amerika om så behövs, eller till år 1963.

Learn it by feeling it

Sova

Jag var helt skakis av utmattning efter reklamarbetet;O Det var uppenbarligen längesen jag sprang i trappor så mycket på en dag. Det distriktet består nästan bara av trappor, och jag körde taktiken: springa uppför alla trappor o sedan lägga reklamen i inkasten på vägen ned. ÄVEN i pungthuset (h-sands högsta hus^^), jag trodde jag skulle svimma.

Men jag lever och nu ska jag sova för att sedan kunna ev. ta mig upp tidigare imorron! Vill fixa massa i lägenheten som jag inte hunnit med.

Sov som en sten.

Reklam

Fick nyss sms av bror min: "Minns du reklamen!?!?..:-/"

Nej det gör jag inte.
Han kör reklamutdelning och denna vecka frågade hans arbetsgivare om han kunde ta ett extra distrikt. Emil frågade mig, och jag sa jovars okej då. Så nu ska jag gå å packa ihop den. Får 200 spänn iaf...

Söndag

Nog var det kubb i stadsparkis alltid. Jag och Memme kom dit (hon var btw hemskt snygg i sina nya lila glasögon), möttes av Emil, Menos, Burre, Linus, Tobbe och Mao låg och sov på en bänk.¹ Pascal och Nille gick omkring och pratade HELA tiden. Innan de gick därifrån hade de nog vart i hela parken tror jag haha:D Det måste vart not hemskt intressant de snackade om. De tog endast en paus när jag skulle knäppa ett kort på dom.² Och när Syrran (Linus) ville ha bakgrundsmusik till när han skulle springa och hoppa fram till kubbkungen,³ då grejade Nille det^^



Menos och Burre berättade även att Burre och Jimmie hade brottats i typ en kvart tidigare. Men Burre förlorade varenda gång... Menos och han passade på att visa hur det hela gick till. Ingen större framgång för Burre där heller.

De körde Härnösand mot Kramfors (Tobbe och Emil vs Linus). Det var himla livat och psykning på högsta nivå. Jag och memme lämnade de ifred ett tag och lekte flaskan, haha, alltså vi snurrade flaskan och skulle sedan berätta pinsamma/roliga saker. Men äh, tillsist satt vi bara och pratade iaf:)

Sen gick memme hem till feffelito och syrran var en gentleman som han sa och så fick jag va med på hans lag. TobbeEmil-laget hade vunnit typ 8 ggr så nu blev det andra bullar! Mkt tjaffs om reglerna haha, det är kul hur man märker hur man bli mer o mer fiender haha. Det slutade med att Emil tänkte skita i att kasta iväg en sista pinnen, åsså råkade han istället kasta ner kungen ahaha:D åsså vann vi! Mohaha.
men vi blev vänner igen sen.



Kommentera

Var inte rädd för att kommentera hemskt mycket! ^^ Det är bara kul. Skulle va kul om alla som kikade in här kommenterade åtminstone en gång:) Men aja, fler spontana kommentarer är alltid kul!

Nu bär det strax av till stadsparken där det tydligen spelades kubb! Får se vad som händer där nu:)

See you in a while crocodile

Midsommardagen

Godermorgen!
Klockan är kväll och jag vaknade kl 17. yäy. Men jag kom somsagt hem framåt 6 kanske, somnade, ja, senare. Solen stod rätt högt på himlen och jag satt en stund nere på bron och solade innan jag gick in.^^ Det var så mysigt, sol, blommor vid trappen och fågelkvitter mihi.

Jag var iallafall hos Lydia o firade midsommar. Det tog ett braaaaaa tag innan alla grillat klart, det fanns nämligen bara två engångsgrillar. Men de flesta bytte till stekpannan senare. Jag väntade tills alla var klara iaf, sen fick jag äta min pastasallad. Dock var det hemskt frestande med grillat, men jag snodde lite av resterna sen oxå som vanligt. Fast åt inte Larsas som tydligen bara smakade tändvätska^^ Men peter o co var ju tvungen att testa. Rätt starkt... var deras recension.^^ Nån spottade ut det tillomed.



Festen fortsatte och det droppade in fler folk eftersom. Det var nice måtte jag säga. Men senare blev jag jäkligt trött. Vid halv 1 funderade jag å feffe på att gå hem (vi skulle åt samma håll), men vi blev kvar. En timme senare eller nått funderade vi på att gå hem, men blev kvar. Jag trodde kvällen skulle fortsätta vara trött o lame för min del, men. Sedan försvann tröttheten igen för då kom fler folk! :D Typ mao, kela, burre, jimmie, madde osv. Då blev det fart på mig igen. Prat, fläng, drikke, skratt, studsmatta osv ett tag, sedan var kvällen slut hos Lydia.



Det bar iväg hemmåt. Jag tänkte dock inte på vart jag bodde så jag gick ända fram till felix. Där stod jag, Feffe och Veronica och pratade jag vet inte huuuur länge. Det var kul och intressant. Men efter ett tag kände jag att jag snart skulle däcka på cykeln Jag var sjukt trött då och frös. Men höll ut ett tag till.

Tillsist cyklades det hem iallafall. Solen sken och ja, jag solade lite, sen gick upp och grejade o sedan sov<3 Oj vad underbart det är att sova. Fick inte ens ångest för att jag sov så fruktansvärt länge heller. Nu ska jag bara pyssla om mig själv o lägenheten och ta kvällen som den kommer. Nåt kul som händer senare gott folk? :) 

Ta dagen som den kommer, köp dubbla damkalsonger.

Midsommarafton

Jag ville inte följa med till stugan med mamma o co, ville vara i stan iallafall. Men nu fick jag hemskt lust att va i där ute o ta det lugnt ändå. Men dom har väl åkt för länge sen så.

Nu ska jag till Lydia istället där det grillas! Fast jag har gjort mig en mumsig pasta-sallad jag:)
Det kommer nog bli riktigt nice! :D

Glad dag, efter behag!

Engelska-arbetet

Ifall nån skulle ha fått för sig att vilja läsa, kanske säga vart jag har stavat eller skrivit fel.^^ Det borde jag ju egentligen gjort innan jag skickade iväg det iförsig.



