Dimanche


När jag gick hem från NBV och projektarbetsdans idag kände jag hur stelt det blev kring ögonen för ögonfransarna frös till is.

Åh, härligt att ha ett bord!
Brukar alltid sitta i soffan och äta med en bricka i knät,
men nu satt jag här och åt min tjockpannekanka!:

 

 

Här är kläderna jag köpte igår (klicka för större bilder):

1. Lila shinos.

2. Blåa sjukt sköna byxor (köpte dom för materialet).

3. Tröja med cupcakes.

4. Turkos kavaj(!) hrm, allt(?) var på rea...

5. Oranget linne.

6. Orange basker. (Färgerna blir inte så verklighetstrogna på mobilkameran.)

 

 

Somna i en famn så varm

Vakna av väckarklockans larm

Samedi

Ya. Somsagt, en hyffsat händelserik dag igår. Först var jag på Willsons jazzdans:D (Det går fortfarande att börja hörrni). Det var jättehärligt, jag ser fram emot denna termin och uppvisning sedan. Jag fick även dit Elin och Åsa, jättekul:) Nästa lördag kommer det fler nya oxå:) Lisa och Malin (som vanligt) och Sofia var oxå där, yeyy!

Efter 3 tog jag och Klara bussen till Birsta för att ta tabberas på Monki ungefär. Vi hade väldigt tur. Jag hade kollat bussar innan, så utan aningar klev vi på linje 95 och sa "till birsta". "Ni vet att vi inte stannar där va." "Nä..?" Busschaffisen verkar rätt less på att länstrafiken inte vet vad de säger. Men efter att varit nära att åka förbi och glömma bort oss släppte han iallafall av oss vid birsta.


Vi provade kläder på Monki i lugnan ro (det var 75% på hur mycket som helst) och plötsligt märker jag att vi missat bussen 17.25. Nästa buss skulle gå 19.25 och jag skulle på middag på Amenta klockan 19. Jobbigt läge! Jag ringde hela världen och frågade om nån visste någon som skulle från Sundsvall till Härnta typ precis då. Nope. Sen frågade vi om nån kunde hämta oss och få en slant för det. Nope. Nu var jag desperat, så jag frågade några människor inne på Ikea om de bodde i Härnösand. Nope. Men jo! Tillsist hittade vi ett rätt ungt par med ett litet barn som hade lite plats i bilen! Räddarna i nöden! Jag fick sitta lite böjd med jag klagade inte så länge jag hann till middagen. Killen visade sig vara bror till Valle. Stan är liten. Det lilla barnen blev ledsen och rädd först, men efter ett tag när jag satt och halvsomnade där i bilen hörde jag honom ropa "hallå! hallå!" och då var det visst till mig. Så jag snackade lite med honom^^ Gullig värre var han.

Så 19.25 släpptes jag av vid Amenta och joinade tjejerna. Luciabrudarna de sju, pluss Stina och Emma förstås. (Såhär såg vi ut när vi lussade) --->

 

Det var "avslutningsmiddag" för lucia. Bättre sent än aldrig. Men vi måste verkligen ha fler återträffar. Det förstår ni väl när ni ser hur awesome vi är på bilden;)
Jag tog iallafall kyckligfilé fullt med nå slags ostgrejs med kantarellrisotto och jeevligt god sås. MMMmm så underbart det var. Sedan blev det efterrätt:






Jenny och typ nästan alla tog vit chokladkladdkaka! Jag valde en panacotta! MMMmmmm!




Veronica tog sig lite chokladtryffel!

Sedan bar det hem för att skriva lite svenska kanske och gå och lägga sig nångång på kvällen sådär, inte alltför sent skulle vart skönt. Vid halv 6 blev det väl kanske. Så kan det gå när man är blå.

Brunch for one please

En perfekt frunch.

 

Mannagrynsgröt (nej jag har inte mjölk till), juice, rostade mackor med isbergssallad, paprika, bacon och sweetchilisås.

 

Det åt jag medan pappa rensade mitt avlopp. Jag hade inte bett honom. Jag sa bara att jag tänkte rensa det idag, så plötsligt gjorde han det. Men jag klagar inte.

 

Jag ska berätta om gårdagen senare, den var rätt händelserik^^

Nu skruvas det upp bord:D

Sen ska jag dansa:D

 

Ha det trevligt värre

Ju fler desto färre

Roande. Blev rätt många bra^^

Sätt din musik på blandat. Bläddra låt efter varje fråga.
Använd sångtiteln som svar på frågan. Fuska inte!


Hur mår du idag?

Känsliga mänskor

 

Kommer du att komma långt i livet?
I’m easy

 

Hur ser dina vänner dig?
The orange light and we’re dots so far above it

 

Kommer du att gifta dig?
Sad but true

(xD)

 

Vad är ditt livs themesong?
One love/People get ready

 

Vad är din livshistoria?
Märk hur vår skugga

 

Vad är det för mode?
Bad

 

Hur är skolan för dig?
Staying alive


Hur kan du komma framåt i livet?
My friend of misery


Hur kommer imorgon vara?
Låt det ligga (ve storsien)


Hur är dina vänner?
Exodus


Vad finns i lager för nästa vecka?
Sur


Hur är det med ditt liv?
Hate to say I told your so

 

Vilken sång ska spelas på din begravning?
When Susanna cries


Hur ser världen på dig?
Balladen och herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind

 

Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Nine million bicycles


Vad tycker dina vänner om dig?
Bubble


Har du en djup och mörk hemlighet?
Halfway up the hindu kush


Hur kan du göra dig själv glad?
Tacksamt mellanspel


Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Summertime (from porgy and bes)


Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Din din wo (Little child)

 

Vad är några tips till dig?
Oh boy!


Vilken är din favoritlåt?
My immortal

Just for now

Den här låten är perfekt.

Okey, let's dance

Men hörrni!

Håller på att ragga folk till Willsons jazzdans! Vi var så himlansh få förra terminen så det blev inget.

Lördagar klockan tolv, börjar imorn. Går bra att komma nästa gång om man inte kan imorn med så kort varsel. Gör inget om man är nybörjare.

På ABF. Bara att komma och testa! Om nån är intresserad eller undrar något mer, skriv!





