En perfekt söndag

Satt och pratade på msn till typ 7 på morgonen förra natten, vaknade framåt halv 4 idag.. men det vare värt. O det gjorde inget heller. Jag gick upp och gjorde mig iordning. ja klädde på mig typ^^ och skyndade ner på marknaden.

Det såg helt dött ut först, då blev jag ledsen, för jag hade tänkt köpa vårrullar ju! Plus att jag inte hade ätit nåt överhuvudtaget än. Men guess what! Thaistället var ett av de få som hade öppet fortfarande! Så jag fick en mix-tallrik och en festis:)) eller köpte förståss... Ris, friterade räkor (<33), vårrullar, kycklingspett, med nån sötsur sås. Åh. Lite urkultnostalgisk jag blev. Gick och satte mig i gräset vid vattnet vid teatern och åt och lyssnade på detektivbyrån i min nya mp3! (mp4..) och bara mådde som faan! Var helt lycklig och salig ett långt tag efter det^^

När jag chillat klart gick jag upp till Madde med alla filmerna jag köpte i bagaget^^ Vi såg två av dom ("Crank" och "3:10 to Yuma") Två olika actionfilmer. De var bra och roliga^^



Sen pratade vi en himla massa oxå. Det var bra:) Sen gicks det hem och pratades oxå. Bra kväll.

Skola och kör imorn kl nio, nån som vill gå på bio?
Skojade bara det blir nog roligt, hoppas det regnar och är soligt.
Inatt ska jag lägga mig innan sju, tiddelipom sa nalle puh.
Så nu blir det sussa och snarka, sjung en sång och sluta knarka.

En entandad bäbis eller nåt

Jag blev hämtad och åkte till Aspnäs och Esperanto-lägret ändå=) Det var hemskt trevligt, så oerhört kärleksfullt folk alltså. Endel nya oxå som inte var med förra året. Vi gick ner till vattnet, satt och pratade, spelade spel, åt random matpaj med typ "allt man kan hitta" i kändes det som^^ Sen äppelpaj. Poesistund med musik som spelades av några till. Senare blev det konsert med la perdita generatcio (esperantoband). och en annan kille som spelade, nice var det. Först dansade alla som galningar:D Sen låg alla över hela rummet halvt på varann och njöt av musiken. Det är esperantofolket det^^ xP

Kom inte till stan igen förrän vid 12, blev avsläppt i centrum och gick en kort sväng på Bittens för att kolla om det fanns känt folk där. Hittade ca 2 stycken. Gick till en kompis som hade inflyttingsfest och satt och snackade och skrattade ett tag, sedan fick jag med mig boysen till hamnkrogen där det var fullt ös med Irene Panik som spelade. jag hittade allt känt folk där och anslöt mig till marielle. hittade en gammal gerestare som bjöd på drink och cider så jao, inte sa man nej inte:) Men efter lite rännande o letande på stan bar det hem iallafall. Och ja nu sitter jag ju här, höll nästan på att glömma bort det.

Vi hörs när vi hörs och ses när vi ses
Jama som en hund och morra som en blåmes

En sabeltandad giraff

Igårkväll/natt var man hos en Jens där det var en massa trevligt folk! Det blev lyckat. Fast missade krogen, hade velat dra dit innan det stängde för att träffa några andra folk oxå^^ men tiden flög iväg. Senare blev jag lite seg och satte mig ned å blundade lite, halvt somnade, tills jag hörde nån som sa; "vi kanske borde väcka Emma". Så då klev jag upp och gick hem istället för att sitta där och somna. Lyckad fest, nöjd gäst.

Kom hem och satte mig i soffan och msnade ett tag, tills jag somnade. Jag försökte hålla mig vaken för att msna men vaknade för nån timme sen, i soffan fortfarande. Lite smått trött man var.

Idag, hm, det är ju marknad. När vi gick en sväng där igår såg jag ju att det såldes langos, vårrullar, hm, ja och en massssa annan mat som såg jäkligt inbjudande ut. Så tror jag ska försöka få med mig nån dit för å äta^^ o kika runt.

Det är Orangxa Renkontigxo i helgen, ett esperantistisk läger. Var med på det förra året, då var det en massa underbara hippie-människor där och vi gjorde massa kuliga saker. Vill hemskt gärna vara med bara nån kväll eller så, har ju inte vart aktiv och hunnit gå på esperanto-träffarna denna termin.. Men, de brukar hålla till på nickebo. Men denna gång skulle det visst vara på aspnäs... Kan bli lite svårt att ta sig dit o tillbaka på en kväll när man inte har körkort, fan.

Men hade iallafall tänkt kila ner till hamnkrogen senare, Irene Panik spelar där ikväll :)

Hoppas vi ses, bli inte hes.
Gxis!

Tiddelipom

Jag dog fint idag, på ett fysiskt teaterpass. "Jag klarar inte mer! Ni får fortsätta utan mig. Gå..." Så fint så fint. Så var den lilla "showen" slut, eller njä, hela grejen slutade inte med att jag dog men a. O det var ju inte det ända som hände men jag tänker inte berätta hela^^ Ettornas och Tvåornas shower var jääääkligt bra de med xD

Madde upplyste mig om att det var marknad idag, så vi gick dit sen. Köpte massa fiiilmer! Det var 3 för 100, jag fick 7 för 200=) Se film?^^

Ska man orka ut ikväll tro. Jaaaaa det är klart, men

Nu är jag trött. Och hungrig. Ja, jag kan göra middag! Ursmart.

Mat ska det bli, tiddelipom
Mumsinomnom, tiddelipom

Lilla sömnboken

Klockan blev precis 00:00. Ska nog gå till sängs strax. Det är nån som håller mig uppe och pratar en massa^^ Inte mig emot, men booorde ju sova för att inte försova mig imorn när vi ska spela upp pjäsgrejen då jag ska dö. Herregud jag kan ju inte missa min dödsdag!

Sov som en sten, vakna med pigga ben

Update för Onsdagen

juste, Emil och jag gick hem o åt middag hos far sen. Jag bor ju inte kvar där, men Emil gör det. De har som en "regel" eller vad man ska kalla det, att de alltid äter kl 5. Kommer man inte till 5 så hör man av sig. Och det hade Emil glömt igår och på en gång blev det samtal om det. Jag vet inte hur många gånger när jag oxå bodde där som jag kom hem åsså var man tvungen att snacka igenom några "regler" det första man gjorde eller när man satte sig och åt och ville ta det lite coolt. Jag fattar bara inte varför det ska vara så jäkla viktigt! De har bara fått för sig det, lurat sig själva. Eller pappas fru har fått för sig det och sen har hon fått för pappa det. Pappa skulle inte bry sig så värst annars tror jag. Så jag började försöka argumentera lite direkt, för Emils skull, eller för allas skull, herregud. Men släppte det fort.

Aja, jag är glad att jag slipper det där! :D Alla dessa regler var ju en av de största anledningarna till att jag flyttade hemifrån. Älska egen lägenhet! I just feel sorry for my brother. För jag vet att han känner precis som jag när det gäller allt det där.

Moving out is the shit
For me it was a hit

Kära Svea

Låtsas att det var igår, Onsdag, jag skrev det här:

Första lektionen i Svenska med Maria Lycken idag. Det var lite wierd, märks att hon verkligen försöker få ett gott rykte, men hon överdriver, bryr sig för mycket utan anledning. Fast egentligen missade jag den delen, folk här berättat vad som hände.



Jag kom till vågmannen vad jag trodde var ca 8:20 och gick till Madde som satt i foajén och sa att jag är så glad när jag kommer i tid! (Vi skulle börja halv 9). Det visade sig dock att klockan var 9:20! När jag kommer hem på kvällen ser jag att det är väckarklockan som går en timme fel, den jag kollat på på morgonen, hur fan kan DEN ställa om sig;S Jag har hört att det har vart nå konstigt med mobilen nu att de har ställt om sig o grejer, men väckarklockor? Aja, det är ett evigt mysterium.

På svenskan skulle vi skriva om Svenska dårå, jag skrev typ mest om Sara och att hon var så bra..Ville bara gråta ungefär. Fan.

Efter school, vid 4 gick jag och Emil ner på stan för att möta drama-ylva, hon hade och skulle bli intervjuade. Ja det var vad vi visste iallafall. En kille som heter Per Marklund som filmar och frilansar hade en idé om en TV-serie där han åker runt i småstäder och intervjuar folk och driver med städerna och sig själva. Intervjuerna är inte vanliga intervjuer, de är inte seriösa. Han har gjort manus som man ska följa, så de han intervjuar svarar inte som man skulle gjort på riktigt, iallafall så blev det inte så för mig och Emil xD Här kan ni se nån slags inledning som de som arbetar med det har gjort. Kära Svea kommer programmet heta alltså, om någon köper det. Och det hoppas jag, det verkar lite kuligt. Inte allvarlig helt enkelt. Klippen som vi var med på kommer oxå komma på youtube, så kanske länkar sen...^^

Sen skulle jag hämta laptopen på vågmannen, men det var "röd hubbe" :( Så jag blev handikappad... ingen dator på hela kvällen. Aja jag sov istället. Hade tänkt att då kan man ju börja jobba på svenskarapporten istället, men jag sov så sött så.

God dag, efter behag

Lovisa

Do you know what! Förutom min mamma så var det en till som kom ihåg min namnsdag idag, alt. blev påmind av det av mamma. Mats dotter heter Lovisa oxå så hennes farmor hade gjort rulltårta med grädde och blåbär och det blev över en bit som hon kom med till mig alldeles nyss!=) Mums, den var sjukt god.

Slukad i en munsbit
Bär blåa och grädde vit

Revansch!

Idag var jag först in i klassrummet klockan halv 9 då vi började! (För att alla satt i foején och väntade). Men huvudsaken var att jag kom i tid! Alla blir förvånade när jag kommer i tid, inte när jag kommer sent... lite irriterande kanske, men jag har inte nåt problem med det direkt, jag är så glad när jag kommer i tid så whatever!

Idag behövde jag inte skrika det första jag gjorde när jag vaknade iaf.

(Jag blir vansinning!)

Det roliga var att Just Idag ville Tove (klasshandledare) prata med alla som kom sent, haha. Just Idag då jag kom i tid. Men jaja, Tove vet iallafall att jag vet att det är / kommer bli ett problem. Det blir ju bara jobbigt för mig om jag ska missa information och så. Det är vad hon säger till mig. Och hon vet att jag VILL komma i tid, men på morgonen precis när jag vaknar vill jag tydligen inte det tillräckligt mycket. Men ibland kan jag va jättesur när jag försovit mig och missat grejer, så nog vill jag alltid. Sen om jag lyckas är en annan sak.