A CHILD CALLED "IT" - DAVE PELZER

 

Dave was born in California with this typical “perfect” family. They were three children who had a mother and a father that loved them, gave them food and went to funny places and so on.
                      The mother changed her personality suddenly. She started to be cruel and strict about everything and she was most strict to Dave. He had to work and do what she told him the whole day. If he did not, or not could do it in time, she hit him. It went further and further, he got many, many bruises and cuts, deep cuts. Sometimes he was nearly breaking bones or got other damages that consume the respiration and so on. At least she does not call him by his name, but “It”.
                      The father tried to help his son sometimes, but more less for each day. At last he gave up and just was out of there getting drunk and so on.
                      Dave struggled for himself with his thoughts and his mind. It seemed hopeless, but one day he was rescued, and then finally he could feel free.

 

 

 

Stephen Joseph.

 

You are the father of your son; you are the father of Dave Pelzer. Now you’re dead. Do you know why you died at just that time you died? Do you know why you left your family and your subjected son to his fate? You also left yourself to your fate.

 

He had a family; a beautiful wife, three children (later four), a nice house and his life was what many people dreamed of. He worked as a fireman in the heart of San Francisco and supported his family well. He was very tall and he had muscles that would make any muscle man proud.1

Yeah, that was you. You went out with your beautiful children and did much fun. Played in the park, went to the city, had picnics and were up to mischief. Most people who have so want to keep it that way. I would want to keep it that way, and I’m sure you wanted it too.

I don’t know what happened to your wife, happened in her mind, in her brain, but it couldn’t have been your fault right? Does anybody know? Well, something happened and nobody could do anything about it. You tried, but it didn’t really made anything up. You tried to get her drunk so she would be kind to her son Dave, but no. Well, maybe we can discuss if that was a good way of doing it… but I understand if it felt like nothing else would work.

At last you totally gave up changing her. You tried to hand your son food when mother didn’t see. You talked to your son when mother didn’t hear. You said to him that one day; "one day we will get out of this. We will be free and then it’s you and me.”

You and those words you gave your son kept him up. When everything else felt hopeless for him he thought about what you’ve said, even when you had left the family. He always thought that you would come and save him. You were his only hope, his hero.2

I understand that you didn’t dare, that you couldn’t dare this hopelessness. But I, I would feel like I couldn’t leave the children, especially Dave, like that. He was in danger, he nearly died sometimes. You wanted to do something but you hid behind those liquors. You got drunk all the time so you could forget the problems for a second.

But one night you came home, drunk, and said you couldn’t take it anymore. The whole thing; your wife, the house, your son… You said you’re sorry, packed your things, then you were gone.

Where was your son’s hero now??3 You turned out being an alcoholic. I don’t mind if you left your wife, but you should save your son. You should call the police and finally work it out. But you just left. You left. Maybe you wished with your whole heart that your son would get though this alive, I know you were a good man deep down, but now you weren’t a fireman anymore, you didn’t have those muscles and you weren’t that bright you once was. You turned being weak.

Anyhow, your son was strong, much because of your love. He got through it alive, and you know it because you met him before you died. Then it was he who saved you. He saved you from the living pain. How? He found you totally broken and barely aware of the situation, he talked to you, he was by your side when you died and told you he loved you. You couldn’t die before you had seen your son again. Then you could feel that you deserved to die, then you could die calm, in peace .

 

R . I . P

 

 



1 Page 17

2 Page 50

3 Page 149

 

 

 

 

 

 

 

Emma Roos Lindberg – Es07 – 180609

Begå sommarlov

...hrm, ja jag var i säng åtminstone 5 över halv 1. Det tycker jag är godkänt. Dock kollade jag på att avsnitt "How I met your mother" sen oxå, men jag låg i sängen iaf! ... Ställde klockan på 10, vaknade, snosade, vaknade, snosade, vaknade, ställde om klockan (tydligen!), somnade om. Sängen är det ända som verkligen betyder något när man vaknar på morgonen. Sedan ringde mamma halv tolv och väckte mig. Som jag sagt, asbra att vakna av telefonsamtal!:) Dock satt jag kvar i sängen med min vän "datorn" och min vän "bradbans" ett tag. Men jag sov inte och det var huvudsaken.


Vid halv 3 gick jag o gjorde frunch till mig; macka och aprikoskräm (barndomsminnen<3) Jag tänkte ju att jag sedan skulle komma igång o göra klart engelska-arbetet så att det var gjort för dagen så kunde jag ägna mig åt annat sen.
               Jag började med att lyssna på Heart of gold-inspelningen jag filmade på vårkalaset. Slog upp en sida med ackord till den, tog fram gitarren och började spela. Spelade sedan låtar jag redan kunde. Gick över i att spela Lisa Ekdahl-låtar som jag hittade på svenskatabbar.se. Spelade sedan in lite på kameran på kul. ojjjj, nu blev klockan 5, måste runda av spelandet.

1½ h senare kommer jag på mig själv med att fortfarande sitta med gitarren. Mina fingertoppar var väldigt ömma eftersom jag inte spelar så ofta. Och när jag sedan skulle börja skriva på datorn skakade handen av nervryckningar. Den var nu (för tillfället) van att hålla ett gitarr-ackord-grepp. När jag ville hålla den normalt skakade den bara, det var hemskt roande^^

Men sen 18.40 eller nåt har jag iallafall suttit med arbetet(med en paus för middag) Haha, började nästan gråta när jag skrev oxå, what a story once again. Nu är totally klaaaaaaaaaaaaaaaar! Nuuuuu kan jag ta sommarlov på riktigt. (Eller förlåt, begå sommarlov.) Skickat iväg det till Henne oxå, Maria Lycken. (Ja jag gjorde det innan tolv, så den var inte försenad). Smsade henne först och frågade om mejladdressen (firstclass funkar inte när jag försöker logga in från harnosand.se, varför??).

Jag passade på att säga att -
 "seeing it's a letter I'm writing I suppose I would use my personal speaking language."
Hon svarade -
"I agree it can be in your personal language - but no rude language, please:-) /maria"

Jag skickade iväg den bifogade mjölkfilen och skrev  bl a -
"I hope there's no fucking rude language :P Här har du nåt att läsa äver midsommar, men jag varnar dig, jag grät nästan när jag skrev det."

Hope she don't mind.

Nu lär jag väl kanske spela lite gitarr eller nåt, den ligger ju bara här så. Eller så lär jag väl ta mig nåt kvällsfika (eller förlåt, begå mig nåt kvällsfika). Eller så lär jag gå å lägga mig och se ett avsnitt "How I met your mother". ELLER så gör jag allt. Klockan är tolv, natten har bara börjat.

