Bus eller godis

Idag vaknade jag och steg upp klockan... äh, skitsamma... :S  ... Okejdå, ... 4. Klockan 16.00. Om jag vänt på dygnet? Dum fråga.

Jag började iallafall då fundera över hur jag skulle kunna gottgöra det, så kom jag plötsligt på en sak som jag var tvungen att göra. Och det var verkligen rätt åt mig, det förtjänade jag. Ibland tror man att man kan komma undan vissa saker, men tillsist, tillsist ska nu se att det kommer iallafall, nångång i livet. Idag har jag rensat avloppet i duschen. När jag hade fått upp den där äckliga slemmiga grejen för att rengöra den luktade det bajs i precis hela lägenheten. Jag har nog inte gjort nåt äckligare på väldigt länge. Tur bara att jag är hyffsat tålig, tappar aldrig matlusten eller nåt sånt. Men inte var det kul inte. Jag fick sitta och sjunga högt för att kunna försöka ta mig igenom städningen.


Juste, anledningen till att jag VAR TVUNGEN att rensa avloppet: Igår när jag duschade blev det några centimeter vatten på golvet i duschen, vilket det har blivit de senaste veckorna när jag duschat. Jag har dock inte brytt mig alltför mycket om det. Anledningen till att jag märkte att det var dags just igår: Det finns ingen kant som skiljer duschen från badrummet, så när jag drog bort draperiet märkte jag att toalettmattan flöt.

Jag har nu iallafall storstädat och blötlagt hela toaletten! Duschade hela rummet. Känner mig duktig. Om jag bara lyckas plugga lite nu oxå så skulle jag känna att jag har gottgjort mig själv helt och hållet.

Alla andra är väl ute och halloweenfestar ikväll, men jag hade verkligen ingen lust. Känns som jag springer ifrån mig själv om jag skulle gå ut nu. Jag var ändå utklädd och nog drucken på klassfesten.

Glömde, det kom ett par läskiga (söta) häxor och knackade dörr hos mig precis när det luktade som värst här inne. "Bus eller godis?" Mobilen ringde precis då så jag fick lite panik och hämtade en liten chokladkaka ur skafferiet som jag hade sparat ett bra tag... (åh, min choklad...) och gav dom den, snäll som jag är. Jag såg sen att en av mina grannar måste ha valt "bus" för det satt 2 "läskiga" teckningar på dörren. Om jag hade vetat att man fick det hade jag nästan oxå valt bus:)

Ha en läskig kväll
Var inte snäll

En helt vanlig dag?

Idag gick jag till Hellstrands och hämtade ut min nya mobil! My precious. Den är hyffsat stor men behändig, och extra tålig av sig. Jag pantade sedan burkarna som stått i hallen i evigheter (10 kr) och handlade lite. Det var svårt att handla idag. Det var jättemycket jag behövde, men jag var inte sugen på nånting. Tror det beror på förkylningen, annars brukar jag ju gå omkring och dräggla efter mat och annat när jag handlar. Men nu hade jag ingen matlust och då vill man liksom inte handla mat heller:P Men lite toapapper och makaroner och fil och annat blev det iallafall.

Jag fortsatte min väg hem till pappa för att hämta post som var till mig. Där tvingade de mig att komma in och gav mig en omelett och grönsaker^^ Det händer titt som tätt att jag får middag sådär spontant när jag kommer förbi. Jag kollade på idol med Pappa, Lena och Hjalmar. Är det nån man ska se idol med så är det pappa, alltid kul att diskutera och kritisera de olika artisternas färdigheter osv med han.

Därefter begav jag mig direkt till Feffelito för att se på skräckfilm med han och memme och några till. Jag satte varorna från affären i skåpet ute på bron hos pappa så länge, så kunde jag hämta dom på vägen hem sen.

Jag kommer inte ihåg vad filmen hette men den var väl en skräckfilm bland alla andra. Hoppade till några gånger, det gör jag alltid när det kommer plötsliga saker, hur berädd jag än tror att jag är. Filmen tog iallafall slut och det slutade lyckligt faktiskt. Den var tydligen baserad på en sann historia, men ja det är ju typ allt nuförtin, det kan ju vara typ 1% av filmen som är sann. Jaja, det var dags att gå hem iallafall.

Det känns alltid lite småläskigt att gå hem själv efter nåt sånt. Allt ser liksom mystiskt ut och vinden blåser på det mest kusliga vis och alla ljud hörs tydligare än nånsin. Förut gick jag alltid och kollade mig omkring en stup i sekunden, men då skrämmer man bara upp sig ännu mer, på ett dåligt sätt. Man kan ju tappa kontrollen om nåt verkligen skulle hända^^ Man blir lättare skrämd för minsta lilla ljud om man håller på så menar jag. Man hetsar upp sig själv. Tro mig. Så för mig funkar det faktiskt att leka den där som ska ta reda på allt, den som inte är rädd, den som tänker klart och inte skulle balla ur om nån kom springande mot en eller nåt, den som testar sig. Huvudpersonen. Man får tänka att man är hjälten. Men jag kollade iallafall mobilen för att vara på den säkra sidan, men jag märkte att batteriet kunde ta slut närsomhelst. Men nog ska jag väl klara mig utan den. Jag brukar ändå inte ringa nån om jag går ute och är lite uppskrämd.

Dock, grejen med mig är att då ska jag förståss göra nåt extra oxå, ta den mörkaste vägen eller nåt. Så istället för att gå vägen runt kvarteret till pappas hus för att hämta påsen så tog jag genvägen, den mörka stigen. När jag gick förbi huset ovanför pappa kollade jag ner på en källardörr lite snabbt och tyckte jag såg en skugga. Men whatever tänkte jag, man inbillar sig så mycket. Jag gick försiktigt ner för stigen, den släntrar endel så det kan va lätt att halka när det regnar, och det duggade lite smått ikväll. Jag gick genom buskaget in på pappas gård, det knakade lite i bodan där vi har massa gammalt bråte. Jag noterade det bara precis som huvudpersonen i en film gör och gick upp på farstubron. Det var väldigt mörkt på hela gården, och på bron var det ännu mörkare. Jag fick känna mig fram efter öppningen till skåpet. Tillsist hittade jag den och öppnade. Till min fasa kom nånting ut från skåpet och kastade sig över mig! Mitt hjärta tog ett skutt i sin säng för en sekund. Det var toapapperet som hade kastat sig på mig. Gosh, jag tog toapapperet under armen och hemköpskassen i handen och stängde skåpet och började gå.

Det är nu i filmen som alla tittare andas ut och slappnar av för att jag går bort från den skrämmande platsen, mot ljuset på gatan. Men förståss kom jag ju på att Lena sagt att hon hängt ett par tröjor som var mina ute på torkställningen. Det måste vara de sista klädesplaggen jag har kvar hemma nu tänkte jag. Lika bra att ta dom nu oxå. Så jag gick tillbaks in på gården, torkställningen är bakom huset typ, så jag gick runt. Där var det ännu mörkare. Det hängde fler kläder där, som inte var mina, men jag kunde inte se så bra i mörkret vilka som var mina. Jag ställde ifrån mig kassen och toapappret på plattorna vid huset för att gå och kolla närmare. En tröja kände jag igen nu. Tog bort klänyporna och gick och stoppade tröjan i kassen, tröjan var väldigt fuktig av duggregnet. Jag tog min nya mobil och knäppte på ficklampan som finns på den för att se bättre. Jag höll upp den, och då såg jag framför mig... :O ...

...att det snöade! Tja, det var väl inte jättemycket till snö kanske, men nog snöade det alltid. Lite smått åtminstone. Jag lyste med ficklampan runt omkring mig. Allting ser så annorlunda ut på natten. Jag hittade min tröja iallafall och skulle ta ner den. Då tog batteriet i mobilen slut och ficklampan slocknade. Såklart, ficklampor är riktiga batteritjuvar i mobiler. Aja, jag tog ner tröjan och ett par tjocksockar som hängde där och var mina oxå och stoppade ner dem och gick. När jag gick förbi källardörren där det står en byggställning framför lät det som att nån gick i trappen därinne. Jag ropade pappa för att checka ifall det var han, men ingen svarade. Så insåg jag att det faktiskt var natt och att de var påväg att gå och lägga sig redan när jag gick till Feffe. Gud så man inbillar sig.