Såhär såg det ut när vi dansade big girls-dansen på teatern! Jag i gult där och Lovisa i rött. Klara, Sofia, Laura, Madelene var oxå med. Julia och Helena var med och dansade den på vårkalaset oxå.



Sov på en
spikmatta
Vakna av glatta
livet

Så kan det gå när man är blå

Iförrgår och igår på mornarna har jag ju inte vaknat av av något av mina två larm. (Anledning; går och lägger mig alldeles för sent.) Klara har dock ringt efter att jag missat första lektionen typ så jag har kunnat gå på nästa. Men idag bad jag henne ringa när hon stiger upp så att jag verkligen kommer upp i tid. För jag ville inte missa yogan kl 8. Bra tänkte jag, det ska nog gå bra. Jag vaknade tio i åtta och flög upp ur sängen och flög till lektionen till drygt fem över 8. Inte så dåligt^^ Klara vaknade nån timme efter:P

Så kan det gå när man är blå.

Kom på efter ett tag vad jag hade slängt på mig för kläder där i all hast. Det blev en himla massa färger minsann;D :D





































Så kan det gå när man är blå.

Klockan 3 var det slagverk som gällde. Dvs tårta. Vi har haft en slappvecka nu efter konserten:) Nästa vecka får vi nytt material!:D Alltid lika spännande. Jag trodde han bara skulle köpa en prinsesstårta, men ni skulle hört mig när jag såg vad han köpt för tårta mer. *FÖRVÅNAT, UPPHETTSAT LÄTE*, "DEN DÄR ÄR ASGOD." Vi har som tradition att den som kommer försent till genrepet innan konserten bjuder på tårta, så sist var det jag som fick göra det. Då köpte jag oxå den kakan. Delicato tror jag den heter. Och OH så delikat den är. Finns på hemköp precis när man kommer in typ. Try it.

Delicato!

 

Fia slukade rosen!

Ikväll gjorde jag tjockpankaka för första gången. Helt själv iallafall. Det är ju bland det enklaste man kan göra faktiskt. Det blev helt perfekt!

Så, imorn blir det jazzdans med Willson och sedan eventuallt birsta med Klara!:D Jag har inte vart där sen det gjordes om, förutom Ikea typ.

Ha en utomordentlig natt
Vakna med ett utomordentligt skratt


Som en ny människa

 

Väl framme vid spaet efter några en hel massa pulsande i en hel massa snö. Så det var här vi skulle relaxa?

 

Exotic spa. Mmmmm.

 

Det eleganta handfatet i omklädning/dusch/bastu-rummet.

 

En sån dusch skulle man allt bra gärna vilja ha.

 

 

Det eleganta handfatet på toaletten.

 

Världens skönaste badrockar. Materialet.. Me want.

 

Har satt jag och relaxade mig lite innan jag skulle få massage.

 

 

Här fick jag min massage, och inte vilken massage som helst utan helkroppsmassage. Det var underbart, somnade nätt och jämt. En timme, 590 spänn. Använde julklappspengen från morfar:) Man kunde även bara gå in och lägga sig på spikmattan om man ville.

 

Mysigt:)

 

Inne vid bassängen.

 

Satt och relaxade mig lite smått där inne oxå. Och vattnet, så mjukt och lent, sjuuukt underbart att bara simma omkring där.

 

Fönstret innifrån bassängrummet.

 

Fönstret utifrån. Och Klara!

 

Det var bara jag som ville ha massage, så när jag var klar hade alla suttit i jacuzzin och simmat i bassängen och allt. Jag körde mitt eget race:D Visst hade det vart trevligt att småprata med nån ute i jacuzzin men det var skönt att sitta där ensam oxå och kolla upp på den grå himlen och de stora snöflingorna som singlade ner.

Dålig bild på jacuzzin på andra sidan det immiga fönstret.

 

Där fanns stoora najsiga tavlor!:D Jag vill ha en stor najsig tavla med nånting nice på!

 

Där fanns service. Där fanns varsin korg med badrock, handduk, tofflor. Där fanns schampo, balsam, tvål, bodylotion i olika smaker. Där fanns skrubbsalt som visst inte var rekommenderat för torr hud så inget för mig. Det enda vi behövde ha med oss själva var badkläder och om man ville ha nåt varmt på huvvet när man satt ute.

 

Alla hade gått innan jag visste ordet av. Då var det dags att basta. Härligt med färskpressad juicedrink och allt. Nötterna åt dom upp när jag fick massage^^

 

Hon som äger stället och jobbar där (Mikaelas mamma) var tvungen hämta barn på dagis för det hade kört ihop sig. Så där var man ensam kvar, alltid sist som vanligt^^ Igår lämnade jag badhuset utan personal, och nu detta spa. Vinkivik hejdå! Skrev några ord i gästboken om allt underbart (plus hälsade till Mikaela, hej Mikaela! vet inte om du läser min blogg nånting^^) Sedan var jag redo att bedra mig ut...


...i snöyran igen!

Exotiskt

Imorgon blir det Exotic Spa med hälsa/harmoni/rörelse-kursen! <3 Behövligt!!! Gratis förstås, skolan betalar. Men jag vill ha en dundermassage oxå så den ska jag betala själv! Det ni! Underbar att vi har ett spa i Härnta nu!

Fångad av en snöstormvind

Jag fick nåt ryck och började skriva en massa igår natt fram till klockan 3, det var som att idéerna kom då plötsligt. Jag skrev så långt som arbetet sak vara,  men jag måste göra om det lite bara. Jag skriver om "föräldrar och barn". Förhållandet mellan dom som kan vara så olika. Jämför olika slags familjerelationer i vår tid, men även förr i tiden. Jag tycket det är intressant, jag har många åsikter och erfarenheter att prata från. Kanske lägger in uppsatsen här sen så ni får läsa.