Nä jag ska inte dygna igen. Jag ska sova sött och vakna lagom nött. Gör det ni med! 
puss och kräm



12

Nä nu hann ju klockan bli tolv för att jag skulle fiska bild och grejs oxå, men okej, innan halv 1 måste jag vara i säng.

A child called 'it'

Nu har jag fått en grund i arbetet iallafall, typ. Så nu ska det väl gå lite lättare. Uppgiften är alltså att läsa "a novel" och skiva ett brev till en person i boken. Jag tog en bok jag redan läst på svenska, och inte hinner jag läsa den på engelska nu, så det få vara. Jag läste dock en liten bit ur den högt för mig själv (alltså; " A child called 'It' "), och jag grät mer och mer ju längre jag kom.


Gud vilken bok alltså, som fan vad den berör. Tror nästan jag måste läsa den igen sen, på engelska oxå, jag behöver läsa mer på engelska. Och jag förstod ju ändå mer än jag trodde, bara vissa ord (dåligaste ordförådet nånsin hava jag) som är konstiga och förvirrar.

Men nu tänkte jag att jag skulle ha lite dunder-initiativ och göra en dunder-insats(det tog typ 5 min innan jag kom på ordet insats). Jag ska ta nåt litet till kvällsfika nu, göra mig iordning för sängen och sedan sova. Till kl 12 ungefär. Nån som tror jag klarar det? Jag tvivlar jag. Men jag slår vad ändå, upp till bevis!  Så går jag upp i bra tid imorn o vaknar till lite o sedan skriver klart arbetet och skickar iväg det. Wish me great luck!!

Sov tungt, vakna lugnt!

I'm a lion that's for sure

Åt middag hemma hos far idag. Gott. Och bra, så slapp jag stressa med mat innan Norrdansföreställningen. Fick lite bröd att ta med hem oxå, tur jag inte köpte det på affärn idag.

Ja och nog nickade jag till en del på föreställningen alltid. Jag  visste det, alltid. Kom på efter jag satt mig att jag kanske inte borde satt mig längst fram på en stol bredvid ett par norrdansare som tittade på utifall att jag skulle va påväg att somna. Gosh, jag fick anstränga mig som fan. Men det var ändå okej, för det var inte bara underbar dans utan rolig ibland oxå, och då är det lättare att hålla sig vaken:)  När det var slut passade jag på att ta lite kaffe som stod och bjöd ut sig själv där ute, för att piggna till lite. (Dock har jag inte direkt nån aning om jag blir pigg av kaffe, det är ju så olika det där). Men gott var det iallafall, faktiskt. Ibland är kaffe asnice, ibland tycker jag det är äckligt. Beror på humöret som jag brukar säga om allt^^

På vägen hem mötte jag Joel:D big ant. Han har ju vart o bott i Kenya ett år och gått i skola där, så ja, ett år sen jag träffade honom. Askul och se honom, skrek nästan när jag såg han^^
När jag fick veta att han kommit tillbaks till Sverige förut så drömde jag sedan att jag träffade honom haha, och då hade han fortfaramde sitt tjocka, krulliga hår som står åt alla håll.
(Bild från Urkult förra året)
Men nu hade han inte mycket hår alls;o Aja det var nice.

Nu när jag kom hem var det tänkt att jag skulle fortsätta jobba med det satans engelskaarbetet som jag aldrig kommer nån vart med. Jag satte på en Nirvana skiva som jag helt glömt att Marielle lånat av mig aslänge, fick tillbaks den härom veckan haha. Men jag insåg att det inte gick att jobba till musiken, jag börjar bara sjunga med hela tiden. Men Nirvana påminde om Jimmies musikMyspace, så nu lyssnar jag på den istället. Å det går ju mkt bättre att skriva då... not. Men musiken är brraaaa!! shit alltså. Hans röst är lik curt cobains på de låtarna oxå.


Nä nu måste jag SERIÖST skriva, annars är det ute med mig. Gaaaaaahhh.  Jag är förlorad... ^^

Sommaren är kort, kom så reser vi bort.

Onsdag

Det gick bra att hålla sig vaken hela natten, no problem. Jag hade en riktigt trevlig natt ska ni veta^^ Dock kan jag inte säga att jag gjorde något "vettigt", förutom att diska upp disken.
När klockan blev tolv blev det dock för mycket. Jag kunde inte låta bli att lägga mig ner en smula, så jag slumrade lite, kanske 3kvart eller nåt. Men det var nog bara bra, så länge jag inte sover flera timmar på dagen.
Jag försökte oxå läsa lite engelska, men det gick inte. Jag föll bara ihop att sömn-attacker, så jag gav upp.

När jag hade vart lat ett tag tog jag mitt pick o pack å började gå ner mot stan. Till min fasa upptäckte jag att jag glömt mobilen hemm. Gå tillbaks, upp för alla 7 trappor x 7 trappsteg. Sedan bar det av iallafall. Jag fixade pengar på mobilen. (Btw alla som har telia kan nu ladda med minst 150 spänn o på 1000 sms på köpet), Jag lämnade skattejämkningen på NBV så nu ska jag väl snart få lön kan jag tro:D

Påväg tillbaks slank jag in på Lidl för att kolla in ifall det fanns nåt bra som jag behövde. Tidigare har jag bara vart in där en gång, och då köpte jag inte ens nåt. Det slutade med att jag fick gå hem med en tung påse o det blev svettigt. Men nu har jag mat så det räcker ett bra tag, iallafall basgrejer. Köpte couscous bl a:D mums.

Nu sitter jag och äter barnmatsburks-spegetti med köttfärssås hihi, barndomsminnen.

Vi hörs, man vet aldrig vart man i livet förs 

Solen skiner

Jag ska berätta om gårdagskvällens bravader imorn. (Idag)
Det ser väl spännande ut^^

Nu är klockan halv 6 och solen har gått upp, och jag är vaken fortfarande.
Det konstiga är att jag känner mig inte sådär oerhört trött som jag nog borde göra. Tanker har slugit förbi att dygna, för att vända tillbaks dygnet. På ett sätt känns det onödigt att sova nu. Men om jag bestämmer mig för att dygna kommer jag väl bara somna.
Fan, youtube och alla dessa klipp kan hålla en uppe natten lång. Jag kunde ju istället jobbat med engelska-uppsatsen som ska va klar till på torsdag(annars får jag IG i kursen), när jag ändå var uppe: -bip, wrong. Då hade jag ju självklart somnat det fattar ju vem som helst.