Jag tror dock att det spökar i vårat hus, litegrann. Det var när jag var uppe och såg på TV sent en gång för några år sen och alla andra hade gått och lagt sig. Tror jag såg på konståkning. När det var slut gick jag och borstade tänderna på samma våning. (Vi har tre våningar i huset.) Jag lämnade TV:n på för att det inte skulle bli så tyst. Jag borstade lugnt tänderna, det tog rätt lång tid eftersom jag hade tandställning då, då måste man vara extra noga. När jag hade borstat klart noterade jag att det var väldigt tyst. Hade inte tänkt på det innan för att jag spolade i kranen. Jag blev lite fundersam och gick tillbaks till TV-rummet. TV:n var helt avstängd. Min första tanke var att nån inte tänkt på att jag var uppe och gått upp på toa och märkt att TV:n var på. Men jag skulle märkt det, det knakar som fan när man går i trappan. Man märket alltid när nån kommer. Jag släckte iallafall alla lampor där nere och gick upp och kollade in i sovrummet, men Pappa och Lena sov. Jag frågade även alla på morgonen ifall de hade gått ner och stängt TV:n inatt. Men nej, ingen. Såvida de inte gått i sömnen. Och jävligt tyst dessutom. Man vet ju aldrig. Eller så finns det nåt annat. Uppenbarligen något snällt eftersom den stängde av TV:n åt mig?

Ja, back on track. Nu gick jag iallafall äntligen hemmåt. Ingen verkade förfölja mig ens. Jag tog ytterliggare en genväg, en ljusare sådan. Jag bor ju ändå nära centrum så det finns inte hur många mörka ställen som helst, annars hade jag definitivt tagit dem vägarna, äventyrsinstinkten liksom. Mobilen var slut på batteri och jag hade händerna fulla. Kom någon och kastade sig på mig så kunde jag inte mycket göra. Eller jo, kan väl alltid använda benen, det är bara improvisera lite självförsvar^^

Jag kom fram till mitt kära lägenhetshus. Låste upp porten och kände den välbekanta doften, ja, det luktar faktiskt gått, tills man kommer upp till en av grannarnas dörrar där det stinker rök. När jag kom till den dörren kom jag på att jag hade två fuktiga tröjor och ett par tjocksockar i bagaget. Så jag vände och gick ner till tvättstugan för att hänga upp kläderna i torkrummet, det finns ett sånt himla bra och stort torkrum i mitt hus. (Här jämrar sig tittarna, "gå upp och lägg dig bara och sov och äventyra inte mer, åh, det kommer va nåt läskigt i tvättstugan".)

När man kommer in i tvättstugekorridoren finns en dörr till ett tvättrum, en till torkrummet, till mangelrummet och en liten toalett. Och går man bort i korridoren och svänger längs den så kommer man till soprummet. Soprum är läskiga på natten. Därför tänkte jag att jag skulle kolla till det. Jag brukar känna mig lugnare när jag har kollat mig omkring på de läskigaste ställena och märkt att det inte är någon fara där. Där står tre soptunnor, jag öppnade den första, ska jag kolla in stället ska jag göra det ordentligt. Kollade i den andra, ingen fara. Kollade i den tredje, "aaarghh!" Jag skrek till. Det såg ut som ett ansikte där nere bland soporna. Jag förbannade mig själv för att jag inte tänkt på att tända lampan i rummet innan jag kollade. Jag smällde igen locket och gick försiktigt och tände lampan. Jag var på helspänn, nu måste jag ju kolla igen, annars kommer jag aldrig få någon ro i natt. Jag tog tag i locket med fingertopparna och slängde upp locket samtidigt som jag backade snabbt. Damn it, vad dum jag är, nu måste jag gå fram till den för att se nåt. Jag tog steg för steg, hjärtat bultade och ville ut... Nu, nu fick jag syn på det. I en sekund trodde jag att hjärtat faktiskt hittat utgången och vandrat iväg, men så; "Puh.." jag andades ut. Det var en gammal trasig halloweenmask som låg där. Bah, jag blev arg på den och tröck ner den djupare i soptunnan så den inte syntes.

Jag släckte därinne och gick vidare till torkrummet, tände lampan först av allt och hängde sedan upp kläderna. Längst in i torkrummet hängde några lakan som någon annan antagligen tvättat på kvällen och tänkte torka över natten. Jag väjde lite på dom för att kolla ut genom fönstret. Det hade vart hur enkelt som helst, men jag hann aldrig kolla ut. Inte vad jag vet iallafall, för jag minns inget mer sen. Allt är bara svart. Sen dess har jag aldrig sett mig själv igen.


Detta var en liten historia byggd på en sann händelse^^ Det kan vissa personer ur historien intyga. Men hur mycket som var sant är en annan historia! Det är det bara jag som vet...    

En sådan dag

Idag har jag:
  • Suttit vid datorn
Nej faktiskt så har jag pluggat oxå! Eller läst igenom anteckningarna från samhällskunskapen. Det känns det det var hundra år sen jag pluggade. Pluggade på det här sätter, till ett prov liksom. Har inte blivit förhörd osv som mamma och pappa alltid fixade förut. Aja, orkar inte anstänga mig för att ta det så allvarligt. Men sedan kom jag på en sak: Jag kan ju spela spelet som finns på riksdagen.se! Rixdax heter det. Där är man en riksdagsledamot och får följa riksdagens beslutsprocess från förslag till beslut och svarar på frågor osv undertiden. Man får poäng och får under spelets gång veta hur man ligger i förhållande till alla andra 77137 personer som spelat. Har spelat det tre gånger nu. Ett bra sätt att lära sig nåt om det ämnet iallafall!

Efter att ha suttit vid datorn eller suttit och pluggat (vid datorn) så bestämde jag mig för att se en film (på datorn). Denna gång blev det dirty dancing 2! Det är väl egentligen ingen film som är särskilt rolig eller särskilt väldigt sorglig precis. Men jag både skrattade och grät högt. Ibland får jag bara sånadär ryck, råkar väl vara extra känslosam ibland. Men t ex när hon kommer hem och hennes pappa står där med öppna armar, då grät jag som en idiot. (Missförstå mig rätt, det är inte idiotiskt att gråta.) Det är nåt speciellt med far&dotter-förhållanden... även i mitt liv. Det känns som att mammor alltid finns där och frågar och undrar och bryr sig hela tiden medan pappor t ex jobbar så mycket och har inte lika mycket tid. Konstigt nog gör just det att dom betyder så mycket. Obsa att jag generaliserar.

Kände för att ladda upp lite bilder från filmen:

Sov som en trana
Vakna i en ny bana

Chapeau-Claque och Cadillac

Jag har ju glömt berätta om slagverksmiddan. Det var såhär: I somras gigade vi (slagverksensemblen) i Stöde och fick lite kosing. Närmare bestämt 10 000, dock var det skatt på det, så iallafall, när vi delade upp det blev det 500 var. Vi bestämde att vi skulle äta upp de pengarna, en riktig finmiddag av bästa klass skulle det vara.

Så förra måndag eller nåt, drog vi till St.Petrilogen, eller rättare sagt restaurangen "vägg i vägg". Johan Slagge Bodin Eriksson, vår kära slagverkslärare, hade letat reda på stans toppkock. Självklart var vi uppklädda som bara sjuttsingen. Männen i kostym och damerna i fina bal-liknande klänningar. Det gällde att vara så "dryg" som möjligt, sådär förnäm-rikemans-dryg. (haha, det var kul att inte vara sig själv ett tag.) De flesta levde sig verkligen in.

(Här är jag i hatt och handskar och allt, så jävla dryg.)

Det var uppdukat två par gafflar och kvivar, en sked, brödtallrik, vinglas, vattenglas. Kocken kom in och berättade lite vad som väntade. Förrätt med blablabla, minns inte vad det var, varmrätt och efterrätt. Sedan gick han runt och frågade alla vad vi ville dricka, de flesta tog väl ett glas rött. Men han var tvungen kolla legitimation oxå, åh, hatar mitt gamla pass, jag tyckte bestämt han skrattade när han kollade på det. Men det kanske var nåt annat han skrattade åt...

Vinet kom, förrätten kom, vi var som saliga. (Åh, jag skulle skrivit upp vad allt var för nåt.) Varmrätten, oj så proffsigt upplagt. Innan efterrätten tog vi en liten paus och satte oss borta i soffan och var lite dryga där.

(Hela ensemblen plus kocken på stolen där, Johan vid kameran.)


(Geishan(memme),Sierskan(fia),Braten(tobias),Den misstänkte(mika),Mördaren(micro).)

Tillsist var det dags för efterrätt, och ojojoj, det var inte dåligt. Fick precis i mig den, hade inte kunnat äta mer, det var hyffsat perfekt. Fick kanske tvinga i mig sista tuggan eller nåt. Det var nån slags söt röra med tre klickar maräng, ett björnbär (tror jag?) och en två björnbärsgelékuber. Det var utsökt.


(Där står efterrätterna och väntar på att kocken ska servera ut dem.)

När vi smält lite mat begav ett liten gäng av oss till bittens och chillade lite. Jag cyklade sönder mitt paraply på vägen... Men kvällen var över vägande sjukt bra!:D

Afvidersen

*

"Det är inte hur man har det, utan hur man tar det."