Jag ställde både mobilen och väckarklockan som vanligt och tänkte kliva upp efter ca 3 timmar och kila till skolan. Istället vaknade jag efter halv 10 av att Klara ringde. Hade alltså antagligen befunnit mig i djupet och min djupaste djupsömn när mina klockor ringde? Men det var nog "tur" att jag försov mig för onsdagar är en jekligt lång dag. Börjar 8 med kärnämne efter kärnämne (...) Sedan projektarbete då vi måste vara i gasen hela tiden för att få något gjort. Sedan direkt till "dramat" halv 4 och sedan hem. Där brukar det vara över, men idag gick jag på spinning klockan 7 oxå! Kanske inte så bra att ha en sådan dag efter att först dygnat en natt, sedan gått och lagt sig klockan 4. Jag svimmade iallafall inte men det kändes att jag var för sliten för att spinna. Tog ut mig i början totalt och körde på lätt belastning resten av passet. Jävligt skönt att stretcha sen! Har haft sådan himmelsk träningsvärk sen dansen, går som en anka. Ångbastade ett tag och tog det lugnt, var sist kvar på badhuset. Ja, inte ens någon personal såg jag till;o Går de hem fast det är folk kvar? Klaras mamma fick hoppa över disken (hahaha) och hämta tillbaks nyckeln för att hon glömde nåt i skåpet.

Lunkade hem sakta sakta i snödrivorna bland alla plogbilar. Slank in hos pappa en sekund och hämtade bred och fick bröd. Har ju fått en jättesöt toaster så lite mackor skulle inte skada tänkte jag! Så väl hemma gjordes det varma mackor och thé som jag fick av mamma i födelsepresent. Women's balance. Jag kan behöva lite balans i livet.

 

 

 

 

Sov i otid

Vakna som Sid

Dygning och slag-bilder

Under min dygna-natt hann jag med att äta massa hårdmackor, jobba med svenskan, ta en tupplur på en halvtimme och lära mig denna låt! Jesper var snäll och listade ut ackorden åt mig så var det bara lära sig den sen:) Kollade även på massa f.r.i.e.n.d.s-bloopers-klipp och skrattade endel.

Idag (tisdag) hade jag bara sång halv elva sen gick jag hem och skulle skriva på svenskauppsatsen. Men det gick inte. Jag somnade ett tag först. Efter lite mat skrev jag ändå lite, sen bar det iväg till Norrdans och dansades:) Pratade även med Elin som är dansledare nu om hon kunde hjälpa till och ge oss kritik och så på vårt dans-projektarbete, och det ville hon gärna så dä' ä la nice! 

Fick lite bilder från slagverkskonserten av Ola idag, de han fotade till tidningen:

Ragtime, Xylophonia
Memme, Mickel och Mika. (Han skrev fel i tidningen, han trodde jag var memme.)

 

Lift off
Mickel, Martin, Fia och Slagge dirigerar.

 

Ja vad ska man säga. Svenskauppsatsen är inte klar och imorn har vi tvärgruppsredovisning om den typ. Jaja det går som det går:) Jag ska inte göra nån stor grej av dethär.

Sov som en trumma
Vakna som gumma

 

Si makarone

Klev upp klockan 1 idag. Inte fullt så tidigt som jag tänkt men det kändes faktiskt ändå bra så länge det inte var senare än 1. 1 känns okej. 2 hade känts alldeles för sent. Hm.

Vid 3 begav jag mig iväg mot NBVs danslokal iallafall och dansade lite på jazzen och min moderna innan Klara kom och vi skulle dansa jazzen, hiphopen och min moderna. Det ser bra ut tycker jag minsann! Vänta bara tills vi ska ha vår projektarbetsredovisning vecka 17! Det vill ni inte missa:D

Kom hem efter 6 och började fundera på middagen. Den blev klar halv 9, en timme tidigare än igår^^

Före                                            Efter

(Marinerad kyckling och paprika (egen dålig marinad denna gång), makaroner, currysås och sallad med italiensk salladskrydda.)


Jag skulle egentligen på spinning halv 7, hade verkligen velat. Det hade varit avkopplande. Men jag insåg att jag skulle fly verkligheten då. Så jag skulle (egentligen) hem och göra svenskauppsatsen efter dansen, hittills har jag inte gjort nåt:( Och inte fan tänkter jag belöna mig med att gå och sova. (...) Nejnej, det blir till att dygna igen. Sist jag gjorde det jobbade jag ju jättebra med historian, så det ska väl gå med svenskan oxå!

See you later aligator

Icke sa nicke nyfiken

Nu tror ni förstås att det är slut med slagverkandet för helgen, men icke! Söndagen kom. Klockan tolv skulle vi vara på bibblan igen och riva instrumenten, packa in i släpet, packa ur på vågmannen. Och tro som fan att jag var där i tid oxå! Sliten som aldrig förr dock. Det tog en liten tid. Vi var lite döda på vågmannen sen tills vi gick oh käkade på subway<3 Jo, mellan allt slagverkande i helgen har vi ju förstås fått matpauser. Dock inte tillräckligt långa för att hinna hem och laga nån mat. Så det har blivit lite donken, lite bigboy och ja, subway. Han som äger subway (tror jag?) är ju jättetrevlig och pratar alltid en massa om allting med en. Jag sa att jag skulle ha rostbiff på min. Han: "Du brukar ta rostbiff ja". Haha, kan har börjat komma ihåg att jag typ alltid tar det, och jag är ändå inte där jätteofta. Ja sen bar jag hem min väska, sportbag och påse igen. Sliten och nöjd.

Skulle göra en svenskauppsats idag för jag hade ju faktiskt väldigt mycket tid. Men jag har tagit igen lite datatid istället. Och lagat middag. Åt middag halv tio:P Bättre sent än aldrig!

(Bulgur med köttbuljongkryddor, nå vegbitar och champinjoner i currysås, inkl chilinötter. Isbergssallad och tomat, inkl chilinötter. Och så gjorde jag nå slags bål-aktigt att dricka.)

Men imorn är jag ledig!! Lärarna har studiedag och ska åka skidor^^ Så, imorn blir det till att göra den där svenskan. Men jag ska åka och dansa på NBV med klara och memme oxå. Får ta och kliva upp i bra tid så jag hinner med nåt. Hmm, klockan är snart halv 3. Jag ska göra mitt bästa imorn! Försöka ladda upp lite dåliga mobilkamerabilder från efterfesten hos Mickel oxå. Ska försöka få tag i nån som har bilder från konserten oxå! Ola Thelberg (gammal cykeltränare) som jobbar på tidningen ringde dock mig idag (söndag) och frågade om lite namn på några han hade fotat på konserten, och jag var visst med på nån bild oxå, som hawaii-ragtimare^^ Det lär vara i tidningen ångermanland imorn. Så jag måste leta reda på en tidning oxå!

