Mot Tolvan

Igår gjorde jag ingenting. Rätt skönt. Men nu ska jag strax iväg och ha lite lilla julafton hos pappa och käka nyårsmiddag och förtsättningsvis ha spelkväll och skåla 2011 in. Det blir bra. Jag var inte festsugen i år:P Hemma med ett litet gäng familj var det som kändes rätt just nu. En lugn nyårsafton! Eller? Vi får väl se vad det blir med en hjalmar-lillebror springandes runt benen^^




Gott år
Tiden går

Odd och Alice - Julhundarna











"Ja! Vara pingisnät mig vill!"

Jul i Eastern soul land

Julhoppet



Förra årets hopp:

Julklappar



En kamera, en kamera, en liten liten kamera.




En tvål med rosendoft från Malva!



Ett myggnät till den som behöver!




1. I år la tomten Mikas julklapp i min julstrumpa/toffel, som jag öppnade på morgonen. Det var ett block. Hon kom att tänka på mig när hon såg det sa hon.

2. Saffranskorpor, pepparkakor och kola från Märet!

3. 500 spänn från Morfar och Edith!

4. Lite böcker från Märet och mamma!

5. Lite smått och gott från mamma! (Stekpanna, kokbok, té, film, aloe vera-gel, torkade gojibär, bubbelvatten. Åsså hampa- och dinkelpasta, heta cashewbitar i glasflaska, lantbuljong och berryboost, allt från ekologiska RENÉE VOLTAIRE.

6. Kritor och sockar av Emil^^

Julpromenaden

Wirströms

Fika/Kaffe/Äta frunch på Wirströms med Micro, Mika, Kevin och Memme. Toppen! Försökte ta en bild på min underbara macka med brieost oxå men hann inte förrän det bara var apelsinskalet kvar (som jag förövrigt oxå nästan råkade äta upp).




Det roligaste man kan göra på ett fik är ju faktiskt att ta massamassamassa fula bilder på alla de närvarande. Sen att några av oss har lättare att göra sig ful är en annan sak, men nu godtar vi allt som fult för sakens skull.







Sov på ett fik
Vakna inte särskilt rik

Tänkvärt

*

Lycka

*

Brännaren i borgen

Konstigheter

Vaknade på fel sida. På fel sida om klockslaget. Funderade. Kom fram till att Spinningen börjat för 10 minuter sen. Fanfanfan. Skrek och grät litegrann av ilska på mig själv. Sen grät jag halva dagen med jämna mellanrum. Ja det gjorde jag. Nej jag skojar inte. Jag är så less på mig själv. De flesta gånger blir jag faktiskt inte på så värst dåligt humör när jag vaknar försent, för det brukar alltid lösa sig. Men när det plötsligt gäller nåt som jag verkligen inte vill missa. Som jag bestämt mig för att verkligen inte missa. Som jag insér är helt totalt försent. Då brister det. Då är jag en dålig människa. Om jag får säga det själv. För det är ingen olyckshändelse. Det är faktiskt helt och hållet mitt fel. Ta tag i ditt liv Emma. Din dygnsrytm förgör dig.

 

Gick ner i gymmet och "åkte lite skidor". Ville ha gjort nåt ynka försök till tillfredsställelse så jag inte skulle va på dåligt humör när pappa sen bjöd på lunch på badhuset. Men det hjälpte inte. Jag grät även där. Och sa inte mer än ett par ord. Jag förstår mig inte på vissa humör.

 

 

Men sen blev det hårfärgning, té och kaka och Harry Potter hos Marielle med Kevin och Miriam! Bra slut på kvällen trots att ögonen fortfarande känns rödgråtna. Imorron SKA jag på spinning 19:30. Det kan jag väl ändå inte sova bort.

 

Ja jag vet jag är konstig och sånt. Men det är inge allvarligt.

 

 

Sov på saken

Vakna naken

Stämning





Gianni Luminati

Jag vill bli som han! Han kan allt!