Dunder och brak

Med huvudvärksblixtar så fort jag vände blicken begav jag mig till biblioteket halv 7 ikväll. Soundcheckning och nervössamhet. Malin började spela några egengjorda låtar som var riktigt finurliga, henrik spelade två låtar, sen var det jag (djembe och sång) klara (sång) och samuel (ÄGG). Vi spelade The way I am av Ingrid Michaelson i en lite annorlunda tappning. Inga tongivande instrument, mer stämmor på sången. Sen körde Samuel ett par låtar innan det var jag (sång) och jimmie (sång, gitarr). Vi körde Coil av Opeth, underbar låt om jag får säga det själv. Även där sjöng vi lite mer stämsång, eller ja, vi sjöng stämsång. I Mikael Åkerfeldts version sjunger de bara var försig. Nu länkade visst jimmie det som Kela suttit och spelat in, så här kan ni höra Emma och Jimmie. Det är inte kul utan någon medhörning alls, men det gick ju bra ändå:) Jag tror dock att jag är lite rädd för att ta i när jag sjunger i mic ibland.

Malin sjöng en sista låt sen var det "fet berättarscen". Och så bra det var!! Man fick sig många goda skratt. En av killarna improvicerade och tog hjälp av publiken och kom fram till att han skulle berätta om sin greklandsresa då han undkom den farliga skogsbranden med hjälp av sin vinterjacka och sin mönstersax!(jag föreslog mönstersaxen). Det blev himla kul kan jag säga. Ni som missade det ska känna er ångrande!

Ja sen hände det somsagt massa andra grejer, jag gjorde en knapp med bobban, kollade på dans, använde min fikabiljett som man fick, lyssnade på mer berättanden, snuvade som FAN, och gick sedan hemåt med klara. Vi stod och pratade jäkligt länge utanför mitt hus så jag trodde jag skulle frysa ihjäl faktiskt. Men jag tänkte; ska jag dö så ska det vara utanför mitt hus medan klara med sin trut pratar så det bara viner i buskarna. Ja, så tänkte jag förståss inte. Men jag tänkte; jag har stått ut med värre saker än en Klara och lite kyla. (Jag känner att jag är lite influerad av detta berättandegrejs.) Aja, jag menar inget dumt mot klara iallafall som ni alla förstod (??) Jag älskar henne. Hon känns som nån jag kommer ha kontakt med hela livet. Vi är oftast väldigt lika varann i tankegångar osv. Jag blir nästan förvånad när hon säger precis det jag tänker och menar hela tiden. Och humorn sen. Vi har ju somsagt kännt varann sen lågstadiet oxå.


Nu blev det plötsligt lite deeptalk här. Så kan det gå! Jag som egentligen inte orkade skriva ikväll. När jag ändå är igång kan jag ju nämna en till händelse. Men kort. Igår hade vi klasshalloweenfest lite för tidigt sådär^^ Sök på facebook på Mika Olofsson, där finns många bilder på ursnygga utklädnader, kolla in det^^ Där kan man även få reda på vad nu tobias var för nåt, det som var så hemligt. Jag ska dela med mig av en på mig som jag snott av henne.Gröngölingen i björnligan, citat Mika.

Nu känner jag mig förkyld och bräcklig, men nöjd.

Då är det säkrast med dubbla luvor
Om man vill slippa midvintersnuvor
Godnatt säger du, jag säger prosit!
Jag och min säng ska ha det gosit
Lakanet har jag dock sovit bort
Jag vill ha ett nytt med resårliknande sort


Bland tomtar och troll

Detta inlägg skulle jag egentligen lagt upp igår men mitt internet var så segt så bilderna gick inte att lägga upp, försökte hur länge som helst, så tillsist blev klockan efter 12 och blogg.se stängde av inloggningen fram till 04.00. Så här kommer inlägget:

Brorsan kom och hälsade på idag!:D Eller om man vill uttrycka det såhär: Mamma skulle komma hit med honom så att jag kunde barnvakta honom. Det första jag fick göra var att byta bajsblöja, han passar på när jag är totalt ensam med honom så jag inte kan överlåta det till nån annan...^^ Sen har jag matat honom och busat lite osv. Barnmat<3

Klara kom hit oxå och repade en låt med mig som vi ska köra på bibblan på onsdag. Jag citerar affishen:

UNG KVÄLL PÅ BIBBLAN
för tonåringar
Onsdag 28/10
kl.19.30-22.30

Sång Musik och fika i Café Samba
Fet berättarscen
Post-it Poesi
Sticka
Hip hop Dansworkshop
Gör din egen knapp
Pingis
Öppen scen

Gratis och drogfritt!

Föräldrar eller andra som inte är tonåringar får förståss komma och lyssna osv.

Vi diskuterade även lite halloweengrejs.

 

Nuså blir det till att hitta på nån middag och sedan förbereda sig för för tidig halloweenfest med min för dagen nyköpta utklädnad! Hiehiehie. Vi är alla hemskt nyfikna på hur Tobias ska klä ut sig som. Han sa: "Be prepared to get scared"...

Trevlig uppskrämdhet
Fastna inte i spindelns smet


Rolighetsteorin

Gör vardagliga saker till något kul!

http://www.rolighetsteorin.se/


*

"Den som väntar på nåt gott väntar för länge ibland."

Livet enligt rosa

Ikväll tog jag ett mat-initiativ och gjorde Hasselbackspotatis och ugnsbakad lax med sås till. Det blev namnam! Passade på att sätta mig och se film medan jag åt oxå, det blev "Clara's heart". Det är en fin historia. Jag hade för mig att jag sett den förut, och det tror jag oxå, men jag minns att Neil Patrick Harris klättrade på nån stege i slutet åsså vare värsta dramatiskt. Har jag bara inbillat mig, är det en helt annan film eller finns det flera versioner av slutet? Säg mig någon??

Sådär efter 12 nångång ikväll/inatt fick jag städlust! Så har städat garderoben nu så det går att få tag på nåt där utan att bli galen för att allt är ivägen och faller över mig.

Imorn ska jag repa och va barnvakt, dags att sova:) som jag brukar säga.

Sov i en ask
Vakna pladask

Tacos

I förrgår åt jag tacos till middag hos pappa, igår åt jag lite av tacoresterna till lunch, igårkväll åt jag tacos hos Mika, idag har jag ätit lite till av tacoresterna till lunch. Jag har lite kvar. Får väl ta det imorn då;P Så det kan gå när man är blå!Kvällen hos Mika var iallafall hemskt trevlig, käka, prata, skratta, såg kill bill, åt den underbara efterrätten. Sedan drog vi oss ut och in på Gennys och dansade järnet! Kul som fan! Mer utgång med klassisarna! Tack för en sjukt nice kväll allihopa.

För en timme sen trodde jag att jag hade lite bråttom sådär, men plötsligt fick jag veta att det är idag man ska ställa tillbaks klockan en timme! Så skönt! Fast nu är klockan en timme framåt igen och allt är som vanligt..^^

Dags för barndans!

Ha det lustigt mein herr och dam
Släpp loss, ut ur din ram

FN-dagen

Lätt som en plätt vaknade jag? Inte? Lite efter 1 steg jag upp lätt som en plätt?

Kom iväg kvart i 2 och bajkade till bibblan och spelade lite esperanto-memory med de andra esperantisterna. Man blir väldigt glad av dom minsann. Sedan skyndade jag mig ner på stan och gick igenom alla butiker vi har typ (inte så många), gosh, kändes väldigt öde. Jag hittade iallafall en rolig present till Mika på butiken döhäftigt^^ Hihi, men det är hemligt.

Till 7 ska jag iväg till Mellanholmen där några från klassen ska sjunga lite när folk sätter ner fredslyktor i vattnet (tradition i härnösand). Kanske ska göra mig en lykta själv, om jag minns hur man gjorde.Sedan ska jag direkt till Mika där middan väntar. Hon fyllde nämligen 18 igår den lilla filifjonkan, så nu blir det kalas och kanske den obligatoriska krogrundan sen? Närå, det behöver man ju inte. Men det vore kuligt!

Trevlig afton mitt herrskap
Visa tacksamhet med en rap*

"Fear is the path to the dark side.
Fear leads to anger.
Anger leads to hate.
Hate leads to suffering.

Not afraid I am.
"

-Yoda (eller ja, John Williams?)

Not tired I am

Gött med tacos, tog med mig en matlåda hem oxå så har man ifall man skulle behöva mat snabbt nångång^^ vilket jag kan behöva titt som tätt. Men jag lagar även hemmagjort mat då och då, Oja!
Jag fick en ost av Lena oxå^^ Det är tydligen extrapris på obs/coop så hon tänkte på mig.

Det kollades på Idol med Malva, Hjalmar och pappa. (så jäkla längesen jag kollade på TV, hade nästan glömt att det finns sånadär roliga/konstiga/sjuka/märkliga klipp mellan programmen. (Reklam kallas det).