Nattifnatt!

Sov som en slagverkarnörd
Vakna nöjd och glad oh rörd




Slagverkshelg



Fredagen
började faktiskt inte med slagverk
, utan med yoga. Vi körde power-yoga på HälsaochHarmonin kl 8 och sträckte ut oss lite, det var underbart att börja dagen så. Poweryoga = Styrka, balans, rörlighet, smidighet, andning. När vi började var jag så morgonstel att jag tror nästan jag hade ett par decimeter kvar till att nå marken med händerna. I slutet kunde jag utan problem sätta händerna i backen. Kände mig som en ny människa efteråt. Pigg och fridfull. Jag måste köpa en yoga-cd/dvd eller två. Det är rätt skönt att ha en röst som säger precis vad man ska göra när man är nybörjare och påminner en att andas ut och in ordentligt på exakta ställen. Det är lätt att glömma annars.



Men slut på fridfullheten, nu var det dags att packa släpet fullt av trummor, malletinstrument, oljefat och en hel massa annat användbart skrot. För att sedan packa in det på bibblan och bygga upp allt, för att rodd-repa tills bibblan stängde klockan 6, för att sedan soundchecka. Klockan blev 20. Då hade vi hållt på enda från 10. Det var några timmar för länge för att jag skulle hålla mig på bra humör. Minsta lilla smågrej kunde förstöra allt. När jag inte kunde ha samma trumma som jag brukade sjönk humöret från 5 till 0 (och då hade det vart på 10 tidigare på dagen).

Gick på hemköp och köpte mat och toapapper och tyckte synd om mig själv. Mötte Isak som sa att det kunde ha regnat oxå och gjorde mig på lite allmänt bättre humör. Bra människa det. Gick hem med toapapperet under armen (martin tycker att det är något jättepinsamt och något som han vill säga åt alla som gör det på skarpen, ungefär;)) Pratade lite med Tobias på msn och fick ut lite dåligt humör-känslor. Bra människa det med må jag säga. Det finns så många bra männsikor så ibland förstår jag det liksom inte. 

Lördagen drog igång med fortsatt rodd. Hop-plockning av alla scenkläder hemma (typ en sportbag och en påse med svarta kläder, vita kläder, hawaiisemesterkläder, tantkläder och lite reservkläder.) Sedan var det genrep fram tills konserten som slutade framåt halv 10 skulle jag tro:O Vi fick massa applåder och beröm efteråt. Själva konserten gick övervägande bra för mig, man ska inte klaga. Några smågrejer och en gång drömde jag mig bort och spelade fel men de flesta märkte säkert inget^^

Vi begav oss sedan till Mickel för att fira konsertavslutningen och alla som fyllt år nyligen. Jag bjöd på en kaka som jag fick efter konserten av Märet! (Fick även en smörgåstoaster^_^). Höll på att somna innan jag fick min OSTMACKA MED KEBABSÅS från mini. Jag var där tills jag blev full. Utan att ha druckit nåt alkoholhaltigt. Kände mig lite småfull, fick tillomed fyllehicka. När jag kom hem öppnade jag garderoben för att gå på toa. Behöver jag tillägga att det vad helt underbart att lägga sig och somna?


*

"Det kunde ha regnat."
-Isak

Slagverkskonsert!



Det är nog bäst att ni alla kommer på

slagverkskonserten 23 januari kl 19:00 på sambiblioteket.

(ja, även du.)

Biljetter finns på bibblan 50 kr (vuxen 100 kr). Esteter går gratis!


Vad är det som väntar er? Jo bland annat:

Kextuggande kärringar, hawaiisemester, dunder&brak och vacker musik som får dig att rysa.

21 januari



Har haft en liten none-dator-period! I ca två dagar eller vad det är har jag inte känt nån lust alls att starta datorn överhuvudtaget. Det känns skönt. För första gången (typ antar jag) sen jag kom in i internet-världen kände jag hur skönt livet skulle vara utan internet. Ett tag iallafall. Men nu var jag tvungen och kolla mejl och sånt som man missat. Och en massa facebook-gratulationer. Ja för nu är man minsann 19 bast!:)

På skolan sjöng dom för mig på kören, i stämmor!;) Det är inte alla som får födelsedagssång i stämmor inte^^ Dock var det jag som kom på att de borde köra den i stämmor, så vi fick lära oss den först.^^ Fick många kramar oxå. Det blev en kö fram till mig av kramiga männskor hihi, det var kul. Maggan (underbar körledare) deltog oxå i kö-arrangemanget^^ Så många fina människor man har runt omkring sig:)

Helgen kommer spenderas övervägande av slagverk och konsert och inte så mycket tid till nåt annat. Nästa inlägg kommer informera om vart ni ska vara på lördag:)

Istället för att berätta om allt som hänt de senaste dagarna som jag skulle vilja ska jag gå och lägga mig som jag skulle vilja göra för en tag sen. Ska ligga lite på min gröna yantra(spik)matta innan jag somnar! Fick den av mamma idag när hon kom och sjöng för mig och gjorde en underbar frukost med pasto/keso/sallad-macka. MMMMM!

Lev i lugn och ro
Du fagra häst och ko

Erik Vilde

Den här mannen är grym!
http://www.youtube.com/user/ErikVilde#p/u/7/qdVp5i6wsOw
Jag kan då inte sluta le när jag ser denna video, "negerboll". Dock brukar jag säga chokladboll för det har jag växt upp med. Men sunes pappa kallade det wainerbread, men han var ju bara rädd.



Saddam Hussein

Idag har det jobbats hårt med Samhällskunskap (Irak) och Projektarbete (hiphopdans)!

och

Äntligen har jag gjort mig av med ostbågarna som stått på bordet sen i fredags!! Nu är de i tryckt förvar i kistan och jag kommer aldrig mer kunna råka små-äta av dom.

Sov söt
Vakna blöt

*

"I love sleep. My life has the tendency to fall apart when I'm awake, you know?"