Igår och idag har vi jobbat med att fixa ihop ett eget manus och bestämma musik o grejer till en teater / musik / showgrej som vi ska göra för resten av estetarna, eller typ niorna eller hur det var, i syfte att presentera vårt program och att de ska tycka att det verkar intressant. Det kommer bli asnice xD  Ska hålla på med det hela veckan i princip, förutom lite kör o lite slagverk typ=) Juste, Och svenska B med Maria Lycken (...) Jag hoppas av hela mitt hjärta (typ) att vi ska få byta. Ni som inte fattar hur det känns, ni fattar verkligen inte.

Funderar på att cykla upp till geresta och gå på gratis spinning-pass kl 8... man borde passa på, gratis hela veckan. Fast jag känner att jag är väldigt trött och har vart det hela dan, borde satsa på att gå och lägga mig tidigt och träna en annan dag, inte så smart att träna när man inte sovit tillräckligt. Nån som har lust att hänga på nån annan dag?

En räv och en stor blå hund med trött öga
Antingen är de som de är eller bara höga

 

Kladdkaka

Det blev ingen smörgåstårta....... :(:(:(:(:(:(  Så det blev kladdkaka före middan istället, whatever^^

Skola halv 9 imorn, sova?

Så går man i trean

Vi började klockan 1, och jag försov mig. VA!?  Jag skulle gå upp och ta det lugnt, sovmorgon, börjar inte förrän klockan 1 liksom.

Ställde mobilen på 8 för att ringa tandregleringen i s-vall. Hade en tid kvart i 2 idag som jag ville byta eftersom skolan började kl 1. Vaknade, stängde av larmet, ringde inte tandläkarn, somnade om, vaknade halv 2, kollade på klockan, flög upp, skrek HELVETE.

Så nu får jag betala 100 spänn för att jag missade tiden. Bah. Inte en gång till...

Duschade så snabbt som jag aldrig gör och flög iväg till vågmannen. Efter skolslutet gick vi till rektorn och klagade på att vi ska få Maria Lycken i svenska. För underbara Sara Mattsson har slutat =((((( Jag är inte den som klagar på lärare och säger att jag absolut inte vill ha dom bara för att dom är lite annorlunda, men Maria Lycken, det är annorlundare. Jag är den som är bland de sista i klassen som säger att en lärare är dålig. Så då kan ni kanske förstå hur dålig hon är. Vi gick halva klassen  till rektorn och hade skrivit ned jättebra argument. Hon var jätteförstående och sa att såhär kan ni ju inte känna. Så hon ska kolla vad som går att göra. Så nu finns det hopp igen!

Sara Mattsson betydde SJUKT mycket för mig. Man blev glad och motiverad av henne, hon såg en som en människa som har egna känslor, var förstående, lyssnade, förstod att det fanns sjukt mycket annat jobbigt att tänka på i livet och pratade med en och hjälpte till att hitta lösningar när det var som jobbigast. Började till och med gråta lite när vi pratade om det idag, så mycket betydde hon. Den ända sådanna läraren bland kärnämnena typ. Maria Lycken är totala motsatsen, i princip.

Tur jag har Johan och Maggan i musikämnena iallafall. Och Tove. Och Håkan o Per. Fast har knappt dom i nåt, men det är uppiggande att dom finns. Helena. Osv. Så på musiksidan är det bra iallfall.



Kom på att det lät nästan som att Sara skulle ha dött. Men nej, vi funderar på att gå till henne med massa blommor nån dag.

Nu är det strax NBV-möte och SMÖRGÅSTÅRTA <3

Ha det glatt, God natt.

...neeeee, inte än, det tar vi sen.

40-års / Inflyttnings / Bröllops (!!!) fest

Festen blev väldigt lyckad! Med musik så det räckte och blev över, dans, clowneri och foto/målningsutställningar runt hela salen. Jag hade utställning med Vågmannenbilderna som jag och Klara fotade, närbilder på ögon o munnar, skuggbilder och nå moln/landskapsbilder. Sen hade mamma massa bilder på olika saker, bl a hela familjen som hon hade redigerat lite roligt. Petter hade ritat mangateckningar och Lovisa två akvarellmålningar. Malva hade sin lilla pärlfigurutställning^^

(En av närbilderna (Memme) redigerad av mig då)

Folk började komma vid 1, jag var fortfarande helt upp i varv och kunde inte ta det lugnt, trots att hela göra-listan jag skrivit var checkad. Kroppen trodde att jag fortfarande hade massa att göra hela tiden så Tobias fick säga till mig tillsist att jag inte kunde ha koll på allt hela tiden, allt behöver inte va mitt ansvar. Så vi spelade lite hockeyspel och gick å hälsade på allt folk osv.

Medan folk tog mat och hade sig spelade vi lite. Hello och I wish och lite random gitarr och wailing. När alla äntligen satt sig för att äta började clownerna showa, Emil, Unni, Sanna och Annika, det blev många skratt där. Sen hälsade mamma o mats välkomna åsså fixade jag så vi sjöng för mamma och malva och jag sjöng "Du liknar en ro(o)s" (kAnon) till hennes ära oxå, så lämnade vi 40års festen och gick över till inflyttningsfesten.

Evelina och Emilie spelade lite och jag passade på att ta mat, hann ta ca en tugga så skulle jag upp på scen igen och trumma lite djembe till Deirdres Samba. Sen fick jag äntligen ÄTA.

Jag hade ÄVEN gjort iordning några allsångs-sånger. Mkt uppskattat det med. Så näst på tur i musikväg kom "Lingonben", ni vet den här "Bluff och spark och tork o kvark, voro sex små dvärgar", osv. Som har så sjukt konstig, härlig text. Den stilen brukar det bli på texter jag skriver ibland^^ Sen tog vi "Dancing queen" (allsång) oxå när vi ändå var igång. Mamma hade gjort iordning nå namngåtor oxå, åsså körde hon en tävling, man skulle gissa vilka låtar o grupper/artister det var när det spelades massa intron.

Sen sa mamma att det skulle komma en hemlig gäst. När han kom dit sa det att det var den kände poeten Minns-inte-vad-han-hette. Han läste dikten/låten "Nine million bicycles" av Katie Melua, fast på svenska. Sen satte de på låten o mamma o mats gick upp på scenen och stod och dansade till den. Det var väldigt rörande. Och ännu mer rörande skulle det bli. Låten tog slut och poeten sa "Ni som känner mig vet att jag har en annan uppgift här i livet" åsså vigde han Mamma och Mats! (!!!) Det var en överaskning, ingen visste nånting, eller, Jag hade då inte misstänkt nåt. Jag hade så mkt annat att tänka på. Men ja, där kom det, jag blev rörd till tårar, gosh. Tårarna rann som jag aldrig trodde de skulle göra på ett bröllop (faktiskt), men så blev det. Precis efter det ville mamma att vi skulle spela "Himlen runt hörnet" (vilken hon sagt innan att hon ville säga till när vi skulle köra, och då fattade jag varför) Den passade ju liksom perfekt. Så då fick jag hoppa upp på scen o sjunga med tårar i hela ansiktet..^^

En stund efter det tyckte jag att mitt egna lilla projekt som jag övat på passade bra. Berättade om när Mats o Mami träffades, i en egen, påhittad version, halvt. Att allt inte gick så sakta men säkert som alla tror. Där två låtar passade bra in, vilka jag spelade. "Hey baby" (där fick jag igång lite allsång på slutet) och "Två lyckliga dårar". Texten i Hey baby var vad Mats sa när han träffade mamma första gången hehe, och sedan svarade mamma Mats = texten på 2 lyckliga dårar. Blev succé haha^^ Många skratt. Ja, dels för att jag glömde lite ackord osv, då det blev lite kul. Ja nu är vi alltså över i Bröllopsfesten^^

Vidare till efterrätt och vi sprang omkring och letade marielles väska hur länge som helst, kom senare fram till att Sanna (clown) råkat få med sig den hem.. Sanna din tjyv ;) Senare spelade vi L-O-V-E (med kazoo-solo ofc), You've got a friend och ett Medley som vi satt ihop, bestod av "Scarborough fair", "Help!", "Snälla Snälla" (mkt snyggt gjort med egen text och "rörelser" xD) och "Bright eyes". Vi körde även en allsång med Petter på trummor ("summer of 69").

Kort efter det körde vi en liten ihopsättning som vi kom på samma dag. Emil var nyhetsankare och presenterade "Vädret" så läste jag "Väder-leken", felpratarmonolog av Robban Broberg. Sen var det Kulturnyheterna och det vinnande bidraget i schlagerfestivalen. (Vi körde "Döden är en schlager", egengjord Schlagerlåt i 1:an. Den hade btw lite samma sorts text som "Longonben", underbart;)). Sen, Inrikes, "två båtar beter sig konstigt", osv, (Vi körde "Båtlåt"). Sedam slut på hyheter. "Men vänta, *emil lyssnar i öronsnäckan* vi fick precis en utrikesnyhet. Ett antal katter springer lösa, å det låter som de sjunger!" (Vi körde "Alla snubbar vill ju vara katt"(a-capella), där var även Malva med.)  

Sedan gjorde vi "Gumma"/"Music for a cranky old lady" fast mer bluesbrothersinfluerat med hattar o solglasögon. Micro var med där oxå! Därefter körde syster Malva och jag "Vem vet", "Sitter på ett berg" (med stämman, malva fick ha hörselkåpor på sig för att klara av det, haha det var så gulligt. Malva på fiol, jag på trumma) och "Ge mig en sked" (egengjord låt med, ja, konstig text ofc!).
Två gäster visade upp lite Tangodans (!), en annan spelade fiol. det var ju somsagt öppen scen!

Det dansades endel i salen oxå, med discokula och allt:D Tillsist drog folket sig hemmåt sakta men säkert och kvar var familjen + memme, tobs, evelina, tone, micro typ. Vi dansade som bara fan! Sen spelade vi rundpingis innan vi gick o la oss! Lyckad dag, lyckad kväll och OJ vad mycket jag skriver, och utan bilder oxå =( Kanske får lite bilder av mamma sen! Har inte ens brytt mig om att det skulle va intressant, men, det får ni bara veta om ni orkar läsa ända ner hit !! Antagligen mest jag som tycker det är intressant för jag vet hur kul det var haha. Aja, ni får ta det här helt enkelt och roa er med att lyssna på låtarna ;)

Imorn börjar skolan med blandade känslor hit och dit
Svenskarapporten ligger ogjord och böckerna orörda i en hög så fint
Låt oss glömma allt och sova och drömma sött
Så vaknar vi, kanske trötta, men vakna inte blött

Vilken dag

Ojojoj, det må jag säga. Inte dåligt, kul har det varit. Många skratt, mycket mycket musik, dans dans, harmoniska stunder och även lite tårar för min del, glädjetårar. Mer om det imorn.