Okej, jag är trött. Klart jag är trött. Men det känns inte längre. Bara om jag känner efter så är jag lite vimmelkantig bara.

Jag kanske Ska dygna ändå. Why not, jag kan ändå inte göra den här "vara uppe halva natten" ogjord, så det kommer inte bli bra i vilket fall. Hur jag än gör kommer jag va trött imorn. Förresten, halva natten, för väldigt många människor är denna tid morgon och dags att stiga upp, så egentligen har jag redan vart uppe hela natten.
Fast jag tycker ju iförsig som min underbare slagverkslärare Johan att kl 8 då vi börjar skolan ibland, är mitt i natten.

Jag har väl dygnat ett par ggr med omening. Har försökt dygna en gång för att vända tillbaks dygnet, men då somnade vi ändå, ja, kanske vid den här tiden. Så nu ska jag fanimig lyckas dygna på riktigt. Jag har inget att förlora.

Nu blev jag på bra humör igen:D När jag bestämt mig för att dygna. Jag mår så dåligt av att inte veta(vad det än är), att inte kunna bestämma sig och ha ångest. Om jag gick o la mig nu skulle jag vakna typ 2 imorn o få ångest över det istället. Så nu är det nice, sen kan jag gå och lägga mig i bra tid imorn istället. Och då ska jag verkligen försöka. (så har jag sagt många ggr) men jaaaa, jag säger det en gång till. Risken är ju såklart bara att jag kommer somna på dagen imorn, och då förstörs allt. Jag får hitta på saker så jag inte gör det! Maybe fixa i lägenheten?? kanske såklart emma. Det är ju fortfarande lådor hullerombuller.
Juste, jag ska kanske på norrdansföreställning imorn (idag), ojoj då kommer jag somna. Det jag nästan alltid på sånadär grejer även om jag tycker det är skitbra och verkligen vill se. Jag sover helt enkelt för lite för att kunna sitta stilla länge utan att somna, så är det. Men jag har ju läst endel om sömn, och en tupplur är helt okej o inge dåligt. Inte länge alls, högst en kvart kanske så orkar man en stund till sen. 

Har gjort mig en smörig gås nu (macka, för de som inte fattar), med massa goda grejer på: Skinka, ost, sallad, gurka, majonäs, sötsur sås<3 Ska ta och diska upp diskhögen som ligger där och ruttnar sen oxå.



Morgontimmans tid är lugn
Alla har drabbats av john blund
Solen lyser in i rummet nu
Helt oviss om det är du
Fåglar kvittrar på taken
Endast emma är vaken

Feltagning

Jag råkade göra nåt så bilden inte gick att klicka större ;S  Så här kommer en större bild:

Tisdag

Idag vaknade jag nångång.. då det ringde. Jag fattade inte vad det var som lät:P Men senare kom jag iallafall fram till att det var min mobil som ringt i min väska som var nånstans. Om man ska få upp mig lätt på morgonen så ska man fan ringa, det funkar asbra. Igår ringde min arbetsgivare och jag var hes o nyvaken^^, men då kom man upp iallafall!

Det var iallafall Mickel som ringde denna gång, så fick jag sedan veta att jag ska på middag i hans stuga ikväll:D Massa teknikare och estetare typ^^ Men han får hämta alla så det blir en del skjutsningar. Han kommer starx o hämtar mig oxå.

Tidigare idag kom Kela hit med sin bröllopsklänning! Den ska få bo hos mig fram till bröllopet i sommar, för här luktar det inte rök o shit. Åsså vill inte Jimmie se den innan, inte bara när den sitter på bruden för att det betyder otur, utan även bara som den är. So.. den är jättegullig iallafall!

Sedan gick vi på stan och kollade på skor till klänningen. Köpte barnmatsburk och jag köpte en jacka!:D En turkos en, på Vero Moda. 150 spänn:D 70% var det på den. Mihi, man blir verkligen glad av att shoppa^^ 
kelas klänning, min jacka.

Speckstagrottorna

              Yessyees, igår var vi alltså några stycken och klättrade i speckstagrottorna, de rätt nära smitingen. Det var jag, Tobbe, Jimmie och Menos. Ingen av oss hade körkort och vi hittade ingen annan heller som kunde köra, så fi fick cykla dit! Snacka om träning man fick den dagen^^ Och inte nog med det, vi hade bara TVÅ cyklar, så det blev till att sitta två på varje^^ Menos skjutsade Jimmie och Tobbe skjutsade mig. Dock hade Menos cykel fler växlar än min, så vi kom efter hela tiden när det var uppför... vilket de var väldigt malliga över när de körde om oss. Men så stannade de å drack lite, jag o Tobbe bytte plats sen körde vi järnet^^ å då var det de som var efter hehe. Tillsist såg vi dom långt där borta iaf.
Vi gick en bit till, så hittade vi tillslut stigen vi skulle in på! Sådär ser skylten ut om nån har lust att ta sig dit:D
På skylten stod det oxå att 100 meter upp efter den första grottan skulle det finnas en till som bara den riktigt "grotträven" skulle hitta. Vi hittade inte den dock. .. fast jag tror att vi gjorde det för vi hittade ett hål som var hyffsat stort. Det såg inte ut som att man skulle komma så långt in, skulle kunna vart ett stort rävgryt oxå. Vi kollade inte in det tillräckligt noga, borde ha gjort det.. men det såg inte så inbjudande ut^^

Det bar iväg på stigarna, så var vi strax framme vid grottan. På med knäskydd och pannlampor. Där skulle vi in:
Och sedan upp där med hjälp av repet:
Det var gosigt trångt, inte så läskigt som jag trodde det skulle vara. Det har vart läskigt om man var ensam, men nu var det lugnt:) Man fick kasta upp ryggsäckarna först ibland, annars fick man inte plats.

Det stod nåt på bergsväggen där inne som jag upptäckte nu när jag kollade på korten! Det där såg man ju inte när man var där inne i mörkret. Måste nästan tillbaks dit för att se vad det stod^^


Sedan satt vi där inne i ett grottrum och chillade ett tag. Åt kakor^^ Drack lite smått å gott.
Det var massa äggskal där inne överallt. Det hade nog bott nån vilde där förut... eller så... var killarna där en gång tidigare och åt ägg.