Här spelar han theremin oxå:


And this is just awesome too:


 

 

WALK OFF THE EARTH

 

 

Walk off the earth

Hej tomtegubbar, skål

Jo jag har som vart borta i Älandsbro sen Julafton och där har Mats blåst ur min dator så den är som ny! Den var som helt blåst innan. Och vi har firat jul och jag har fått en kamera bl a. Awesome. Min tredje. Inte shabbla bort den nu emma. Åsså julmat på julmat på julmat åsså julmat hos pappa idag oxå. Och sen bowling. Och sen julspinning imorn innan lunchen som pappa bjuder på stan tror jag. Det blir nog skitbra. Vi hörs.

 

 

 

Puss och knull

Vakna full

Full version och ny version!



The big picture

2010 in photos:  Ett,,, Två,,, och Tre.





Myskväll på Laxen

Cernit-pyssel



(Det är en hund..)




(Denna granna gran ska jag ha i örat på julafton!)




(Denna fick Christian av mig för att han skjutsat mig till skolan typ tuuuuuusen gånger. Det är Obi wans lightsaber i enklare version. Och en sån tur att han samlar på nyckelringar!)

Är du vaken Emma?

 

Myste på Laxen igår med film (Jumper och Rent), chips, guacamole, farinkaka, Evelina, Christian, Ivar, Jenny och lite Nils. Underbara människor. Blev rätt sent. Sov till 3 halv 4 idag. Spunnit med typ hela HCK (Härnta cykelklubb) och käkat julbord på simhallen med dom. Ärvt massa cykelkläder av Emma Johansson och Martin Vestby. Fått en kompass av tomten efter att ha blivit utmärkelsen "årets kompass" för min fina framgång på NM i Brunne. På hemsidan kan ni oxå se alla utmärkelserna (Årets HCK-lista) som delades ut.

 

(Jag har turen att ha precis samma storlek som Emma, så ja har ärvt endel av henne både idag och förut. Dä ä nice dä.)

 

(Tror dock inte kompassen kommer hjälpa mig så mycket..)

 

Ikväll har jag sedan lekt med Cernitlera (äntligen pysseltime!) och lyssnat på våran (kapells) julkonsert i Säbrå kyrka.

 


Somna uppe på taken
Vakna med eld i baken

 

*

"Konsten att kramas."

 

Foton från Bittens förra helgen

 

 

 

Julkonsert efter julkonsert

Nu ska jag promenera upp till Kapells bland alla julelampor för att lyssna på sångarnas julkonsert!:)

 

 

 

 

Låt oss gå

Å ba må

Ljudafton

Nej, inte julafton. LJUD! Massor av ljud! Dä ä ju så man blir religiös nästan som jag brukar säga, eller så. EAM:arna på kapells (elektroakustiskmusik) hade en ljudafton ikväll utan dess like! Helt underbart. De började ljuda sig när vi kom in och efter ett tag sa en röst "ta en promenad", då gick några runt litegrann (publiken satt runt eam:arna). Jag gick och la mig på en madrassliggunderlagmattorna som de hade lagt ut och blundade nästan hela aftonen ut.

Det var verkligen avslappnande med hela den där ljudvärlden, avstressande! Det var behövligt! De borde ha en sådan afton en gång i veckan typ. Och vilka coola sätt man kan göra ljud på sen! Anders (lärare), Adrian, Zampa, Nila, Cf och Sebastian. Och Gustav skötte ljuset och var insläppare i fin vit kostym och hatt! Skare va så skare va!





Bara en liten del av allt ljud vi fick höra:

 

 

Öppna alla sinnen och somna till alla sorters ljud

Det måste vara ungefär som att tro på gud

 

 

Typ som nymålat spackel

Lite bilder från estets lucia på teatern! Så underbart det var! Med deras roliga koreografier och spex. Nytänkande! Emil var clowntomte oxå! Filmade det! (se längre ner på sidan). Dock, när ängeln (simon) kom ner från himlen (taket) spelandes trumpet hade mitt batteri tagit slut... Men jag kanske låååånar en liiiiiten bild från facebook* för er som inte sett...






(min bror dårå! (Y))




*En liiiiiten lååånad bild från facebook:



(ps: klicka för större hihi)



Det lackar emot jul
Och jag tycker du är ful

Bra intervju med Gina Dirawi om självmordsbomben

Mejl från MamMari

Fick ett så gulligt mejl från mamma, så måste bara lägga upp det här!



