Discgolf

Idag blev det lite discgolf!:) Blev dock lite på dåligt humör för att jag kastade många dåliga kast, och kom sen hem och hade jättebråttom till träningen och spillde ut halva kesoburken på golvet (...........). Då förstår ni kanske att mitt humör blev mycket bättre?

Men trots dåliga kast fick jag bara ett sämre än sist då jag slog rekord. 88 denna gång.

Fint höstväder!:D

Sola lite i höstsolen
Dröm att du hoppar i poolen

Vill haaaaaaaaa<3

Nej

http://fembilder.blogspot.com/2010/09/fem-enrutingar-v-torsdag.html

Smile

Idag däremot, har jag övat lite pingis med richard. Han är en väldigt bra lärare. Jag har även vart in på Handelsbanken så att ett visakort har blivit beställt, det är så sjukt irriterande att ha ett maistro som inte funkar när kan ska köpa nåt från internet eller så.

Valde eget bakgrundsmotiv på kortet:

(teckning som Malva har gjort)


Oj, jag måste vattna min basilika.Sov som en roos
Vakna i potatismos

Försök se saker oxå från andras synvinklar

http://fembilder.blogspot.com/2010/09/fem-enrutingar-v-onsdag.html

*

"paradoxically though it may seem, it is none the less true that life imitates art far more than art imitates life."


- Oscar Wilde

En flodhästs korta ben

 • Det är irriterande att försöka stänga jackan när man har väskan på sig, och det tar bara längre tid.
 • Det är lite jobbigt att få sendrag i tån och inte kunna röra sig när man står ute bland folk.
 • Jag fick pengar idag och har nu betalat el, material-m.m-kostnad till kapells, skuld till pappa sen urkult, och handlat livsmedel för 300! Äntligen!
 • Jag är fan bäst på att fördela jämvikt i matkassarna.
 • Jag har inte spelat pingis idag.
 • Jag ska gå och lägga mig SENAST halv 12.

Somna vid din data

Vakna som en skata

Invandrare i SD

http://lt.se/nyheter/1.810001-sd-har-flest-invandrare-pa-vallistan

Ja shit alltså... intressant... gosh.

*

"Jag delar inte dina åsikter,
men jag kan gå i döden för din rätt att framföra dem"


- Voltaire

Sömn i tanken eller tanken i sömn

Åh, jag är så trött. Så fort jag ska göra nåt hemma så somnar jag. Det är mitt fel. Och jag är den enda som kan göra nåt åt det.Tänk om man fick gå i pyjamas hela dan överallt.

Somna sen
Inte på känn

Mycket intern nostalgi

(8)Vart ska vi ta vägen?
Vi ska till Östersund.
"Grymt (nöff)"
Och dansa tango på lotto.(8)


/Emma, Helena, Mimmi, Ida?

Autumn
Tandregleringen i s-vall idag. Hade sån tur att jag fick skjuts av Johnny dit klockan 10, så hann jag va med och slagverka på morgonen istället för att ta en tidig buss och komma dit en dryg timme i förväg. Jäkla busstider. Kollen skulle ta 15 min, sjukt ovärt att åka till s-vall för 15 mins koll. Men. Det tog högst 5 min. haha. Aja man ska väl inte klaga, det är ju bra att man får komma dit en sväng precis innan man ska börja betala. Och jag fick tid att köpa trumstockar iallafall (min ena gick av precis innan på morgonen, tajmat:)), självklart blev det de billigaste för 49 spänn:)

Musikhistoria. Vi ska skriva en uppsats. Hitta på en tonsättare och bygg upp hans liv utifrån en epok. Jag tror jag ska ta impressionism. Detta kan bli kul tror jag, om man får tid att göra det ostressat och ostört.Jag har värsta planer för mig, Mika och Martin och våran sommarturné (sommarjobb), det bara måste bli av. Jag gjorde en rythm-låt på gymnasiet förut som jag tänkt ut värsta korreografin till och så. Det kommer bli riktigt nice. Åsså rhythm-song med sång, yeah. Åsså min midi-flumlåt från musikproduktionen som vi får tolka. Och.. ja åh allt kommer bli najsinajsigast! Plus att vi sammarbetar väldigt bra vi tre.


Imorgon får jag pengar! (lite lön), awesome, jag kan handla mat igen!


Somna lilla gris
Vakna utom finanskris

Dans och politik

Har btw övat lite Miki jättesnabbt med Mika och Martin idag, med Micro som metronom. Sedan snabbt till NBV-studion för att ha min lilla jazzdansgrupp (11-13 år). Det är så roligt! De lär sig snabbt:) Och fatta hur roligt det är att göra en koregrafi till andra, och kunna exprimentera med den och dom och så. :D Sjukt kul. Älskar jazzdans, man kan göra vad som helst bara man har lite fantasi.

Sedan var det Medlemsmöte för MP några timmar ikväll. Jag är ju ganska ny inom politiken överhuvudtaget, så jag lyssnar mest och tar in och lär, men frågar/säger nåt litet då och då. Det är intressant iallafall! Ska ta och läsa på lite om vad alla nämnder har för uppgifter tror jag.
Jag vill bara säga det att (om någon undrar) jag gick med i partiet för att ja blev värvad och lockad, jag tackade ja till just MP för att jag bara har fått bra vibbar från dom. Jag jag inte insatt nästan alls. Då kan man ju fråga sig, varför gå med i ett parti om man inte vet ifall man står för deras åsikter? Jo, har man bara några bra vibbar och lite lite allmän faktakunskap så tycker jag att det bara är bra att börja engagera sig lite i politik över huvud taget. Sen märker man på vägen om det är rätt parti man är medlem i. Jag kommer inte vara jätteaktiv, det har jag sagt till mig att inte vara, vill begränsa mig och inte ta på mig för mycket eftersom jag vill orka med min vardag. Men jag lär mer och mer och hittills har jag bara blivit mer och mer övertygad om att detta är mitt parti. Jag tycker självklart inte att alla andra partier bara har dåliga tankar, vänstern tycker jag oxå verkar bra. Det gäller att lära sig saker om alla övriga partier oxå, även (självklart) dom man inte gillar alls. Så man har nåt underlag i all fakta/ideologi som finns inom politiken.

