Curry

Försov mig igen, missade en lektion. Det gjorde inte så mycket men det är inte bra att det blir såhär. Sover tre timmar, hör inte väckarklockan. Dumt. Mycket dumt.

Har spelat en massa massa slagverk idag=) Sjukt roligt hahahah. Kextuggande kärringar.

Stannade kvar på vågmannen till kl 6 och gjorde en regelskylt för foajén, framförallt för "köket" i fojjis. Vänligt men bestämt. Städade upp och fixade iordning där oxå, så du hoppas jag att det ska funka bättre. Att fler tar diskning och att hålla iordning på allvar. Det blir så jävla äckligt annars. Ja jag är nämligen medlem i foajérådet (nyuppfunnet). Oh jag tror att dessa "arga tanten" lappar med oseriösa hot och så inte tas riktigt på allvar. Även om dom är lite roliga^^ Hoppas detta går bättre. Om alla städar och diskar efter SIG SJÄLV kommer det kännas mycket bättre för alla tror jag. (ja, detta har vart ett stort problem länge på vågmannen, trots att det egentligen är så enkelt.) Alla jag pratat med säger att de diskar det de själva använder. Fattar inte vilka det är som inte gör det^^ Aja jag hoppas på det bästa.

Nu har jag precis ätit underbar kycklingfilé med currysås och nudlar och ska kila iväg till madde med elvispen i högsta hugg! Tänkte att vi skulle göra lite chokladpudding med grädde...<3 Det sska drickas lite vin och has trevligt!

Ses en annan gång
Bring me another ballong

Vargsången

(8)

Vargen ylar i nattens skog
Han vill men kan inte sova
Hungern river hans varga buk
Och det är kallt i hans stova

Du varg
Du varg
Kom inte hit
Ungen min får du aldrig

(8)

http://www.youtube.com/watch?v=nL1tA9NP7f8

Somna lugnt
Lovis vakar över dig
Vakna tungt
Lycka till för mig

En hel sås av dans

Idag på Nutida-konst-lektionen skulle vi redovisa dansen (koreografi/powerpoint) som vi gjort ca två och två, man fick välja vilken dans man ville alltså. Jag och Klara bestämde oss för Salsa! Vi gjorde en powerpoint med lite kort bakgrundsfakta och visade sedan några grundsteg och andra steg. Klassen fick vara med och lära sig grundstegen:) Sedan dansade vi en liten koreografi som vi satte ihop minuterna innan vi redovisade. Det var oxå första gången vi övade på redovisningen sisådär en halvtimme innan, men det gick ändå riktigt bra! Det går ofta bäst om man inte tar saker så allvarligt. Det blev bara vår grupp som redovisade den lektionen:P I bildspelet hade vi bilder som vi knäppt på mig och Micro (salsaproffs) när vi gjorde de olika stegen;) Jag kör killens steg.

Linjen:

Sidosteg:

"Salsa" (ja, steget heter som själva dansen):

Snurr:

Shines, ett litet exempel:

Bloopers, (mycket välkänt steg):

Lycka till med Salsastudierna! ^^

Come on babe, why don't we paint the town

Sista uppdateringen om Reflektionen-fordringsägare: DEN ÄR KLAR. Nu kommer ni inte få höra mer klagan gällande den. Dock kommer det nog annat ska ni se... Juste, Historian... Och sedan blir det väl projectarbetsrapporten, och säkert andra rapporter och liknande oxå. Bah.

Iallafall, min dag, denna dag, nej, inte denna dag(klockan), men ni fattar.   ...? Onsdag! Jag tog svinisvaccinis fast jag var orolig att jag inte skulle kunna röra armen på kvällen då jag skulle dansa. Men det var inte så farligt. Inte ens nu. Visst jag har mer ont nu och jag kan nog inte ligga och sova på svinsidan menmen, jag får väl vara glad så länge det inte är värre. Det sägs ju att det är de närmaste dagarna efter som är värst. Några andra sorters biverkningar har jag iallafall inte haft vad jag vet! Jag är lite skeptisk till vaccinet egentligen. Om jag inte hade astma och var i "riskgruppen" skulle jag nog kanske inte ta det. Aja, orkar inte argumentera för det nu såvida ingen vill att jag ska göra det. Gud, jag borde inte sitta uppe och blogga, sömnen är viktigare. Jaja, bloggen är oxå viktig, iallafall för mig. Men jag är mycket dåligare på att sova än på att blogga.
Ja precis, dansa skulle jag göra ikväll. Det var nämligen så att vi hade "uppsjungning". Dvs alla som har sång på estet sjunger för varandra. Det är jäkligt många som har sång nu, och gud så många duktiga sångare/sångerskor det finns på estet! Jag förvånas, imponeras och blir stolt. Stolt? Jag har inte gjort dom bra?:P

Jag sjöng först en låt med Memme och Tobias, nämligen vårat medley som vi satt ihop. Det består av lite Scarborough fair, Help!, Snälla Snälla och Bright eyes. Snälla Snälla som ni säkert känner igen från Karoline Af Ugglas i melodifestivalen. Hehe, vi gjorde den lite rolig, ändrade texten lite och gjorde lite rörelser. Det blev många skratt xD Ja, meningen var att vi skulle lätta upp stämningen lite för många kommer dit och tror att de måste göra så sjukt jävla perfelkt och bra ifrån sig och inte sjunga fel osvosv. Vi vill ändra på det och göra hela grejen till, ja, en kul grej då vi har roligt och underhåller varandra. Sen underhåller man ju på olika sätt. Humoristiskt, Skönsång, Svängigt etc. Och alla sjunger olika så man ska inte mäta sig med någon annan.

Sedan sjöng jag en låt själv, "All that jazz" från filmen Chicago. Och jag som är som jag är showade förstås lös. Den kan man kalla svängig minst sagt. I det långa mellanspelet gjorde jag även en liten dans, fan vad kul det var! Ändå skakade jag som jag vet inte vad, blir alltid riktigt nervös. Det är såntdär som inte går att kontrollera. Jag menar, hur kul jag än tycker det är, hur bra jag än kan det, hur mycket bagatell jag än tycker det är, så spelar det ingen roll. Är det för publik så blir jag ändå alltsomoftast nervös. (Som med en liten spruta som vaccinet, pulsen går upp fast man vet att sprutan knappt känns.) Men då är det bara att försöööka att inte tänka på det och fokusera på det man ska göra och ge allt! Det blir nästan lättare att verkligen ge allt när man är nervös.

Någon annan som inte kan äta innan något sådant? Vi tog fikapaus när hälften hade sjungit. Jag var nog den ända som inte åt då. Dock när jag sjungit klart gick jag direkt och tog bulle, kaka och festis:) Lite snacks till underhållningen! Skakade som fan ett tag efter oxå som vanligt. Det ska kännas lite! Samma efter en cykeltävling, är jag helt slut när jag kommer i mål, då är jag nöjd.


Hörrni
Sov som anden i lampan
Vakna pigg oh rask om du kan

Livet som en musikal

http://sweetnothing.blogg.se Kolla in inlägget!

Någon som vill göra nåt sånt nångång nånstans? Jag är på som fan!

Slagverkarna, vad sägs om att börja med att göra sopbiten på obs eller nåt liknande???? :D:D:D:D:D

Tre ihåliga kungar

Då jag "hade tid" att blogga igår var efter klockan 24, och då var det ju förståss uppehåll för nåt på blogg.se så man kunde inte logga in. Men nu äro jag här igen.