- Ernest Hemingway

Guinness

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=aa957abe-5cb1-4219-8645-398dea0b79c9&from=SVSE_WOWTV&tab=m1193650393955

HIHIHIHI:D Världens längsta och kortaste man!

Woot

http://www.youtube.com/watch?v=_EzpdgRVTEM&feature=player_embedded

Shit, vissa människor sörjer jag verkligen för. Och inte med.
Han behöver nog jobba lite på självkänslan.

Mat- och sovklockan


Med
lite

Aloe vera

och

skalmanplåster

grejar
man
brännskador

ett
kick!

Wonderbar

Mmmm, underbar middag!

 

Hederliga makaroner och köttbullar med en sallad med gurka, paprika, isbergssallad, mozarella och lite olja och kryddor. Åsså svartvinbärsdricka därtill!

Chilinötter och Chändisar!

Igårkväll var det dags för den första studentfesten för i år! Tema "kändis"! Halva klassen kom till mig innan och festade upp sig lite innan vi drog till Svenssons!

Här var bl a Hermione Granger, Plupp, Caroline af Ugglas, Arwen, Frodo, Turbohasse, Dr Bombay, Ozzy Osbourne, Cyan, Mia Wallece, Hanna Montana, Janis Joplin, Lady Gaga, Jimi Hendrix, Michael Jackson. Ja det kallar jag bra fest!!

Bilder finns på min bilddagbok! Jag heter elrl. Kolla in dom, det var verkligen många bra utklädnader!

Detta var iallafall jag:


Klicka på bilderna!

Väl på Svenssons lossnade mitt skägg, men jag hade med mig limmet så inga problem, trodde jag. Satt hur länge som helst och letade i väskan men det måste ramlat ur eller nåt:( Så jag gick hem och grejade lite tejp istället och SPRANG sedan hela vägen tillbaks. Men jag kom precis i tid till att få veta att tävlingen precis var avgjord... Man hade ju iallafall velat vara där och haft en chans och vart där för klassen. Typiskt. Det var ju det som var hela grejen med temat. Men kul hade jag innan iallafall och kul hade jag efteråt! Dansade som en galning, nu har man ont i kroppen. Men hur fan kan jag ha träningsvärk i röven? Aja.

Jag vaknade vid 9 idag av ett ihållande ljud. Trodde det var från högtalarna först, sen tänkte jag att det var nåt bil-larm utanför. Gick till fönstret, men det lät inte högre när jag öppnade fönstret. Så jag böjde mig ner, kanske var det elementet? Nej, inte det. Det var darth vader! I vanliga fall andas han sådär som han brukar om man trycker på startknapper. Vi hade försökt få igång honom på kvällen, men inte ett ljud. Så det var den lilla parveln som gav ifrånsig det ihållande ljudet:O Skrämmande. Han har nog blivit lite sjuk.


Men jag gick och la mig igen för jag var alltför yr i skallen. Gick upp klockan 3 då jag sovit bort det mesta av bakisheten. Är dock fortfarande lite yr och seg i huvvet, men det hör till. Så länge man inte festar så ofta och blir bakis så ofta och ska göra göra något speciellt dagen efter:)

Nu börjar jag bli hungrig. Har inte ätit någon mat idag. Jag har inte mått illa eller inte haft nån matlust, men det fanns kvar chilinötter och ostbågar så jag har gått och småätit. Failfailfail. Det händer inte ofta, men när det ligger kvar i skålar på bordet är det inte lätt...

Jag sov som en stock
Vaknade och blev tjock










Nya tider, bättre utbud i utklädningslådan

"1791, Ludvig XVI och Marie Antoinette tog hjälp av Axel von Fersen, Sveriges ambassadör och drottningens älskare (utnyttja honom?). De ville ta hjälp av österrikiska armén för att kunna krossa revolutionen, så de klädde ut sig (hur kul får man ha?) och flydde. Men oturligt nog blev de upptäckta. (Kanske för att maskerad förr i tiden ofta betydde en liten mask för ögonen, de skulle klätt ut sig till typ Musse Pigg istället.) De fördes tillbaks till Paris som fångar, kungens makt begränsades och kommunen tog över. Det blev en vida utsträckt rösträtt genom att parlamentet skulle väljas av alla män som betalade skatt. De som satt till vänster om talmannen i parlamentet uppmuntrade revolutionen och de som satt till höger ville ha det som förut. Därifrån begreppen ”vänster” och ”höger”."

It's a headache, nothing but a headache

Jag hade jättemycket motivation idag. Var pepp. Men det var oxå en väldigt väldigt lång dag. Det är en konst att hålla motivationen uppe så länge och sedan ha kvar den till kvällen så man kan göra sånt man måste. Jag klarade inte det. Nu är motivationen såklart borta. Tack vare huvudvärken. Och huvudvärken är ju tack vare den långa dagen. Och jag har inga huvudvärkstabletter. "Vad ska man göra...?" (med Ali-dialekt.) Sova? Vad sägs om att trotsa allt och gå och lägga sig nu?

Jag knäppte iallafall lite små bilder på vintriga Härnta påväg hem från dramat.

 

Ja okej den här sista bilden var inte på vägen hem. Tog med min gamla jättetrassliga peruk till skolan för att Jesper skulle låna den^^

 

Hoppas ni andra har en mysig kväll iallafalle

Jag ska gå och krama min nalle

 

Nu i tveksamhetens tid

Nu i tveksamhetens tid, här i frågornas land
Ber jag dig komma hit, får jag hålla din hand
Får jag luta min panna, mot ditt trygga bröst
Vågar jag be dig att stanna, får jag höra din röst

Låt mig låna din kraft, jag kan dämpa mitt fall
Med tankarna på vad vi haft, och allt som komma skall
Får jag luta min panna, mot ditt trygga bröst
Vågar jag be dig att stanna, får jag höra din röst

Mellanspel

När tveksamhet gror, då jag är långt från beslut
Då ingenting är som man tror, inget är som det ser ut
Får jag då luta min panna, mot ditt trygga bröst
Vågar jag be dig att stanna, får jag höra din röst
Får jag höra din röst
Får jag höra din röst

Lisa Ekdahl

Underbart

Sova...