Har just skrikit halsen av mig pga denna lilla söta krabat....(se bifogad fil)
Den brydde sig för övrigt inte ett dugg om att jag skrek så antingen var den 
döv eller så var den helt orädd.....
Fick då bara en liten association:
Vi människor är ju oftast så väldigt rädda för det vi inte är vana vid....
Anledningen till att jag skriker hejdlöst för en liten söt mus måste ju bero på
att jag inte har mött så många och kanske för att någon ngn gång talat om för mig
att de är obehagliga??
Jag kunde iaf sansa mig så att jag kunde ta denna fina bildLer
Men eftersom jag högt och tydligt har talat om för den att vi troligen inte kan
samsas i köket, den och jag, så har jag nu för första gången gillrat en musfällaLedsen
Jag har varnat den oxå, men eftersom den troligen är döv..... ja, du förstår
Jag kanske blir tvungen att gillra lös denGråter
Förhoppningsvis är den modig nog att ge sig ut i kylanFörvirrad!!                                                        
Skickar oxå en vacker bild som jag nyss tog genom fönstret....
Det är en mäktig syn då dimman lyfter i eftermiddagssolen över havet!


Lussningarna har börjat

I lördags lussade vi på Bittens! Det var fint hehe. Väldigt roligt.




"staffan kom i frugan sin"
foto: pascal pierre



Idag lussade vi i Missionskyrkan och imorgon blir det att kila iväg klockan 7 på morgonen för att lussa på diverse företag och på skolan. På lunchen tänkte jag hinna se esteterna på teatern (kl 12!)! Det kommer äga. Emil ska vara clown oxå! Tänkte kanske filma!



Sov som en tärna
Vakna som stjärna

Thirteen a musical

Det stora ungdomsprojektet med alla sjätteklassare i Härnösand. Jag och Emil gick och såg den igår på bio eftersom vår lillasyster är med. Själva filmen i stort var, hm, den kunde varit bra! Om man hade redigerat den heeeeeemskt mycket mer. I låtarna som var som musikvideos, var musiken och inspelningarna av sången som alla barnen gjort efter ibland. Så det bara såg konstigt ut när de rörde på munnen och orden kom efteråt. Regissören själv syntes då och då i bakgrunden eller hördes bakom kameran. Och varför ska barnen prata på engelska?? Finns det nån förklaring?^^

Men det var roligt att se iallafall. Malva och hennes klass var jätteduktiga och hade sån utstrålning och attityd och kameranärvaro. Imponerad! De snattade och höll på haha^^ Jag har bildbevis;) Det roligaste var när de lekte med stora baotabehåar och satte dom på huvet och så x) Söta dom är. Fick ingen bild på det dock.






Bli en filmstjärna
Eller en lussetärna

Avslöjad

Det är inte bara slagverkarna (martin) som slänger noter runt hela sitt rum.


Dansuppvisning ABF

Uppvisningen som jag kom till i sista minuten, bytte om, dansade, och sprang till nästa uppvisning. Här är några mörka bilder från ABF-dansuppvisningen haha. På första bilder ser det väldigt roligt ut, jag är den enda som står åt andra hållet^^ Haha efter? Nä vi skulle faktiskt vända oss om efter varann, och Klara var så smart så hon fotade när jag inte vänt mig om än.

Mamma tog några bilder (förhoppningsvis bättre) som jag ska få nångång oxå. Willson filmade oxå, det ska bli kul att se xD Jag gjorde nån snurr när jag inte skulle göra det och så. Men vadå, det var bara ett litet solo som jag tänkte överraska med:)






Dansa fort
Din lilla lort

Well it's time to go

Sov torrt
Vakna kort


Dr Phil

http://www.youtube.com/watch?v=xIwBsqX0mps&feature=related


Har kollat på lite Dr Phil-klipp på youtube. De som sitter kvar mest i minnet är mamman och sonen som påminner så jävla mycket om boken "pojken som kallades Det". Har ni läst den så förstår ni vad jag menar. En mamma som är sjuk, psykiskt sjuk, och torterar sitt barn på olika sätt. Mamman på youtube satte nå starkt i pojkens mun som hon tvingade honom att svälja och ställde honom sedan i duschen och satte på iskallt vatten. Hela tiden talade hon till pojken och sa saker som "Varför gjorde du det? Vad händer om du gör så?" Och pojken svarar maniskt det han vet att hon vill höra, dvs det han själv fruktar mest. "What do you have to do if you are like that?" Pojken: "A cold shower". Han är hjärntvättat och ynklig och kan inget göra. Jag finner inga ord för sånthär. Pojken som kallades Det är en väldigt bra men hemsk bok. Det är en sann historia och det är pojken själv som skrivit den i äldre dar. Jag rekommenderar den om man vill få en "förståelse" för och vill veta mer om hur det kan vara. Många har svårt att fatta att sånt verkligen händer på riktigt.