Good luck to me.Somna uti natten
Vakna i tid till latten

Manifestation av 5i12

Manifestationen mot rasism och främlingsfientlighet på torget i Härnta blev lyckad. Lite såhär såg det ut:Några kapplare ställde upp som hållare.Hibo (mp) och många andra höll najsiga tal.Musikhandledarna spelade och sjöng.Mycket folk var där. Och självklart kom ju de obligatoriska kramarna. Minst 5 personer ska man krama, det är en tradition 5i12 har. Jag kramade både kända och okända. Trevlig tradition tycker jag!Tone, Micro och Minimicromaxi.


Hanna räknade allt folk^^ Undra hur många det blev nudå!
Kämpa för eller emot?
Lossa dig från din rot

Lördagskväll

Biljarding med Natha, Crille, Rasmus, Richard och Amanda. Jag vann sista matchen, det var skönt!;) Men visst gjorde man en hel del tabbar under tiden!
Det kostar 75 spänn i timmen per person. MEN: Tips: Var ett helt gäng tillsammans och boka rummet, då delar ni på timmarna och det blir jäättebilligt!:D
Skulle precis cykla hem då jag kom på att några estetare hade fest:) Där blev det dans och konsttävling. Jag micro och tone bidrog med vikgubbarna. Tone vann solo med det färgglada konstverket. Det var väldigt intressanta spekulationer och tolkningar juryn gjorde av alla konstverk. Tone var dessutom sjukt snygg!
Sen gick jag och Memme hem till henne och kollade på en jättemysko japansk skräckfilm. Man fattade ingenting, den var bara psykiatsisk. Det hände random saker hela tiden, man fick aldrig nån helhet. Men haha, en gång blev vi lite smårädda^^ Satt först i varsitt hörn av soffan, sen kom det en hand i filmen, och POFF, en halv sekund, så satt Memme precis bredvid mig och höll i mig hårt i armen. Det var sjukt kul xD

Ja jo, jag skrek oxå^^
Smaklig dag
Efter behag

Speedad dag!

Idag har jag gått upp halv 8 och kommit till Farbror alice några minuter efter 9 för att få hör: "Ja det var nog allt, då ses vi här igen om 3 timmar." Suck:P Men jag blev kvar där hele tin, trevligt där:) Fick frisyr gjord av Amanda tillochmed. Och lunch av Memmes mamma. Och lyssnade på alla tal på torget när det var 5 i 12 - manifestation.


(av emma 7 år)


Sen var det modevisning och jag gick där med pyjamas och nalle. Kul var det! Sedan övaövaöva slagverk med Mika och Martin och sen själv. Satan vilket övningshumör jag var på!:D Spelade massa piano oxå, typ alla låtar jag kan (inte så många) och wailade sönder Hit the road jack. Jag ville aldrig sluta. Övaövaöva, spelaspelaspela! Är jävligt speedad och vill bara hoppa omkring. Men kommer nog bli väääldigt trött snabbt, har ju inte sovit många timmar!;o


Hem. Blodpudding och kantarellröra-macka. Nu: iväg till biljardhallen och mina kapplare!! Skyndaskynda!!

Bilder sen!!


Spela mer än litegrann
Tills du hela stycket kan

Emmas tankebok - klass 1

Tron på allvar och vild fantasi

Idag kom Micro och överraskade oss! Jag fick en liten chock när hon plötsligt stod där i dörröppningen till övningsrummet, det lilla Framnäs-barnet, när jag och Martin övade. Men efter ett tag kändes det rätt normalt iallafall. Vi hälsade på lite folk och spelade lite pingis^^

Blev bjuden hem till mamma och mats i eastern soul land på tacos och film i stora salen på storbild. En jätterandom film om några rävar, haha, den var så knäpp så den var rätt kul faktiskt xP Självklart blev det en hel del pingis mot Emil oxå, det är rätt jämt mellan oss, speciellt nu när jag lärt mig lite teknik! Ja åsså lite naturgodis och hemmagjord kräm som Märet gjort!
Emil fick ett super-smash-läge och jag såg hur allt gick i slowmotion... jag hann tillomed ta ett kort.
Emil skjutsade in mig till stan vid 24-tiden, stod och pratade nästan två timmar om livet och så, sen kom jag hem och fick veta att jag ska vara på farbror alice imorn kl 09:00! Varför så tidigt undrar jag? Jag ska vara med på modevisningen kl 1, men klockan 9, why... Aja, jag får göra mitt bästa^^ Hoppas bara jag kommer lös klockan 12 och kan delta i manifestationen på torget! För er som undrar:

Jag skickade vidare detta kedje-sms till typ alla mina kontakter:

"Vänner - på lördag samlas alla 5 i 12-vänner på torget i Härnösand klockan 11:55 för att visa att vi står för med mänsklighet och humanitet, även om vi fått ett nationalistiskt parti i riksdagen. Solidaritet vet inga gränser! Nu är det viktigare än någonsin att visa. Sprid!"

Så kom gärna dit!:) Sen kan ni ju kolla på modevisningen sen, på gatan utanför systemet typ. Kul att det händer nåt som inte brukar hända!^_^Somna utan den blekaste aning
Vakna utav den blekaste galning

Perfekt

Ny favorit.


 

http://www.myspace.com/dubafex

 

http://dubfx.net/album/everythinks-a-ripple^
l

Herr kantarellHar inte mycket mat hemma just nu. Men jag kom på att jag hade en burk kantareller i frysfacket sen förra hösten! Så idag blev det svampstuvning och bulgur. Med lite tomat och riven ost.Gjorde av det recept vi gjorde av på Hälsa Harmoni och Rörelse-kursen förut efter att vi hade plockat. Dags att plocka ny svamp. För andra gången i mitt liv;S Det är mysigt att plocka svamp! Några kompisar gjorde det häromdan, och sen läste jag ett blogginlägg med massa kantareller! Så nu är jag lagom sugen!

Smaklig måltid om ni ser vad det står
Ät så mycket det bara går


Saker jag inte nämnt den senaste tiden • Jag har klivit i hundbajs.
 • Samma tant log fint åt mig 2 olika gånger på samma ställe.
 • Ett gammaltgammalt par gick och höll handen på hemköp.
 • Richard skrämde mig genom att stå precis utanför dörren när jag kom ut från toan, ja skrek.
 • Jag skriker inte längre när någon smäshar mot mig (pingis), bara gömmer mig ibland.
 • Crazylistan håller på att skapas.
 • Första gången på ett bra tag fick jag frågan "skaru ha det på summan?" på hemköp. Förvirrad jag svarar: "Ja. Nej. Eller jo. Eller vänta nu, vad fan skulle man svara nurå...?" "Du ska svara ja;)"
 • Sedan frågar han mig "kvitto? Ja eller nej?".
 • Det har gått bra ett bra tag, men nu sover jag för lite igen.
 • Jag har typ 50 spänn kvar denna månad.
 • Jag är mer täppt i näsan än nånsin.
 • Jag hade trevligt skratt-sällskap av Sanna M på lunchen idag.
 • Livet leker, förutom på mornarna i uppförsbacken.