Sen pratade jag och pappa en massa om allt kaos, kändes bra, än en gång få ur sig lite mer av vad jag tycker. Jämfört med vissa andra så tar han till sig det jag säger oxå. Eller "vissa andra" kanske oxå gör det men inte kan visa det. Aja, ni fattar ändå ingenting^^

Det hade även kommit post till mig!:D  Den andra "Allt om mat"-tidningen. Jag gick med på ett erbjudande och få fyra tidningar och en kokbok på köpet, (gäller bara att säga upp det sen så det inte kommer en faktura plötsligt..). Sen kom även ett paket! Hade beställt en t-shirt från vistaprint.se där man bestämmer sitt tryck själv. Jag bestämde mig för denna bild...:...printad från min dataskärm, kändes mer personligt då. Åsså lite kloka ord från Yoda! Så just nu är jag hemskt glad och sitter och klappar min tröja då och då. Måste använda den snarast! Själva tröjan är btw svart. Och ja, jag är lite star wars nörd<3

Hm, funderar på att dra på språkcafé på bibblan imorn kl 1 och snacka lite Esperanto. Isåfall borde jag sova lite oxå. Hm, sova, det låter skönt. And yeah okey, I admit. Tired I am.

Sov rätt och slätt
Vakna lätt som en plätt
(Man kan ju alltid försöka)

Denna dag är den dag som

Ännu en dag levd.
På HälsaHarmonin på morgonen gjorde vi helkroppsmassage, eller ja, det var ju mest ryggen det handlade om och därikring. Men det var en riktigt bra första lektion iallafall. Vissa gjorde med massageolja, vissa inte.

Dags för slagverksensemblen. Var där i några minuter sen bröt jag ihop av kända och okända anledningar. Ibland blir jag helt enkelt känslig och konstig. Bra och dåliga dagar. Fast dagen var bra, men jag hade inte bestämt mig för att jag skulle va glad hela dan, hur dåligt det än gick och hur mycket fel jag än spelade. Ibland behövs det att jag bestämmer mig för att det ska funka. Idag hade jag inte bestämt mig tydligt nog att vara glad, så när nåt inte gick, gick inget. Så jag bara slängde marimbaklubborna. Johan kom o pratade med mig ett tag (slagverksläraren), han är bäst. Sen köpte jag och memme choklad och festis:)

Nu ska jag kila iväg till pappas hus och äta tacos!:)

Livet går upp och ner
Folk som klagar och folk som ler

Att spela näsflöjt

Alla som har sång på estet fick idag gå gratis på en operaföreställning, "Näsflöjten" av Vadstena-akademien och Piteå kammaropera. Budskapet i den var nog mest typ att "konst alltid kommer att finnas oavsett minister och vilka politiskt korrekta meningar man snickrar ihop på departementsverkstan." citat expressen. Den tog upp aktuella ämnen.Opera är inget jag brukar lyssna på vardagligen, det är inget jag brukar njuta av. Fast jag antar att man kan ju göra sjunga opera på många olika sätt iförsig. Men när det var en rolig föreställning som nu så är det ju en annan sak. Man fick sig en del goda skratt^^ Och de var sjukt duktiga på att agera, det var väl mest det jag fastnade för. Och jag somnade bara lite i slutet på första akten innan paus. Det hör tydligen till när det gäller mig, det är inget som förvånar mig längre, och inget jag kan undkomma när jag väl sitter där heller. Jag försöker ju in i det sista såklart men tillsist får jag ge upp. Jag är lite rädd att jag typ ska börja snarka bara.

Btw, vad jag märkte så hade den inget att göra med någon näsflöjt xP Tror de nämnde ordet en gång men jag fattade inte i vilket sammanhang. De hade väl bara det namnet för att det lät kulturellt och fantasifullt kan jag tro^^

Ha en sovande natt
Vakna med ett gott skratt
(man kan alltid försöka)

*

"Om allt som är okänt gör man sig stora föreställningar"

Andas

Gosh. Gonatt.

Somna med ett brak
Vakna på ett tak

Från dans till dans sedan över till dans

"Åh, det kommer bli dyrt att behöva fixa leg."

Tisdagar är en skön skoldag, har sång halv 11, brukar passa på att öva lite slagverk och äta lunch, sen har jag inge mer. Så idag gick jag till handelsbanken och frågade om man får gratis legitimation när man är ny medlem (jag är ny medlem), för det fick man på SEB mindes jag (som jag dumt nog inte utnyttjade). Han sa att det var för dom under 18, men att de nog kunde fixa till mig ändå^_^ Så jag skulle bara ta ett id-foto på expert och komma med det och mitt gamla pass till banken igen och säga att Bengt lovade mig så fiskar dom det^^

Jag skulle övningsköra med mamma senare så jag gick till rutiga duken där hon och Mats åt lunch och kärleksmums. Mats jobbar för expert så vi gick dit efteråt och grejade biffen, och de bjöd på det oxå! Så det kan gå:D Helt gratis. Dock så fick jag ångest efteråt, jag kunde faktiskt ha kollat mig i spegeln innan. Men det värsta, jag kunde sett mycket gladare ut. Jag såg blyg, ansträngd och tröttögd ut. "OM JAG BARA HADE", vill jag skrika just nu. Hatar det där. Att luggen var fucked up och ögonbrynen kors och tvärs och håret lite inte nytvättat var väl en sak, men om jag bara hade dragit till med ett smile hade det höjt upp bilden bedydligt mer. Åh, han knäppte typ precis mitt i nån konstigt gest jag gjorde med munnen så jag ser bara anstängd ut. Blöh. Jag ville ta en rolig bild där jag ser jätteglad och otrött ut men det tänkte jag ju inte på då förståss. Jag blir galen. Fyfan för "OM JAG BARA HADE". Jag försöker tänka att inget kan bli sämre än mitt gamla pass-foto, för det kan det verkligen inte. Och det är ju positivt:P Men tanken på att jag varit onöjd med mitt gamla i alla hår och nu får ett nytt som jag är onöjd med och ska ha det i massa år till känns lite fail. "Det är ju bara ett leg" sa mor. "Som jag bara ska ha i en jäkla massa år" sa dotter.

På morgonen är alltid lakanet överallt förutom där det ska va.

Men, nu, efter att tänkt endel på massa saker och fått ett telefonsamtal mitt i detta inlägg, insér jag hur SJUKT litet mitt problem är. Jag fattade väl det innan oxå, men har man ångest så har man. Istället för att tänka mer på mitt foto ska jag nu finnas till hands där det behövs. Men det är nog ändå viktigt att få ur sig småsaker som man går och stör sig på. Hur oviktigt det än är så kan det tillslut bli en stor sak om man bara går och gnager på det. Man måste ta tag i de små problemen för att hitta lösningen på de stora. 

Ja, detta inlägg låter som ett inlägg där jag förstorat en oviktig liten pluttsak och diskuterar det till dess spets, men inlägget har en djupare mening än vad någon kommer förstå. Pågrundav telefonsamtal och saker jag inte tänker nämna. Vad är det då för mening med det? Ja själva meningen får man väl tolka som man vill då.   

Sen övningskördes det i alla fall. Det var bara andra gången, men jag känner att det går framåt:) Och det är så kul! Körde omkring på Högslättens parkering igen och tränade att växla och parkera och greja. Längtar tills jag har sån koll så jag kan köra omkring på lite vägar, blir lättare då. Så länge jag inte möter nån bil på en smal väg skulle det väl funka hyffsat bra nu oxå, men ska nog bli lite säkrare för att slippa minipanikarna^^

Jag vill ha ett lakan med resår, som ligger där det ska.

Halv fem bar det av till NBV och rymdvarelse-barndansgruppen, direkt efter till Norrdans och dansa i Saras moderna-dans grupp, sedan över till teatern för att se dansföreställningen av Norrdans som vi var och kikade lite på när koreografen jobbade med dansarna igår. Så idag har jag alltså; HAFT dans, GÅTT PÅ dans, SETT på dans. Jag blev dock irriterad på mig själv för att jag inte sover nog mycket för att kunna gå på såntdär, men äver irriterad på koreografen för att de hade sån hemskt sövande musik genom hela föreställningen. Jättebra att sova till! Hur mycket jag än ville se hela föreställning och hur bra jag än tyckte att det var, så när det inte är mer variation i musik så att man hör att det händer nåt som får en att hålla ögonen öppna, så funkar det inte. Tobias som satt bredvid mig hade visst satt upp fötterna på stödet framför och vänt sig till mig för att kolla så att de inte var ivägen. Han möttes av en emma försjunken i stolen, försjunken i sömn. Ja gosh alltså.