Sedan gick vi tillbaks en bit åsså upp i en annan gång, sedan kom man ut! Ut i ljuset.
Det är hemskt kul att klättra! Det vill jag göra oftare. Mer äventyr!! ;D :D
Väl uppe var där hemskt fin utsikt, över smitingen:
Satt där uppe och softade en stund. Åt lite pizza, kakor och russin^^ Menos klättrade upp i ett träd precis vid stupet, Jimmie täljde ett minispjut med en skåra i som man kunde knyta ett snöre i helt i onödan^^, Tobbe drack kaffe och jag tappade pizza som jag sedan halkade ner och hämtade tillbaks. Mat<3 Sedan bar det av hemåt igen!
Tävling. Varje gång vi kom ifatt körde de istället jättesakta och körde ivägen för oss hela tiden. Vilket rävspel alltså.


Vidare till jimmie o kela, nasses stora film (eller vad den heter), söta katter och en darth vader-mask.
Vidare till fest hos patrik o frida, prat, skating, happening och hem. Shiiit vilken dag, och shiiit vilken kväll somsagt!!

Behövs ingen tes, vi ses när vi ses.

Cave-exploring^^

Idag (eller igår om man kollar på klockan och ska vara exakt) så klättrade vi i grottor! :D Sen blev det fest, och ja,, jag säger inget mer. What a day and what a night.
Grottklättringen ska jag berätta mer om imorn! Bilder kommer oxå^^ Nu ska det slaggas.

Sov som en katt. vakna i en hatt. 

Mat

Säg omelett! *klick*
Tänkte göra omelett. Det gick bra, kladdade bara liite med äggen denna gång. Ner i stekpannan med allt, även hackad skinka, champinjoner, lök och tomat. Sedan ville jag ha den lite tjockare, men orkade inte knäcka fler ägg så jag hällde på mer mjölk sådär i förbifarten. Vilket bara resulterade i att det fick stå där på plattan i några timmar, kändes det som iallafall. Absolut minst en timme. Så jag blev rätt hungrig.

Mamma kom plötsligt förbi med den utlovade pizzabiten, hemmagjord. Så jag levde ett tag till:D

Tillsist blev omeletten klar ändå. Gött var det oxå, den såg ut som en pizza den med.

Och gud vad gott det kan vara med mjölk! Tror inte jag druckit mjölk sen jag var tillsammans med Jimmie;o Mest för att det inte är så bra om man har astma, mjölkprodukter vettu, blir slemmigare då. Dricker mest vatten hela tiden, och det ä la bra. Men det blir så extra hemskt gott med mjölk när man inte dricker det så ofta:D
         Jag säger bara Ostmacka med kebabsås och mjölk därtill, det är grejer det. Ojojoj. (Ostmackan är alltid med oss(A))

Nu ska jag käka mammas hemgjorda hjortronglass innan jag  kryper till kojs!
Imorn hoppas vi på cave-exploring på smittasmitingen!^^
:D:D:D:D:D:D:D:D

Sov fort, vakna som smort.
 

Lådor

Ja nu har det vart lite släkt i min lägenhet också. De kom hit med ett släp med alla grejer jag fortfarande hade hos mamma i Älandsbro. Så nu är det fullt med kartonger här igen(plus en gammal skruttig elorgel^^), tillbaks på ruta 1 typ. Jag fick lite små inflyttningspresenter typ. Skorpor från "emmas skafferi" som mamma bara vara tvungen att köpa(för namnet) även fast utgångsdatumet var väldigt snart, duschdraperi som jag hade valt ut med figurer på, en farbror knuttes solskenskaka och lite bestick.

Det fikades lite och dracks kaffe och te. Mamma glömde dock ta med pizza till mig av pizzan de gjorde igår:(
Ja sen lämnade de mig och detta:



Ska ändå bli kul att rota i alla lådor o hålla på å greja sen.
Sen blev det till att diska endel minsann.


Nu ska jag göra nån mat eftersom mor min inte kom med pizzan. Tidigare åt jag upp lite korvstroganoffrester. Men skålen kunde inte värmas i micron.. tydligen.. den gick av litegrann på mitten sådär.



Men ha det trivsamt!  Håll i hatten, IG på matten.

Ostmacka

Även att det största stycket jag skrev bara var om Ostmacka.
Men den är värd det xD

Efter En Lördag

Jag var så seg så det var ingen idé att gå till Memme och Feffe, de var strax påväg till krogen. Alltså Memme, Feffe, Jesper, Mickel, Per, uhm nån mer? Aja. Jag gick till Bittens och snackade med lite trevliga människor medan jag väntade på att de skulle ringa:)

När de väl ringde bar det av ner till Hamnkrogen. Där var det ett himla drag med livemusik och allt :D (och en spindel i taket :S) Jag och Pablo och alla andra dansade som ena tokingar :D Det var asnice. Fast det var så trångt så man for hit och dit fast man inte gjorde nåt och ibland var ldet lite svårt att röra sig som man ville, men ändå :D yeeeeee. Träffade många kändisar där i röran:D Jag stod mestadels väldigt nära högtalarna, så det var lite högt, men jag tror mina öron mår bra nu. Man är ju slagverkare, van vid buller o bong ..? yäy. De fick spela typ 3 extralåtar. Då kan ni tänka er vilket drag det var^^

Det bar iväg lite var stans runt i stan sen. Tillsist kom jag till Minikrogen iallafall. Köpte mig en Ostmacka med kebabsås!!!! Gick till subway och åt upp den. Ingen förstår hur salig jag var, den ostmackan satt fint, kittlar dödsskönt i kistan^^ För de som inte vet ser den inte så exklusiv ut precis, men om man vet så smälter man av bara åsynen. Avgudar den.(djupt värre). En gång förut har det suttit så fint, vad jag kan minnas. Det är nog bara ostmackan med kebabsåsen som kan sitta så underbart fint...<3 Jag har fortfarande smaken kvar i munnen... Tror inte jag ska borsta tänderna,,  haha. äh. Nog om ostmackor. 
Nyktert var iallafall för mig! Tänk vad kul det kan bli utan alkohol va:) Det ni! Man hade kunnat tro att jag var full, jag trodde nästan det själv^^ Jag är glad att jag inte slösade pengar på att köpa nåt att dricke. Då kan man spara det till en annan gång.
 