Emmas tankebok - klass 1

Dra ihop ett gäng och disca

Idag blev det discgolf minsann! Ett helt gäng blev vi. Jag, Richard, Christian, Rasmus, Ante, Magnus. Och sen kom proffs-anton oxå. Och rekord för mig blev det! Med hela 6 kast! Det är fan bra! Från 93 till 87 (33 över-par). Gjorde inga 7:or eller 8:or, vilket jag brukar göra. Dock en 9:a... Detta måste åtgärdas.Chricke gjorde ett dunderkast.Höstigt och fint är det nu!:)


Lite pingis blev det även idag såklart. Måste öva öva. Förut spelade man som man ville, nu har man blandat i taknik och grejer oxå. Det är allvar nu.


Dans med Willie idag oxå. Tog fel på tiden en halvtimme (försent) och var tvungen att sluta tidigare för lokalen var dubbelbokad. Tummen upp! Bättre lycka nästa vecka!:)Disca dagen lång
Åsså lite pingpong

Härnösand

http://www.val.se/val/val2010/alkon/K/kommun/22/80/alderkon.html

Bara en länk till, sen ska jag sova. Procent i Härnösands kommunfullmäktige. Rätt nice fördelning mellan kvinnor och män. Hoppas det blir fler och fler unga med tiden oxå:)


Somna nu
Vakna, hu.

Glada Hudik

http://svtplay.se/v/2155757/elvis_i_glada_hudik/del_1_av_4Glada Hudik, fyfan vad underbart, jag blir alldeles lycklig.

Konsert it isLite pingis blev det idag istället för discgolf som det var planerat. (regn).
(Han ville inte ta en bild då han låg och posade på pingisbordet som han brukar göra, så det fick bli denna.)
Rep med kören i Säbrå kyrka, lite macka och kaffe och roligheter.

Några solister! Usch så duktiga alla var!! Det var riktigt roligt att höra. Ser framemot fler konserter! På bilderna ser vi; Rasmus (1:a året), Adrian (2:a året), Erica (1:a), Amelie och Ida (2:a), Martin (3:e) och Christine (2:a).


Somna mastigt
Vakna hastigt

Ana Gina

http://svtplay.se/v/2154210/valet_2010/sverige_rostar__del_2_av_4_-_11_00-13_00


Ca 20 minuter in i klippet pratar Ana Gina i morgonsoffan,
lyssna på det,
hon har sjukt bra tankar och åsikter tycker jag.


Här har ni hennes blogg.

Här är hennes blogg på svt som i hon bloggade på under valtiden 2 månader.


Den dag som i förrgår var imorgon

Ännu en dag. En dag som idag är den dag som igår var imorgon. Fast nu är den igår för klockan är mycket. Och den dagen bestod av; slagverk slagverk slagverk. Marimba, trumma, stål och stomp. Sedan var musikhistorian inställd, så istället blev det; pingis pingis pingis. I helgen lärde jag mig underskruva slagen och göra forhandskruvade servar. Idag lärde jag mig hur man smashar. Det ska övas övas övas, så får vi fixa ihop nån turnering nångång.Och Martin fick skjuts hem av Slagge!Somna genast nu på en gång
Vakna av att du stämmer ut i sång

Ska man skratta eller gråta?

 

Ont i hjärtat får jag iallafall när jag hör/ser folk skriva till exempel på facebook om att SD är så bra. Folk jag känner, folk jag är bekant med, annat folk. Det första jag tänker då är att de måste vara ironiska, men kommer sedan fram till att de inte alls är det. Jag vet inte hur mycket de är pålästa eller så men jag får inga bra svar på varför de är så bra. Svar som; "frågan är vad som inte är bra med dom" eller "det är säkert massa pedofiler, våldtäktsmän och mördare och massa skit som röstar och är med i andra partier om man forskar lite så då kan man ju inte rösta på nått parti", förstår jag mig inte på. Det känns bara fegt. Det handlar väl inte framförallt om vilka som röstar, utan vad partierna står för och jobbar för. Ska alla som röstar på de olika partierna få avgöra vad DU ska rösta. Och om det nu är massa vandalister som röstar på alla partier, är SD då det självklara valet?

 

Ja jag har somsagt inte fått nå självklara svar ännu. Visst fan ska alla få ha sina egna åsikter, självklart. Men grejen är att jag förstår verkligen inte hur vissa tänker. Förklara för mig så jag kan förstå. Jag hatar att bråka med folk jag känner för att man har lite olika åsikter, jag brukar undvika det, men nu kan man ju inte riktigt låta bli att ifrågasätta iallafall just detta med SD.

 

Nej jag har inte läst hela deras valmanifest, men jag vet tillräckligt mycket för att veta att det inte är nåt parti för mig. Men jag är nyfiken. Jag har förståelse för de som inte är särskilt i nsatta och lyckats få höra endast saker som nån berättat på ett väldigt bra sätt som gör att man tror att SD är väldigt bra. Men ni som väljer att stödja SD, vad fick er att göra det? Och har ni tänkt igenom det ordentligt?

 

 

Ont.

Emmas Tankebok - Klass 1Där har vi det Marielle! Tror att det ska stå sagogrottan, och det känns väl bekant?:) Där läste Harriet sagor för oss, bl a om asagudarna.

Valet

Denna Geresta-nostalgi-sång får tala för valet. Miljöpartiet ser ut att bli tredje största i regeringen, ett träd till männskans glädje. Och det blir faktiskt rödgrönt i Härnta vilket jag är väldigtväldigt glad över.


Men det viner av frostiga vindar från Sverigedemokraterna och minoritet eller inte så lämnas vi att leva här. För vissa känns kanske Sverige som en öken, men faktiskt så finns där lite grönt som kan andas frisk luft, så vi ger inte upp utan sätter vårt vårträd i mullen och ger livet åter en chans, och hoppas på människans somrar, på vindar och trädkronors dans. 