Nu dricker jag te och har lite ont i huvvet och är helt slut, men det är endel folk kvar så ska väl ändå dansa lite i salen innan jag somnar^^ Jag, Marielle o Tobs ska sova i husvagnen^^

För jag har himlen runt hörnet
En egen ängel i en säng
Som om
Himlens alla små stjärnor
Sjöng för mig
Sjöng för mig

Dan före dan för dan före dopparedan

På måndag börjar skolan. Och jag har inte tid att vila mig inför den i helgen. Fullt upp som aldrig förr.

Idag har det repats en massa hela dan, kul kul:D, men utmattande för sinne, kropp och röst tillsist. Plus att jag fixat annat och satt foton i ramar, skrivit ut massa papper o shit. Men allt blir nog värt det! Vi beställde iallafall pizza till middag, det var nice. Ett helt gäng satt vi här inne i stora salen vid ett långbord och slafsade i oss.

Nu ska jag sova här inne i salen (är alltså i äbro än en gång som ni kanske förstått) bland alla bord och en jordglob som lyser. Imorn blir det upp tidigt för att fortfarande ha massa att göra innan kl 1.

Men sen det ska bli kuuuul !! Ska försöka vara sansad och njuta av kalaset:) Kalasbra!

Natten är kommen
Fram mä rommen

En annan dag bland samma dagar

Jag älskar lockigt hår! Att permanenta mig var ett av det bästa val jag gjort i mitt liv. Permanenta mig och flytta hemifrån då jag gjorde det. Ja, hihi <3 Dock hade permanentningen börjat bli lite slö med utväxt osv, men nu är det bättre igen. Tack memme för att du klippte mig!

Har gjort iordning gurkstavar och paprika att dippa och sån slags smoothie av choklad-soja-dryck och mammas hjortronglass (man tager vad man haver) och sugrör. Så nu ska det mysas lite innan jag somnar.

Idag gick jag o Kela och handlade och gick sedan hem till mig och gjorde potatisgratäng! Det gick riktigt bra, ingen av oss hade gjort det innan. Lite mer gegga skulle det vart bara. Satt och åt och såg några avsnitt av HIMYM, nize.

Senare kom Emilie och Evelina hit åsså repade vi lite på en låt som de ska köra på äbro-festen. "Deirdres samba" av Cornelis Vreeswijk. De ville att jag sku vara med och trumma på den, kul kul kul :) Det körde även igenom två andra låtar de ska köra medan jag lyssnade och njöt. Rys-sånger.

Imorn ska vi iväg allihopa till Äbro å öva en massa och planera och fixa iordning. Men nu ska jag mysa och kolla lite Doogie Howser MD. Förresten, ni som sett HIMYM, avsnittet nånstans på 3e säsången då det slutar med att Barney sitter och skriver/bloggar på datorn och det ligger nån tjej på hans säng som pratar konstigt osv ni vet. När han ler o alla skrattar. Musiken som spelas undertiden. Man måste ha sett Doogie Howser för att fatta allt det :D Se den^^



Nu myser vi ikapp, klara färdiga gå.
I min svenskarapport är det glapp, men nu ska jag må. 

Gonatt såsmåningom, var inte en sursill.
Gör precis som ni känner, men ni kan inte göra allt ni vill.

En dag bland alla dagar

Att inte göra det man borde, och sedan stressa.

(fotot är oredigerat!!)

Ja jag lyckades ju förståss inte komma till halv 1 men jaja, vi övade på dirty dancing dansen så nu kan memme den oxå=D Så vi ska köra den på äbro-festen och sjunga låten, o showa lite. Jag får klä ut mig till kille o försöka ha lite djup röst..

Sen kom vi till Tobias i hyffsad tid och övade på resten av alla låtar. Och gjorde varma mackor i våffeljärn! (Jag måste skaffa ett våffeljärn!)

Blev hungrig nu, hittade smörgåsrån och resten av chipsen o dippen från häromdan så nu snaskar man på det. Det blir nog inte chips hemma ensam igen på ett tag nu.

Måste nog sova strax. Ska möta kela o förhoppningsvis mao imorn o handla så ska vi göra en awesome potatisgratäng och ätaaa. Sedan..... svenskarapport?!?! Skulle börja med den ikväll men så drog memme med mig till Emilie. Det var trevilgt att träffa några föredetta treor, som förövrigt försvinner åt olika håll nu... ;O Yeah life goes on. Probably.

Klockan är två. Chipsen är slut. Ska fundera på att gå och lägga mig. Ska bli skönt.

God natt, vakna med en katt i din hatt

 

Stoppa tiden!

Igår repades det minsann:D Hos Tobs. Rep idag och lite imorn och sen rep i äbro på fredag så blir allting jättebra om man är optimistisk. Kul är det iallafall! Micro kom igår oxå så körde vi "gumma" eller "music for a cranky old lady". Fast vi gör ju om den så det blir typ "music for... vad ska man dra till med, a old chaplin wannabe" nämen jag vet  inte, vi har hattar o grejer iallafall.

Efter repandet åkte jag till Memme och feffe och åt memmes goda stuvade makaroner, med korv. (typ barndomsminnen). Sedan klippte hon mig!:D Hon är riktigt duktig må jag säga, jag blev jättenöjd:) Så nu är håret  kortare och  har en bättre lugg som inte är irriterande och ivägen, typ hellugg. Mysig frisyr. Jag tog några bilder med memmes kamera, får dom när hon hittat grejen till kameran så hon kan sätta in dom i datorn..^^ Om det är nån som vill klippa sig och inte vill betala så mycket hos frissan så hör av er! Hon tar 50 spänn nu mera. Ni kan t ex skriva till henne på hennes blogg: memmesstruntprat.blogg.se.

Tänkte gå hem sen men hittade resterna av maten att ta tabberas på medan memme klippte felixen. Sen bar det iväg hemmåt i mörkret. Väl hemma skulle jag ta tag i svenskarapporten, men kortlläsaren till internetbanken hade kommit så jag skulle fixa med det. Trodde jag tappat bort själva korten, letade överallt, tillomed i pappersinsamlingen. Men det brukar funka att sätta sig ner o tänka vad man gjort med det, även denna gång funkade det tillsist. Hittade det i en banankartong som jag hastigt satt på locket gå o ställt massa saker på för att få undan det när det skulle komma folk hit.. jag måste ha llite bättre koll.

Men sen kommer jag ändå ingen vart för har ju inte fått pin-koden än... gaaah. Sen somnade jag på soffan.

Nu ska jag strax iväg till memme igen o öva dirty dancing dansen, sen vidare till Tobs och rep.

Idag ringde väckarklockan. Jag snosade o gick upp, la mig i sängen, gick upp, la mig i soffan, gick upp, la mig i sängen, gick upp, la mig i soffan med datorn. Lycka till till mig att jag ska hinna till marielle halv 1 när jag nu varken ätit eller gjort iordning mig.

Ah la la la la la la life is wonderful

Och det

Det blev film serru. Undercover brother. Laddade ner den bara för att jag läste att neil patrick harris är med i den, och nu upptäckte jag att ag sett den förut. Tänkte skära upp lite gurkstavas o göra dipp och va lite smått nyttig. (det är jättegott). Men råkade ha lite tortillachips i skafferiet från en annan gång som stod och frestades så det blev det istället. Har aldrig unnat mig chips eller nåt sånt för mig själv sen jag flyttade in. Det var verkligen på tiden kände jag. Dock var jag tvungen att göra lite magövningar bara för att känna mig något bättre.



Säg åt mig att ta tag i det jag måste imorn! ;S (svenskarapporten...)
Fast vi ska ju repa oxå:D
och Memme ska klippa mig:D

Godnatt:)
Sov på en ärt,
vakna allert.

Det var det



kan vi väl säga att det var.



Mitt nervsammanbrott är över nu^^ Skulle aldrig klara av att bo hemma hos familjen på heltid. Skönt att vara hemma i lägenheten nu:)

Men ja, somsagt jag fick ur mig min ilska och allt iallafall. Synd att den gick ut över er bara. Hoppas ni stod ut. Men jag sa ju att ni inte skulle ta åt er iallafall. Och till er som började fundera på att ringa psyk, så illa är det inte xD

Nu är jag dock så trött så jag har inte orkat göra det jag måste, fan. Vill bara vara. Orkar inte skriva om logfesten heller, får ta det en annan dag. Och jag vet att jag lovade berätta om en annan dag förut på lovet som jag bara lämnade en bild på. Det blir väl nån gång framöver i livet oxå^^

Imorn ska vi repa hos Tobs, bl a med ett riktigt piano. Fast det var riktigt nice med min el-orgel oxå xD



Jag tror jag ska gå och lägga mig IKVÄLL faktiskt. Och lyssna till min kropp som Anton. Det är jag så jävla dålig på. Eller jag kan lyssna till kroppen, men inte lyda dess råd. Kanske ikväll dock:)

Vi hörs imorn gott ståtligt folk, mörkret sluter sig kring varje fågelholk.
(speciellt hos kela o jimmie där de inte har nån ström, vilken mardröm
)


HIMYM

Nu känns det bättre, tillomed så att jag kan skriva det utan att vilja slå mig.

Inget!!!!!!

Ingen kommer fatta nåt av det här inlägget för jag orkar inte förklara för det finns inget att förklara om inte darth vader kan förklara. Ikväll har jag vart cp. Vill bara att allt ska vara som jag vill. Ingen får säga ett ord jag inte vill höra.
Jag har astma! Det finns ingen sänglampa! Jag haaaaaaaaaatar att gå upp och släcka lampan.

Tänk om jag vaknar på fel sida imorn, jag ORKAR INTE. Jag orkar inte vara cp. Jävla cp kan alla vara. Kan inte alla göra allt åt mig utan att göra nåt för jag vill göra allt själv! Mina ögon är röda och matchar min jacka som jag hft på mig sen jag kom in för det är så jäääääääääävla kallt. Nånting fick bägaren att rinna över i mina ögon men ingen vet. Dra åt helvete!