Igår var det tisdag ja, vad händer på en tisdag? Minns inte så noga. Få se nu. Var på sång, åt lunch, gick hem för att skriva reflektionen om fordringsägare (ja, den som ska vara inlämnad för några veckor sen.) Jag vet att jag alltid somnar när jag ska göra något sådant, det är lite därför det aldrig blir gjort! Men igår lyckades jag faktiskt skriva litegrann, hyffsat mycket, SEN somnade jag:) Så jag är inte klar... men känner mig lite duktig iallafall. Sen var det den vanliga ruschen ungefär; Cykla i nattmössan till vågmannen i rasande fart för att jobba med klara, sen massa dans hit och dit osv. Väl hemma gör jag lite på powerpointen på klaras dator som jag lånade, men gick inte mycket bättre med reflektionen, bleh. Men klara hade ture sventon på datorn, så jag såg på det istället!:D ^_^

Citat från Ture Sventon-filmen:

"Hade han inte en vit mössa som en oxe? Eller jag menar, hade han inte en vit mössa?"

"Det finns tre ihåliga kungar. Jag menar ekar."

"Vem har lovat er att sätta tunnan på muttan?"

Det där sista skulle förståss varit mattan, men han sa fel;o Undra om det var meningen? I ett barnprogram?

Btw, på barndansen hade jag på mig yoda-tröjan igen. Tänkte att jag skulle testa reaktionerna. (Det var den andra barngruppen jag hade när jag hade på mig tröjan förra (längre ner i inlägget) gången. Denna gång var det iallafall flera som oxå kommenterade att jag hade yoga på tröjan och frågade om jag gillar honom/star wars. Ja, svarade jag ju förståss. De tyckte nog det var lite mörkligt sådär, men de sa inget mer. Dom är lite äldre i denna grupp så de kanske börjat fatta lite mer. Att det inte bara är killar som ser star wars vill säga, och liknande saker^^

Iallafall så satt jag uppe ett bra tag och såg ture sventon, så jag har sovit typ, hm, 3 timmar? Fast juste, det var tänkt att jag skulle börja klockan 8, men jag hörde ingenting av väckarn. Så jag vaknade i mitten på andra lektionen... Fick verkligen anstränga mig för att försöka se positivt och inte bli galen av vrede på mig själv. Hatar att missa saker som jag behöver vara med på. Men uppenbarligen så behövde jag sova oxå.Slukar temlan i en enda munsbit gör han
Flyger sedan iväg med mattan till främmande land
Den mest skickliga detektiven är han minst sagt
Vem ser inte upp till nån med sådan makt?

*

"Den blir inte utskrattad som först skrattar åt sig själv."

Grön är herr gurka

Tredje måndagen. Tredje spinningen. Tredje "något ätbart efter spinningen".

Första gånger blev det chips efteråt, andra gången några snabbmakaroner, denna gången blev det mjölk med flingor, (hade inge fil:( och flingorna blev mjuka och jätteäckliga men åt ganska mkt ändå för det var bra flingor.), en tunnbrödmacka, chai-té, mandarin. Ja det blir bättre och bättre!

Imorgon Måste jag skriva reflektionen, annars kanske det blir för sent för att få betyg i den eller nåt tror jag. Därför hade jag tänkt sova tidigt för att inte somna när jag ska skriva. Men satt och pratade i högtalartelefon med bror nå timmar istället, om lite allt möjligt. Bl a diskuterade vi skolkatalogen haha. Den kan man prata om länge ibland alltså^^ Jaja, sovmorgon till halv 11 har jag iallafall!:)

Sov som herr gurka
Både vals och mazurka

*

"Det är lika sannolikt att bli fet av fett
som det är att bli grön av grönsaker."

-Jonas Colting

Shit happens

Jag vill även tacka Klara för att hon finns. Jag älskar dig.

Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag har sprungit förbi mig och knuffat ner mig på vägen. Det gjorde ont, det gör fortfarande ont. Men jag har inte avlidit av slagen. Jag kan fortfarande stå upp. Och jag har fortfarande en blogg.

Jag anstränger mig som tusan för att bli respektfullt bahandlad, som den jag är, inte ett barn som inte ska förstå allt. Ska man egentligen behöva anstränga sig?

Jag tänker inte skriva mer om den saken nu. Jag kämpar på. Bli inte förvånad om jag börjar gråta för minsta lilla sak då och då. Närsomhelst. För vadsomhelst. Jag blir så ibland. Ibland vet jag varför, ibland inte. Så är det nog för väldigt många.


Finns det dåliga saker så finns även motsatsen nånstans. Jag hittade även den i helgen.
Bra saker som hänt:

  1. Igår, efter mycket velande kom jag till slut fram till att jag nog skulle må bra av att träffa lite folk, så jag hoppade in i klarapappas bil och åkte på estetfesten! Där var jag hiphoparN. Jag kände för mysiga kläder, så jag var helgrå med endast mjukiskläder, åsså huvan på (otvättat fett hår). Fick världens min av helena när hon såg att det var jag xD Det dansades iallafall som fan och jag hade jätteroligt!
  2. Jag har varit hemma hos pappa i helgen och tagit hand om Hjalmar för att de andra är borta. Jag, Emil, Evelina, Rasmus oh Hjalmar var vi. Vi hade trevligt och åt och kollade på idol och robinsson osv. Och Evelina har blivit afrikan oh arab och lite så ;)
  3. I fredags var vi några stycken slagverkare osv på technichus på ungdomsgrejen. Fick information från olika människor som stod och informerade om olika saker och delade ut små grejer. Bl a från ungdomsmottagningen och tandläkarna viklund. Memme och jag stod ett bra tag oh pratade med en som snackade om homosexualitet osv, det var mycket kripande. Han var själv homo och berättade saker ur hans liv. Jag var nära tårar kan jag säga. Glädjetårar denna gång. Sedan körde vi sopbiten där för lite publik. Tobias: "Faan vad smutsigt det är här!! Äckligt..!" Sen sjöng jag och memme lite med done n'done themselves.
  4. Barndansen gav glada miner, jag är alltid mer eller mindre glad bland de underbara barnen. Ibland blir vi överfallna av kramar.
  5. Innan barndansen köpte jag ett happymeal på donken. De har starwars-tema på leksakerna och jag var bara tvungen. Fick en darth vader!
  6. Idag var jag även och sjöng med luciakandidaterna. Visserligen bröt jag ihop och var inte med och sjöng så mycket. Men det gjorde inget, jag känner ingen av dom väl men de var underbara och det kändes ändå bra att vara där.
  7. Nu ska jag äta natt-mat (pitabröd med couscous, kebab, sallad, gurka, emma-spetciale-dressing) och kolla på How I Met Your Mother. Och för stunden kommer jag må så himla bra. Mat mår jag alltsom-allra-oftast bra av. Och för att inte tala om HIMYM då förståss.
En av det saker som är allra viktigast för mig nu är även att sova länge och bra. Ändå verkar jag inte prioritera det. Jag tar det som det kommer nu. Tänk inte för mycket. Jag avslutar med lite bilder (fotade av Isabelle Häggström) och det traditionella diktandet på slutet:


Sov som handen i handsken
Vakna utav dansken*

"Eftersom vi fått två öron, men bara en mun,
betyder det väl att vi ska lyssna mer än vi pratar"

Sveriges riksdag = fia med knuff?

Idag, onsdag, var väl en rätt vanlig dag. Dock hade vi prov på morgonen. Statsskick. Det gick sådär. En fråga hade jag noll koll på, så jag hittade helt enkelt på ett svar. Frågan löd ca:

Vilket utskott kan pricka en minister och vad menas med det?