 

Läs sångtexten så förstår du kanske vad jag babblar om:)

 

"Nils-Eik har dunknat, Nils-Eik har dunknat!"

Jag kan inte andas idag. Var hos folk med katter igår och nu har jag jobbig astma och är sjukt täppt i näsan. Jag tog ju allergitablett:(

Sådärja. Nu har jag delat ut valsedlar till trevliga människor. Stod där med KD och M (en gubbe och en tant) och skrev upp lite koreografi till jazzen som jag kom på i huvet när det inte kom nå folk. Marika kom med kaffe och bulle oxå:) Även KD och M fick, väldigt sympatiskt av de gröna.

Klockan 20 bär det av till valvaka med miljöpartiet och soppa och bröd och grejer, det ska bli mycket trevligt, och spännande!! Nu är det inte mycket mer att göra än att hålla alla tummar!


Bilder från min kväll/natt igår:
Såg "Best of Dag-Otto" hos Nathalie! xD
Natha, Emilie, Richard! Amanda, Christian och Krille var oxå där.
En sväng till Metropol där jag hörde sista låtarna av ett underbart skönt afrikanskt band! Stämningen var hemskt Urkultig och jag var hemskt nära på att gå fram och dansa själv. Förstår itne hur alla kunde låta bli.
(Nille, Kling, Pascal, Dennis)

Efter endel vin på Marielle och Feffes inflyttningsfest och sedan människor och prat på krogen så var jag sjukt trött. Men på nåt sätt fick de med mig till mini för pizza, jag nöjde mig dock med kanterna som Dennis langade till mig.
Låg och halvsov hos Dennis sen och visste att jag borde gått hem och lagt mig istället. Men Tobbe och Menos var på G och ruskade igång mig och dansade omkring som galningar. De var väldigt söta när de dansade armkrok runtruntrunt och sjöng hihi.Håll alla tummar och tår
Så äro snart segern vår


Bara underskruvar

 

Hälsade på på Laxen igår. Evelina har ett par snygga glasögon som jag snodde lite. Men anledningen till att jag var där var att Rasmus far var på besök, så tanken var att vi skulle slå honom i pingis. Blodigt allvar. Men det var rätt jämt mellan oss alla tre, vi fick vinna några gånger var. Sen övade vi lite teknik och underskruvar och grejer.

 

 

Nu skaver jag cykla upp till Härnö dans & konferens/Parkaden och dela ut valsedlar. Sen direkt till min jazzgrupp som jag håller i. Åsså valvaka med de gröna ikväll!

 

 

Vakna sött

Ha dä gött

 

 

Staden vaknar

Filmkvällen på blev Laxen (elevhem på folkis) blev lyckad. Tillomed Emilie kom dit i sällskap med Erik wiihoo! Skräckis var det som gällde, 1408, den var rätt obehaglig alltså, så endel ryckningar blev det ju. Men det kändes ändå rätt bra efteråt. Sen såg vi Edward Scissorhands och allt blev frid och fröjd:) Haha den var ju underbar, han är så söt och oskuldfull och fan vad jag skrattade en massa xDSen var kvällen slut och det var dags att cykla hem i natten. Trodde jag. Nej då var det Mafia som gällde på övervåningen:D Jag har aldrig tagit mig tid att förstå hur Mafia går till, men nu så!:D Det var riktigt kul. Sen övergick vi i lite systemlekar såsom "mitt tåg är påväg till" och sådana. En till gåta är även löst. "En blind man beställer en albatross på en restaurang, smakar på den och går sedan direkt och tar livet av sig. Varför?" Tänk på den ni.
Klockan var typ 4 och jag hade blivit erbjuden sovplats av Jenny för att undvika våldtäktsmannen på vägen hem. Men vi satt kvar ett tag till och löste gåtor, så det hann bli morgon och inte så farligt att ta si hem. Jag tror ju inte att nån skulle kunna våldta mig dock:P Jag har ju cykel och är envis. Haha... men man ska nog inte lita för mycket på sig själv i dessa tider, vem vem om nån kommer med en kniv eller annat vapen och hotar en.

Här, om någon missat det.

Och här.


Nu ska jag snart upp på skolan och spela pingis, vi har en hård kamp framför oss.Ingenting är omöjligt ibland
Är Sverige ett bra land?

Pöööös

Min enda lektion idag var gehörslära, men jag missade den pågrundav en liten trumkurs med en cool kille vid namn Rafael Sida, som Johan sa att vi slagverkare borde gå på! Det var vi och musikhandledarna. Lovisa och Adrian följde oxå med. Det nicenice! Mer sånt! Vi lärde oss lite rytmer och fick sen sätta oss i mitten en och en och göra variationer av dom på fyra trummor medan han frågade frågor för att distrahera^^ Det var roligast när Martin var utsatt.

Rafael: Vad är ditt personnr?
Martin: 8701.. ska man ge ut sånt..?!

hahah xD
Sen lite öve :)
Nu: Filmkväll med kapplarna på Laxen! :) Bäst jag drar dit nu med filmen och chipsen^^Somna inte än
Ut och ränn

Renässans-dans

Och juste! Jag har skrivit upp mig på lappen för de som är intresserade av att dansa lite mer renässansdans! :D xD Skulle vara riktigt kul om det blev nåt. Isåfall så skulle målet vara att dansa till levande musiker hehe! Men nu är det bara 4 tjejer och en kille som skrivit upp sig... Fler killar tack!! Varför ska de va så tråkiga. Visst, vissa kanske vill satsa på musiken hela tiden när de ändå går kapells, men ändå!:D Det är några få tillfällen under en vecka det handlar om! Aja, det finns lite mer tid att försöka övertala... har dock en känsla av att det blir svårt...

Dans, dans, dans och dans. Åsså dans.
Sov som i trans.

Demokratidagish på folkish

Vi har diskuterat demokrati, fikat, gjort pappersbåtar och kommit på frågor i tvärgrupper (vi skulle blandas med alla från hela skolan, i min grupp var det bara 3 från min klass som kom...;p men vi hade askul!), ätit lunch, lyssnat på lokala politiker från de båda blocken och ställt våra frågor (jag försökte, men det var för lite tid för att alla skulle få ställa sina frågor..).

