Stressigt värre - del 1

En stresslav är en person som inte lyckas kontrollera sin stress och alla stressorer som uppkommer i vardagen. Personen kämpar inte emot stressen och försöker hitta ett sätt att komma ur den, utan faller dit om och om igen istället. Helt enkelt; när stressen börjat styra ens liv, då är man en stresslav och man kan få kronisk stress.

Ibland kan stress vara positivt ur den synvinkeln att man får saker gjorda och klara av alla utmaningar som dagen bjuder på. Just för att hinna göra saker i tid kan en viss sorts stress vara bra att ha. Men detta måste vara en tillfällig stress som inte håller i sig längre än den måste. När man besegrat en utmaning måste man insé att man inte behöver vara stressad över det mer. Det får inte bli en kronisk stress, då är det inte positivt längre.

 

En stressor är det som säger till hjärnan och kroppen att det är stressigt, det som gör att man blir stressad. Krav som vi inte lätt kan göra något åt och istället blir stressade över. Både sånt som kommer inifrån och utifrån, både fysiskt och psykiskt.

 

Emma Roos Lindberg - ES07

Uppsats i kursen Hälsa Harmoni och Rörelse



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0