...vill man göra på morgonen. Speciellt när man är sjuk. Såååå sjuk är jag kanske inte. Men jag låter som det och jag borde vila. Men vi hade klämt in extra rep med slagverkarna kl 12 idag så det var bara knata dit. Kul var det, men det känns att man inte är frisk. Speciellt när man springer i trapporna både på vågmannen och i mitt hus, man blir slut på en sekund och halsen skriker åt mig att den inte vill springa och hämnas genom att rivas. Så jävla fegt. Orka bråka genom att göra mig illa, vi kan väl prata om det stället?

Under några minuter idag kände jag att jag plötsligt kunde svälja utan att det gjorde ont, förstår ni hur underbart det är? Men den glädjen varade dock inte så länge. Vad vill du mig? Kan du inte bara säga vad det är så kan vi reda ut det här lugnt och sansat? Svar: *rivriv*. 


Efter lite rice and curry rester promenerade jag iväg till NBV(dans)-möte i förvånandsvärt god tid. Där fick man te och temla och det pratades och planerades en massa mycket och pusslades med alla dansgrupper och tider. Denna termin ska jag ha en barndansgrupp ensam istället för två med Klara. Det ska bli intressant. Både bra och dåligt. Nu får jag iallafall full lön åsså kan jag fokusera på en dansgrupp. Har inte tid att tänka på två egentligen ju. Jag tog den på tisdagar istället för att ta flera grupper på söndagar som jag hade småtänkt litegrann. Men jag vill hellre ha tisdagsgruppen, de är nåt år äldre än den andra och det passar mig bäst. Klara har 3 grupper på söndagar istället^^ Men rätt skönt, då slipper jag tänka på att jag måste upp i tid på söndagar i fortsättningen. Skönt, SKÖNT. Kul hade vi iallafall på mötet måste jag säga. xD Och självklart pratade jag för mycket för vad min hals tycker om menmen!

Idag hade jag iallafall en totalt osminkad dag. Vissa dagar känns det verkligen hemskt att gå omkring utan smink (sad but true), men idag kändes det faktiskt helt okej. SkÖnt om inte annat!


Som lätt som en pannkaka
Vakna plötsligt som en maka






Den only levande boyen in New York


Too good to be true

Hemma från skolan igår. Kunde inte prata. Kan inte prata. Typ. Rätt kul. Men jag råkar veta att mina förkylningar brukar börja såhär, så jag tänkte att det vara bäst att stanna hemma. Jag sjukanmälde mig dock typ 3 minuter försent. Hoppas det funkade ändå.

Jag gick iallafall till matsalen, avsiktligt rätt sent för att kunna undvika att prata så mycket. Så de eftersläntrare som sa hej nickade jag bara bara åt osv. Jag är verkligen hesare än någonsin idag. Jag har gjort en ännu hesare version av Summertime oxå, men orkar inte lägga upp den nu, vet inte om jag ska göra det alls. Nån som vill höra eller?;)

Innan kl 19 knatade jag iväg till sagabio för att se Avatar med lussebrudarna. Äntligen lyckades vi hitta ett datum då alla vi 7 dvärgar kunde!!! Jag var så jävla pepp! Så vi stod där utanför allihopa medan vi sakta insåg att den inte gick klockan 7. Ingenting gick klockan 7. Jag svor lite, men jag skrattade mest. Det var bara så... ...självklart. Visst kändes det för bra för att vara sant. Alltså, jag måste bara få skratta lite till nu, brb...

hahhahahahahah hehe hahahhaha hehe
Låt mig småle

...Back:) Men jag tar på mig skulden, för jag hade kollat sagabio.com att den skulle gå klockan 19 på vardagarna. Men i slutändan hade jag inte uppfattat helt klart att vi skulle gå innan den 18:e och kopplat det till att det var efter den 18:e som den skulle gå kl 19. So... sorry girls;) Otroligt nog så lyckades vi bestämma ett nytt datum redan på plats!! Och det var ju lite smått otroligt. Nu är vi SÄKRA på att den går klockan 7 då oxå.

Vi kommer gå till historien:



Så jag gick på hemköp istället och köpte:

 

- Halstabletter, mycket skönt för min onda hals.

- Ölkorv, red devil,  bränner skönt i halsen.

- Mer halstabletter.

- Currysås, allmänt bra att alltid ha hemma.

 

Väl hemma tänkte jag att jag kan ju skriva historian istället då. Men internet hakade upp sig (som om jag behöver internet för att skriva historia?!) så jag startade om datorn för att det skulle fixa sig. Av nån anledning tog det åratal innan den lyckades starta om sig, så under den tiden hann jag somna. Wiho.

 

Sömnen slukar oss som gamar

Vi passar inte i livets uppritade ramar

Hurry Hurry!

Idag åt jag fiskpinnar, ris och currysås till middag. Rice and Curry.


Hurry Hurry Hurry
Buy my rice and curry
Buy my rice and curry
So Hurry Hurry Hurry
Hurry Hurry Hurry
Buy my rice and curry
Buy one for two
Special price for you

Oh wey oh
Curry nam nam Curry curry curry nam nam
Oh wey oh
Curry nam nam Curry curry nam nam Curry curry
Oh wey oh
Curry nam nam Curry curry curry nam nam
Oh wey oh

*

"Per och Paul ska dela en tårta,
om Per då får en fjärdedel, vad får då Paul?"

"Knip i magen!"
- Pippi Långstrump

Johan Glans!


Klicka!

Legenden Summertime

Jag spelade in när jag sjöng Summertime en gång när jag var hes för längesen (slutet är bäst). Jag spelade in när jag sjöng summertime nyss för att uppdatera hur jag utvecklats sen sist^^ Jag lägger upp en Janis Joplin-video där hon sjunger Summertime och är som hon brukar. Klicka på bilderna. Enjoy.

Jag vet att jag fortfarande sjunger fel, "stands in by" istället för "standing by" (...) men det bara blir så:O Haha.


Pictionary

Innan jag visste ordet av hade hon blåst ut ljuset, så det  blev rökiga tårtbilder!


Tobias i alla dess former.

 

Födelsedagsälsklingen och några vita tänder där bakom.


Ducka!


Det blev dance! Själv var jag plåtarN som satt och hade magknip... trots att jag kände att jag hade lyckats äta för lagom, inte för mycket.


Det blev en tryckare.