Nu har jag faktiskt en anledning till varför jag inte gått och lagt mig tidigare. Det är inte säkert att jag redan vart i säng om jag inte haft den anledningen men men. Jag är dålig på att försvara mig när det gäller min sömn. Varför? För det finns typ inte mycket att försvara sig med. Jag vet mycket om sömn, jag har sjukt mycket motargument till den där "emma tvärtemot". Hon som egentligen inte vill vara tvärtemot men har svårt att göra så mycket åt det.

Göra nåt åt det nu? Gå och lägga mig nu istället för att skriva mer onödiga saker? Hm, ska tänka på saken. Det låter som en tillfällig lösning. Imorn väntar en lång dag. Halleluja.


Sov som pannkakan
Vakna utan lakan.

Bilder från barnkalaset (mammas kamera)

Underbara sommartårtor såhär på hösten. / Klara och jag i planeringsstadium.

 

"Plankan", de höll ut länge men föll tillsist. / Hinderbana, slalom mellan agilitypinnar (jag är bakom och ställer upp det dom river ner.)


Ute lyste mashallerna medan vi kollade på Ice Age på storbild, med brasan smattrandes bredvid.

 

Man trodde de skulle va lite småtrötta efter filmen men nejnej, dags för dans och disco! Själv var man DJ och spotifyade en massa. På bilden kan ni oxå se hur vår "stora sal" och scenen ser ut. Mysigt!:D

 

Tog mig dock några steg på dansgolvet även jag;)

 

Det fanns många roliga saker bakom scenen för barnen att leka med. Penn-dräkten var populär, här har Klara på sig den^^

 

Det var skönt att sova efter en sån dag. På morronen slängde Emil Alvin på mig för att jag skulle vakna.

 

Mysigt att bli väckt av Alvin, så länge han inte skriker. Alla trodde dock jag fortfarande sov och inte märkte nåt, men jag är bara inte så kapabel till att visa för övriga på morgonen att jag egentligen är vaken.. åtminstone halvft. / Väl vaken dansade jag lite till "Don't worry, be happy" med Alvin för han var lite butter.

Flodhästar och deras annorlunda läten

Från barnkalas till barndans. Nog med barn på ett tag? Tja, en dag iallafall, barndans på tisdag igen! Sedan bärandes omkring på en väska, en dataväska med dator och massa andra nedproppade grejer som jag hade med till mamma. Till vågmannen, öva slagverk, bli trött, lägga mig i fönstret ett tag, öva lite till, spela piano och sjunga och waila massa hit the road jack (ensam på vågmannen, ingen hör). Sedan traska hem med tunga väska. Ont i ryggen? Massage? Någon?

Sov som en pannkaka
En ängel över dig vaka

Lekledare och dj

Idag klev jag upp ur sängen. Det var ju bra. Sen hämtades jag och Klara och åkte ut till Mamma i älandsbro. Där planerade vi en massa inför Malvas kalas, vi har vart lekledare för henne och hennes tjejklasskompisar i flera år. Nu har de blivit för stora (11 år) för lekar som hela havet stormar och sånadär så denna gång fixade vi mini-robinsson! Hade gärna vart med själv! Vi gjorde en hinderbana ute med massa grejer och snurra runt bandyklubba grejen, smak-leker, kärringstafett, tid-leken (de skulle stå i en ring och gå ur den när de trodde det gått en minut) åsså plankan förståss. Malva vann, hon går i storasysters fotspår;)

Det åts även tacos, tårta, spelades på scenen o stora salen, lektes en massa random (man måste ha starkt psyke för att vistas bland massa barn då de är som mest aktiva och dessutom har en massa intrument, bl a trum-set till hands!;o), kollades på film (Ice Age 1) och dansades. Jag fick va DJ och gjorde en liten lista i spotify. Beat it med Michael Jackson var populärast, den ville de höra typ 4 gånger. Sen spelade jag lugn musik medan de tog fram sovsäckar och bäddade iordning, lade sig, somnade. Sen gick jag:) Det var ett långt kalas, fast det är inte slut än:P Det slutar kl 12 imorn^^ Man kan göra mycket roligt när man har en stor sal i huset:D

Nu ska jag oxå ta och bädda iordning lite och dricka te och gå och lägga mig såsmåningom!

Snusa sött
Vakna nött

*

"And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other"
- Jason Mraz

En dag när vindarna bär

Mycket bra dag! Bara allmänt väldigt bra, känslan var bra. Tog mig upp efter att alla tre alarmsignalerna ljudit och märkte att det regnade idag, jag tror det gjorde min dag:) Jag älskar regn! och idag blev jag glad av det. Började skoldagen med massage på HälsaHarmonikursen, underbart att komma igång på med massage på morgonen, så blodcirkulationen vaknar lite till liv. Kände mig allmänt på bra humör, vaknat på rätt sida antagligen.

På eftermiddagen gick jag och Klara och spånade lite på projektarbetet. Vi ska ju göra varsin liten modern-dans-koreografi, och klara ville dansa till lite slagverksflum, så jag och Memme ska komponera ihop nåt. Och jag ska dansa till Boadicea - Enya, och Memme och Klara ska spela och sjunga/humma den, så vi lyssnade lite på den oxå. Den är underbar.

Sedan var det dags för slagverk och Ragtime, Xylophonia!:D Den är så sjukt kul att spela, ragtime-låtar är sjukt kul att spela:D:D och mitt braiga humör gjorde det ju inte sämre! (klippet är en hemskt skrattretande version med japaner^^ Dom diggar förfan! Det finns så många andra klipp då de som spelar bara står helt stelt och spelar, hur kul är det?)

 

Det blev lite paus med UNO-spel (jag vann) och gitarr och sång i foajén. Sedan gicks det upp igen och repades på Tanguedia, tangon, där jag flänger fram och till baks från de högsta till de lägsta plattorna på marimban. Haha, jag har lite hala skor så jag glider typ fram och tillbaks på golvet, askul xD Sedan övade jag lite på en trumläxa, satt och spela lite gitarr för mig själv i den tomma foajén och cyklade hem och lagade Lasagne!! Och såg det sista avsnittet av True blood, säsong 2. (säsong 3 kom ut nu!).


Imorgon bär det av hem till mamma och co i Äbro. Jag och Klara ska vara lekledare för Malvas (systerysters) kalas. Vi ska göra lite mini-robinsson åt dom.. :) Hm, kanske ska sova lite innan dess då!:)

Glada dagar, om man behagar
Kalla nätter, utan getter
En famn utan nån, it's not gone
Få dig en liten blunder
Sov många sekunder


*

"Vi når sanningen genom att tvivla"

Life as it seems to be

Jag vet inte riktigt.

Det var en rätt bra dag idag:) På slutet hade jag HälsaHarmoni, vi gjorde lite övningar, meditation/avsläppning, massage! Från allt det, till slaverk och trumma på som fan! plus lite stomp! Kuuligtkuligt. x)


Sen var det hem och göra nån snabb middag (varmkorv) och se ett avsnitt Doogie Howser MD. Sedan snabbt iväg till tecnichus. Där skulle några Norrdansare ha en föreställning som hette AB3. Vi skulle gå dit med DansochRytmik-kursen. Föreställningen var tydligen egentligen riktad till barn, men det gjorde ju inget. Det var inte många barn därm mest äldre. Den var riktigt kul, och nice:) Det handlar mycket om teater oxå, och att kunna uttrycka sig, om man ska vara dansare på det sättet. Jag vill jag vill! Åh. Aja det var en kul föreställning på 25 min, sen hem.

Och nu sitter man här. Jag ska inte säga att jag ska gå och lägga mig, det skiter sig bara då.


Många kramar åt mänskligheten

Sänk bössan, passa macheten

Trust me, don't

Nu är klockan halv 2, don't ever trust me when I say somethin' about me going to bed, to sleep. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig och soooova! Trust me!

Fail

Nu är klockan tjugo i elva...

*

"När livet ger dig en sur citron, så ska du säga:
'Yes! Jag gillar citroner.
Vad har du mer att bjuda på?'"
-Henry Rollins

Noll blodcirkulation

Dagen började allmänt dåligt, inte det som hände utan mer nån känsla jag hade bara. Typ vaknade på fel sida eller nåt jag vet inte. Och min blodcirkulation verkar inte komma igång förrän efter lunch nångång (icke morgonmänniska?) så jag satt och skakade med jacka, halsduk, vantar de första lektionerna medan ingen annan verkade ha nå problem med kylan...