Det andra som etsade sig fast är det jag länkat här i inlägget. Deadly Thin part 1, 2 ,3, 4 and 5. En tjej som har anorexia och bulimi, de extremaste sådana man kan ha. Hon tror extremt lite på att hon även om hon ville skulle klara sig ur det, men nåt väldigt litet hopp finns där. När man ser henne tror man ju verkligen att det måste vara kört för henne. Men en annan tjej kom dit, som var hos Dr Phil och hade precis samma problem förut. Men hon hade bestämt sig och kämpat och kämpat och blivit sig själv igen. Så faktiskt så är det möjligt, även i de extremaste fallen. Man ska aldrig aldrig ge upp.

Och Dr Phil är ju så jävla bra oxå! Han är lugn och sansad och pratar med henne och frågar om hon är med på noterna hela tiden. Inte bara prata till henne och försöka hjärntvätta henne till att ta tag i sitt liv, sånt brukar inte funka. Utan han försäkrar sig om att HON går med på allt de säger och att HON vill ta tag i dethär för HENNES egen skull. Sånt är jättejätteviktigt i de allra flesta situationer, inte bara anorexi.

Jag diggar Dr Phil.

Just dance

Pratade lite med Michelle ikväll. Hon är tydligen oxå värsta dansaren, sån som vill prova på allt precis som jag. Bara det att hon haft chansen att prova på mer än vad jag fått. Svårt i lilla Härnösand! Hoppas hon och Elias flyttar hit från Norge snart så hon kan lära mig lite danser! Krumping, Rumba, Samba! Jag skulle vilja testa alla danser som finns. Innan jag dör ska jag har testat alla.     ...hm.. då får jag nog flytta från härnösand nångång.

Ja, jag fick värsta dansabstinens ja. Och vad gör man då? Man kollar på massa youtubeklipp på olika danser halva natten lång. Iallafall om man är Emma. ... Nej men skärpning nu! Gå och lägg dig! Lucia-rep imorn igen!






Somna som en fåne
Vakna i en halvmåne

Pepparkakans dag - 9/12

Hann tyvärr inte baka några papparkakor idag, lagade istället tacopaj hela kvällen. Men lite nyköpt papparkaksdeg hann jag äta!:) Blir man snäll av det med? Sådär lagom mycket så att min nästan inte alls fick ont i magen:)





Här är mina pepparkakor jag bakade förra året:





Dom blev lite mörkare än tänkt. Och lite svartare. Men dom passade himla bra som prydnader! Har fortfarande kvar dom:)






Baka baka liten kaka
Rulla den
Mjöla den
Picka den
Och skjuts in i ugnen!

Alvin!

Idag (8 dec) fyller bästaste Alvin år!

En trött och gäspig, men glad liten fis fick en present av mamma imorse. Jag var inte där men mamma gav honom en grattiskram från mig<3

Hon skickade mig även några bilder som jag blev alldeles lycklig av. Jag både skrattade och grät för att han är så himla fin och jag bara ville springa och krama honom! (fast nu har han dock fått vinterkräksjukan stackarn...). Min favoritAlvin, älskar dig!






En bild från när jag var och hälsade på sist:






Sov i en trumma
Vakna som en gumma

Dagen att glädjas över

Det gick!

Dagen gick ihop! Tack alla! Speciellt Emil som skjutsade runt mig till allllla ställen jag behövde vara på ungefär samtidigt. Är så stolt över mina små jazzdansare oxå! Och så glad att de vill fortsätta dansa nästa termin!:)



(Fick en ängel av två av mina danstjejer! Så gulligt! Och biobiljetter från NBV!)