Frågade lite efteråt om cykelvägar och så. Vet att de gröna jobbar hårt för cykelvägar i härnösand, men de blå kunde inte svara direkt men tkte ju att cykelvägar är bra. De blå kunde typ inte svara på så mycket alls. De sa endel, men inte raka svar direkt, eller konstiga svar. De rödgröna var det mer krut i må jag säga!! De fick massa applåder undertiden, det fick inte de blå. "Då tar vi en spontan applåd", sa han som höll i det. :P Klappklapp.

Så om det är någon som är osäker på vart ni står, slå till på de rödgröna (slå dom inte) när ni röstar för kommunen! De vet vad de håller på med! De känns trygga, stabila och säkra. Jag blev lite besviken att han som jobbar på subway- och alltid är så trevlig och pratar en massa -är moderat... men han säger att gillar miljöpartiet iallafall..? Fiona frågade han om jämställdheten mellan kvinnor och män när det gäller löner och så:

Han: "Nämen så är det inte! Det handlar om hur mycket olika företag har råd att betala sina anställda".

Vi: "Fast det är ju skillnad mellan kvinnor och män oxå."

Han: "Nä alltså det handlar om vad man han för kompetens och kunskap."

Vi: "Men det finns tydliga exempel på att kvinnor generellt får mindre lön på arbeten som detta inte finns någon anledning till."

Sen vet jag inte vad han sa, det var så konstigt. Snacka om att blunda för verkligheten? Eller ljuga? Folk kan ju lura i små förstagånsväljare vad som helst... det är skrämmande.Sen var det tandläkaren och sedan storkör med hunger och huvudvärk. Det är sjukt ansträngande att försöka lyssna och lära till hundra procent en hel dag. Nu piggar vi upp dagen med lite snälla tandféer!


(Tandféerna och privattandläkaren på sundsvall implantat- och laserklinik.)


(Fluxa du med!)


(Haha! Hon ville verkligen oxå vara tandfé hela dagen, tillslut fick hon testa. Men nu är det ju jag som alla barn tror kommer och tar hand om deras tänder och lägger en peng i glaset.)Imorn ska jag och Klara och nån stå med bord för miljöpartiet i gymnasiets/landgrens matsal på lunchen. Kom och säg hej!Somna lite nött i kanten
Vakna av reklam fårn elgiganten

*

"Love what is ahead by loving what has come before"

- (Yogi tea)

Lensapump

Nu passar denna geresta-nostalgi bra.
Varför?
Jag seglade idag.
Miljöpartiets valstuga är en båt.

VALentina det var den båtens namn, pumpalens!

FF. Frid och Fröjd.

Har SJUKT ont i ryggen idag. Jag måste fan fortsätta med afrikansk dans så min rygg blir van detdär. Men jag undrar när min rygg kommer ha återhämtat sig klart? Jag känner mig som en gammalgammalgammal tant.

MEN, det hindrade mig inte. Idag fick vi äntligen träna! Har aldrig gymmat förut förutom när det varit inlaggt i lektionstid på gymnasiet typ. Men nuså! Känner mig redan hemma där, en har ju gått igenom där så många gånger för å komma till pingisrummet! Hemskt kul att springa på rullband, hårt med övningarna, egna bålstabilitetsövningar, mycket stretch, dusch. Frid och fröjd. HHR. Hälsa, Harmoni och Rörelse.

 

Endel trevlig övning på marimba och trumma med Martin och sedan påväg hem. Men vad händer på vägen? Jo jag och Klara möter Samuel på segelbåten ("samuel på segelbåten"?) och går och grejar donken-mat och åker ut med honom en sväng innan konserten med nordiska kammarensemblen på kapells. Det var förövrigt en underbart härlig konsert. Jag blundade och njöt, jag inspekterade och lärde, jag log åt minutvalsen och pianisten.

 

 

 

Slutligen blev det lite morötter och dipp som blev över från chipsen häromdan.

Åsså lite blåbärspaj.

 

 

 

Sleep fine

Hold the line

 

Djurrättsalliansen

Svenska minkfarmer - en månad senare from Djurrättsalliansen on Vimeo.

 

Det är ju så man villja gråta. Och det gör jag oxå. Alliansen (de blå, inte djurrättsalliansen) vill iallafall tydligen ha kvar minkfarmarna så "fina" som dom är. Förbjud dom helt säger jag. Tänk dig ett liv så som på filmen? Jag känner mig instängd bara av att se det.

 

Emmas tankebok - klass 1


I rörelse

En utomordentlig rörelsedag må jag säga. Med endast en gruppträff och lite övning får man tid till mycket.

 • Pingis i 2 timmar.
 • Drama och ansträngande övningar.
 • Afrikansk dans. (Kände av det i ryggen på en gång, den kommer va död imorn, massage?)
 • Modern dans.
 • Tänkte även gymma med Mika på förmiddagen i gymmet på skolan. Men vi bytte om och ställde oss på rullbandet, sen kom en hel skock elever in och skulle ha lektion. Och då var vi tydligen tvungna att gå... (de har tid där måndag, tisdag, onsdag, 11-12 om det är nån annan folkiselev som vill anpassa sig).

Lyckans landJa, barndomsminnen alltså.

Jag och Christian mindes precis tillbaka när vi sjöng i spegelsalen i lågstadiet. Vi Sjöng Lyckans land (vid en väg på en sten). Jag sjöng flickans repliker och Christian gossens, åsså hade vi en kör bakom oss som sjöng det övriga. Det var storslaget. ^^ Undra hur det lät. Kanske finns nån inspelning! Christians mamma filmar/filmade ju alltid. Det måste jag ta reda på! Nån som är sugen på att höra?
Sov igen
Vakna sen

Äppel Päppel Pang Bom Död

Idag har jag varit mer eller mindre död. Men jag lyckades hålla modet uppe nästan hela tiden och halvsov lite uppe i utkiket på kapells en stund. Gick ner och satte mig och snackade med lite folk sen och plötsligt kom Karin och alla sceniska sångarna med en äppelkaka som var den godaste nånsin! (Karin hade bakat). Jag tog två bitar plus receptet. NomNom!
Hade tänkt spinna ikväll. Men med tanke på hur död jag var så köpte jag lite chips istället och laddade hem första avsnittet av vampire diaries season 2. Pringles var längesen!
Dags att sova! Imorn äre gruppträff klockan 9 sen ska jag och Mika gymma på skolans gym! Och kanske spela lite pings i farten..? ;)Sov ännu mer
Vakna upp&ner

Geresta-sång
Den passar bra idag då min fina cykel har tvingats följa med mig på så långa villovägar:)

Har du nånsin åkt vilse på en tävling?