Gick på Salsan ikväll, det var faktiskt kul denna gång. Vi var inte så många så det blev inte lika rörigt plus att jag dansade mest med Janneth (ledaren) så det blev kul och en utmaning på rätt sätt, annars bli lite segt och långtråkigt. Det är inte kul när man dansar med hennes fästman iallafall, han gör lite som han vill och gör stegen konstigt, gosh, fattar inte vad de ser i varann. (Men det finns säkert nåt^^). Det är iallafall en utmaning att dansa med han oxå, men på ett annat sätt somsagt, man får vara berädd på att följa med i hans felsteg eller säga åt han hur man ska göra haha. Fast han tror ändå hela tiden att han är den som kan typ. Fattar inte riktigt. Alltså, han är lite märklig. Man förstår om man träffar han! Åsså säger han att jag inte dansar med han när jag dansar med han, för jag kollar bort. Men han är ju läskig! xD När han snurrar en så hoppar man nästan till när man snurrat runt och får syn på han igen. Men aja, det är sant, man ska se varann i ögonen när man dansar. Jag brukar göra det, fast lite mindre med han då:P

Lärde mig iallafall några nya snurrar och grejer idag. Kuligt!:D Kom och dansa med med mig!


Ja, man börjar 8 imorn igen minsann, yeeeaaaah. Ska försöka gå och lägga mig till halv 11. Hejjahejja! Håll tummarna på att jag klarar det!

Sov gott, godnatt
Dröm sött min skatt

Sound

Måste göras denna kväll: Planera svenskaredovisning/prov, sätta mig in i alla områden på Historian.

Har gjort ikväll: Dansat på Norrdans, varit hos dagens 18-åring Madde och ätit tårta och lekt, fått ont i huvvet.

Kommer göra ikväll: Soooova. (believe me?) och ställa alla mina väckarklockor..

Men jag har övningskört idag! :D Det var hemskt längesen, men kuligt!:D På Högslättens stora parkering körde jag runt^^ Den är populär, mötte två andra övningskörare där oxå. En var Rosie, min första inpuls var att jag skulle tuta så hon såg att det var jag. Men insåg att hon precis skulle ut på vägen och nog skulle bli lite distraherad..kanske inte det bästa att tuta åt nån som övningskör.

Sedan åkte jag och mamma upp till Murberget och länsmuséet och kollade/lyssnade på utställningen "LJUDLAByrint". Det var nice, man gick in i en labyrint, tröck på en knapp och sa sitt namn, och fick berätta nåt vad som helst i en telefon så hörde man sig själv när man gick runt i labyrinten sen, plus alla andras röster som hade vart där. I ett annat rum gick man in och satte sig bland massa kuddar och lyssnade till ljud bara, och känna hur det vibrerade i rummet. det var härligt.

Köpte te och chokladklubba till Madde där på muséet och lämnade ljudlandskapet. 

Hör ni musiken
Hör ni skriken
Skönhet och smärta
Stenar och hjärta
Liv och död
Pölar av sorg, vågor av glädje
Sov i en säng
Vakna på en äng

Extreme morning makeover

Jag måste verkligen ta till extrema metoder för att komma upp i god tid på morgonen. Idag fixade jag så att väckarklockan ringde halv nio, sen snosar jag den ett tag, tills mitt mobillarm ringer tio i tio, stänger av det, och fem i nio ringer larmet på min andra mobil som jag lagt på bordet vid soffan en liten bit bort så jag är tvuungen att gå upp för att stänga av det.

Nu är jag uppstigen och duschen väntar!

Ha en mysig dag
Med roliga inslag

*

"Var glad, det är roligt."
Sovit, sover, kommer att sova

Efter massa vildsint/hemskt(;o) prat med en konstig grupp vänner (^^) handlade jag och cyklade hem. Hittade små pizzor för 10 spänn så det fick det bli för en gångs skull. Och en mini-marabou-choklad för en gångs skull, det var underbart. Ska nog börja gå på spinning igen snart så kan jag känna mig riktigt förtjänt av sånt där.

Väl äten och kollat på HIMYM så börjar jag läsa i Historiaboken, ligger lite efter där, vi ska ha satt oss in i 6 stycken områden, jag har knappt gjort hälften. Läste iallafall litegrann med somnade rätt fort (blev ingen bra gå-och-lägga-sig-i-tid-kväll igår, bara för att jag tänkte och filosoferade lite, tänker för mycket.

Sov till för en liten stund sen och nu tänkte jag gå och sova. Strax. Inte klockan 3 i natt oxå, jag lovar. Men börjar iallafall inte förrän halv 11:)) Och sen ska jag övningsköra!:D (Jag vet jag är kanske lite sen, jag fyllde 18 i Januari och kunde haft körkort nu men så är det inte... Tid, min vän, tid.) Jag övningskörde en del för några år sen, men nu har vi fixat handledartillstånd oxå så nu börjas det igen:) Hoppas det sitter kvar liiitegrann.
Let's do this

No time to miss

Goodnight sweetheart
You too Bart

*

"Lev! Det är så onödigt att dö, när det är det enda i livet vi kan vara säkra på kommer hända."
-elrl

Det var en gång

Det blev ris och kyckling namnam med ett glas vin till. Och sedan äppelkaka med vaniljkräm och en shot Cointreau blandat med Baileys<3 Det var en sjukt god blandning. Jag har länge inte alls gillat smaken av apelsin i choklad, men nu på gamla dar (^^) har jag börjat tycka om det ibland.


Sen busade jag lite med Hjalmar och hade lite pianolektion med Malva, hon tjatar om det väldigt ofta. Men ja, jag ska lära henne allt jag kan!^^ Just nu lär hon sig Andalusien och Dunderklumpen. Den sista jag lär ut blir nog für elise, sen kan jag nog inte så mycket mer avancerat.

Snackade lite business med Far och Lena och cyklade sedan iväg hemmåt. NattiNatten.

Somna med frid och fröjd
Vakna utomordentligt nöjd


Få fler besökare till din blogg

Du kanske vill ha kritik utifrån om hur intressant/rolig/trevlig blogg du har för allmänheten, inte bara de som känner sig. Eller bara vill att fler ska ta del av det du skriver om eller så. Läs mer på bloggtrafik.nu.

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=emmaroos

VirrVarr

Jag skojade lite bara.

Innan jag beställde det sim-kort jag skulle ha, med samma nr och så, så råkade jag beställa ett med ett nytt nr (ett 072-nummer btw, men det är inte det viktiga). Så jag har ett till halebop sim-kort liggandes nu. Självklart var det det jag hämtade och stoppade in i den nya (begagnade) mobilen i all hast. Åsså sa jag att man kunde nå mig, och ja, man kunde nå mig, men på ett annat nr som iiiingen visste^^ Så idag när Klara ringde och smsade mig kom det inte fram, åsså kom jag på att det var konstigt att inte smsen folk skickat förut kom fram, medan sim-kortet inte funkade, det borde dom ju gjort när jag slog på mobilen liksom.

Så efter barndansen idag övade jag lite ragtime på vågmannen, sen åkte jag hem och kollade på lappen där pin-koden stod (som jag hade i fickan hela tiden). Där stod det ju vilket mobilnr jag hade, och det var ju det jag inte skulle ha egentligen förståss. Gosh va... vilket virrvarr. Ni kanske inte ens fattade nåt xD

Nu har jag iallafall bytt sim-kort till det rätta, och jag har samma nr som förut, 0702408405, och allt är som det ska. Nu fattas det bara att jag snart ska köpa en nyyy fiiin mobil. Och att jag ska skaffa lite pengar på mobilen, har noll öre nu. Tur man kan skicka några gratis sms via internet:)

Jag ska strax bege mig hem till Papsen där det firas några födelsedagar med kod middag och kanske tårta osv... Det ska bli trevligt!

Puss och adjö
Let's så ett frö

Stomp

Ja det blev inget skolarbete iallafall. Jag har kollat på True Blood, bara sista avsnittet kvar nu, kommer inte säsong 3 snart?;o Sen har jag gått en Stomp dance lesson på Youtube^^ Haha, här kan man lära sig den. Har kollat på massa videos av stompgruppen "STOMP" också. T ex denna här, eller denna där (basketbollar), eller denna (kitchen). Kolla vidare! Det massa olika coola grejer! Fantasi for the win.

Nu blir det hem och sussa! Eller äta nåt först, magen kurrar och jag är väldigt nära att äta upp deras kylskåp.

Btw, om det är nån som försökt nå mig på mobilen den senaste tiden så har det ju inte gått för sim-kortet har inte funkat. Men nu kan man ringa och smsa till mig igen!

Sov i hjärtans fröjd
Vakna på en hög höjd

uppochnerochhitochdit

Jag älskar snabbt internet!
Jag tillbringar just nu kvällen hos Jimmie och Michaela, utan Jimmie och Michaela^^ Har fyllt på mat åt katterna och lånar nu lite av deras internet, jimmie o kelas alltså, inte katternas. Men det började inte så bra. Innan jag gick hit gick jag till pappa och hämtade hans gamla mobil som jag ska låna tills jag köper/får lite pengar till en ny fin och bra en! Sedan kom jag hit, satte mig till rätta och kom på att jag hade glömt sim-kortet hemma. Så jag gick/sprang hem och hämtade det och tog sedan cykeln tillbaks. Kom hit, satte mig till rätta, startade mobilen, "ange pin-kod". Fuck, pin-koden kunde jag inte. På med jackan, upp på cykeln, springa upp för trapporna, hämta pin, tillbaks, satte mig till rätta, PUH. Nuså^^ Fast har inga pengar på mobilen... -.-

Jaja, nu ska jag chilla lite. Funderar på att skriva på reklektionen men jag vet inte jag... Tror jag ska ta och se ett precis färdigladdat avsnitt av True Blood. Det nästsista som finns!...