Konserten i Säbrå var underbar! Rysningar från topp till tå! Jag kom inspringandes lagom till då kören skulle upp. Somsagt, allt planerat in i minsta detalj så jag skulle hinna PRECIS till alla ställen haha. Humöret lyckades jag hålla uppe iallafall och det var väl ändå huvudsaken.

Påväg hem i bilen med Emil, Klara och Emelie var vi (åtminstone jag) lite övertrötta och hade väldigt roligt. Ett sånt flummigt gäng må jag säga. Ja herremajösses... Efter denna dag är jag såhär glad:






Sov som en ängel skön
Efter du bett din nattebön

Den stora dagen

Nej, ingen födelsedag eller nåt sånt...

Imorgon är det den stora dagen. Tisdagen den 7/12. Den nya dagen att passa sig för. Fast jag kan inte direkt gömma mig för den, utan jag ska istället visa upp mig och vara ungefär precis överallt, samtidigt.

Första NBVs dansuppvisningen på teatern 18:30(min jazzgrupp som jag leder). Kostar 60 spänn att komma dit och se. Massa barngrupper och lite annat. (om nån nu skulle vilja?).

Sen ABFs dansuppvisning på parkaden 19:00 (dansar i willsons jazzgrupp). Då kan ni komma och kolla om så vill! Kostar ca 20 spänn tror jag!

Sen tillbaks till teatern en sväng, sen till Säbrå kyrka där Kapells har konsert 19:30. Dit kan ni oxå komma och lyssna, helt gratis! Jag ska va med i kören. Endel solon och roligheter kommer oxå framföras (inte av mig).




Min hjärna är på helspänn hela tiden för att det är så mycket att hålla reda på. Och fan vad jag gör det bra ändå, som ändå lyckas hålla reda på allt för imorn. Hittills. Ska försöka att inte stressa imorn, om det är möjligt.

Det kommer bli en helt sjuk dag. Jag har planerat varenda liten detalj, och blir nånting rubbat av nån anledning, tidsförsening eller nåt, vilket det förmodligen kommer bli :P så kommer det inte bli bra. Haha. Jorå, det går nog. Går nånting fel så är det ju inte så mycket att göra nåt åt så då är det ju bara finna sig i det. Ingen kan knappast förvänta sig mer än såhär av mig. Så lite överseende vore fint^^ Och om jag inte får överseende? ... Ta ingen skit.


Önska mig lycka till.

Somna på en gång
Vakna med tvång



It's ok to be schnygg

Farbror Alice ordnade ännu en modevisning i Härnta! Hoppas det blir en tradition, det är kul när det händer olika roliga saker sådär då och då!

Jag gick i nattlinne och morgonrock och mössa från Fin InUnder! Varmt och mysigt!




Mamma fotade lite.


Såhär såg jag ut förra gången:
^^





*

"Let's agree to disagree."

*

Dagens mattekluring:

Pär och Pål ska dela en tårta. Om Pär då får en fjärdedel, vad får då Pål?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Svar:

Knip i magen!

Livets ekvationer

Tänk så fel det kan bli ibland. Denna gång gäller det inte mig, men det är ändå jobbigt när det blir bråk och ledsamheter mellan människor jag tycker om. Jag får sån oerhörd medkänsla så det känns nästan som det var mig det gällde. Nästan bara.

Men jag mår övervägande bra iallafall, trots alla 7:e december-problem, men det skulle inte förvåna mig om jag blev sjuk och kanske halkade och bröt benet eller nåt oxå. Det vilar en förbannelse nånstans som jag inte är riktigt säker på om jag hittat rätt stoppknapp till. Men å andra sidan kan man inte vara säker på nånting här i livet, förutom att man nångång förmodligen kommer dö. Och motgångar är ju faktiskt riktigt intressanta ibland, som att lösa en matte-kluring när man gillar matte. (yes, jag gillade matte en gång i tiden, i unga dar.). Just nu vet jag inte riktigt hur allting bli den 7:e, men det känns inte som mitt problem längre. Jag har gjort vad jag kunnat. Det är inte lätt när man blir dragen åt alla håll samtidigt, och BORDE vara på ALLA ställen. Jag prioriterar som jag känner är bäst både för mig och för alla inblandade samtidigt som andra anser att prioriteringarna borde gå till respektive händelser. Tur att det är nån som förstår att även jag har ett eget liv och känslor som är bara mina som vissa faktiskt försöker förstå. Ja detta ska somsagt bli intressant.