(Nånting jag skrev) därför tar jag bort det för att bajs och jag slog mig själv. Jag hatar att bädda. Mamma lägger täcket på lakandet innan jag bäddat iordning lakanet. Jag hatar att inte ha bäddat.

Jag blir på dåligt jävla humör när de säger såna saker till mig. Jag blir sur för att de inte fattar utan att jag förklarat. Men jag orkar inte förklara eftersom det finns ingen anledning att vara så här utan allt ska bara vara som jag vill annars är det bara muttra och inte prata när nån är glad och man inte har nån anledning att vara sur på den personen. Det finns anledningar till saker ibland men det är så onödigt att förklara för ingen av dom skulle bry sig och då är det för gäves och allt blir helvetet hur man än inte gör.

När man glömmer nåt när man går förbi. När man inte vet hur man ska bete sig för att göra sig själv till freds. Varför ska alla leva, då vet man bara att de kommer dö nångång! Varför har vissa massa dagliga små problem medan andra är döda!? Jag har fucking jävla astma! Jag orkar inte ta jävla bricanyl nu. Den kan skita på sig. 

Hade nyss världens genomgång med min hjärna, världens fight med mig själv, världens bråk med mitt sinne. Jag vet allt mycket väl men jag hatar att lyda mig själv nu. Och ingen annan. Gråt för i helvete! Jag hatar tomma tandkrämstuber, eller majonästuber som läcker. Ta inte åt dig din jävla råtta.

Jag hatar spindlar. Det var ända gången jag kunde stå still, osäkerheten. Skulle jag säga att det var därför skulle det bara bli som alla andra gånger då jag inte hade nån anledning utan bara bortförklaringar. Nu vet jag att det är riktigt men jag hatar att säga det. Det ska alla bara förstå, utan att säga nåt. Ingen ska säga nåt. Inte säga godnatt snällt för jag svarar dumt eller inte alls. Förklaringen är att téet står upphällt på bordet och är kallt och ingen fikar längre. Ja men tror du inte jag fattar och att det alltid vart så och varför fattar du inte att det ibland finns en anledning och att du ska fatta när du nte ska säga sådär.

Nä då är det kört. Då är man på dåligt humör och man slår sig själv om man låtsas att man inte är det. Jag ska vara sur och butter och inte prata, inte förklara nåt som är onödigt och du ska bara acceptera det. Acceptera oxå att jag ryter och snäser för det känns bra. Ryt sedan tillbaks så jag kan ryta igen och gå och gråta på toaletten och bråka med mitt samvete. Men samvetet sviker ibland och då sparkar man i nåt för att bli  av med det onda och får ont i stortån.

Så plötsligt, så hastigt, så segt, så oförutsägbart, så lätt att lista ut, så onödigt, så oerhört viktigt. Jag hatar diskmaskiner, de blir bara fulla. Huvudsaken allt fortsätter som det ska och blir helt annorlunda så jag kan tänka på det jag måste innan nåt är försent. Hoppas alla fattar inget och tar åt sig allt jag inte skrivit så sömnen och HIMYM kan tillfredsställa mitt sinne och att mitt samvete inte sviker mig igen. Men det var ju bara en dröm som verklighet.

Resten ska du bara veta. Inte förklara för det finns ingen anledning. Alltså, INGET. Jag kommer inte krama dig och säga att jag var cp igår och att jag inte menade det och vara snäll och göra nåt åt det. Du ska bara veta att det är onödigt att förstå för det finns nåt att veta som ingen vet som man inte kan förstå som är så onödigt att orka med. Det är så obetydligt och jag bryr mig inte för fan. Fan om hon förstör imorn. Imorn orkar jag inte tänka. Och jag skiter i om jag menade fel. Orka.

DET VAR NÅT JAG  VERKLIGEN VILLE SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER MEN JAG HAR GLÖMT

Logfestish

Ja jag kom faktiskt upp. Och i tid till bussen. Hann till och med åka och lämna tillbaks jimmies dator som han glömde, men väldigt snabbt å stressat. Kela kom ner o tog emot den "Hej, varsegod, kram, jag har bråttom, hejdå." Typ^^ Men jag är stolt att jag planerade min morgon så bra och glömde nästan ingenting. Sen fick jag sova på bussen:)

Anton smsade när jag var nästan framme och frågade vart jag var. "Typ vid Skuleberget." (skulle till docksta). "Ursäkta? har du åkt FÖRBI docksta?!" Då kom jag på att skuleberget låg efter docksta haha. Jag såg berget iallafall^^ Men, när man talar om trollboet. När bussar stannar på själva bussstationer brukar jag bara stiga ur i lugn o ro, utan att plinga, det brukar inte va nå problems. Så jag var påväg ner när han började köra igen. Sen blev han typ sur när jag sa att jag skulle av. "Varför plingade du inte då? Det är det vi har stopknapparna till." Men var surgubbe då om du mår bra av det, skulle jag sagt.

Äntligen fick jag o Anton prata lite, blev massa prat och lite yoghurt. Det var det ända jag åt innan middagen på festen efter kl 7. Tanken flög tillomed förbi att stanna hemma för jag trodde jag höll på att få magsjuka eller nåt, mådde illa, hade ingen matlust och det snurrade så fort jag stod upp så jag trodde jag skulle svimma. Jag som hade planerat att äta hemskt mycket o god mat. Sen blev jag nästan glad när jag kom på att det är ju bakis jag är! haha, då visste jag iallfall att det skulle gå över. Och det gjorde det sakta men säkert.

Efter prat blev det fixa iordning oss.Temat på logfesten var ju "kom som du inte är", så Anton skulle bli glamrockare och jag nån form av tjejley chaplin. Bilder får ta och visas upp imorgon.

Anton kom på att han behövde en längre tröja, så vi satte igång och hjälptes åt att klippa ett mönster och sy en sista-minuten-tröja^^ Anton är syarN. Han körde oxå en sista-minuten-syuppare med mina byxer som var på tok för långa.

Tillsist tog jag käpp'n min (lånad, jimmies) och satte mig i bilen så for vi. Berättar lite smått om tillställningen imorn med litt bilder:)



Nu vankas det te där nere! (Är hos mami i Älandsbro). Åker hem imornkväll typ!

Is it very nearly tea-time, piglet asked.
Visstvisst, ja int ääre nå flääskt.
    

Stressed

Mycket att göra.
Tro det eller ej men idag (igår, fredag) gick jag upp halv 11 (!). Ställde klockan på halv 10 än en gång men kom upp sen iaf och hoppade in i duschen (ja, hoppa var väl kanske att ta i), sen kunde jag iaf öppna ögonen litegrann.

Marielle och Tobias kom hit och övade massa låtar till äbro-festen. Det kommer bli riktigt nice xD Sedan blev det snabbt och stressat till att ta med en macka och åka upp till murberget och hjälpa  till att sälja biljetter till bäverteatern igen. Det är alltid kul att möta massa människor. Tobias kom och hjälpte till oxå, så han fick se gratis han med. Jag såg dock inte denna gång, hade inte tid. Hade velat, för att se skillnaden på hur de spelar och så:D Menmen.

Dessutom, Lena som jag "jobbade" med där visade lite bilder för mig som hon hade fått med posten från japan. Då såg jag Menos där på bilderna! Åsså insåg jag att det var ju Menos Lena! Menos mamma. Det var riktigt kul. Har hört så mkt om hennes snällhet och goda mat^^

Cyklade hem och var fortfarande hyper och helt upp i varv och stressad. Försökte säga till mig att det var lugnt nu, men jag trodde jag nästan skulle svimma ett tag. Gosh. Imorn ska jag försöka slappna av lite.

Jag och Jimmie satt här och spelade gitarr och sjöng och kollade HIMYM och chillade. Sen kom Kela och Holia som Kela kallar henne (hennes kompis från Råne) :) Trevligttrevligt. Menos var här lite oxå.

Höll på att göra bort mig inför en granntant när vi sprang nedför trapporna en gång, eller kanske gjorde bort mig. Bara för att de sku ner o röka eller nåt, jävla rökare;) Närå... Man måste verkligen va försiktig i en bostadsrätt, det är en lite annan sak faktiskt..

Sen blev det lite bittens och snacka med de underbar bittens-vakterna som säger att jag ska passa på att springa o hämta en gratis kladdkaka av pingstkyrksungdomarna innan de stänger^^ och massa annat folk trevligt folk.

Imorn ska man upp.
Bussen går 10.20...
Men jag är pepp iallafall!
Puss och hej, jimmie skrev Gay.  (i min gästbok...)

Konversation på myspace

>  Hello emma u pretty.  how are u .,.. u look so good and relax m how are feelings in u , youw lets be friends.

(på hans profil står det "i love to meet someone for marriage!! but true love", Man 26 år, Gambia.)

>>  If you look for a marriage with true love, maybe that's not a good way saying something to someone the first time

>  profil became special for me when i saw it , thats why i talk like
 lets be friends and knows eacdh other more ,,
 how aRE U DOING ?

>>  oh come on, I haven't done anything to my profile, the only thing that's personal is the pic. ^^ I'm doing really good thanks!

>  emma , i will really like to know u more ...
 ma name is bakary and u ?
 am 26 years old and u ?
 greetings from the gambia west afica ..
 nice to meet u .....

>>  haha, you just wrote my name yourself:P
I'm 18.
Hope you enjoy living in africa!

>  yub is nice emma , u got a sweet name , i really enjoyes here the nature and beautiful sunshine ..
 have u ever travelled to africa?

>>  we have  beautiful sunshine here too, it's the same sun actually ;)
No I haven't, guess it's nice

>  yub emma i know u willk really like here , friendly pupils , sandy beaches ,
  lovely resturants ..and nature parrks ..
  many things that u never experiences in life ..
   africa is nice ,..
 do u have im ?
which type of music do u like best
 what are the things that maks u happy ?

>>  Sounds nice.
I'm kind of an "all-eater" when you talk about music. There's no bad music, only bad songs.
"do you have im?" you said. what?

>  right fantasic sense of propose .
 like wise , i like all kind of  music ...
 have u ever listen to african music like kora?
i ean do u haVE instant  messeger on my space ?
so tthat we can chat ..
 or yahoomessenger?.. we can share webcam ..to seeeac h other. emma ,dear , the whole is too but communication makes short

>>  I don't know. And I don't have a webcam.
I'm going to sleep now. Bye!

BYE HAVE A GOOD NIGHT WITH SWEETST DREAMS ,,,,
 
Nästa dag:

>  hey emma , ma dear ,  how are u today and the weather ?
  is raining over here today , so warm ... what are u up to ?
 greetings from the gambia........