Btw, Kira (den ena katten) fick för sig att hon skulle gå på toa på en ryggsäck som låg i hallen. Gah, bäbis! Du vet mycket väl vart du har din toalett! Eller? Jimmie påstår ju iförsig att du är lite dum:P Men jag torkade iallafall upp det värsta av kattpisset. Så, nu vet du Michaela^^ Jimmie kanske inte ska sätta några saker i ett av facken på den ryggsäcken i framtiden...


Helt oskyldig liten Kira? (gammal bild)

*

"Den som lever utan galenskap är inte så klok som han tror"

Johan III

Ikväll skulle vi Slagverkare egentligen klätt upp oss (lite underbart överdrivet sådär) och gått och finätit för de pengar vi fick i somras då vi spelade på Stöde musikvecka, ca 400 spänn var blev det. De pengarna tänkte vi käka upp helt enkelt^^ (kanske inte precis alla...). Och det ska vi göra oxå, men ikväll blev dte inställt.

Men vi unga domar bestämde oss för att göra någe kul iallafall. Så vi var hos mig ett tag och hade roligt, drack vin och spelade alias och sånt där när man staplar klossar på varann (Vad äre det heter??). Sedan kilade vi ner till Johan III, restaurangbåten vid hamnen, och åt gómat eller efterrätt eller både och. Mickel var rikeman idag iallafall med väst och cigarr och pengar som han kunde spendera. "Pengar är inget problem" haha. Själv nöjde jag mig med en varmrätt, fast att panacottan såg ju utsökt ut. Jag hade dock lite otur, först ville jag ha (när jag väl bestämt mig) en entrecot (eller hur det stavas), men nähä, mickel hade beställt den sista som fanns. Så då valde jag en "Biff Rydberg", men nähä, den var oxå slut:P Så det blev fläskfilé med friterad potatis typ. Och salladsbuffé, yummi. Båten lutade ju lite oxå så man kände sig lite sne^^ och kunde rulla saker till varann neråt på borden, hemskt kul x)Sedan drog vi oss tillbaks till my place och fortsatte vår trevlighet tills folk drog sig hemmåt in på småtimmarna. Lyckad kväll om jag får säga det själv. Ska avsluta den genom och gå och lägga mig och sova den skönaste sömn. Hoppas jag, just nu har jag hicka -.-

Hickori dickori docka
Musen har fångat en klocka
Klockan försvann och musarna vann
Hickori dickori docka

Hm ;o Ja, alltså jag minns inte den riktiga versionen.

Sov jag lilla vide ung
Känn hur du är matt och tung

Ayurveda

På hälsaHarmonikursen idag hade Staffan Humlebo hand om lektionen. Vi gjorde lite Tai chi och pratade om Ayurveda. Det är jätteintressant, speciellt när det var han som höll i det. Jag är mycket fascinerad av han alltså, perfekt lärare, i det ämnet iallafall. Han sprider verkligen energi och är rolig och gör gester till allt typ. hahahah. Men vi pratade iallafall om de tre olika typerna man kan vara.
  1. Vata (den rörliga) : vill göra flera saker samtidigt, bör vara i rörelse.
  2. Pitta (den energiska) : Ledartyp, kontrollerar, jobbar.
  3. Kapha (den långsamma : Intelligenta, systematisk, seg.
När han beskrev hur typiska Kapha-personer kunde vara skrattade mina trogna kompisar jag satt bredvid, hm, kan det berott på att typ allt han sa passade in på mig? Kapha-personerna är långsamma, sega, kommer igång sakta sakta sakta på morgonen, kommer ofta försent, tar ofta det lilla lugna och säger att vi hinner vi hinner, det är lugnt, medan medan Pitta (kontrolltypen) stressar och tycker att nu måste vi snabba på. Men han sa även att Kapha är väldigt intelligent och sytematisk. Det kanske bara går lite långsamt innan man får igång det där intelligenta tänkandet^^

När han beskrev en typiskt Pitta-person skrattade jag minsann, för där stämde typ allt in på Helena som satt bredvid mig. Typ tvärtemot mig. Haha det är verkligen så, jag tar det lugnt och säger "vi hinner till lektionen, det är ju 5 min kvar". Medan Helena säger "nu måste vi skynda oss som fan, det är fem min kvar". Jag är lugn och optimistisk och hon är lite mer pessimistisk. Vi kompletterar varann riktigt bra ibland^^

Såklart så finns det variationer på det här. Är man en Kapha betyder det inte att alla uppgifter som finns om den stämmer på just mig. Medan vissa saker på Vata kanske stämmer. Sen immiterar man ofta nån av de andra, för att man fått för sig att det är ju så det ska vara. Men då får man istället gå djupare in i sig själv och tänka, mår jag verkligen bra av att göra det här på det här sättet? Kanske en annan metod passar mig bättre? Åsså är det ju olika, iallafall för mig. Allt beror på, som jag brukar säga. Jag menar, jag är inte alltid alldeles lugn och sansad, och det finns ju saker jag inte gör långsamt oxå, etc. Men mja, i grund och botten är jag nog ganska så seg iallafall, det skulle verkligen mina kompisar säga iallafall. Typ när jag ska ta mig från ett ställe till ett annat, när jag gör nåt arbete i skolan, när jag ska bestämma mig (!), när jag stiger upp på morgonen, när jag går och lägger mig, när jag sitter vid matbordet (fast ibland blir man influerad av de runt omkring som är stressade och äter för snabbt. Som sagt, ibland immiterar man de andra "sorterna" utan att man tänker på det, då bör man stanna upp och tänka. Däremot ibland kan det vara bra att immitera och få lite variation och balans.) ja, nämn nå fler?

Vi märkte ju på bara testerna vi gjorde sen, papper med påståenden som man skulle svara på och få reda på vem man var mest lik av dessa. Helena gjorde klart det mesta på den lilla lektionstid vi har och jag höll på med det länge när jag kom hem ända till vi gick på lunch. Helena läser okej, ja, men kanske den, åsså kryssar hon och går vidare till nästa påstående. Jag däremot, jag läser, kollar upp i taket, läser påståendet igen, tänker mig in i en situation, svaret måste bli så riktigt som möjligt från min sida, ibland är det nästan omöjligt, svarar, tänker lite till, går vidare, ungefär. Hatar att göra test enskilt i grupp, alltid sist klar. Men ibland får jag stöd från lite mer lättsinta personer som inte tar såna saker lika allvarligt som mig^_^ Det kan vara test som verkligen inte alls behöver vara särskilt exakta, men har ändå svårt för dom. Så såna saker tar jag allvarligt och inte allvarliga saker. Nämen, haha, det är olika.

Nog pratat om Ayurveda! Det finns hur mycket som helst att säga om det. Jag skulle kunna säga endel mer om det fast jag vet inte mer än en liten knutta. Det är en lära som heter duga. (konstigt uttryck)


Nöffnöff

Man kanske ska ta och skaffa en minigris xD Nån bloggade om dem och kom med på blogg.se's startsida idag. De är ju söta ju x] Obsa hur liten den är vid kaffekoppen! De blir 35 cm höga när de är fullvuxna. Och de är tydligen allergifria oxå så why not? hahha

Jag vill ha en cornish/devon rex! (allergikatt). Eller om det finns nå andra allergikatter! Nån som vet någon som har en sån som jag kan komma och hälsa på hos och testa om jag reagerar på den????????????

*

"Genom andra kan du lära känna dig själv"

Det vattnas i munnen

Hm, intressant dag? Hm, ganska vanlig. Skulle läsa ut boken till svenskan idag. Jag läste medan jag gick från lunchen, jag läste när jag tog av mig ytterkläderna i fojjis, jag satt och läste i fojjis, jag läste när jag gick upp till lektionen medan Mika pekade fuck you åt mig bara för att hon trodde att jag var så inne i boken så jag inte skulle märka (^^), jag läste medan lektionen började, jag läste och lyssnade på Maria Lycken medan hon pratade om vad vi skulle göra (gick sådär), jag läste de sista sidorna medan vi satte oss i grupper för att diskutera den. Klar! Weeei. Det var btw systrar i jeans, fjärde sommaren, som jag läste. Den var väl lika härligt bra som de andra tre:)

Efter Dramat idag gick jag en sväng på hemköp och köpte turkiskt yoghurt typ. Men stod vid minichipspåsarna läänge och hade ångest. Jag köper i princip aldrig chips och godis nu för tin, det känns bra. Men igår hade jag gått förbi där oxå och det vattnades i munnen, men jag hade stått på mig! Idag likaså, förutom att jag kände att jag väl ändå kunde få unna mig en liiiiten sourcreampåse. Mja, den åt jag upp innan jag kom hem, innan middan och allt:P Men det gick bra ändå^^ Brukar få lite ångest när jag köper såntdär och bara sitter och snaskar på det själv, men denna gång kände jag mig faktiskt inte alls skyldig. Sen blev det rårisnudlar och thaiwook namnam och HIMYM.