Sömn, Puss och Kram Banan

En Lördag

Idag har jag tränat för första gången på en braaa tag. Och nog har taget varit bra även utan träning. Men jag behöver verkligen komma igång igen. Jag hade ju tänkt tävla mer denna säsong, men på grund av skolan o allt annat har jag inte hunnit komma i form alls. Det är först nu som jag kan börja, om jag inte är för lat....  På bilden är jag pepp iallafall ;)



Jag tog iallafall min racer och cyklade med Emil ut till mamma i älandsbro. Där fick jag grillat kött, mmmm:) Åsså packade jag massa kartonger på ett släp som ska till min lägenhet imorn.
Morfar, Morbror var även och hälsade på denna helg så jag fick träffa dom lite oxå. Fick lite inflyttningspresenter^^ En tavla som edith(morfars sambo) gjort själv, och en liten minibricka. Av malva fick jag en penna med ett troll på haha:D Barndomsminnen.

Medan de andra frästades o höll på att göra pizza så var jag tvungen att åka hem. Det bar iväg på cykeln igen, lite kallare än innan.. Så, nu är jag precis hemkommen. Nu måste det duschas och så så jag kan kila iväg till Memme och Feffe som vaktar ett hus i helgen:)

Ha roligt, idag var det soligt.

Mat!

Nu kommer det, spänningen är oooolidlig^^  Vad gjorde emma för mat denna kväll?


Det blev nudlar med champinjoner, lingongrova med skinka ost sallad tomat gurka majonäs, lite bacon och sötsur sås. NamNam.


Memme kom sedan och drog ut mig. En sväng till Gennys (30 spänn för en halvtimmie), men det var nice, dansade järnet med Jesper och Mickel:D  Det skulle man haft kort på^^

Sedan drog vi till pingstkyrkan där det var lite konsert! Joacim och co. sjöng och spelade hemskt fint!



Sedan vare krysset en stund å snacka med alla som kom ut från krogarna när de stängde:) Sedan heeem.
Nu blire How I met your mother.    Sov     gött     vakna    trött!

Bilder

Här kommer några bilder jag tänkte lägga upp förut när det inte funkade. (Fast det var nog bara jag som inte hade tålamod att vänta, det var lite segt.)

Lasse Lindh och Åke den skojaren, på vårkalaset. Lasse Lindh och Åke den skojaren, på Vårkalaset.

Känguruboxning, Samuel o Malin. Känguruboxning, Samuel och Malin.

Picniken på lilla scen.:)

ES06 avslutningskonsert!

Sömn

Jadu, igår var jag då på Feffes studentmottagning och hade det trevligt, mycket trevligt:) Sedan bar det iväg neråt stan(med medvetandet om att jag skulle vara i kyrkan 7:15 nästa morgon). Men jag hade kul iallafall. Åt melon(inte vilken som helst), stod utanför hamnkrogen med lådan dunkandes o smådansade lite, ja, senare blev det bittens iallafall.(med medvetandet om att jag skulle vara i kyrkan 7:15 nästa morgon). Blev bjuden på ett glas vitt vin av Anders som tog korten på mig i tidningen Yippie, haha har träffat han ute förut:P Det är lite kul när man träffar gamla lärare o andra roliga^^

Bittens stängde tiillsist, vidare till stadsparken.(med medvetandet om att jag skulle vara i kyrkan 7:15 nästa morgon.) Stod där o roade oss en bra stund. Kela och Robin slogs endel, det var trevligt.^^ Ja gud det var roliga folk där. Kela blev puttad oxå så jag blev nästan trampad på, eller jag fick hennes fot i ansiktet;o ;P Det kom nån random kille med hatt o skyddade henne mot den som puttat haha. Han tog det på blodigaste allvar typ.


Klockan blev 4 såsmåningom och det bar iväg hemmåt.(med medvetandet om att jag skulle vara i kyrkan 7:15 nästa morgon). Fick sova ca 2 h. Förstår inte riktigt hur jag lyckades ta mig upp på morgonen, men det gjorde jag iaf. Höll mig vaken under våran skolavslutning i kyrkan, kramade alla söta lärare, de sjöng en sång för oss.
Somnade på Malvas(syrrans) avslutning, somnade nästan när vi åt lunchbuffé på Amenta. (Gooooooooooooooootttttttt så in i helvete). De som gick dit var: Jag, Emil, Evelina, MamMari, Mats, Märet(mats mor och min gamla franska-lärare) och Malva.
Här håller vi händerna kärleksfullt.
Där träffade jag förövrigt min gamla franska-lärare Jörgen (som jag ännu mer för övrigt träffat på krogen han med förut). Två franskalärare på ett och samma ställe, ey, jag har sommarlov nu!

Sen gick jag hem till min underbara lägenhet och sooooooooooooov. Så jag vaknade på riktigt vid 8 ungefär, och nu sitter jag och skriver detta. Yäy. Tror jag bara ska vara hemma å pyssla om mig själv ikväll. Ojoj nu blev jag hungrig, har glömt bort att man kanske ska äta oxå. Ska greja det. Igår gjorde jag en himmelskt god korvstroganoff:D

hihi. Återstår att se vad det blir ikväll. Spännande;P

Ska försöka att inte sova någe mer förrän i natt. Vi ses i livet, ta inget för givet.

Nattifnatt

Idag var det årliga Vårkalaset, och såklart skulle det regna som de senaste 4 åren, det är tydligen oxå tradition.. men det gick ändå. Det var många bra uppträdanden, massa massa estetare, både från 1:an och 2:an, åsså andra bra förståss:) Vi trängdes under paraplyer och lyssnade flitigt.
Hemliga gästen var Lasse Lindh, ssom vi i princip förstod. Fick lite pose-bilder på han sen^^ Inte för att jag är nå stort fan, men det ä la kul. Här har vi han och Åke den skojaren:
(Här tänkte jag då lägga upp en bild men det funkade visst inte idag av nån anledning så det får bli en annan gång.)

Där var även känguruboxning xD Fyyyfan vafan. Malin var hemskt söt. hahahahaha. Det var kuligt värre, fick ont i magen av allt skratt.

Sen blev det avslutning med "dramat", vår kära dramagrupp som även kallas "Svarta madam" pågrundav vår maskot. Vi hade knytis o picnic på lilla scen som vanligt:) Och jag måste säga att vi är lite av en köttbullsgrupp oxå. Alltid har vi köttbullar på våra knytkalas hihi.