Svar: Om en minister har varit stygg kan socialutskottet pricka honom/henne. När han/hon har fått 3 prickar åker denne ut, och får börja om på start igen.
Sov som en giraff

Vakna väldigt paff

Skynda

Igår hade jag den stressigaste dagen någonsin tror jag nästan. I vanliga fall har jag bara sång på tisdagar, sedan brukar jag övningsköra med mamma och ta det lilla lugna tills jag ska till NBV och ha rymdvarelsebarnen.

Denna tisdag var jag först på sång, gick direkt till ett samtal om lucia-programmet med ett par lärare, sprang till matsalen för att få i mig nånting snabbt, mamma smsade på vägen dit och frågade om jag skulle övningsköra då som vanlig, haha, nej. Åt, skyndade till aulan där det var mössprovning, tänkte att det skulle ta 5 minuter typ men var där ett bra tag och velade om vad det skulle stå på mössan osv (ambivalenta emma). Efter lite hjälp och råd från snälla kompisar fixade jag det och kunde cykla till vågmannen för att öva slagverk med de andra (vilket vi skulle börjat med minst en halvtimme innan). Men alla var inte där då heller och jag var jättestressad. Men tillsist kom vi igång. Sen direkt ner på ettan och hämtade varsin sopkvast, upp och ner till danssalen och körde sopbiten ("music for pieces of wood (steve reich)", fast man sopar rytmerna. Jag tycker själv den blir hemskt mycket bättre och roligare då. Vi har även kört den på glasskålar ett år.) Efter det sprang jag ut till cykeln, kom på att jag glömt en påse i rummet vi satt och diskuterade lucia innan, sprang upp, dörren låst, frågade Maggi om hon kunde låsa upp, "ja visst kan jag det" *kopierakopierakopiera*, "skulle du kunna låsa upp?", "jadå, jag ska" *kopierakopiera*, "kan du göra det nu för jag har sjukt jävla bråttom" *stressadstressad*, "ja jag har oxå bråttom egentligen.." *lunka på, lunka på*, "men gud vad du skyndar dig då..!". Tillsist låste hon upp och jag skyndade mig ut igen och cyklade hem i rasande fart för att göra nån middag väldigt himla snabbt för att sedan ta mig till NBV. Jag insåg dock snabbt att jag inte hade någon ro att stå och laga mat, så på med jacka och vantar igen och iväg till donken, köpte en sallad och satt...

... i luuuuugn och rooo och åååt. Jag fick anstränga mig för att inte stressa mer, tillsist insåg även kroppen (någorlunda) och inte bara hjärnan att jag kunde ta det luuugnt. Men fram dit var jag helt uppivarv hela tiden. Jag fick anstränga mig för att inte låta irriterad på någon, det kan ju lätt bli så. Men jag måste säga att jag var väldigt glad för att vara så stressad. Det blir lättare om man bestämmer sig för att vara så glad och trevlig som möjligt, då blir ingen sur för att man låter irriterad och man blir glad själv för att folk är trevliga tillbaka. Min trevlighet sprack dock då Maggi inte skyndade sig att låsa upp... Det var synd. Ibland fungerar det bara inte med Maggi. Men jag var trevlig mot henne idag istället!  

Jag var helt folktomt på donken först, asskönt, trots den sorgliga musiken som ljöd i högtalarna. Sedan cyklade jag i luuugn och roooo till NBV och diskuterade lite dans och annat med Klara innan rymd-barnen kom, (det är rymdtema på uppvisningen). Efter barndansen, iväg till Norrdans påengång och dansade där. Alltid kul, så himla underbar grupp. Alltid trevlig stämning, och inte minst bästa moderna-dans läraren nånsin, Sara! Hon och Danielle  är bäst. (Okej jag har typ bara haft dom i modernt, men tro mig, de är sjukt bra och pedagogiska!).

Sedan var det bara handla och hem. Som tur var mötte jag Mickel som hjälpte mig att bära (en toaborste).

Lite uppochner dag?

Skynda är ett fult ord
Sa skalman och somnade
*

"En vän är den som känner dig som du är,
förstår var du har varit,
accepterar vad du har blivit,
och ändå,
varsamt låter dig växa."


-William Shakespeare

Giggity

Här kan man anmäla sig till stand-up workshopen på technichus. Hörrni slagverkare, häng med mig och gå på den innan vi ska sopa era sopor!

Jag är glad idag för jag har världens mysigaste tröja på mig. Och världens mysigaste leggings. Passar fint när det regnar ute.

När jag var på spinning förra måndan så åkte jag sedan hem och åt chips. Denna måndag när jag kom hem från spinningen åt jag lite makaron-rester med salt och peppar på. Det tar sig. Nästa vecka blir det väl något ännu lite nyttigare. Men jao, så latigt av mig. Det känns bra att ha börjat träna igen iallafall!

Somna i en koja

Vakna som papegoja
Giggity

Summery

Nu återstår att se om jag lyckas sammanfatta helgen kortfattat.

I fredags på HälsaHarmonin var vi på badhuset och simmade och bastade. Det var skönt. Det var delvis för att man skulle få lite av nån sorts idrott som jag valde den kursen, jag tycker det är synd att vi inte har idrott på estet i trean. Jag försov mig iallafall, vaknade av att klara ringde när vi började. Så jag kom sent och fick simmade mestadels själv och bastade (ångbastu) själv. Skönt det med, att bara ta det lugnt utan att nån stressar på. Hade ingen lektion efteråt heller, bara lunch, så det bar lugna puckar.

Förresten, det var ju fredag den 13:e. Nån som hade någe otur? Inte jag iallafall, inget märkvärdigt. Förra gången det var fredag den 13:e var jag på begravning klockan 13.00. På kvällen när jag gick hem såg jag två svarta katter springa över gatan. Sedan gick jag förbi en stege som stod lutad mot en stolpe vid gatan. Jag passade på att gå under den oxå.

Efter lunch var det Rytmik&dans-kursen som gällde. Vi var på gamla flickskolan i ett kalasbra stort rum med massa instrument!:D Men ändå stor, tom golvyta. Jag vill bo där! Vi spelade endel djembe och planerade nya roliga fantasifulla saker till luciaframträderna som estet ska ha. Hihi, det blir flummigt värre!

Efteråt följde jag med Klara till Farbror Alice för att vara sällskap och för att det är en mysig butik. Det slutade med att Klara åkte hem när jag stod i provrummet och provade 3 par leggings av olika roliga slag som jag sedan köpte. Ett par var second hand och de andra två tror jag nån som jobbar där har sytt. Det var alltså 3 rätt billiga leggings som tur var. De har så många olika sorters kläder där, mest lite annorlunda, sånt som inte finns i vanliga butiker. Second hand, egensytt, märkeskläder. Jag gillar konceptet. Jag var kvar där ett bra tag och gjorde mig riktigt hemmastadd!^^ Jag var mestadels själv där förutom Emma som jobbar där. Jag provade massa andra kläder som var snygga, som tur var var dom flesta inte lika bra på mig som när de bara hängde där.

Efter middagen, vid 8 kanske, somnade jag i soffan. Där sov jag fint till klockan 6 på morgonen på jag vaknade och satt vid datorn ett tag för att sedan gå och lägga mig i sängen klockan 7 och sova till ca 11.30. Jag sov sammanlagt ca 14 timmar. Hm.