En kärlekshistoria. Han var så ensam...   ...tills han fann Kevin!


Slut på kärlekstramset, här var det hårdträning!! Intesant Marielle?!


Dags att ta sig hem efter träningen. Av någon knepig anledning kände jag, trots att jag blev erbjuden skjuts, att jag ville gå hem i den bitande kylan med magknip, förstörd hals, och sedan blev jag kissnödig oxå. Man det var rätt härligt ändå.


Always look on the bright side of life

Jag kom hem från Memme igår framåt 2 nångång. Satte mig i soffan vid datorn, lade mig ner en smula, tog täcket, somnade. Sånt händer. Det kändes mer okej att inte borsta tänderna och byta om osv om jag inte sov i sängen.

Nu sitter jag här och är leker Marge. "Homeeer!". Jag är nämligen hes som en åsna, eller nåt? Kan knappt prata, inte skratta, knappt hosta heller. Testade skratta nu bara för att, och höll på att kvävas lite smått. Och det är lite jobbigt för jag sitter och tittar på Johan Glans Parlamentet-klipp på youtube. (Om det är nån som vet hur man hittar "Muh"-klippet med Johan Glans, LÄNKA!!) Men än så länge skiner solen, så humöret är på topp! Men däremot är det rätt nice att sjunga när man är hes!! :D;D

Hos Memme blev det tacos, tårta, presentöppning och film. Jag var på toppenhumör och klev in leende i huset och förblev leende mesta delen av kvällen. Det är så härligt dom dagar man bara känner sig så himla glad bara sådär:) Och jag pratade och skrattade alldeles för mycket för vad som hade vart bra för min hals!

Av mig fick hon en liten låda med saker som luktar gott; en tvål, en påse Timjan, en påse havssalt (kanske inte luktar så mkt), två små tygpåsar (som jag gjort själv av övre delen på söta strumpor) men lavendel i som man kan lägga bland kläder eller vart man nu vill ha dom:)

Filmen vi såg hette Insanitarium och var, tror jag, det värsta jag någonsin har sett. Den var bara helt sjuk. Insane. Vilket var själva grejen med den. Jag ångrar inte att jag sett den, men jag tänker inte se den igen. Man blev lite insane själv nästan:P För den som är känslig för blod osv rekommenderar jag den verkligen inte, nej, passa er för den isåfall! Från början tänkte jag, jamen det här är väl ungefär som Gökboet då. Haha, tji fick jag. Nej usch nu pratar vi inte mer om den.

Jag ska strax lägga upp lite bilder från igårkväll:) En sekund bara!

Ha en fortsatt dag
Lev efter behag


Sun is shining, the weather is sweet

Nu har solen gått ner för länge sen och det är mörkt ute. Men vädret var på topp tidigare idag!

Sibiriska vintern saktar ner en smula

Igår var folket på hejdåfest för Elias och Michelle. Skulle vart trevligt men jag kände att jag passade bäst hemma igårkväll:P Som sjuk som jag ser ut och så "o-festig" som jag kände mig. Kände mig verkligen hemmagjord. Och tur var väl det för jag höll på att däcka av trötthet vid kl 22 och min hals blev fucked up och idag är jag hes och knarkar te. Jag lovar, det kommer inte gå en timme utan att jag gör iordning en kopp te.

Jag klev iallafall upp cirkus kvart i tio för att slå igång några tvättmaskiner nere i tvättstugan. Sedan har jag hängt upp den fuktiga tvätten här uppe för att få lite fuktighet! (tips från gubben Johan). Jag är ju en sån extrem torrboll just nu. Har verkligen problem med hyn. Så nu ser det ut litesåhär:

Jag har även fått mig en liten promenix idag. Till vågen för att släppa in Klara med mitt superkort så hon kunde hämta gitarren. Hon frågade om jag ville åka skridskor idag, och ja, det hade jag hemskt gärna velat! Typ bästaste vädret för det och det är inte liiiika kallt som igår. Men, (there's always a "but") jag måste jobba med historian (helst göra klart den, hur nu det skulle gå till), plus att min hals är ju inte riktigt i toppform.

Men ja' ä int' bitter!








Nu ska jag ta och steka lite blodpudding (<3) och se till att få nåt gjort här i världen. Ett stort steg för emma, ett litet steg för mänskligheten. Sedan ikväll blir det middag och mys hos Memme som fyller 19 hela bast idag!

Godnatt och sov gött
Nej jag skoja så förstrött
Dagen är ännu ung
Det är inte försent att bli kung

*

"I know I'm supposed to be the smart one,
but when it comes to the art of friendship, Vinnie's a genius."


- Dr Doogie Howser (underbarn)

Saker jag tycker om: Äta och sova!

Jag blev utmanad av Anna. Ångest? Och för henne tog det "nån timme" att göra det!;O Så jag klickade mig återigen in på http://www.cesmes.fi/#balls2 och insåg att det var mitt sega internet som förstörde det förut. Såhär mycket (bilden) lyckades jag get rid of på en dryg minut, vilket hade tagit en dag för mig förut om jag bara suttit med det en hel dag. Men dessvärre så blev segt igen efter ett tag... Jag hittade även min gamla kära bild. Jag hann längre på den än jag kunnat drömma om innan det blev segt och man såg bilden ganska bra. Men jag fattar inte vad det ska vara!! Bah. Varje gång jag går in på sidan går det snabbt ett tag, sen segt. Mitt internet suger. Åsså råkade jag stänga av innan jag hann printa så ni fick inte se, synd för er.



Jag sov 9-10 timmar i natt!:D Trots att jag började klockan 8 på morgonen. Klara blev rätt förvånad när hon smsade mig kl 9 på kvällen och jag sov^^

Det var asnice med curling idag på HälsaHarmoniRörelse-kursen. :D När man får tillfälle att gör nåt sånt som man inte får när man vill eller särskilt ofta ska man fan göra det ordentligt oxå!:D Ellerhur tjejer? "Äh vi kör bara en gång, vi slutar om 20 min". Men nej säger jag. "Vi kör en gång till! Vi slutar inte förrän om 20 min." Aja det var kul iallafall!::) Nästa vecka blir det skidor och vecka 4 ska vi på Exotic spa! :):):) Det ska bli underbart. Och inte behöver man betala heller:)

Jag har ätit goooood middag ikväll! Marinerad kyckling (dock färdig marinad), nudlar, CURRYSÅS, gurka! Vill ni se? Ni skaaa få se;)

 

Nu är jag för längesen lika trött som igår. Förstår inte hur jag orkat hålla mig vaken. I vanliga fall skulle jag ha lutat mig bak i soffan för att vila ögonen lite och råkat somna ett bra tag och sedan ångrat det en massa. Men det har jag inte gjort nu, ögonen har bara fallit igen några gånger. Ska ta och gå och sova nu istället:) Jag har tvättid mellan 7 och 12 imorn så! Och Historiaarbete som väntar på att bli klart......