Vidare till ES06 avslutningskonsert i domkyrkan, underbart underbart.
(Ja, en bild somsagt. Vafan funkar det inte för??)

Ja det var ju en lyckad internetarkväll... å 30 spänn gick det oxå. Som tur är ska Mats fixa bredband till mig imorn. yeeeeeeeyyyyyääää.

nattinatt hattifnatt (:

Vågis

Har haft musikproduktion, satt kvar  hur länge som helst. Håller på att göra ett hemskt roligt medley:D
Nu sitter jag kvar på vågmannen i brist på internet hemma! (Har dock fått bekräftat från mamma att hon ska betala bredband åt mig:D)

Hade Engelskaspeech idag. Det gick bra! Fast man vet aldrig vad Maria Lycken kan hitta på för ursäkter. Mitt tal var väl lite för långt. Men det var intressant! haha. Eleverna gillade det iaf;) Mitt tal handlade om Star Wars, eller typ Anakin Skywalkers liv och hur han blev Darth Vader, å lite runtikring. (Ja, jag är lite smått nördig.) Jag startade det hela med en dialog mellan Darth Vader och Luke:

-   I'll never join you!
-   If you only knew the power of the dark side. Obi-wan never told you what happend to your father.
-   He told me enough. He told me you killed him!
-   No, I am your father.
-   Noooooo

Det uppskattades, jag fick aploder redan efter den^^



Nä nu tror ja jag måste hem å laga lite middag! ;O Ska ju till treornas bal om en timme:) man måste ju kolla in hur alla ser ut, å fota endel såklart. La paparazzi.

See yuu, muuu

kvällen efter dagen efter

Ännu en 15 spänn för 25 min. Så hemskt ovärt egentligen, men jag kunde inte låta bli..

Det blev "PS: I love you" som vi såg. Det var jättemysigt. Åt glass o fruktsallad o chips åså.
Förra gången jag såg den fällde jag bara nån tår, om jag ens grät alls. Denna gången grät jag floder och verkligen skakade ibland. Helt sjukt. Först satt jag helt oberörd medan de andra snyftade, sedan släppte jag på känslorna. åh, ibland är det så skönt att gråta<3



Nu ska jag kolla på how I met your mother å mysa, sov sött vakna blött!



Röstdagen

..och inte har jag röstat inte. Hade faktiskt tänkt det, men vet inte om det hinns med..
Kom hem för en stund sen efter kvällens o nattens bravader. Åt nyss för första gången idag! mat<3 Gjorde mat för första gången i lägenheten dessutom;P Iförsig, jag o memme gjorde varma mackor häromdan. Idag gjorde jag oxå en varm macka xD kokade nudlar o stekte ägg^^ det  kallar jag mat det.

Dock hade ett ägg gått sönder i kartongen så jag stod å kladdade ett tag först. Men tillsist blev det nåt iallafall. hihi det är kul att laga mat.

Ojoj gudgud, jag har inget internet här hemma egentligen, men nu hittade jag ett som man smsar o betalar 15 spänn för 25 minuter ;S Tog det idag. Inte så bra om jag ska börja göra så ofta, då ryker det endel kosing. Men jag har ju somsagt frågat mamma om hon kan betala bredband åt mig. För just nu betalar hon ingenting för mig. Bara pappa och Lena.

Nu är det bara 5 min kvar av de där 25 minutrarna ;( Aja, det är väl bara avsluta då.

Ikväll ska jag till Marielle och se snyftare med henne o några till, det ska bli hemskt mys. Behöver en lugn kväll nu efter allt rännande:D

Godsoligkväll, var snäll.   :)

Dagen efter

Igår fyllde Helenastumpan år! 18 bast! Det blev taco/ostpaj, tårta, trevligt folk. Lyckat kalas:D Bilder kommer senare.

Sedan bar det av till stan typ. Missade ju fyllefotbollen:( Hade verkligen velat vara med. Speciellt när folk berättade om det en massa. Men jaja. Det blev psykparken istället, där var folket. Festfestfestfest. Jag blev inte så glad tidigare på dagen när jag insåg att systemet hade stängt hela dagen(röd dag)... men jag blev räddad iaf!:D
Det var nice i parken iaf, satt å snacka o hade kul, sprang i labyrinten lite, ojojoj, fick ligga å vila ett tag efter det^^ konditionen är inte på topp. Måste komma igång med träningen till sommarn.
Men Andreas och Jimmie, fyfy, vad gjorde ni med trädet? stackars träd^^

Efter ett tag bar det av till krogen, det var nice det oxå. Fick dock en liten varning av vakten att jag skulle ta det lugnt med drickat. Om han bara visste vilken bra fylla jag hade;D
På bittens kastades det pil o snackades, det var soft:) Men de stängde ju tillsist så vi drog till Andreas några stycken, askul. Klockan blev mycket, men jag hade ändå tänkt att det skulle bli en RIKTIG kväll,  en lång kväll. Så det blev som jag tänkt mig typ.
Sedan somnade man och nu är jag jävulskt snurrig av att ha suttit framför en skärm ett liten tag! Shit jag måste blunda lite.

Yäy

Natt!

Det är natt Emma, än en gång. Är det såhär det ska bli varenda gång jag bloggar? ;D nä jag ska bli bättre. (ja kela, jag satte mig o bloggade när jag skulle gå å lägga mig..)

Och än en gång Än en gång, jag är så glad o lycklig för många saker. Vill bara bamsekrama nån o hoppa runt för att livet är nice.^^ Visst, allt är inte bra, jag har sjukt mkt att ta igen i skolan egentligen osv, men jag tar det med en nypa salt:) Men ingen är här som jag kan bamsekrama. Men jag har ju räven, min fina lilla räv:] Hon ska följa med till lägenheten imorn. Och juste, stackars Foofer(ni som känner till min blåa hund) ligger i nån låda nånstans hos mamma... Vi blir tre i sängen i lägenheten. Förut har jag haft en på vardera ställe, men nu måste ju båda på bästa platsen. Imorn blir det iallafall första natten där!:D Och första helgen i frihet^^ Ska jag njuta? Jag ska njuta.