I lördags gick jag ut på stan på eftermiddan och satte upp de sista affisherna för Norrdans. Den sista affishen lämnade jag på Farbror Alice. Jag passade även på att köpa en jättejättejättemysig tröja där (cheap monday) som jag hade lyckats hålla mig från igår (500 spänn). Men jag hade tänkt på den så mycket så nu var jag tvungen att köpa den, och jag ångrar mig minsann inte! Jag får snart lön:)

Sedan gick jag på Homebuy och HANDLADE massa mat. (Jag och Emil hade ett samtal om det senare; Man handlar mat, man köper saker och kläder. Däremot kan man köpa kyckling (t ex).) Jag gick sedan med allt bråte till vågmannen och övade med Micro ett tag tills bror-Emil kom och hämtade mig (ja, han övningskörde). Vi gjorde middag (couscous, kåldolmar och emilspetciale-sallad, nomnom.) och så hjälpte jag honom med matten. Matte B. Faktiskt, tro det eller ej. Okej ni som känner mig kanske tror att jag fejkar för jag fick ju faktiskt IG i Matte B, men jo, jag hjälpte honom! Vi hann åtminstonde göra EN uppgift...   

...för sedan sprang vi iväg till Sagabio och såg "Flickan som lekte med elden". Den var riktigt bra den. Har sett trailern till den tredje Stieg Larsson "Luftslottet som försvann", längtar!

I söndags, nej vänta det är ju idag. Åtminstonde i några minuter till. Denna dag har bestått av dans (ledarjazzdans, beat it), dans (barndans), dans (stepp) och dans (jazz, projektarbete).

På barndansen hände denna lilla incident:

En liten Flicka: Har du star wars på tröjan?

Emma: Ja precis, det är Yoda!

Flickan: Vi har en sån film hemma.

E: Det har jag med.

F: Vad har ni för pojke hemma?

E: Va?

F: Vilken pojke är det som ser star wars?

E: Jag har bara mig själv hemma serru, och jag gillar star wars.


Det var lite tragiskt. Men hon är ett litet barn, hon lär sig. In time.

 

 

Jag var sedan på vågmannen i danssalen tills precis innan larmet skulle gått. Först var Lena Widmark där och lärde mig lite grunder i stepp-dans. Himla kul men jobbig dans, och ont i fötterna får man om man ska ha såna skor som jag fick låna av henne. Anledningen till att hon lärde mig det var att jag ska steppa lite i en pjäs vi gör på dramat. Så den kan ni komma och se sen;) Hehe, jag måste träna endel innan.

 

Jag gick hem och gjorde en himlansh gó pastasallad med pasta (märkligt), gurka, isbergssallad, fetaost, vanliga ostbitar, ägg, advocado och dressing. NOMNOM. Det blev lite över till imorn oxå:)

 

Nä nu alltså! Det gick inte så bra att skriva kortfattat:P Men jag har skrivit längre inlägg i mina dar. "Skallepär-hopp" på er! Måste sova! (Måste plugga!) Måste plugga! (Måste sova!)

 

MÅSTE SOVA!

 

Go to bed you fool.

Vakna som en sol!

 

 

Tragedi

Ikväll var jag inne på sweetnothing.blogg.se där de hade länkat till http://www.kissies.se/?p=421&cpage=13#comment-16586. Läs hennes inlägg "Klart det finns 'ett visst sätt' att se ut på?!". Jag blev rentav förvånad över att det verkligen finns såna människor på riktigt. Jag förstår mig inte på dom på nåt sätt, om de nu verkligen menar det de säger innerst inne. Det är helt oförståeligt. Jag har läst en massa kommentarer till inlägget (det finns över 600) och ett tag var jag nästan gråtfärdig. Det är så jävla tragiskt. En av kommentarerna kom från en tjej som kallade sig "Tjejen vars lår snart inte går ihop längre". Kommentaren löd:

" Alla är så jävla negativa bara för att det vet att det är sant! Fan, dina inlägg sporrar mig till att gå ner! Tack så himla mycket! Puss!<3 "

Tur att de flesta fattar bättre.

Jag hade skrivit en lång kommentar, sen råkade den försvinna. Suck. Sen skrev jag en ny, en ännu längre. Den löd på detta vis:


" Oj, shit. Nog visste jag att det fanns människor som tänker ungefär som du. Men jag har aldrig träffat på nån eller hört nån säga nåt så idiotiskt på riktigt. Jag blir riktigt ställd. Det känns overkligt. Det du säger är overkligt. Det är overkligt när folk är så som du säger att man ska vara. Tror du verkligen att alla som säger att dom är nöjda med sig själva fast de är lite mulliga ljuger? Inte vågar säga att de vill vara pinnsmala? Tror du att ingen av dom står för det de säger? Att alla som inte håller med dig inte VÅGAR acceptera sanningen? Tror du att det bara är du som vågar tro och vara dig själv?

Jag tror det är ganska tvärtom. Eller att du bara inte fattat vad det är du pratar om. Du borde läsa på lite om vad som kan hända om man blir för smal och tro på forskningar. Gör undersökningar om hur många som faktiskt är nöjda fast de satsar på den inre skönheten, hur många som är nöjda just därför, för att de känner att de får så mycket kärlek tillbaka. Undersök hur många som mår dåligt av att vara för smala. Det är faktiskt oxå så att smaken är som baken; delad. Alla tycker olika. Det har du uppenbarligen inte fattat eller tänkt på då du skrev detta inlägg.

Det är oftast inte själva smalheten i sig som man mår bra av. Man kanske tror det, men om man har dålig ork osv och börjar träna, äta bra och regelbundet, sova bra, och därav orkar mer och blir glad av det. DÅ mår man bra. Är man överviktig går man oxå ner i vikt då och blir smalare. Men det är inte just att "bli smal" som ska vara huvudsaken. Då blir det lätt att man gör det på fel sätt.

Det du skriver är så tragiskt. Om jag trodde på gud skulle jag be och hoppas att du börjar tänka och fatta och ändrar åsikt såsmåningom, så mycket som du påverkar andra. De flesta kommentarer är ju negativa till ditt inlägg, men endel är positiva och tycker du har rätt. Det gör mig ont. Så jag hoppas du mognar annars kommer detta sluta illa. Det har förmodligen redan gått illa för många som har dig som förebild eller dom som tar åt sig och mår dåligt av det, kanske tillomed tappar livslusten. Ni som känner nåt åt det håller, lyssna på alla hundratals människor som är emot det hon säger, lyssna inte på henne. Låter inte det lite mer logiskt? Jag är jätteglad för att det är så många som fattar vad det är som är viktigt här i livet. Nämligen den inre skönheten och att vara sig själv. Tro på sig själv. Det är JÄTTEVIKTIGT. Inte bara att ha bra självförtroende, utan oxå bra självkänsla.

Lår som går ihop eller inte. Det är inte vad man ska haka upp sig på. Ni som förstått detta är mogna nog att förstå vad som är bra för er. Ni som inte förstått än, det är inte försent att börja förstå, börja nu! Det kan även "Kissie" göra, om hon vågar. Om hon vågar tänka om och tillomed bli älskad för det. Trots att detta är det enda inlägg jag läst i din blogg och inte vet vem du är så skulle jag bli sjukt stolt om du en dag bevisade att du haft modet att förstå. Det mesta i livet handlar dels om att våga. Ni är så många som är så sjukt modiga! Fortsätt så! Är det så viktigt att bli smal så finns det BRA sätt att bli det på som man kan ta tag i när man har vuxit upp och blivit mogen och förstått.

Jag älskar människor, förstör er inte! "


Läs även detta inlägg ur "Kissies" blogg. Jag börjar tro att det faktiskt inte finns något vettigt och gott i den här människan. Inga djupa saker iallafall. En för livet ytlig människa? Jag hoppas jag har fel.

För ungdomar, av ungdomar

Har fått till uppgift att sprida detta lite. Massa grejer händer på technichus! Själv ska jag anmäla mig till stand-up workshopen och självklart spela med slagverkarna! Sopbiten ftw.