Idag var en intressant dag. NM. Norrländska Mästerskapen på landsväg i Brunne. Varvet var 19 km och jag skulle köra 3 varv. Jag körde minst 2 mil fel.

xD

Fan vad kul det var, åkte bara omkring och skrattade för mig själv när insett att jag var helt åt helvete. Hade ingen aning om vart jag var. Plingade tillsist på hos några längst vägen och frågade vart jag var. Jag var i Höglandsbodarna. Om jag skulle fortsätta ett tag längst vägen skulle jag komma till Västanåfallet och vägen mot Viksjö. Vi stod där och skrattade och jag skrattade så jag grät. Hur lyckas man. Jag skulle inte ens vara väster om Brunne överhuvudtaget. Men där var jag, några mil bort.

Det kändes som jag bara åkte åkte åkte, ett tag började jag fundera på om jag kanske vart med om en olycka och dött och cyklade på en evighetsväg och inte minns nåt för att man inte minns nåt i regnhimlen.Nu i efterhand ser jag ju att jag endast hade typ 2 km kvar till varvning, och istället åkte jag 2 mil till. Den rödmarkerade vägen är tävlingsbanan, det blåa är det extra jag körde. Jag låter er förundras. Jag ska börja lägga på minnet vart alla vägar leder nånstans.

Jag blev lite småsur för att det inte var nånn som stått i den korsning där jag körde fel. De hade folk som stod i alla andra korsningar. Det hade funnits pilar på vägen men dom hade regnat bort.

Jag hade lämnat mobilen till pappa vid start för jag tänkte, vad skulle jag behöva den till under tävlingen? Dyngsur och kall fick jag skjuts av det snälla folket i Höglandsbodarna tillbaks till Brunne...I övrigt gick det ganska bra, körde ifrån ett par stycken i en uppförsbacke innan jag körde fel. Och jag slapp iallafall bli varvad! Och vilken bra träning sen! Jag körde ju upp till roten och en bit till, vilket innebär flera km uppförsbackar i princip. Herrejisses. Jag borde fått hederspris.

Förstår ni hur skön en varm dusch var när jag kom hem? Tänk om man haft ett badkar oxå!!Somna under midnattstimman
Vakna vilse i dimman

Emmas tankebok - klass 1Jag hade en förmåga att allt som oftast rita tjejerna större än killarna...
vet inte varför?

Där är tandfén

Helt slut båda i kropp och huvud är jag efter att ha varit tandfé hela dan inne på gallerian i sundsvall. Det har varit kul att gå omkring och ge alla barn tandborstar och timglas och roliga saker som gör det roligt att ta hand om sina tänder. Det är kul att man kan sprida lite glädje. Och kul att man får så många blickar och leenden bara för att man går runt med tyllkjol, vingar och trollspö.

Hade inte med mig mobilen till gallerian så det var Lena som fotade oss där, de bilderna kommer. Lite bilder tog jag iallafall inne hos privattandläkarna. Fräscht ställe!

-Min hopknövlade utstyrsel, det ska bli spännande att se den på va?

-Fixaren Lena som höll i allt så bra och självaste tandläkarn Stefan.

-Lite grejer jag fick med mig hem.En cykelpump fick jag oxå med mig hem från clasohlson. Hel utmattad kom jag hem och däckade bums medan jag försökte lösa korsord. Nu ska jag gå och lägga mig tidigt en lördagkväll och gå upp och tävla imorn! Hade hemskt gärna viljat va med på miljöpartiets filmkväll på valbåten menmen... Hoppas ni är där!:)
Sov som tandfé
Vakna och le

"De feta åren är förbi"

Emmas tankebok - klass 1
Översättning:
I lördags var jag på Lärkorna. Det är en kör och vi sjöng för massa människor och det var kul.

Bra kombinationer

Det är dunderfest två våningar under mig. Hon har alltid dunderfest. Så det dundrar i hela huset. Mig gör det inte direkt så mycket. Jag tycker man ska få vara lite högjudd och ha roligt och festa ibland. Men hon lär ju få klagomål? Ja jag tänker inte varna henne.
Idag hade vi fotografering på folkis! Ett foto med klassen (alla ettor förutom sceniskt, tydligen), sedan ett med alla. Blev himla fint vettu! Jag tror dock jag såg exakt likadan ut på båda, hade ju vart roligare om jag gjort nåt roligare. Men gla' va ja' iallefalle.

Satte upp en affisch för grön ungdom oxå, som Tone gjort. På vilken det står att det är filmkväll på Valbåten (miljöpartiets valstuga på torget) klockan 22 på lördagkväll. Vem som helst får komma! det bjuds på fika! Jag skulle dit, men det har visat sig att jag ska tävla vid 9 på söndagmorgon så det blir svårt... men kanske kikar förbi en snabbis...

Innan jag cyklade hem åkte jag omkring på Adrians longboard utanför aulan. Sjukt kul hade jag. Och jag var rätt underhållande tyckte Karin (lärare) oxå. Det gick inte så bra att stå på den så jag satt eller låg och åkte omkring. Rekommenderar starkt!! Testa nerförsbacken mot kopieringsrummet!

Sedan blev det ut på en 30 km lång runda till Älandsbro, runt på finfin grusväg och tillbaks. Benen var lite sega, men det kunde vart värre. Sedan fick jag matlåda och tårta hemma hos pappa och Lena. Fick med mig en termosmugg, lite flourskölj och post oxå.Jag har alltid glasögona på hjälmen? Man ser långt och bra då.
Fick testa kjolen jag ska ha imorn när jag ska vara tandfé i sundsvall och dela ut guldtandborstar till alla barnen eller nåt. (mer om det imorn när jag kommer hem.)
Hos pappa är köket omgjort! Så fint det blev! Nästan klart iallafall, ska bli en kamin mot stenväggen oxå. Älskar den prickiga fondväggen, passar finfint i köket just.Sov som en mört
Vakna på stört

*

"- The smoke is gonna kill you.

- Not if I die first."

Ping Pong

Idag blev en pingis-dag. Haft slagverk och kör oxå, men pingis vettu, pingis.

 

Rasmus, Amanda och Christian.

 

Körde en match mot Rasmus på det här bordet (inget pingisbord om nån undrar..), men det var jävligt kul! Och en ny utmaning^^ Rekommenderar starkt;) (pssst, jag vann förresten oxå^_^)

 

Rasmus.