Idag hade vi uppsjungning, alla vi som har sång sjöng för varann. Eller de flesta iallfall. Det var hemskt kul! Så många duktiga sångare/sångerskor vi har på estet. Jag var nära tårar flera gånger, en gång började jag gråta lite. jag brukar inte gråta så ofta när det gäller sånt faktiskt, så det ska mycket till. Bara för att nämna några som var sjukt bra:
  • Memme (talking to the man in the moon-tityo)
  • Ylva (det säger sig självt)
  • Klara&Ida (på ukulele)
  • Zoffe&Sanna (fjärde ggn jag hörde låten, fortf lika bra)
  • Helena (vilken scennärvaro!)
..och ja somsagt, många andra. Det var faktiskt så många den här gången, så jag är för trött för att komma ihåg så mkt.
Själv sjöng jag "I wish" av Stivie Wonder. Asskön låt! Svängigt värre, publiken dansade nästan. o självklart blir jag pajasen av sångarna xD Tidigare på dagen hade jag o maggan hittat på lite "koreografi" o gjort nåt av låten (jag blev lite musikal-influerad). Så det blev lite kul^^ maggan själv var med o körade lite oxå haha. Det borde höras. Men det var så hoppigt i texten så jag missade lite då å då, men vi grejade till det lite kul o tog om det. Det blev repeat tre ggr på ett ställe där jag gjorde en speciell rörelse. Så då fick alla skrattsjukan och jag fick aplåder mitt i låten. Sen sjöng jag klart den iaf^^ Men förutom den hoppiga texten så gick det bra:D Kuligt var det!!! mer sådant.
Sen blev det marängswish!! Sedan sjöng även våra kära lärare maggan o tove varsin låt, det var nice:D Fångade en bild precis när de bockade^^ det är gulliga lärare det.


Memme och jag satt kvar på vågmannen o sjöng en massa efter det. Härligthärligt. Vi gjorde slut på våra röster, sen gick vi ut innan larmet satte igång för säkerhetsskull^^
Fick btw en present av Memme xD Typ inflyttningspresent + lite för att jag inte fick nåt av henne FÖRRA året då jag fyllde år ;P hahaha. Det var iallafall KRYDDOR och TE :D Älska! Jag ska fan samla på kryddor nu när jag flyttar:D Jag fick två sorters curry (currymännska mig vara), ingefära och basilika. Och téet luktade asgott. Tack babe<3

Nu är det kallt o mina händer är is för att jag sitter vid datorn högst upp i ett hus som det här, Detta blir min sista natt här? Ja jag ska väl försöka njuta av den oxå. Dock ska  jag upp typ halv 8.. o klockan är nu tjugo över 2. hm. Det blir nog bra!
Sov bra, vakna glá! :D

Btw,

"elrl", vad står det för? Det går att lista ut, gissa! ^^ Det finns kanske ett par stycken som vet vad det är.

Bloggish

Jag följer trenden o skriver som alla andra att jag följer trenden o skaffar en blogg!

Jag tänkte att jag skulle skaffa en blogg när jag flyttar hemifrån, och nu har jag gjort det!! Eller, vi har iallafall flyttat alla möbler å de mesta av grejerna. Pappa hjälpte till o bygga ihop lite möbler. Pappa: "Fan den här bögmejseln passar ju inte här." xD  Rätt mycket ikea stinker det..  Så satans bra det kommer bli! Att flytta hemifrån nu är ett av de bästa val jag gjort i mitt liv tror jag! (På grund av många saker). Familjen framförallt, klarar inte av alla regler. När man blivit så pass gammal måste man få forma sitt eget liv o ha sina egna regler (inga särskilda). Ska bli nice att ha ansvar själv. Tror att jag kommer tycka det är kul att hålla hyffsad ordning osv. Det blir som en annan sak när man är ensam. Egen lägenhet, ensam hemma, hos en kompis/pojkvän osv. 

Lägenheten är hur mysig som helst. En etta med liten sov-alkov, hemskt mysigt kök med snétakfönster, stort fönster i rummet, ljust o trevligt. Åsså har jag en toalett också, tänkte att det kunde vara bra att ha. Vill bara dit hela tiden o fixafixafixa. Ska hinna med det imorn o på torsdag tänkte jag. Har inte börjat bo där på riktigt än, på fredag ska vi åka å handla massa basmat så att jag kan leva. I natt sover jag hemma hos papsen.

Ska ta och gå å knacka på hos de närmaste grannarna oxå, så man gör ett bra första intryck^^ Har redan hälsat på två stycken i trapphuset när jag svettig o andfådd konkade på lådor å grejer uppför de sju trapporna med sju trappsteg mellan varje avsats. Ja, klart jag räknade. Dom var iallafall trevliga! En av dom sa: "vi får ta en kopp kaffe nån gång".^^
Yes jag bor högst upp! Fan va kondition jag kommer få! Tänk när jag glömmer massa saker när jag ska iväg å måste springa upp, ner, upp, ner. Men jag har en trevlig utsikt över skolan iaf ... ;P

Utsikten^^


Jag är så glad! Över lägenheten, men också inte minst för att jag har haft den underbaraste helgen på länge! Det här hänt så mycket bra. Folk, prat, världens bästa fylla, tivoli, obeskrivliga, smått chockerande stunder, önskedrömmen, slagverkskonsert, grillning hos slagge osv. Jag älskar mitt liv just nu! Tack vare många underbara människor. Tack till er som känner er träffade!:D Ni betyder.

Btw, det bli väl inflyttningsfest såsmåningnom, nångång in på sommarlovet kanske. Men man måste ju va tyst efter tio... men det fixar sig nog! Man kan inte avstå från inflyttningsfest bara för det. Håll utkik! Jag lär informera.
Lena: "Då måste säga till när du ska ha inflyttningsfest så vi vet."   Vadå ska ni stå å vakta eller?  Jag är inte hum i duvvet ..... Aja det blir nog bra. Får väl knacka på hos grannarna innan oxå o säga att de får säga till om det blir för högljutt.    ...Högljutt,, vilket konstigt ord. Det kanske inte ens stavas så. Högljudt? vafan har aldrig skrivit det, spela roll. haha, man tänker för mkt på ord ibland. Det fick mig osökt att tänka på berget som finns i sverige nånstans som heter "lustigknopp". hihihihi. Där vill jag bo.

Skämt o sido! Man måste sova också! Har forskat endel om sömn, men inte hjälper det inte. Jaah vad bra att jag passar på att göra min blogg kl halv 2 på natten, bra Emma. Jag lär sova sött å vakna trött. Men hörrni, God natt, vakna med ett skratt! 

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0