Ja det är väl ingen tvekan? Let's move to Gambia and get married!
Eller nån som tycker nåt annat?^^

Min dag

  • Kliva upp
  • Äta frunch / gröt
  • Rota i / kolla igenom lådor
  • Dansa
  • Öva låtar
  • Prata med mamma
  • Diska
  • Äta middag
  • Gå till pappa
  • Kolla om jag hittar nåt i utklädningslådar
  • Se HIMYM eller film eller så
  • Inte sitta vid datorn för mycket
  • Hämta ut på hällstrands
  • Köpa toapapper

Upp o hoppas ligg inte o dra dig, du o jag måste fånga dagen (8)

I natt vid 3 eller nåt gjorde jag mina magövningar. Bra? Dåligt? Jag hade tääänkt gå å lägga mig för längesen men vet inte vad jag gjorde, åsså kom jag på att jag inte gjort magövningarna på länge. Även lite armhävningar och bäckenlyft. Borde börja stretscha oxå, det är nice. Gick iallafall och la mig sen och lyssnade på valsång.

Ställde klockan på halv 10 och kände att jag skulle klara av att gå upp om ag bara vaknade av pipandet, för jag vill verkligen ha mer tid på förmiddagen, så jag hinner med saker. Shi fick jag. Vaknade 10 och stänge av klockan, tänkte att jag går upp om en litenliten stund. Tror du jag håller mig vaken när jag stängt av klockan? Annars brukar jag alltid snosa i nå timmar sådär men u stängde jag av den. Så dumt. Vaknade halv 12, fuck, tänkte att jag ska bara blunda en sekund till. Vaknade 5 min senare och klev upp.

Men det är rätt bra ändå! En och en halv timme tidigare än de senaste dagarna. Det går framåt.

Get up, stand up, stand up for your right.
Get up, stand up, don't give up the fight.

Lotten

Mitt liv. Mitt karriär går framåt. Nu vann jag 20 poäng på aplotten igen! Så nu ligger jag på topp 5! Yeeeeeeaaaah. ;)

Folks, det blir vad man gör det till xD    ...sannerligen

TjEnaretjenare(norrländska)

Dä blev te å vare lit slö under dag'ns början. Spele lit på guran och sit lit vi' dumburk'n. När dag'n nästan blitt kväll'n blev dä däremot te å fare sin väg opp te murberge och Härnösand i krig å kärlek.


Året är 1809 och ryska armén närmar sig Umeå norrifrån. I Härnösand drar trupperna ihop sig och lantvärnet rekryterar frivilliga och ofrivilliga. Stadens befolkning mångdubblas under några månader, vilket får oanade följder...

Manus: Kerstin Hultin
Regi: Thomas Olsson, Ylva Steen

Jag känner ju några som är med där mer eller mindre. Ylva (dramaläraren min), Samuel, Lisa, Torbjörn (Tones far). Haha, Torbjörn blev jag riktigt imponerad av! Han spelade sjukt bra alkis. Samuel spelade Ylvas son (vid andra namn förståss) och i slutet dog samuel i kriget. De andra tappra pöjkarna anlände tillbaks hem och Ylva undrade vart hennes son var. Gosh, då började jag gråta. Men han levde sen iallafall!

Det susade många skrattsalvor i publiken och de hade massa ljudeffekter oxå som var riktigt nice. Mysigt när de stod på deck och avvaktade med sina bössor och man hörde havets vågor och skeppet som knakade o knarrade i bakgrunden. Sen hoppade till jag nån decimeter sådär när det sköts en gång^^ åsså började det pipa i öronen. Ja så det kan gå. Samuel blev btw skjuten av löjtnanten för att han backade ur ute på slagfältet. "Jag måste kissa!" och sprang iväg. Jag trodde du sku stå på dä mer än så pöjk!

Det kostade 75 kr att kolla men jag ringde ylva innan och hon dealade lite med mig så jag fick hjälpa till innan och fixa och sälja biljetter och så. Det var sjukt varmt i solen där ett tag. Men under föreställningen satt jag o frös hela tiden, det blev ju kväll liksom. Sålde fika biljetter, de gick åt som smör i solsken. När det vara var en biljett kvar till lax-mackan snodde jag åt mig den^^ Det är verkligen en populär teatergrupp det där. Ammatörteatrare som är så bra. Nya tillkommer varje år. Skulle va kul å va med. Men ja, jag fick sätte mina mattekunskaper på prov litegrann när folk kom med stora pengar och jag skulle växla, men det gick bra faktiskt! För en gångs skull. Det är kul att sälja grejer och möta människor så och shit, det var därför jag ville ha jordgubb-säljarjobbet så hemskt gärna, men fick det inte. Ska iallafall hjälpa till på fredag oxå.

Om det är nån som inte sett än och har lust att se så spelar de på Fredag kl 18 och Lördag kl 17. Rekomenderas att vara där nån halvtimme innan. Idag blev det mer än fullsatt och vissa fick inte se. Plats: Murberget, vid sidan om torget. (Ja, utomhus) :) Ta med en jacka! Man kan förståss boka oxå, kolla här.

På återséende Mamsell Roos
Sa han när han flög sin kos




Jag har skrubbat spisen Anna.


(Mitt mysiga kök när jag precis flyttat in.)

Tunga ögonlock

Jag vill ha en mjukare säng. Håller på att somna i soffan ibland men tar mitt förnuft till fånga och beger mig till sängen, där håller jag inte alls på att somna. Har kommit på att det skulle kunna vara för att den skulle kunna vara lite mjukare. Det känns så, platt. Men äh, kanske bara har en dålig sömnperiod.

Memme fick vänta ett tag på härnöhallen/ica stackarn. Än en gång, så är det när man är kompis med mig. Denna gång var det för att jag fick massa idéer och fastnade med gitarren. Och då kan man ju inte gå?! ... Aja, vi köpte tacochips och tänkte göra guacamole. Jag o memme o guacamolekvällar<3 Dock bangade hon o köpte riskakor o keso istället, gott det med men. Dessutom blev det guacamole utan advokado. (Guacamole utan advokado???) Det var dyrt på h-hallen och hemskt irriterande att jag hade advo hemma i kylen som jag hade glömt.
(Bild på tidigare,
RIKTIG guaca-kväll.)

Väl hemma hos Memme och Feffe mötte jag kapten krok! (Jag föreslog iaf att deras nya kittekutt kunde heta så...) De har
köpt den av Madde och den har en krokig svans<3 Om jag skaffar katt nångång ska den oxå ha krokig svans hihi.. kan bli svårt dock.

 
(Krok med sina två mörkare syskon när jag hälsade på dem hemma hos madde när de var mindre. Nu syns det jättetydligt att svansen är krokig!)



Sedan övade vi på låtarna och började späna på ett klassiker-medley. It'll be awesome! Efter det satte vi igång en film och åt chips. Mumsi. Trodde jag hade köpt chilichips, men icke, så jag blev lite besviken dock..

Cyklade förbi pappas hus på vägen hem. (Fan vad mörkt det har blivit på nätterna nu! Vart är sommarljuset?) Jag ska alltid ta de mörka vägarna oxå, typiskt mig. Det är nån instinkt jag får. Skulle jag försvinna nångång så kan ni ju leta på de mörka stigarna!^^ När jag cyklade genom lekparken låg där en borttappad dock. Skackars flicka som tappat den.

Hämtade en grej hos pappa och gick om kring lite på nedervåningen. (De andra sov). Kändes rogivande och väckte hemlängtan litegrann, men jag vet att jag aldrig skulle klara av att bo där på heltid längre. Plus att det hade börjat lukta främmande. Som att hälsa på hos sina mor och far-föräldrar. Och känslan var oxå så, man vet att man är väldigt välkommen men vet att det inte är hemma. Wierd feeling.

Ska låta ögonlocken falla tillsist.
See you in the dreaming mist. 

Min bror Emil

Rotar lite i kartongerna. Hittade massa gamla foton i ramar som packats ner i lådor för länge sen. Två tavlor med mig och Emil när vi var små och bodde i Råneå, kanske 4 och 5 år eller nåt. En tavla då vi kramas bl a, så gulligt. Jag tittade på tavlorna och började gråta, som om han vore död liksom;O Men han lever som bara den.

Han betyder verkligen hemskt hemskt mycket för mig. Vilket jag insåg för bara nå år sen. Han har liksom alltid vart där, även om vi inte "pratat", haft kul, eller kommit överens. Även om vi bråkat, skrikit åt varann och velat att den andra inte ska vara där. Det var självklart att han ändå var där hela tiden. Jag hade aldrig tänkt mig att det inte skulle vara så.

När han sökte till cykelgymnasiet i Skara och skulle flytta dit om han kom in så insåg jag att tiden går. Jag insåg också; Vad skulle jag göra utan honom? Vi går ihop så bra, och kan prata. Ibland är han den ända jag kan vända mig till i familjen, speciellt ifall det gäller just familjeproblem, då har vi precis samma tankar och åsikter och förstår verkligen varann.

Jag kände att jag inte visste vad jag skulle ta mig till ifall han flyttade så långt bort, även om jag inte längre bor hemma och träffar honom så ofta. Jag storgrät en dag bara av tanken på att han inte skulle bo nära mig längre.

Men han kom inte in i Skara. Dock detta år kom han in, och jag började förbereda mig på tanken. Vill ju såklart  att han ska göra det han vill. Men av olika skäl blir han kvar i Härnösand på estetiska programmet inrikting teater, där han också passar så in i helvete bra.

Nu är jag iallafall lite mer berädd på att det kanske kommer en dag då vi inte bor i samma stad :) Huvudsaken han finns!
 
Emil, jag älskar dig.

Ur "Blå boken", Rädsla - Emma 7 år

Jag är räd för ormar o spindlar
 o jag är räd att det ska burja brina hos oss
 o jag är räd för lejon o tigrar o leoparder
 o att det ska koma skuvar till oss

Lite effektivare

Det blev ju en sån jäkla slö-dag igår så när jag vaknade imorn (kl 1) kände jag att idag ska jag vara effektiv och göra saker! SÅ, klev upp och klickade på radion för att lyssna med ett öra på sommarprataren. Denna dag Nahid Persson Sarvestani, som pratade om när hon flydde och typ halva hennes familj fördes bort och avrättades, det var intressant. Diskade lite under tiden och gjorde gröt till frunch.