 

Flum


Igår
var en lång dag, därefter trött, därav inget inlägg, eller så.

Idag började allt med klasskör.
Jag kom sent, mitt i en sångövning då hälften stod på alla fyra och andra hälften satt på dom som stod på alla fyra. Det var för att man skulle känna vart och hur man hittade stödet ner i svanskotan. Det är alltid kul för de som kommer sent. Förra gången kom Marielle in precis när vi skulle ner med ögonbrynen av nån uppvärmnisk anledning. Vi hörde att nån kom uppför trappan och Maggan sa; Nu kollar vi alla på den som kommer, med ögonbrynen nere, och ser arga ut. Hahahaha, så kul man får ha. En sån kul körledare man får ha:) Marielle vända nästan i dörren;) Dessa övningar^_^

På kulturhistorian var jag och klara trötta och flamsiga. Jag spelade upp massa ljudinspelningar som jag spelade in på mobilen förra natten. Maggan (våran flummiga körledare) och Kvam (allmänt flummig lärare) kom förbi och lyssnade oxå. Haha, vi skrattade nästan på oss. Jag hade t ex spelat in en ringsignal där jag säger "haallåååå" med konstig röst flera gånger om. Eller då jag visslade, först mörkt åsså ljusare och ljusare. Eller när jag sjöng "superoptimopsiskttoppipangfenominaliskt-låten". Bara tanken på att jag suttit hemma på natten och spelat in allt det där var ju skrattretande. Ja... man kan nog inte undgå att även jag är flum. Ni skulle fått höra nåt klipp om jag hade en usb-kabel till min mobil;)

På HälsaHarmonin var nån (råkar vara kuratorn på skolan) där och pratade om Ayurveda. Det var intressant, synd bara att vissa var dåligt på att lyssna och pratade om annat osv ibland. Klara blev pendlad oxå, hon fick ligga på katedern där framme medan kuratorn höll pendeln ovanför de olika shakran som vi har. Vi gjorde ett experiment oxå och hängde upp pendeln i en ställning, för vissa tyckte att det såg ut som att det var hon som rörde pendeln. Pendeln förblev stilla hängandes i ställningen... hm.

Med huvudvärk och magont och total sömnighet bar det iväg till slagverket för att slå på trummor och stompa! För att sedan nästan fastna i fojjis, men räddade situationen och gick hem och gjorde mat, åt och såg family guy och cyklade iväg till NBV. Vi skulle nämligen öva på ledardansen som vi ledare på NBV ska göra på dansuppvisningen. Stina har gjort det mesta av dansen, det blir en jazzig dans med lite michael jackson moves. Vi dansar till Michael Jacksons "Beat it". Kom och kolla den 6:e vettja;) Det var askul iallafall!:D Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag älskar att dansa!

Och ja, jag vet att det är rentav livsfarligt att cykla (utan dubbdäck) frånochmed nu. Jag cyklade långsammare än någonsin i nedförbackarna för att inte behöva bromsa så att cykeln sladdar i backen eller svänga i för hög vart så att cykeln halkar omkull (det har hänt förut då jag skrapade upp hela knät). Det måste nästan sätt lite kompiskt ut, så sakta cyklade jag. Jag borde verkligen börja använda hjälmen sådana här gånger:O:O Gosh. Jag cyklade omkring på min cykel utan dubbdäck hela förra vintern, även i den värsta snöstorm och då det knappt gick att komma fram med den.

Sömnigheten har slagit till än en gång
Kunde inte natten vara lite mer lång?
Kom hit och sjung mig en godnattsång

Snön ramlar ned tiddelipom

Missade min sånglektion idag... :( Den började halv 11, jag vaknade halv 11.*(fotnot). Efter att ha vaknat, snosat, somnat om. Det var synd, vi ska ju snart ha uppsjungning! Skyndade mig till matsalen iallafall för att få i mig lite frunch. Vidare till caféterian för att blir bjuden på en kopp kaffe av snälle (rike?) Jepson. Vidare till högslättens stora parkering för att övningsköra, kuligt!:D Hihi, fast det märktes att det var ett par veckor sen... Mats ringde mamma undertiden var hos nån tant som hade blivit konstig, fått hjärnblödning, stroke, demens? Usch, det fik mig att tänka på när jag var hos tant Barbro när hon fick stroke. Det är nåt jag aldrig glömmer.

Stroke är en vanlig sjukdom. Ett tips (om ni inte redan vet, det är dock värt att sägas flera ggr). För att kolla ifall nån troligtvis fått en stroke. Fråga enkla frågor som; Vad heter jag? 1+1? Om personen inte kan svara/har talsvårigheter kan det vara en stroke. Bra att veta är oxå att man oftast blir förlamad i ena sidan/får nedsatt rörlighet (oftast i vänster sida). Så personen i fråga ser sämre oxå, mest på ena ögat. Misstänker man en stroke ska man inte tveka att ringa 112. Dessa symptom hade Barbro när jag upptäckte det. Under väntan på ambulans höll jag henne i handen och pratade med henne. Lugnade henne. Frågade om hon hade ont eller om hon såg mig. Det var som att hon gav ifrån sig ljud som lät som att hon svarade ja, men det var svårt att veta om hon förstod mig eller ens hörde. Hon mumlade/försökte prata ibland, men man kunde inte höra vad hon sa. Hon höll sig för det förlamade benet oxå. Läs mer om Stroke, vad det är, riskfaktorer, hur man förebygger det osv HÄR.

*(fotnot): Anledning: Ännu en gång dansade jag inpå natten. Inspirationen till projectarbetet verkar komma då av nån anledning!

Vidare till Vågmannen för att öva. Var nere i källarn först och slog med pinnar på trummor you know och övade Stål. Sedan satt jag och väntade utanför marimbarummet hur länge som helst för de hade sagt att de skulle gå ner snart. Tillsist kom Fia ut oh jag fick reda på att de ändrat sig och skulle va där en timme till... Varpå jag rullar ut en gnislande marimba, klubbor och skivan, till ett annat rum. Övar en stund. Varpå en lärare kommer in med en elev och ska ha lektion där. Självklart finns det inga andra rum lediga.

Jag träffar på Klara som är lika bedrövad som jag, eller mer. Vi beger oss till foajén för att blunda en stund innan vi kilar iväg till NBV och har en av våra underbara barndansgrupper. Efter det skyndar jag mig iväg till Norrdans i den fina fallande snön. Jag var hemskt pepp och i slutet var jag svettig som fan. Kände att jag tagit i och gjort bra ifrån mig och verkligen vart fokuserad. Och dessutom/pga det (?) haft jäkligt kul! :D Jag älskar att dansa! Fick med mig lite Norrdans-affisher oxå som jag ska hjälpa till att sätta upp. Premiären är den 19 november kl 19! Skriv in det i kalendern! Föreställningen visas även 21 november kl 18.00.

Ni förstår inte hur glad jag blev när jag insåg att jag har tillfällig sovmorgon imorn! På SH ska vi plugga själva = plugga på annan tid. På HI har bara en liten grupp i klassen prov = ingen lektion för oss andra! Så dagen får börja med frunch i matsalen imorn igen:)Dagarna går upp och ner
Idag köpte jag subwaymacka
Man blir gladare när man ler
Det var currydressing på den

Sov som en sten.

Jordens undergång


På blogg.se's startsida fanns ett inlägg där en tjej skriver om jordens undergång år 2012. Det var ett så bra inlägg och jag höll med om precis ALLT hon skrev, så jag är bara tvungen länka inlägget här.

http://michmosh.blogg.se/2009/november/jordens-undergang-23-december-2012.html?_tmp=573150860186c1b8223e0884be25896864ec9df5


Jag ser ljuset!