Kanske man ska ta och göra nåt vettigt innan man kryper till kojjs :) Har faktiskt lust med det. Var jag menar med vettigt återstår att se.

Sov och snarka
Sluta knarka

*

"Bättre skämmas i fem minuter än ångra sig hela dagen"

Kalltkalltkallt

Klev upp 9 idag, efter att klockan ringt nån timme. Lyckades ta mig till gamla "frälsis" till 10 iallafall för att gå på Salsa intensivkurs! Det var för nybörjade först. Så jävla mycket mer värt än att gå på flera lektioner på NBV. Han som ledde var jätterolig och man märkte att han verkligen kunde lära ut. Hade dock redan lärt mig mycket av det vi gjorde, hade velat vara med på fortsättningskursen efter lunch. Men man var ju tvungen åka och jobba med barndansgruppen istället. Och gud så slamsiga de var idag... och kallt vare i salen. Satt med en jäkla massa ytterkläder på medan vi väntade på alla små barn som kom i tunna rosa ballerinadräkter. (inte alla, men nästan).

Vilken lodis man vart ikväll, men kvällen är inte slut. Tror jag ska dra mig till kelas och jimmies place och ladda ner lite serie^^ Det går liksom lite snabbare där än hos mig...^^

Lode on
Gone
Sov som en get
Vakna het
Raspberry flavour

Trevligt med lite tjejkväll. Vi såg The Hangover och drack te och dippade lite gurka och morötter. Åt lite vindruvor och drack ett glas vin. Nu ska jag joina Räven och Foofer.

Sov sött, vakna förstrött

*

"Erfarenhet är en sträng lärare för att hon ger provet först,
och lektionen i efterhand."


-Vernon Law

Nuggets

Idag gick man upp i tid och var inte ett dugg försenad när man kom till dansen (ABF) där Willsons grupper håller till. Jag, Willson, Lisa och Maln var där. Sen kom inga fler. Klara kunde inte just idag. Så det blev som förra veckan, vi ställde in. Jättetråkigt, jag tyckte vi hade kunnat dansa lite, vi var ändå 3 st plus lärare. Men varför inte dansa lite när man ändå är där? Men nä, det tyckte inte Willson. Det är så synd för jag känner att jag verkligen lär mig av honom, åsså blir det aldrig nåt. Och nu ska han vara i Italien i 3 veckor så det blir inge jazzdans på ett tag:(

Cyklade och handlade lite mat på Obs istället, eller coop forum.. (snorump som lilla magdalena sa). Sedan hem med maten, för att sedan springa ner för alla trappor igen och posta nå hälsodeklarationen på länsstyrelsen. Hade missat att kryssa i EN ruta. Bah. Jag kommer aldrig få körkort... Sedan vidare till Expert för att fråga om de kunde låsa upp mitt teliaoperatörslås, för de ska ju ha tagit över alla uppgifter teliabutiken hade i härnösand när den fanns. När jag frågade sa de "ja, vi kan göra i princip allt som telia kunde, förutom att låsa upp mobilerna för dom." Jag tänkte, men JAAAAAAAAHHHHHHHHH. VAD BRA. Han sa sen att jag skulle ringa 90200, telias kundtjänst, så trodde han att de kunde skicka koden man behöver. Ringde dit, men nä, inte det. Så inte nog med att det kostar 300 spänn för själva upplåsningen, måste betala en tur och retur resa till sundsvall oxå bara för att gå in på en teliabutik. Varför har svall två telia och vi ingen? bah. Fast, kanske kan ringa teliabutiken istället.

Fast iförsig, jag behöver ändå köpa nya marimbaklubbor på typ musikbörsen, har ett par mjuka men de hårda är lite väl använda. Kanske ett par trumstockar. Och lite så. Ajja, får se hur det blir.

(Det här var bara början,
NU är det inte många
trådar alls kvar på dom.)

Har iallafall chillat lite nu. Och Marielle är på planeringshumör så nu blir det nån film här hos mig om ett tag med henne och Madde. Borde dammsuga lite... och städa upp... borde ha gjort det länge. Det är bara köket jag städar regelbundet. Och tur är väl det iallafall.


Ha det så trivsamt och glatt

Kostym och hatt

Emmas vantar

Igår gick jag och la mig 10 och läste till 11. Så duktig har jag nog inte vart på år och dar. Men jag försov mig ändå på morgonen, vaknade halv 8, var på skolan 8. Duktigt det med. Om jag bara fortsätter gå och lägga mig i god tid i nån månad kanske det blir lättare att inte försova sig sen. På helgerna blir det dock annorlunda. Undra om det kan gå ihop..

Efter 1 hade vi slagverk, kollade lite ragtime. Vi, eller Johan (slagverkslärare), hade bestämt att vi kollar på den lite snabbt sen går vi och fikar^_^ Han var skyldig oss fika allihop så. Vi köpte latte och chokladboll och satte oss på sundsvallstrappen och myste (varför den nu heter så), jag, Mika, Micro, Memme och Johan. Det var en fin och solig dag. Dock kallaste dagen hittills denna höst! Men sådär framåt sena eftermiddan hade min blodcirkulation och värmen i övrigt kommit igång litegrann.

Nä jag tror jag ska ta en sväng ner på stan och kolla läget. Det är insparken ikväll men jag vill inte betala 80 spänn för att gå in där så jag får strosa omkring utanför istället eller nåt^^

Kylan rasar ut bland våra städer

Emmas vantar används pö om pö
Det är bara hoppas på lite soligt väder
Mys med tjocka tröjor, vi kommer inte dö
Då är det säkrast med dubbla luvor
Inte vet jag, om det kan vara sant
Om man vill slippa midvintersnuvor
Men såhär sa i alla fall en tant

*

"Det största brott en förälder kan begå
är att ha glömt sin egen barndom"

Ibland

Det blev nån slags blandning. Stekte lax, kokade nudlar med svampsmak ohc gjorde en god dressing till med svampstuvningen i, från igår. Och sallad då. Det blev riktigt göttigt:D Plus  att man såg på True Blood samtidigt som man åt, gah, det är så spännande!

Hm, det blev lite sova i morse oxå... Vaknade och snosade väckarn en massa gönger och somnade sedan om. Vaknade nån gång och tänkte: Nä.  Så jag sov lite till. Till nästa lektion igen. Det var klasskören jag missade och jag tänkte att jag kommer nog hänga med ändå om jag är borta en gång. Men det får inte fortsätta såhär. Dels vill jag jag ju va med på kören och dels så, om man börjar göra såhär blir det tillslut nåt som är okej. Eller nåt som man fått för sig är okej. Precis som när jag är trött klockan 10, då tänker man att Nu kan jag ju inte gå å lägga mig. Men det är bara för att man vant sig att gå och lägga sig sent sent sent. Så man tror att det är det normala. Det har ju blivit normalt eftersom så jäkla många är uppe sent, då vill man ju själv va det oxå. Vem vare som började?? xD

Haha, skämt å sido, mitt sömnprojekt går inte alls bra. Det spårade ur efter första dan. Idag skulle vi återigen gå hem och skriva på våra reflektioner om teatern. Denna gång gick det sämre, hann inte börja skriva alls innan jag somnade. Lyssnade på Sigur rós och halvsov. Kvart i 2 skulle jag dra mig ner mot badhuset för att gå på pilates med HälsaHarmonikursen. En stund innan det bestämde jag att jag lyssnar på den här låten bara, sen går jag. Jag kommer ihåg att jag tänkte att jag lär ju vakna till när jag märker att låten tar slut. Hur kunde jag tänka det?:O Tror jag på allvar att jag ska märka när en låt tar slut ifall jag somnar?

Så, vaknade fem över 2, försenad, fan. Aja, kom dit iallafall, pilates var jobbigt och kul. För er som inte vet är det när man tränar med sånadär stora pilatesbollar^^ Håller balansen på dom och gör massa övningar.

Ska göra nåt vettigt tror jag, innan jag faller i sömn. Önska mig lyckatill på min färd.

Jajaja jag ska
Säger man alltid
Shut up and do nothing
And everyting will be more interesting

Sojadryck

Äta russin och fundera på vad man ska laga för mat en dag som denna.

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0