När gröten var klar kom jag på att jag inte hade nån mjölk, funkar ju utan men nä, jag skulle ha mjölk! ..så det fick stå och svalna medan jag cyklade till hemköp. Köpte sojadryck (det är hemskt gott till havregrynsgröt), choklad-sojadryck och vanlig mjölk. Även lite annat, och citroner! Fattas bara lite tecuila^^ Nämen citroner är gött ändå och gör en frisk!

Satte inte på datorn (tror jag) förrän jag började rota i lådor å greja. Hällde upp choklad-sojadryck i ett champagneglas och grejade på. Har fått lite gjort faktiskt, men inte nog mycket! Kunde vart ännu mer effektiv.

Till middag gjorde jag plättepannekankas! (eftersom jag hade mjölk:D). Mina stekpannor är så små så de blev lite gulliga, och lyckade. Jag blev riktigt skillad på att vända dom i luften ;) :D Tappade bara lite på mattan.
Tips 1: Sätt lite vaniljsocker i smeten så blir det extra gött.
Tips 2: Och lite vatten i stekpannan så får den frasiga kanter.

På senare kvällen har jag spelat lite gitarr och sjungit, men rösten är inte riktigt återställd från förkylningen. Måste bli återställd innan Äbro-festen!

Förresten glömde säga, Jag o Memme träffade Robert, Kling o Andersson lite på Broöppningen. Det var så kul, för Robert påminde mig om när jag var på harry potter på bion, gick in i sallongen, såg Robert o dom sitta där, sa Hej och snubblade på trappan sekunden efter och for allvärldens väg. xD Ojojoj, det måste vart en syn må jag säga. De tyckte det var en snygg entré^^ Gosh, hade glömt det, men nu fick vi skratta åt det ett tag igen.

"Annars måru?" frågade jag Tone idag. "Bra när jag lyckas förtränga att skolan börjar såsmåningom.. Själv då?"
"Ja bra när jag lyckas förtränga att jag har svenskarapporten kvar att göra INNAN skolan börjar."

Gör nåt!
Jag har mycket att göra!
Bah!

In a while, crocodile.


Men inga krokodiltårar för det
Bara hard workwork och fortsätt le
Du kan om du vill, du vill så du kan
Visst vore det great om man allting hann
Imorgon är en ny dag med nya tag
Innan det ska det sovas efter behag.

Lotten

Btw, jag ligger på topplistan på Aplotten ;;;;) Som jag har väntat på den dagen^^ Det är det jag lever för. Det är för den jag fortfarande loggar in på Apberget.

Hahahahahaah

Det var värst

http://allehanda.se/start/harnosand/1.1250369

Lördagsgodisdag

Dock har jag inget godis:) Här följer ett  långt inlägg om Broöppningen:

Igår blev en lyckad kväll minst sagt! :D Broöppning och ett par glas vin för hela slanten. Första chillade vi o lyssnade lite smått på Lasse Lindh, sedan var det Tobias Fjellström som skulle spela där inne. Hans musik är helt fantastiskt underbar verkligen, skulle lätt köpa skivan ifall det kom nån. Och han blir bara bättre och bättre. Sjöng med på alla låtar utom en som ingen hört ännu,, den nyaste. Lyssna på honom här. Han går btw i min klass oxå och är en underbar person i övrigt oxå.

Där började jag oxå min autograf-jakt ;) Jag är egentligen inte den som är så mkt "åhh jag måste ha autograf", men jag tänkte att det är ju lite kul sådär och varför inte liksom. Så jag bestämde mig för att få allas, typ. Började med Tobias^^ Hittade Lasse oxå.

Det var Kraas tur att spela. Alltid lika härliga och energigivande. Deras autografer fick jag lite utspritt under kvällen då jag hittade dom i röran. Sedan var det Nåka Timmen (Annika Norlin, Jonna Lee och I'm on TV.) I'm on TV beundare jag inte, hon hade jobbig röst och betedde sig jobbigt. Dock såg hon ut som att hon brukar spela pippi långstrump typ^^ Jonna Lee lyssnade jag på med ett halvt öra, så minns inte så mkt, men det var inte jobbigt:) Annika Norlin (Hello safride, Säkert) spelade några bra låtar hon, och sjöng bra:)

Sedan SPRANG jag in till inne-scenen för att ställa mig längst fram när Oskar Humlebo aka Moto Boy skulle spela <3 Stod där och njöt till 100 och sjöng med lite. Under Nåka Timmen innan träffade jag honom o pratade lite. Om att han var på geresta nån gång och hade brorsans klass i musik och att han bodde lite på östanbäcken förut, granne med oss. Då hade han stått ute o målat sin gitarr när Emil (bror) kom ut o frågade vad han höll på med. (och det kom han faktiskt ihåg!) Då hade han även berättat att han hade kastat ner sin första gitarr från en balkong där för att kolla om den skulle hålla^^ Han har den kvar fortfarande så.

(Emma, Oskar, Helena)

Det stod i broöppningsprogrammet att han gått tre år på estet i härnta och vågmannen förut, men han sa att han inte alls gjort det ;P haha. Sen berättade jag min plan om autograferna men att jag ville ha den efter han spelat. (av nån okänd anledning, jag visste ju liksom hur bra han var innan.) Hittade honom tillsist "bakom kulisserna" så jag kunde få den, kramade honom och var tvungen att  gå för nån kvinna sa att vi inte fick va där..

Vi släppte sedan loss till Promoe feat. Mofeta & Jerre. These walls don't lie var dem låt jag diggade mest men till svenne banan fick man ju energi oxå^^ Sen var jag med lite smått på halva allsången med Lars T och Lars N tills Snook tog över. Jag köpte en vegbörjare och gick sedan o shakade till Snook. Dock var jag så jäkla trött efter att redan dansat en hel del så jag gick efter "Mr cool" åsså satt vi och vilade istället.

Hittade Joel utanför stängslet och hjälpte till att planka in honom, träffade även klara där inne som inte heller hade biljett^^ Trevligttrevligt. Satt vid ingången till logen och väntade på att det skulle gå förbi några jag inte fått autograf av än. Promoe kom förbi, Jerre liksaså (jag: "hej kan jag få din autograf? vad är det du heter?", han blev nog lite snopen.). Sedan kom Snookarna och skrev på min lapp. Nåka timmen träffade jag aldrig på, men äh, det fanns bättre. Papperet blev fullt iallafall!

Sedan tänkte man gå hem, men Aksel sa att det var efterfest i stadsparken så jag sa hejdå till Tobs, Malin, Micro och Christian och bedrog mig dit. Folk hade satt upp en pressening som tak typ och musik spelades och det dansades och det chillades. Många trevliga människor. Efter ett tag kom killarna i rutiga kläder dit (de som spelade med Promoe) och Oskar! (Moto Boy). Jag och Joel stod och pratade med honom ett bra tag. Om hans musik, vad han tyckte det var för stil och hur han själv är. Inte nog med att han gör underbar musik, han är verkligen en helt underbar person också. Joel och Oskar blev väldigt rörda av varandra^^ Joel hade aldrig hört hans musik men tkre ändå om han väldigt mkt just för att han är den han vill, spelar den musik han vill, klär sig som han vill, sminkar sig som han vill, gör det han lever för och tänker inte på pengar och makt som många andra. Och Oskar tyckte det var jättekul att det var nån som sa det oxå!

"De största genierna syns inte lika mycket och tjänar inte pengar på det de gör."

Han berättade oxå att han gift sig:) Med Karki då förståss. Grattis till dem! Vi snackade lite om det sen gick jag.
Hittade en liten hund som jag genast gick till, den kröp upp i mitt knä direkt, åh, den borde vara min. Joel kallade den katthunden^^ Den var mindre än hans katt. Jag var nära på att springa hem med den.

Efter att jag kramat Oskar hejdå
och sagt att han är en underbar person gick jag hem och sedan slutade kvällen med lite How I Met Your Mother och mackor om jag inte minns helt fel. Sen somnade jag som en sten.

Denna dag har vart slö. Memme och jag har övat lite men annars har jag bara suttit.

Good evening ladies and gentlemen, vi hörs nångång sen.

Bron ska öppnas!

Jag har ingen aning om varför det heter Broöppningen egentligen, men kul ska det bli !!!

Tobias, Moto boy, Snook, Promoe, Kraa osv :D :D :D

Nu ska jag och Memme dra dit, ha så kul suckers!
...nä jag skoja bara, det där va inte likt mig;) Hoppas ni som inte ska dit får kul oxå:))))

PUSS och hej, kille som tjej


Sooommar, sommar å sol (8)



Yes, det var skönt att steka lite. Och prata lite med Kela, det var ett litet tag sen. Hon fick dock vänta rätt länge på att jag skulle bli klar stackarn, så är det när man är vän med mig...
När man ligger där o solar känns det hela tiden som att det kryper massa kryp på en, men oftast är det inte det.. dock sprang vi upp och sträckte på oss en gång (flydde från en geting..).

Väl klarsolat passade jag på att sticka ner på affärn o köpa massa mat <333333 Nu är frysfacket så proppat som det bara kan bli. Och till middag blev det kebab & ris i pitabröd!! usch så gott det var. med massa sallad och min specialdressing. Plus att jag kollade på How I Met Your Mother medans, kunde inte bli mkt bättre. Önskar jag hade kamera så jag kunde knäppa en bild och göra er hemskt frestade! :D

Juste, på affärn hände det grejer må jag  säga. Först öppnas inte halva "grinden" när jag ska gå in, så jag kan väl tänka mig att jag såg lite dum ut när jag gick in i den. Sen tar jag upp en såndär "syltkorv" som tydligen läckte så jag blev jättekladdig. Åsså kom det fram en gubbe när jag stod och kollade på olika laxpaket; "Det där är gott det, åt det häromdan och då fick jag åka in på akuten. hahha nä jag skoja, skulle bara försöka va rolig."

Ska snart, sakta men säkert dra mig bort till stadsparken, till folket:) "Ska bara" först. (Ingen aning, men det kommer nog ändå ta ett tag.) Men anywho, be there!

Sommar-Haik outro 2000

See you later alligater

Dan före doppare-dan

Hundrade inlägget.

Har druckit en varma koppen nu :)) och nu skare jag ut och sola med Kela i stadsparkis, joina oss!

Det var tydligen fest i stadsparken ikväll oxå. Kanske kikar förbi lite smått för att få träffa alla:)

The sun is shining, the weather is sweet.
Make you wanna move, your dancing feet
- Bob Marley

Old times

Har hållit på och rotat i nå lådor, hittade massa gamla skolböcker och grejer. Bl a med historier, sagor, dikter, noveller som jag skrivit. Tror jag ska publisera dom här emellanåt framöver. Det kan ju vara underhållande;)

Jag hittade även en bok från när jag var 8 år där man skulle skriva om sig själv.