För första gången sen jag flyttade hit har jag en fungerande taklampa i köket! Förstår ni hur underbart det är! Nu kan jag äntligen se nåt när jag diskar oh lagar mat. Vet inte om jag sagt det tidigare, men har inte haft en enda lampa i köket på ett tag. Ingen taklampa, ingen spislampa, kylskåpslampan gick sönder oxå oh även skrivbordslamporna jag brukade ta in till köket. Men nu har jag minsann köpt glödlampor så det bara sprakar om det!

Samhällskunskapsprovet var btw inställt i morse. Jag klev upp åtta (trodde jag?) och gick in i duschen, när jag kom ut var klockan fem i nio. Jag fattade ingenting. Jag hade INTE duschat i en timme FAKTISKT. Jag måste vart lite borta bara när jag kollade på klockan... Slagverkslektionen skulle börja klockan nio, så den missade jag:( Men jag hann stressa mig till Samhällskunskapen, för att rusa in i ett tomt klassrum. Wey, bra, bra att man får veta saker i tid. Så vi satt och lodade oss i caféterian istället fram till lunch.

Ikväll har jag vart på Spinning! Nu jävlar ska jag komma igång med träningen igen! Det kändes skönt att få ta i lite oh svettas. Eftersom jag inte tränat riktigt ordentligt på ett bra tag så var det rätt hårt. Spinning är nice! Skööönt att stretcha efteråt!

Nu har jag suttit och ätit upp ca en halv chipspåse, innehållet i den vill säga. Jag blev så hemskt sugen och kände mig lite smått förtjänt av den. Men så ska jag inte göra efter varje gång jag tränar. Man ska äta bra grejer efter träning, det är viktigt.

Spinn som en katt
Somna i natt

*

"Det är en klok far som känner sitt eget barn."

-William Shakespear

Fader vår

Dagen började med massa jazzdans och barndans på NBV. Började lära Klara det jag kom på till projectarbetet härom natten^^ Hon tyckte det var bra! Sen övade jag lite på vågmannen, det gick oxå riktigt bra:) Sen blev det att gå hem och möta upp brorsan utanför dörren min.

Vi lagade tacopaj och kollade på parlamentet-klipp och pluggade. Meningen var att vi skulle plugga tillsammans med varsina uppgifter som vi behövde jobba med, och hjälpa varann litegrann. Det blev mest att vi fokuserade på på emils jobb, det var nån shakespear sonnet, och jag fick sån inlevelse haha! xD Men ja jag hjälper så gärna om så behövs!:) Det är inte lätt att översätta poetiska texter. Eller jag menar, man KAN typ inte det. Eller jag menar, man kan bara översätta oh tolka dom på sitt sätt. Den här sonneten skulle han reflektera över:

XVIII

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimmed,
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or nature's changing course untrimmed:
But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou ow'st,
Nor shall death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st,
So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.


Ja ni som känner mig kan ju tänka er hur poetisk jag hann bli tillslut oh vilken inlevelse jag hade! ;)

Dock spelade jag lite rixdax oxå faktiskt. Men det räcker kanske inte till provet imorn... aja, I'll take it eazy.

Har tvättat en massa kläder idag oxå så jag känner mig duktig. Men inte alltför duktig, för jag borde verkligen vara i säng nu. Annars kommer jag inte kunna vara så fokuserad på provet. Ska börja göra mig iordning för natt iallafall.

Förresten, grattis på pappsens dag alla farsor!Finns det liv finns det hopp
Finns det flipp finns det flopp
Finns det tid finns det brått
Finns det säng finns det sov gott!

Surprise!

Jag har rotat litegrann o några lådor, men kom inte  så jääättelångt för jag fick veta att Elias fyllde år och att det skulle va överraskningskalas åt han! Så jag skyndade mig att göra middag och dra iväg och möta madde och gå dit. Vi blåste upp MAAAASSA ballonger och satte i HEEEELA taket :D Jag stod vakt ifall det ramlade ner några, vilket det gjorde titt som tätt. De hade redan satt upp en massa ballonger när jag kom, men jag såg dom inte xD Det var ganska sjukt eftersom dom var över hela jäkla taket:P

När Elias kom hem med Emil som hade skött det hela superfint skrek vi "surprise!" och blåste i tutgrejer och smällde med smällgrejer^^ Han hade inte alls misstänkt nånting:D Haha, sen satt vi nästan allihopa och blåste i dom där tutgrejerna i typ 20 minuter i sträck. Det låter kanske bara jobbigt, men ni ska bara veta hur kul vi hade xD Glömde tillomed bort att jag hade lite ont i huvet ;O Vi var flera som spelade in delar av det, det låter helt sjukt:P Men har ingen usb-kabel till telefonen än så ni får tyvärr inte höra;) Även om ni väldigt gärna önskade. Kanske till jul, om ni är snälla.

Det var iallafall trevligt där och det spelades nå kortspel och grejer. Efter ett tag blev jag väldigt sugen på chips. Och tro det eller ej så tog då Pascal den räddaren fram en chipspåse ur ryggsäcken. Kela frågade om han hade popcorn, och minsann, visst hade han det! Haha. (Inte så förvånande egentligen kanske, han brukar ha chips med sig då och då.) Chipspåsen fick jag tillomed^^ Livet leker.

Begav mig senare till Bittens och träffade fler trevliga folk och blev fotat till mingelbilderna till nästa nr av Yippie. Sedan begav jag mig hemmåt för att inte fastna där i all evinnerlighet. Jag hade egentligen bara tänkt va ute en liten stund, typ säga grattis, vara med dom lite och gå hem och fortsätta fixa hemma. Men det funkar ju inte så... Jag KAN helt enkelt inte vara ute "en liten stund", såvida jag inte har nån som tvingar hem mig. Jaja, bättre lycka nästa gång. Men trevligt hade jag iallafall!

Dansa dig till söms
Innan väckarklockan ringer och sängen töms

Chicago


Fredagen blev väl inte utmärkande bra, men inte dålig heller:) Skönt med massage hela första lektionen, sen gick jag hem för att vara vettig och typ skriva reflektionen. (Jag vet att jag sagt tusen ggr att jag vart hemma för att skriva den eller så, men aldrig gjort, och ja, så blev det denna gång med.) Jag spelade rixdax istället, inför samhällskunskapsprovet på måndag. Efter det somnade jag... och sov tills det var lunch.

Men sen var det slagverk iallafall och det var kul! Ragtime gick bättre denna gång, hade ingen bryta-ihop-dag så^_^ Ahjuste, innan jobbade jag och Memme lite smått med projectarbetet. Diskuterade lite vad vi skulle ha för tema genom föreställningen och så sjöng vi lite "all that jazz". Jag visade oxå vad jag kommit på i natt. Jag dansade nämligen fram till halv 2 i natt, ofta är det då inspirationen kommer:P Tur jag skrev ner det samtidigt oxå, annars brukar man komma på jättebra saker och sedan glömma, det är dumt.

Jag lodade lite på vågmannen ett tag till innan jag gick hem för att vara vettig. Men jag hann laga middag och äta den och se på en serie och säga till Madde på msn att jag nog inte kommer orka göra nåt vettigt ikväll. Hon föreslog att jag skulle lägga mig tidigt för att kunna stiga upp i god tid för att göra det vettiga idag. Det tyckte jag lät mycket vettigt. Sen somnade jag i soffan och sov framåt midnatt. Sen gjorde jag mig iordning och gick o lade mig. Klev upp kl 12 idag, rätt hyffsat ändå tycker jag...