 

 

Åh, snart är det vinter och man kan inte sitta i gräset längre...

...men då kan man göra andra saker!! Soma att... sitta i snön?

 

 

(8) I've got a head like a pingpongball,

I've got a head like a pingpongball,

I've got a head like a pingpongball,

like a piiiiing, like a pingpongball. (8)

Mahogny

Före (i tisdags)                              MedanEfter
Nu syns det inte på Före-bilden, men jag hade en grotesk utväxt, jag såg flintis ut emellanåt! Så ikväll panik-färgade jag håret eftersom vi har fotografering imorn, och då vill man väl inte se ut som en flintis? Inte jag iallafall. Kela och Jimmie var här och hjälpte mig (eller, jimmie spelade på min elorgel och Michaela färgade mitt hår, tack Kela!!). Älskar att bli ompysslad sådär när nån fixar ens hår (eller bara håller på med håret), sitter bara och njuter.

Jag hade vart tvungen att göra det även om ingen kunde hjälpa mig, men jag vettefan hur jag hade gjort. Typ splaschat på all färg som schampoo?

Ja då äre bara att komma i tid till fotograferingen imorn då!Somna inte osams
Därmed basta, inget trams

Emmas tankebok - klass 1

Känn dig utvald!

Idag hade jag Röstvård och Sånglektion (mitt bi-instrument). Jag går i skolan på heltid men läser bara musikämnen, förstår ni hur underbart det är? Detta kommer bli ett bra år. Eller två. Om inte annat så ska det det. Känner man sig någonsin vilsen kan man krama ett träd.Träff med dramat efter skolan, blev bara jag, Tone och Carl. Men vi har stora planer vi. Sedan göra mat med Tomio till GU-möte, gick på mitt första GU-möte, cyklade fort till jazzdansen med Willson som började idag!:D Weeey.
Som jag skrev på fejjan:


Willsons dans på ABF har börjat! Wiho!:D Kom med du med! 800 för en kurs och 1050 om du vill gå flera (fler än 2 om du vill). Själv dansar jag som vanligt på jazzen och funderar på att hoppa på nån till! Finns bl a hiphop (nybörjare/fortsättning/barn), jazz (nybörjare/fortsättning), afrikanskt (nybörjare/avancerad) och stöveldans.

http://www.abf.se/Sokresultat/?q=Willson

Kom och testa gratis en gång iallafall! Ta chansen! Ju fler desto roligare! Känn dig utvald!
Somna lilla vän
Vakna nångång sen

Trivs som handen i handsken

Bilder från dagen:(Christian, Amanda och random kille som kom förbi, simon tror jag)

Pingis vare här! Jag måste träna mer alltså^^

(Rasmus, Gustav.)

Hängde på "Laxen" lite.

Gjorde Satslära-läxor i en liten evighet. Det är kul att sitta och räkna ut såna saker när man har all tid i världen, för jag behöver ungefär all tid i världen.

(Johan, Fredrik, Richard, Fiona. Yeah jag börjar kunna alla namn nu nästan.)

Det ultimata stället är nog sofforna och fönstren bortom övningsrummen där bara musikarna hänger. Ja jag har inget emot ifall andra oxå hänger där men jag har bara sett musikare. Vi pratade strunt och hjälpte mig med satsläran och gjorde lite ansiktsuppvärmning^^ och tunggymnastik:(Mikael)


Från början tänkte jag lite att de flesta på kapells skulle vara väldigt strikta och bara tråkmusikiga och så, åsså skulle man känna sig barnslig och knäpp. Men det visade ju sig att de flesta faktiskt är lika vrickade som en själv. På ett mycket bra sätt. Och är det nån som inte släppt loss ännu så är det nog bara dela med sig av lite vrick-het så löser det sig. Och har man gamle Martin i närheten blir allt vrickat och bra.


Somna på en liten kulle
Vakna med saft och bulle

And all that jazz...

Oj vad tiden går fort när man kollar på youtubeklipp!

Och Facebookklipp!

ÅH jag vill dansa våran projektarbetsdans igen!!

 

Det ser hemskt mycket framemot jazzterminen med Willson iallafall!:D Tror den börjar imorn...?;o

 

Dansa som en älva

Många eller alldes själva

Barndomsminnen

Jag gick på Geresta, på "vindens hus", detta var våååran sång.

Nu hyllar vi sommarn för att den var så bra
och hoppas att den kommer igen nästa år:)


BekvämlighetIdag var en bra dag. Idag kände jag mig bekväm. Bekväma lättburna kläder som inte måste fixas till hela tiden. Bekväm väska som inte vara är ivägen. Bekväm Emma.


Först Slagverk. Stomp och Stål och improvisation.

Sedan Satslära (bör ej misstolkas), som musiklära fast värre. Närå, det är kul att lära sig sånt tycker jag, men det är lite högre nivå nu. Om jag verkligen koncentrerar mig på lektionerna så fattar jag, men ska jag göra nåt/räkna ut nåt tar det tio gånger som långt tid som för de andra typ. Tänker inte så snabbt.

Sedan håltimme och satt och löste korsord med Erik, Nils och (åh pinsamt vad heter han nu..) och skrattade så jag grät litegrann för att allt blev så konstigt xP

Musiklära med Fredrik Högberg sen. Rolig prick! Det kommer bli en bra kurs.

Sedan var jag på spinnilinning ikväll och spann lite, härlig träning det. Man blir så peppad till musiken. Jag kände att jag gjorde mitt yttersta och blev riktigt svettig, då är jag nöjd!:) Bekväm Emma.

(I väntan på bussen på Utvik)


Somna i en liten korg
Vakna på toppen av en borg

Emmas tankebok - klass 1

Jag dansar Salsa med Vänstern

I'm backin' up

Hhahahha. Underbart. Men fan vilken bra låt! xD Ja har blivit besatt av den nu.

 

 

Här är originalvideon:

 

 

Dethär var oxå rätt nice faktiskt:

 

Har DU ett sked-ansikte?

Niklas Eisen & the Moonshine Trio

Jag känner mig lite som en svikare som faktiskt aldrig kom till hamnkrogen och Nitro Express ändå... men jag har ju hört dom förut. Hade vart nice att höra dom på just hamnkrogen men,.. jag kommer få höra dom igen:) Jag tänkte liksom bara kila in på Bittens liten snabbis innan och på grund av alla kapellsarna som var där och det helt sjukt bra bandet som spelade så fastnade jag där.