"Mit besta emne i skolan är matte"
"Min bästa upplevelse var fursta gången jag kom till skolan"

Old times.
Jag är så glad att vi inte har matte i trean!! (om man inte väljer det)



Doogie Howser MD: "Today I made my first really adult decision. I decided to stay a kid a little while longer."

Den dagen som imorgon inte är idag

Det blev som planerat! Nästan...

Jag, Tobias och Samuel var på Sälsten och vindsurfade! Det var första gången jag testade, det gick rätt bbra faktiskt. Kul när man hittar vinden och det går lite snabbare. Vi satte oss sedan alla tre på den. Jag fram, samuel bak och tobias styrde. Det var asnice haha, vi hade rätt trevligt där ute på havet med hajarna, sombrerohatten och lite plums vattnet ett bra tag innan vi lyckades komma in till land igen^^ (brädan var tungt lastad och det blåste inte jättemkt).



Plumset i vattnet var när vinden plötsligt vände och Tobias tappade balansen och föll bakåt ropandes "nej nej Nej Nej! NEJ" *plums*. Det blev dagens citat och vi hade hemskt kul åt det x) Sedan körde samuel nå varv i viken själv och då gick det undan minsann! Under tiden spelade jag o Tobs Tentan i vattnet och lekte lite.

Jag, Tobs och Malin som kom och joinade oss satt och solade ett tag innan vi blev kissnödiga och hungriga. Jag och tobs stod på händer litegrann oxå^^ (När jag var liten gjorde jag det hela dagarna, det gick inte en dag utan att jag stod på händer några gånger.) Vi började snacka lite om tobs brorsa, plötligt ser jag nån som liknar honom som kommer gående, och jovisst. När man talar om trollen (va? vad är det för ordspråk egentligen?)

De två små pluttarna följde med o kikade på min lägenhet sen och skrev i gästboken. Alltså, tobs är ju lite rolig han:

6/8-09
Vilken mysig lägenhet!
Puss! /Malin
Mm! /Tobias


Kort och tydligt. Han håller med malin helt enkelt^^

Klara skulle kommit till mig sen och övat lite dans osv till festen hos mamma i äbro. Men så kom hon på att hon skulle ju till London då så hon kan inte va med:( Det var väldigt synd...hade vart kul att ha henne med. Men ska man till London så ska man...^^ Jag har iallafall Memme och Tobias som säkert kommer vara med. Fattas bara en massa planering och repning!

Ska man vända lite på dygnet kanske? Ja, vi får se. Jag är rätt trött så...

Sov som en anka, vakna på en planka

Den dag som idag är, är den dag som igår var imorgon

(Trumkursen på Urkult, jag i blått till höger^^)

Två gånger idag tänkte jag såhär; jag bloggar inte än, jag kommer bara skriva att jag ska fixa i lägenheten och sedan inte göra det, så det är bättre jag fixar först. Har jag gjort det? Nej just det. Det är konstigt egentligen, jag vill göra det, jag tycker det är kul. Men här sitter man vid datorn. Men lite nytta har jag oxå gjort! Har spelat en massa gitarr och trummat och övat på lite låtar vi ska köra på festen i äbro. Kuligt!



Igår (tisdag) när jag var i Äbro kom Märet och hälsade på, hon hade köpt en kanna till mig på Ikea (en sån med ett slags rör i som man lägger i frysen, istället för isbitar!) Sen hittade mamma en massa gamla kläder i lådor som vanligt, det tar aldrig slut! Nu har jag ärvt hur mycket som helst av henne. Jag klagar inte!:D Kläder som var inne förut som jag gillar nu!

Jag tog hand om alvin i några timmar för att tjäna såna där lappar som vi älskar och hatar och är så beroende av. Vi kollade även igenom timmarna jag jobbat förut, för det ska skickas in. Vi skrev ett nytt papper och rundade av så att det blev några timmar till haha, det är ju bara vi som vet hur mycket jag egentligen jobbat^^ Nämen jag har ju faktiskt tagit hand om honom en massa innan jag flyttade som jag inte fått nåt för så... :)

Gick och la mig i hyffsad tid ändå, med datorn bredvid mig, och vad händer då? Emma sitter uppe till halv 6, BRA jobbat! Tiden flyger iväg i datavärlden. Ja och precis nu kollade jag på klockan och tyckte att den var en timme tidigare alldeles nyss! Farligt!

Idag (onsdag) fick man iallfall skjuts till stan vid 12 (zombi), fast innan det övade jag mamma på tentan litegrann. Hon har inte övat nåt den filuren så det gick sådär. Hon måste skärpa sig!... ;O

Passade på att slinka in på handelsbanken för att byta bank, från SEB. Det blir så krångligt nu när inte SEB kontoret finns i h-sand längre. Sedan gick jag in på waynes och hämtade min broöppning-biljett. Ja, jag fick ett mejl igår av [email protected]:

GRATTIS!

Du är en av Yippies lyckliga vinnare till en Broöppnings-biljett!

Du kan hämta din biljett på Waynes Coffe, Storgatan 35, Härnösand


Här har man stressat sig och trott att de ska ta slut men tillsist fått köpt en, åsså vinner man en några dagar senare^^ Hade helt glömt bort den tävlingen. Aja :) Memme ska få köpa en av mig. Nån som vill vara reserv ifall hon ändrar sig? Man kan aldrig veta med den damen.

Imorn ska det bli kul om det går som man vill! Yeah. Hoppas det blåser lite imorn, men inte för mycket.

Sov som en fisk, vakna på egen risk.




Ur-kul 2

Lördag: Det  blev till att sova länge. När vi vaknat satte vi oss ute på filtar och skulle göra nudlar i trangiaköket. Plötsligt börjar det regna. "Äh, det är bara en liten skur", sa Tone, "snart spricker det upp igen." "En halvtimme senare, piskande regn", skojade jag. Och mycket riktigt, skoj blev verklighet. Och mycket längre än en halvtimme oxå. Så där satt vi på dyngsura filtar med två paraplyer på 4 pers och gjorde nudlar. Något krångligt blev det menmen^^ Måste sett lite lustigt ut. 

Klockan 2 var det afrikansk dans på Markusgården som jag ville gå på, men då satt vi å åt i regnet... typsikt. Å andra sidan kostade det 150 spänn. Klockan 3 var det Nina Ramsby i kyrkan. (har aldrig vart på konsert i kyrkan trost de 7 åren.) Men vi hörde att kom man tillomed 40 min innan var det typ redan fullt, så vi skippade det och gick på Poetry Slam istället på brandmuséet. Det var öppen scen men det var inte många som ville läsa nån dikt, så jag erbjöd mig en gång^^ Läste upp en dikt jag skrev när jag var sisådär 7 år.

"En liten fisk går på land

med stövlarna på,
om han skulle ramla ner i vattnet.
Men om han ramlar ner i vattnet,
så har han ju stövlarna på."

Den uppskattades^^ det var kul.

Sedan gicks det tillbaks till tältet. Och där satts det. Vi lekte en rolig såndär tält-lek. Lekte massa såna förra året. Bra att ha om man bara sitter i tältet när det regnar. Leken såg ut såhär: "1, 2, 3, 4, 5, 6, sieben, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, siebsen, 18, 19, 20, 21, 22, skepp o hoj!" Om man vet vad det är så vet man, annars fattar man ingenting:) Jag, Tone och Malin satt där och lekte och hade kul hela tiden, säkert över 2 timmar xO medan Carl var ooch såg lite Warsaw Village Band och Kamraterna med Timbuktu och Magnus Tingsek. Vi hade tänkt gå och se de sistnämnda lite senare, men det var ju lite optimistiskt tänkt... Ångrar att jag inte såg dom. Men vi hade jäkligt kul vi oxå xD Om det var nån som hörde oss (vilket jag är väldigt säker på för vi var inte direkt tysta) så trodde de nog bestämt att vi druckit en del.

Resultatet av leken såg ut såhär:
1. Chilla på donken
2. Eller bara kirra macka
3. Agda
4. Eeeeeeeemil
5. Kaantarelltoast
6. Fuck yeah
7. Sieben
8. Gissa det du
9. Imse vimse spindel - wow!
10. Yo yo yo yo Yoda
11. Aaanna
12. Peeter
13. Öy!!
14. Siebsen
15. Sexton
16. Två - två!!!
17. Siebsen
18. Tusiken
19. Hakuna Matata
20. Keebabpizza
21. Falafel!
22. Äh, venne
23. Skepp ó hoj!

...och de flesta fattar nog inte nånting nu heller:) Men kul vare! Vi skrev upp den på toapapper.

Vi pallrade oss tillsist ut ur tältet för att köpa mat. Vi stod i den baaaaaaaaaaaaaaaotalånga pannkaks-kön bredvid solscenen medan Stefan Sundström & little Marbles spelade. Pannkaka med sylt o grädde blir man himla mätt på,
men när vi smält maten kunde vi släppa loss vid stora scenen till Fun'da'mental. Därefter  var det Kingen Karlsson på solscenen. När jag kom dit tänkte jag, vafan är det är, dansband eller? Men sen körde han lite old-rock låtar som vi släppte loss som fan till :D do the twist! Han spelade piano som så in i * oxå ^^ Skulle haft nån att bugga loss med, hade vart perfa till den musiken.

Klockan 24 var det dags för sista entringen på stora scenen under urkult 2009. Valkyrien Allstars! Ett underbart norskt band med mycket drag! Sprang ifrån de andra och klämde in mig nästan längst fram^^


(Valkyrien Allstars. Jag vill ha hennes hår.)





Sedan åt jag lite vårrullar, hoppade på Tobbe, Emil o Burre och tände ett ljus med en önskning på slutceremonin och stod nere vid elden ett tag. Då kom det fram en kille till mig; "Nämen, det är ju du med fisken-dikten!" Hahaha askul, kul att han kände igen mig för den^^ Den är nog rätt oförglömlig...^^ Pratade lite med han, sen tänkte vi gå och lägga oss (inte jag o han), men jag hittade Joel, Aksel, Julia och nå andra som satt och chillade. Vi gick senare till danslogen och dansade lite polska^^ sen satt vi utanför vid elden med nå softa tanter och gubbar och drack vin, spelade och sjöng. Aksel trummade på en planka och vi andra sjöng lilla snigel till, rockversion^^ Vilket röj! haha

Söndag: Malin, Tone och Carl skulle åka med bussen halv 12. Jag låg och sov tills de tvingade ur mig och var påväg att riva tältet på mig. Så jag sa hejdå lite zombi-aktigt och anslöt mig till Joels camp. Vid ett köpte jag thaimat till frukost och gick till solscenen där "fri scen" var i full gång. Låg där på gräset och halvsov under tiden:) Tror Sousou & maher cissoko var en av de som spelade. nice att sova till.