Idag har pappa vart här en sväng och uppmanat mig om att jag måste få undan alla öppna kartonger som står och samlar damm och gör mig allergisk och shit. Och ja, det måste jag verkligen.

Men nu ska jag iallafall äta lite rester (couscous med thaiwook och nuggets.) och se vad jag kan åstadkomma sen:)

Ha en regnig dag
Gör nåt vettigt ett tag

Delicious day


Titta det snöar,
titta det snöar.
Idag var en bra dag! Den började med kör, med Maggan, vi hoppade och tjoade och tippetappade och hade kul. Sen hade jag histora-prov, satt i grupp och diskuterade, det var faktiskt riktigt trevligt må jag säga, så länge man känner att man kan liite iallafall. Jag var dock jeeekligt hungrig så jag klagade endel på det undertiden oxå. Men den hyperintelligenta fiskbullen till lärare är ju bäst så. Och praktikanten är det inge fel på heller.

Efter lunchen jobbade jag och klara hemma hos henne och drack lite varm saft. Vi ska göra en powerpoint om dansen Salsa. Sedan gick vi till HälsaHarmonin i den fallande snön. Åh, det är så mysigt när det snöar! Första snön som ligger kvar sådär litegrann, fast dock blir blöt och slaskig på en gång. Det kan oxå va kul, om man har stövlar;)

På HälsaHarmonin gjorde vi svampstuvning som vi gjorde varma mackor av, med tomat och basilika och te till. Det var underbart gött. Och mysigt för den delen. Den svampstuvningen kommer jag sannerligen göra igen!

Efter det diskade vi upp allt bråte åsså var jag precis på väg hemmåt då jag kom på att jag har ju slagverk oxå! Och gud så kul det var idag! Vi spelade stål (banga på massa trummor och metaller), och jag höll på att pissa på mig av skratt idag igen. En del av biten ska vi göra små rytmer på trummorna och samtidigt flumma med vatten i en skål så det låter lite mysigt. Det blev väldigt roligt eftersom det var oerhört svårt att göra det samtidigt utan att man gjorde trumrytmen i skålen oxå, plus att jag fick en så konstig ställning eftersom jag hade så stort avstånd från vattenskålen till trummorna och samtidigt hade trumstockarna under armen så kunde ju inte sträcka mig utan att det såg lite väldigt creepy ut. Ja ni kan ju själv föreställa er.

Jag gick sedan hem och gjorde rårisnudlar med thaiwook och emmas specialdressing och kollade på ett avsnitt av the vampires diary (typ den senaste vampyr-serien), det är rätt hyffsat. Men varför stör jag mig alltid på huvudpersonerna i såna här serier?

Drog iallafall iväg på NBV-möte sen där vi bestämde upplägget på uppvisningen. Det är uppvisning på teatern 6 december om nån vill komma och kolla på våra små söta barn och andra danser med lite äldre. Kostar 50 spänn. Hör av er isåfall! Även vi ledare ska göra en dans, det blir nåt slags michael jackson jazzigt tror jag^^

Bra helt vanlig normal dag va?:) Hoppas morgondagen blir lika trevlig, den börjar iallafall med massage på HälsaHarmoniKursen<3 Det kan jag behöva.

Ha en mysig natt
Vakna i trollkarlens hatt

*

"Arbete är det mest fantastiska vi har(?),
därför bör vi spara en del till morgondagen!"

Skönheten och odjuret

Idag var alla 3:or på föreläsningar. Vi hade blivit informerade innan om vart vi skulle vara och när. När vi kom dit så förstod vi sakta att föreläsningarna höll till nästan i alla hus på det området förutom i det hus de sagt att vi skulle gå till. Vi stod och var vilsna en stund iallafall, men tillsist var även vi på en föreläsning. Den var inte så inspirerande, men efter pausen då man fick mackor och festis gick vi på en annan föreläsning som hette "snabbare väg till jobb". Det var lite bättre, det beror mest på föreläsarna och föreläsningen blir, inte ämnet så mycket.

På eftermiddan hade vi projectarbete. Jag, Klara och Memme skulle komma på lite till våran dans. Jag vet inte vad som hände riktigt där ett tag men jag skrattade så jag höll på att pissa på mig, så jag föll ut genom dörren och kröp skrattandes genom korridoren, förbi några 2:or som hade roligt åt mig och fram till räddningen. Ja ojoj, tur de visste hur jag kan vara.

Klockan 5 skulle vi luciakandidater fota oss, ni vet för de där bilderna som ska va i tidningen för att folk ska rösta på oss... Jaja, ingen ville börja så jag erbjöd mig så skulle jag ha det gjort. Sen skulle jag stå vid en skärm och kolla på korten och välja ut det jag tyckte blev bäst. Jag och min beslutsångest stod såklart där en evighet, jag blev tillomed omkörd^^ Tillsist valde jag snabbt och sprang därifrån för att inte ångra mig.

Det här är btw bilden som Lena skickade in på mig när hon nominerade mig:Haha. Så det kan gå. Jag var tandfé på bilden alltså. Skulle ge alla de små barnen magiska tandborstar och klittra lite med min stjärnstav^_^ Vad gör man inte för att göra alla barn glada:)

Ikväll hade jag ångest över om jag skulle gå på salsan eller om jag skulle stanna hemma och plugga (vilket jag verkligen borde). Men jag hade missat två gånger på salsan redan så jag cyklade dit iallafall, och tur var väl det, för det var tydligen sista gången! Men jag fick dansa med hennes fästman hela tiden och han är ju för läskig alltså, och omöjlig, tror inte jag lär mig stegen riktigt rätt när jag dansar med han. Men aja, det var rätt kul att dansa ändå, försökte stirra stint på honom och inte tänka på att han var läskig. (sist klagade han på att jag inte tittade på honom när vi dansade). Och jag försökte vara positiv hela tiden, det gick bra. Men ja, han är jäkligt upp i ansiktet på en om man säger så. Oh my god, fattar fortfarande inte vad hon ser i han! Kan inte tänka mig att de nånsin pussas... men vem vet. Men jag vill inte tänka på det. Sorry, men jag förstår verkligen inte att hon flyttade till Sverige för honom. Men dum är han ju inte iallafall! Kanske bara lite "dum". Nämen gud nu är jag ju dum. Håll käften Emma. Men om deras förhållande verkligen är bra så är jag ärligt glad för deras skull. (:

Sov som en mätt och belåten
Vakna mitt i bråten

*

"Var inte rädd för motstånd, kom ihåg: det är i motvind och inte medvind som en drake stiger"

Nag champa

Jag hade verkligen ingen motivation idag. Så länge jag inte gjorde nåt iallafall. Jag hade sång, åt lunch, sen var motivationen borta. Hade ingen lektion förrän halv 3 så skulle hem och jobba med reflektionen som skulle vara inne för ett bra tag sen. Men. Det är så skönt att sitta och somna i soffan ibland!

Barndansgruppen hade vi idag oxå, ingen motivation först. Hade inte heller nån motivation att laga nån mat innan. Kollade på det jag hade hemma i kyl och frysfack och kände att det inte var nån idé så köpte på mackedonken på vägen till jobbet istället. Då kändes det bättre, sen blev jag glad av barnen oxå:) Efter det, dans på Norrdans, och motivationen var på topp!

Jag vill ha mer drickyoghurt.
Låt oss falla in i en dröm
Släpp taget, klipp loss varje söm

*

"Optimisten ser en möjlighet i varje svårighet,
pessimisten ser en svårighet i varje möjlighet"

Luciastämning, kom!