Och jag måste säga att min närmaste framtid på jobbfronten bådar gott nu! Ska flytta från att ha jazzdansgrupp på NBV till att ha jazzdansgrupp på ABF! Det känns riktigt rätt på många vis och sätt! Känner ni några som är 11-13 år, fråga om de vill dansa jazz! De är så hemskt välkomna!




Somna innan det blir kallt
Vakna med en nypa salt


JAK Medlemsbank - ett långsiktigt bra alternativ utan ränta

Ett alternativ som många inte skulle ha en tänke på att skulle kunna vara möjligt.

 

 

Läs mer om JAK:

http://www.jak.se/

 

 

Tänk om ALLA männiksor skulle byta till JAK, vad bra det skulle vara då. Men fler och fler blir det iallafall, och ju fler desto bättre! Häng på vettja! Tänk över dina bankbeslut. Än så länge kan man inte ha endast JAK som bank eftersom det inte finns några sätt att ta ut pengar på än, och inga kontokort. Men det går framåt även i den frågan! Men JAK är jättebra för t ex långsiktiga lån jämfört med vanliga banker där man måste betala massa ränta som resulterar i att skulden bara blir större och större. På JAK kan du betala dina lån i lugn och ro utan att behöva oroa dig för större skulder. Har du inte tänkt ta nåt stort lån på ett bra tag så tänk inte "jamen då kan jag bli medlem i JAK när jag behöver låna då". Bli medlem nu och börja spara där och få ihop sparpoäng efter sparpoäng som du sedan använder när du amorterar. Ju längre du har pengar där desto mer poäng får du.

 

På JAKs hemsida förklarar de allt väldigt tydligt, utan konstiga bankuttryck som bara de väldigt insatta fattar. Har ni frågor och funderingar om JAK så får ni gärna fråga mig oxå så kanske det kommer sig att jag kan svara!

 

Sen så råkar den här tecknade tjejen, som förklarar lite, oxå heta Emma haha:

http://www.jak.se/nyhetsbrev/

Estetisk änglalycka

Imorse trodde jag att jag skulle vara på dåligt humör hela dagen, det kändes liksom så. Men det försvann och istället var jag övertrött hela halva dagen. Gud så roligt saker kan vara ibland.

Ikväll var det konsert på metropol, som alla andra onsdagar. Men idag var det första vågmannens storband som spelade några sköna låtar. Sedan estet-tvåornas afro-ensemble följt av treornas! Jag blir så lycklig när jag får höra mina stora små estetare spela och sjunga så fint och ha sån skön attityd på scenen, dom är ju helt enkelt helt underbara. Rysningar och skratt om vartannat. Även nära till tårar nångång oxå.


Har tyvärr inga bilder på underbaringarna, men jag kan visa lite bilder på min och Annikas snöänglar som vi gjorde förra veckan!:D




I en ungtöslya

Veeeeeet ni vad jag har gjort! Jag har tvättat sängkläder, bäddat rena juliga blommiga sängkläder, dammsugit, både på golv och runt fönstret, dammat soffan och filtar från fönstret, möblerat om (bilder kommer när jag fått låna en kamera), och varit uppe alldeles för sent.

Har fortfarande en massa kvar att städa bort och in och ut och upp och ner men annars börjar det kännas riktigt fräscht här igen! Och duktigt! Förutom dessa sena kvällar, idag var jag död i skolan. Som tur var hade jag knappt några lektioner så jag kunde ta en tupplur i foajén.

 

(Lite såhär såg det ut här förut. Och gör fortfarande i ena halvan av rummet. Men bara ens halvan!!!)




Det är ju kul att städa när man märker att det händer nånting och blir bra och fräscht! Men hörrni! Klockan är inte 3 än iallafall! Let's go to bädd.



Somna i en hög
Vakna med en bög

Barndomsminnen




Har haft den här sången  i en bok sen lågstadiet (då vi sjöng den på skolan), först nu upptäckte jag att det står "vattenmlon" och inte "vattenmoln"....

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0