När jag vaknat till liv gick jag runt på marknaden och shoppade loss som jag brukar göra sista dagen. Köpte 2 par urkultiga byxor, 1 urkultig jacka och en Bob marley sjal! och allt luktar urkult<3 Prutade lite, men det blev ändå 500 spänn för allt. Så 1200 har jag gjort av med om man räknar med biljetten, plus mat förstoss... <3

Sedan blev det hemresan i den bogserade folkabussen då. Alla matstället på urkult hade stängt typ, men jag såg lite snäll ut och fick köpa en hamburgare av några som gjorde privat, yeah.

Så var sagan slut, nästa år tänds åter eldarna invid nämforsen
Då är det dags igen att slipa galoschen

Lilla snigel akta dig, rocka loss nu okey

Tisdagen före nästa dag som är imorgon

Igår övade jag och Malva lite ute i stora salen inför festen. Haha, vi har så sjukt kul ibland hon och jag. Syskonhumor på hög nivå. För att inte tala om när mamma kom in: Vi spelade en låt som jag gjort som heter "Ingenting". Refrängen går såhär: "ingenting, ingenting, ingenting, ingenting, ingenting." ^^ Vi diskuterade hur malva skulle sjunga på den. Tillsist sa jag "men sjung bara ingenting." Sen började vi skämta om det. "Sjung absolut ingenting..!" osv. Plötsligt kommer mamma in i rummet; "Det hörs ingenting dit in!"

Mamma stod där som ett fån och fattade ingenting medan vi garvade ihjäl oss, tills mamma gick, och ett tag till.^^ Gosh xD Det är förstoss en sån där grej som är mycket roligare när man är  med om det och inte så kul när man berättar^^ Men håll med, det var kul xD

En big anledning till att jag åker ut hit till mamma är för att ladda ner filmer/serier och annat! Den går åtminstone  lite snabbare här än hos mig. Nu har Doogie Howser MD season 1 blivit klar, en serie med Neil patrick harris när han var i  tonåren typ. Har inte kollat in den än, ska bli intressant. Massa andra Neil patrick harris grejer laddar nu oxå xD

Hemma hos mig lyckades Dirty dancing 2 bli färdigladdad efter nån månad sådär (...). Jag blev glad och satte mig för att kolla in den. Det visar sig att de pratar Italienska!..... ha. ha. Men nu har jag laddat hem rätt version här hos mamma iaf. Tur jag har laptop!

Imorse vaknade jag riktigt tidigt av en fluga som surrade omkring mig. Fösökte somna om men jag bara somnade, vaknade, somnade, vaknade hela tiden fram till kl 1. Jävla flugjävlar! Att jag inte steg upp när jag ändå inte kunde sova. Men är man emma så är man.

Blir nog att jag stannar här i äbro en natt till. Ska ta hand om alvin ikväll och tjäna lite kosing. Sen blir det hem för att ha masser att göra hemma.


Flug fyla flyga flug, och den fyla flygan flug.

Suit up!

Ur-kul

Så. Mitt sjunde år på Urkult var riktigt lyckat.
















Torsdag:
Åkte dit framåt halv 8 på kvällen med Carl, Mickel och Ogge (Carls pappa skjutsade, räddaren i nöden). Det gick rätt fort, sov halva biten typ. Väl där fixade man biljett, vuxen-armbandena var snygga i år, röd-vit-svart typ. Men hade gärna velat vara ungdom i år för det armbandet hade rastafärgerna... har typ väntat på dom färgerna i alla år^^ menmen.

Stod och lyssnade på CirKus vid solscenen, de var nice, lite roliga sådär. Träffade lite folk jag kände osv. Åh, jag känner mig verkligen hemma på Urkult. Direkt när jag steg ur bilen med packningen kände jag att jag var hemma.

Kl 24 var det Bandikoro på Stora scenen. Skön musik, en av dom spelade på en urläcker gammal marimba av nåt slag^^ Efter det var det discot på danslogen som gällde ett tag, men jag gick och la mig, ja, inte tidigt alls, men inte för sent heller. Tänkte pallra mig upp framåt 9 nästa morgon för att gå på trumkursen!

Fredag: Djembekurs. Kom otroligt nog ut ur tältet innan 9 och väckte Joel som skulle följa med. (Vi bor typ alltid granne med hans familj, hemskt trevligt.) Fick svar innifrån tältet. "Jag ska sova..." ;P "Trumman står där borta."  Gick till Markusgården och blev uppskriven på reservlistan, som var ganska lång... Sedan väntaväntavänta, köpte frukost där och låg sedan och sov på bordet typ. Men det var hemskt tur att jag fick låna Joels djembetrumma, för då fick jag gå före de som inte hade egen djembe med sig. Och kul var det! :D Bonus M Diallo är en sjukt bra pedagog och lärare.

Kom tillbaks halv 2 och käkade tortelini med de andra. Sen sov jag ett bra tag... tills Tone sa att Klara uppmanat dom till att väcka mig. Köpte chokladbollar till oss  på vägen och gick till "utsiktsstället där klara o jag åt nötter förut". Satt där och pratade en massa med henne ett långt tag, mys:) Tills vi köpte godgod dyr mat och satte oss och lyssnade på Akim El Sikameya, soft arabisk musik!

Hjálmar (isländskt reggaeband (!!!)) skulle ha spelat kl 21 men de var utbytta mot Glesbygd'n! Hade sjukt gärna hört Hjálmar men Glesbygd'n är asbra de med!:D (har en skiva med dem.) Så det blev digga och dansa loss! Glömde dock helt bort att lyssna på Eric Bibb halv 11.., hade lyssnat lite på han innan och det var helskön musik verkligen, plus att det var musik man kände igen litegrann(bl a. I live for the spirit I am). fan. Anledningen till att jag missade han var att vi hittade Tobbe och joinade han och gick ner till Älvcampingen och hälsade på gänget där:)

Det var iallafall Hoffmaestro klockan 24! De var uppiggande. Sedan disco i danslogen, och denna gång lååååångt in på natten fram på morgonen. Nån kille började ragga på mig, men jag körde dissen och sprang och kramade Aksel och bad han hjälpa mig. Då försvann ragget:D Och för Tone blev det en lyckad kväll kan man lätt säga hihi:D Jag och Malin var helt exalterade för hennes skull, fast tur att Even var där så vi inte gjorde nått dumt iaf;D

Lördag: ...får jag ta och berätta om imorn:)

Söndag: ...likaså:)

Småtimmarna flyger fram, bonne nuit kvinna som man.

Måndagen före Tisdagen för att det inte har nån betydelse

Klev upp ur sängen idag nångång och hoppade in i duschen, sköööööönt efter 4 dar på festival kan jag ju säga!

Klockan 5 var det dags för synundersökning. Jag var inte blind :D Alltså, jag får köra bil, oväntat. Nu skare skickas in papper (ÄNTLIGEN) och övningsköras!!!

Nu är jag ute i Östersjäland hos mamma o co.  Alvins två stor-syskon är och hälsar på:) En av dom har en liten gullplutt de oxå hihi. Vi åt massa grillat till middag, är fortfarande riktigt mätt^^

(Alvin och Ava (som Alvin är morbror till^^)

Härnäst följer ett Urkult-inlägg.

We'll meet again my friend, kanske i en mystisk gränd...

Hemkomst

Så nu är man hemma. Fast Urkult känns som hemma det med, jag trivs verkligen där, som handen i handsken.

Känns lite knäppt att vara själv i en lägenhet efter att bott i tält på festival i 4 dar med massa folk^^ Kom hem vid 23 ikväll:P Skulle åka buss men det blev att jag åkte med i Joels folkabuss istället, vilken vi fick bogsera med bilen större delen av vägen, så det gick ju inte jättesnabbt. Dessutom åkte de inte förbi stan utan hem till Joel ute i skogen, men Mats var hemskt schysst o skjutsade in mig.

Urkult ska jag berätta om mer imorn hade jag tänkt mig.

När jag vart hemma ett tag började jag kolla mig omkring i lägenheten. Hundra små äckelflugor i ett hört i taket där lampan lyser, en konstig spindel i andra hörnet, en spindel bakom en blomkruka och en stor grön flygande grej som jag klappade på ryggen med kulturhistoria-boken. Trevligt.


I torsdags spelades det med slagisarna Stöde musikvecka uppe på Huberget, Mycket fint ställe med härlig utsikt och god mat. Spelningen gick brabra:) Väldigt avslappnat, inte på liv och död som på teatern, utan man nästan lekte sig igenom den. Slagverk<3 Började med Tentan. Mickel var lärare, vi satt på olika ställen, bland publiken, på klippor och bänkar runt omkring. Mickel ringde i klockan och vi sprang till lektionen^^

De andra låtarna fortsätte att vara nice, bl a alla dom svettigaste låtarna. Plus att det var sol gassande hetta i luften åsså hade vi svarta kläder. Efter sista låten, In Chains, var jag nog svettigast av alla inom 10 mils avstånd minst. Eller nåt.

Efteråt tackades vi och fick varsitt förpackning Stödebröd, asnice. Har ätit några ikväll. Vi fick även rabatt på lunchen. Och två bilar kom från Stöde och hämtade oss, snacka om service. Kul som fan hade vi och sedan bar det av till kuliga Urkult!  ...fortsättning följer.

Imorn blir det synundersökning och diverse övrig planering. Plus längtan efter nästa festival, minifestival, Broöppningen. PeppPeppPepp, Nytt är att även Tobias (Fjellström) ska spela där. Älskar hans låtar så yeeah, det blir bara bättre och bättre!



Vägen hem idag var sovande och trevlig, förutom när Sassa fick veta den dåliga nyheten. Killen Pablo från Härnösand som varit förvunnen i två veckor har hittats, i ångermanälven............................................. Vad fan är det som händer? Varför händer saker? Det är ju helt jävla sjukt. Usch. Helvete. Det är ofattbart. Så jag tvivlar på att jag tänker försöka fatta.

Nu när jag kom hem läste jag artikeln:
http://allehanda.se/start/harnosand/1.1239039

r.i.p




På återseende, vi ses snart igen.
Ge mig ett leende, det blir bra min vän.

Sov som handen i handsken, säg godmorgen till dansken.

 

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0