Niklas Eisen & the moonshine trio
De hade helt sjukt med energi, och var dessutom jävligt duktiga på sin sak. Jag var redan glad och peppad ikväll, men när jag såg/hörde dessa så blev jag alldeles lycklig och jag kände att det skulle göra lite ont i hjärtat om jag lämnade dom.Ett helt långbord med kapellselever satt där och lyssnade och klappade med^^ Även Anton kom och överraskade!Stod och snacka med bandet utanför bittens ett bra tag jag, richard, amanda och rasmus. Vi bestämde att nästa gång de kommer hit ska de komma upp och hämta oss på kapells så ska vi repa in lite roliga grejer och spela. Basisten fick även lära sig lite salsa av amanda och vi planerade en konsert då han ska spela cello och dansa salsa samtidigt på is med tajta glittriga kläder och bach-inspirerad hatt och grejer, jag minns inte allt. Det blir nog jävligt nice iallafall;)

Sedan blev det tillochmed efterfest hos Sofi med självaste bandet. Lite musik och UNO-spel och sedan åka hem.Riktigt bra kväll! Jag var helt uppivarv och hoppig och glad, det var vi typ allihopa! Så mycket energi har jag inte haft på ett tag känns det som^^


Somna underbart
Vakna i en gokart

Emmas tankebok - klass 1

Dagens äventyr

Dagen gick precis som planerat! Jag kom nämligen på att jag hade tvättid oxå, vilket ofta förrändrar hela ens tillvaro, (man måste typ va hemma hela tiden, stoppa i, hänga upp, plocka ner, innan nästa kommer och blir sur för att torkskåpet är fullt). Men jag planerade in i minsta detalj så det gick ju susen ändå!:D

12:00 - Klev upp och stoppade i ett par tvättar.

Åt lunch (frunch) och kollade in datorn under tiden.

13:20 - Hängde upp tvätten snabbtsnabbt.13:30 - Rusade ner på cykeln och lyssnade på debattboxning mellan MP (tomas) och C, på MP:s valbåts(stuge)tak. Tomas ägde. Goës värvde även mig och Klara till GU (grön ungdom), möte på onsdag. (fast jag kommer nog inte vara särskilt aktiv.

14:15 - Förtidsröstade hos Kage på biblioteket.14:45
- Rejsade hem och bytte om snabbt till cykelkläder och for ut på landsvägarn med Emil. Lika tufft som sist, iallafall i början. Mjölksyra på en sekund och hej och hå. Men efter halva vägen, på väg tillbaka var det som att någon tung spärr släppte. Knappt nån mjölksyra alls och jag fick in rundtrampet igen och kände äntligen farten i benen. Benen måste på nåt sätt vänja sig att köra fort. Så jag gick från att ha kört 20-25 km/h till kring 30 (ja inte i de värsta uppförsbackarna kanske). Huvudsaken inte traktorn kom ikapp oss! Hoppas bara inte spärren slår igen nu, iallafall inte innan DM nästa lördag. Ska nog ut och testa mig lite imorn med. Behöver komma igång! (såhär i slutet på säsongen...).

16:35 - Kom hem, tvättade mig, bytte om, åt två mackor i farten, hämtade upp tvätten (17 var min sluttid på tvättiden).

17:05 - Cyklade till kristinaskolan och körde ett varv på discgolfbanan med Emil. Tränade lite forhand-kast. 1 bättre än sist, 93!^^

Lite bilder från äventyr på discgolfbanan:
(Vad gör vi i buskarna? dit ska man väl inte kasta? Jo det är faktiskt asbra, hittade ju en till disc där då som är min min min nu.)

Ja sedan kom man hem och åt middag och sov lite middag. Nu ska jag strax kila ner på Hamnkrogen och Bittens och lite så och dans lite. Nitro Express-pöjkarna spelar ju på hamnkrogen så dem får man inte svika en gång till!


Sup lagom
Vakna i Kragom


Emmas Tankebok - Klass 1

Kräftskiva utan kräftor


Kräftskiva hos Ida vare ja. Knytis alltså. Ingen köpte kräftor. Men partyhattar och kräftskivedekorationer hade vi! Kycklingklubbor, fetaostpaj. Sedan blåbärs- och hallonpaj och sällskapsspel! och lite dans.


(tone mosar mitt öga)

 

Hade tänkt gå hem sen, men på vägen förbi krogen träffade jag på mina nya kapells-kompisar! På blev det andra bullar! Trevligt värre! Vi kom fram till att vi faktiskt är endel 91:or i klassen, det trodde man inte!

 

 

 

Nu nykter-däckar jag snart här.

 

Imorn tänkte jag:

Cykla

Spela discgolf

Lyssna på debatt på torget

Förtidsrösta senast klockan 3

Öva slagverk

 

Får se om jag hinner med nåt av det.

 

 

 

Somna i ett träd

Vakna ikädd ren-pläd

Trerätters eller Knytis

Nu ska jag iväg på knytis hos Adi med min nybakta blåbärspaj! (fick äntligen använda blåbärna som jag haft i mitt miniminifrysfack sen jag flyttade hit..).


Undertiden får ni se hur det såg ut under trerättersmiddagen på Utvik:


Förrätt
Varmrätt
Efterrättsgruppen fixar
Marrängswissscccchhh

Tyvärr var inte jag med och lagade nåt för jag hamnade i städ- och diskgruppen...
Markus, Amanda, Natta och Richard "vann" tipsrundan.
(De som kom sist fick chokladpriset).

Erik och Rasmus på de andra två bilderna.
(Jag och Rasmus ägde på Rennäsannsdans;))


Åh, barn.

Utvikningen

Så vackert det var på Utvik.

Jag har ju faktiskt varit där med Marielle när jag var liten en gång, men inte mindes jag särskilt mycket.
Nu håller jag på att somna, men jag kan säga det jag sa på facebook:

Riktigt roligt och
nice att lära känna alla kapplare, någorlunda iallafall! Och vilket väder! Och vilken stjärnhimmel!
Och vilka kubb -volleyboll -fotboll och frisbeematcher! Och vilken
sång! Och vilken renässansdans!!!(det var fan bäst på hela lägret
xD)


Somna lätt som en plätt
Vakna som snurre sprätt

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0