Ikväll har jag varit ner på Allehanda och suttit och fikat och pratat med alla luciakandidaterna och de sju jurymedlemmarna. Amenjuste det har jag ju inte sagt; Lena (pappas fru) nominerade mig till stadslucian. So that's the reason. Jag skulle aldrig gjort det själv med tanke på att jag var Lucia för estet förra året och då minns jag att jag tänkte; Aldrig igen. Man ville inget annat än att springa omkring och röra på sig nnär man stod där. Jag visste inte om jag skulle kunna röra fötterna när jag väl skulle gå tillbaks genom kyrkgången. Ljuskronan var inget problem dock.

Men iallafall, vi var 17 tjejer där tror jag. Vi hade jättetrevligt och pratade och kom in på massa olika ämnen när vi satt där och väntade på att var och en skulle gå in och prata lite enskilt med  två av jurymedlemmarna. (Maggan, sånglärare på estet, var en av jurymedlemmarna btw). Det låter som värsta grejen kanske, men det var helt lugnt och avslappnat. Lite spänt i början när alla satt där tysta, men tillsist kom vi igång, jag pratade iallafall som fan då och då. När jag kommer igång va. Kul! Kan ni förresten tänka er vilken bild Lena skickade in på mig när hon nominerade mig? Nä, jag förstår väl det. En bild från när jag är tandfé på technichus för små barn och har massa kjolar och grejer på mig och står på ett ben och är féig. Haha, ja gosh ja.

Juryn skulle iallafall välja ut sju av oss som blir de sju kandidaterna som folk ska rösta på sen. Eftersom Maggan var där tänkte jag att hon nog skulle vara rättvis och tycka att jag kunde avstå för att jag var på estet förra året. Det är väl inte riktigt samma sak, men ändå. Det fanns säkert några tjejer där som detta är mycket viktigare för än det är för mig. Även om det är en tung uppgift att vara lucia så tycker jag mest bara att det är en kul grej. För mig spelar det ingen roll om jag är lucia, en av de sex tärnorna som står bredvid eller en i estetkören bakom (där jag brukar stå). Och bryter jag benen sitter jag gärna och tittar oxå, det brukar vara så fint. Fast iförsig, jag är gärna med när det är sista året jag går estet. Men de skulle iaf ringa ikväll om man blev utvald (hemskt ord). Skulle rätt nyss svara Lena i ett sms där hon undrade hur det hade gått, skulle precis skriva att de nog tänkte rättvist och att de inte ringt mig. Då ringer telefonen. "Vill du bli en av kandidaterna?" "Jomenvisst hörredu, inga problem."

Jaha, så nu ska man röstas på. Jag antar att man alltid får prat bakom ryggen när man blir lucia eller nån av tärnorna. Folk tänker väl, men gud vad hon ska synas hela tiden då. Eller kanske, hon tror att hon är så himla snygg och perfekt. Ja, det är väl det man får förvänta sig helt enkelt. Jag har ju dessutom vart på framsidan av yippie. Det är ju till exempel endel som typ irriterar sig på att Sara Parkman är överallt i tidningar och shit och syns hela tiden. Men vadå? Vad är det för problem med det? Det är väl bara kul att någon gör nåt! Att någon vet vad den vill. Hon lever dessutom livet och anstränger sig för att göra saker för härnösand. Det var nån som påpekade när hon gjorde nåt i yippietidningen, typ "Så klarar du dig igenom studenten." Om det är så jobbigt, läs inte det då. Det är bara en kul grej. Ibland är folk så sjukt kräsna. Iallafall, jag har inget problem med att synas, det är väl lite kul sådär, om jag står för det jag gör. Jag ville bara testa saker i livet och jag gör det mesta med en nypa salt. Eller, jag gör det på allvar såklart, men tar det inte som livets uppgift att jag måste bli lucia och va snyggast av alla och fånga all uppmärksamhet. Jag skulle trivas bra även om jag inte var lucia eller nåt sånt, men får jag en chans så why not? Det är en av livets upplevelser, tydligen nu även för mig. Fast jag kom på nu att det blir tråkigt att stå där framme och inte få va med och sjunga i kören... aja det är bara just den gången:) vi ska lussa fler gånger, även i kyrkan.

Men aja, nu låter det väl som att jag gör det till värsta stora grejen, men jag börjar bara tänka så mycket ibland. Åsså ska jag relatera till massa annat. Jag har iallafall kommit fram till att jag inte gillar fördomar mot sånt som folk inte har en anledning att ha fördomar mot. Och dethär kanske låter som en klyscha, men det bästa med sånt här tycker jag är att jag får träffa (nya) människor. Jag tyckte det var jättekul bara idag, att träffa alla som var där och prata om random saker. Människor ftw!

Sankta lucia
Skänk mig en tia
Men herregud vad du ska tigga
Du borde i sängen ligga
Gå och lägg dig din toarulle
Jag ska, men jag skulle...
Inga men din lilla fis
Lyssna på mig nu, jag är vis

Nu börjas det igen

Skola 9:00, efter ett lov då jag som vanligt vänt totalt på dygnet. Man tror att det gör ju inget om jag vänder på dygnet på lovet, det är ju ett lov liksom. Men det är ju klart det gör nåt. Eller det  beror ju på vad man har för mål. Jag försöker jobba med mina sömnvanor, och att vända på dygnet (även på lov) är ju inte bra för mig. För jag har ju inte precis hunnit vända tillbaks det när skolan börjar igen. Och ska man ändra på sömnvanor måste man bygga en ny vana, vilket jag förstör varje gång jag gör såhär. Alltså anstränger jag mig inte tillräckligt nog. Men det är mysigt att sitta uppe på nätterna med film och te eller så:) Jag gick ändå och la mig i hyffsad tid igår, men jag sov jättedåligt hela natten. Det var jättejobbigt, och jättekonstigt. Ett tag visste jag att jag var vaken om vartannat, men uppenbarligen visste inte hela jag det, för jag var fortfarande i nåt slags drömtillstånd. Nåt sa åt mig att jag måste göra saker (vad minns jag inte, nåt med utklädning och halloween tror jag) och det blev bara jobbigt och jag vände och vred mig hela tiden. Som mest vaken var jag nog då jag kollade in i garderoben titt som tätt där det såg jätteläskigt ut. Aja, sånt går bara inte att förklara, men utmattad blev jag. Drömmen körde med mig.

Så idag var jag lite övertrött, speciellt i slutet av dagen efter sista lektionen (gemu). Då kom jag ner i foajén och jag vet inte vad som hände, men jag betedde mig som att jag var full. Jag blev förvånad själv över hur full jag lät. Och nu minns jag inte ens vad jag sa eller gjorde som blev så fylleaktigt, haha. Men Jens kan intyga, han visste faktiskt inte om han skulle tro att jag var full eller inte. Ja, snacka om övertrött. Gosh, det var helt sjukt.

muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

*

"Också i lexikon kommer arbete före succé"

NomNom

Jag har pluggat även idag! Lite iallafall. Sen blev det underbara snabbmakaroner med korv och ketchup och gurka!!! Vet ni hur längesen det var jag åt det?:D Inte jag heller! Skolan igen imorn.

Sov som en mamma
Vakna med detsamma

*

"Många kloka ord sägs på skämt,
men det är inget mot de dumheter som sägs på fullt allvar."

Jag måste bara säga en sak

Nu ska jag äta kvällsfika eller vad man ska kalla det, nattfika kanske, och se på "Pianot", en film jag haft hemma flera år men aldrig sett. Jag skadricka ett glas vin och äta två små mackor med majonäs, ost, gurka, advocado, salt och krydda, och en talrik fil med all-bran-flingor och russin. DET ÄR SÅ SNYGGT. SnyggtSnyggtSnyggt.

Puss och haj Leverpartaj

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0