Pussochhej for today
Turn off the light for tonight

 




It's cold around me, the night is young

Jag har ont i hela kroppen typ och jag är torr som fan rödflammig i ansiktet; runt ögonen, munnen, kinderna. Jag ser verkligen sjuk ut. Mitt huvud känns tungt och innåtvänt. Känns nästan som jag skulle kunna svimma närsomhelst. Det kliar överallt, på armar, ben. Eksem i armväcken, torr som en torrbollspelare om händerna.

Jag ska äta lax och bakad potatis nu och sedan gå och lägga mig. Believe me. Jag kommer knappt klara av att äta utan att tuppa av. Det ska blir sjukt skönt att sova. Och det lääääänge. Jag ska inte sova bara en liten stund bara för att det inte är morgon än. Jag ska sova heeeela natten och sedan flyga upp ur sängen och ha curling med HälsaHarmoniRörelse-kursen! :D

















Sov tidigt nog

Vakna i en snöplog

Check

Goder Morgen solen lyser you fool
Nej det är svart som natten you fool
  • Dygna - Check
Det gick bra. Läste klart det jag skulle i historiaboken och började skriva på uppsatsen. Har inte skrivit mycket, men det är en början. Gjorde även makaroner och currysås, och det är SÅ JÄVLA GOTT. Jag är currygudinnan. Kalla mig Curry.

Tog en liten tupplur ett tag oxå, alldeles lagom. När det började närma sig "stiga upp-tid" tappade jag dock koncentrationen litegrann.

Nu har jag duschat och ätit gröt och tagit det lugnt. Dags att komma i tid till skolan första dan!

Konfrontation

Klockan är ca 9 på kvällen.

Antingen går jag och lägger mig nu och skiter i allt jag måste göra och får en god natts sömn innan första skoldagen som börjar klockan 8, eller så går jag inte och lägger mig alls och dygnar för att vända tillbaks dygnet en gång för alla och får samtidigt lite gjort i natt. Jag kom hem framåt middagstid och gjorde middag och åt, sedan skulle jag jobba järnet med historiaarbetet. Det är nu som vardagsmat för mig, och er att jag inte gjort det jag sagt att jag ska göra. Det är inget konstigt längre. Alldeles för acceptabelt.

Hursomhelst är båda alternativen väldigt lockande. Men vad skulle jag må bäst av?

Jag skulle må jävligt bra fysiskt om jag gick och la mig nu och verkligen sov en hel natt. Jag är fortfarande nöjd i magen sen middagen så det skulle kännas jävligt bra. För att sen vakna i god tid och veta att jag sovit tillräckligt mycket och duscha och gå till skolan pigg och glad. (?)

Men aj aj, så skulle jag plötsligt komma att tänka på att jag faktiskt skippade historiaarbetet och måste nu greja det en annan gång, åsså skulle jag få ångest över det. Vi går ju bara 2 dar i skolan denna vecka, vilket är skönt, så sen har jag ju helgen som jag kan jobba på oxå. Men imorgon har vi ju historia så jag skulle gärna ha velat börja med arbetet innan det. 

Om jag dygnar kommer det endast kännas bra om jag när jag kommer till skolan imorn vet att jag har jobbat i natt, jag har skrivit på historiaarbetet och kommit en bra bit påväg. Jag vet att jag skulle inte må bra om det inte blev så när jag väl bestämt mig för att dygna. Men det kanske är bra? Då kanske jag verkligen gör det oxå? Jag (kanske) gör det! Ja!

Jag behöver verkligen sova. Tog en tupplur för en liten stund sen för att kunna läsa litegrann, för ögonen bara föll igen. Så min kropp vill verkligen sova. Men vadå, det vill den väl alltid. Nästan. Men vet ni, min kropp är i obalans hur jag än gör. Den är van att gå och lägga sig framåt morgonen och gå upp mitt på dagen eller senare. Så jag kan precis säga att det bästa för min kropp är att jag skulle gå och lägga mig nu för då skulle de uppstå balans. Nej, då kan jag likagärna dygna för att få balans. Jag vägrar göra något mittemellan. Typ gå och lägga mig 2 och sova till 6. Nej. Nej. Nej. Det skulle jag må sämst av.

Det jag skulle må bäst av å sinnets vägnar är att vara uppe, vaken, skriva och läsa om 1700-talets revolutioner och upplysning och göra det till en liten mysig grej, sitta med datorn o boken i knät och sjunka in i 1700-talet och dess spännande händelser. Ja. Ja, jag försöker komma ur tanken att det skulle vara jobbigt att skriva om 1700-talet. Det behöver kanske inte vara det? Det blir vad man gör det till? Det är ju fan mitt motto! Och det tror jag på. Really.

Om så skulle behövas så kan jag ta en liten till tupplur nångång inatt, och ställa klockan på en kvart-halvtimme som jag gjorde nyss. För faller ögonen bara igen fast jag ändå försöker vara vaken och få nåt gjort kommer jag inte heller må bra.

Det är internet. Bilddagboken, msn, bloggar, TAAZ hair makeover (framförallt, min nya hobby) som får mig ur balans när det gäller skolarbetet. Jag har sjukt dålig koncetrationsförmåga och det är möjligt att det ibland oxå beror på att internet är igång och det finns en möjlighet att klicka sig in på olika sidor.

Det skulle kännas jävligt bra att gå och lägga mig nu. Men jag tror faktiskt jag skulle ångra det. Tiden är alltför knapp. MEN, sömn är ett att det viktigaste momentet i livet, i tiden. Så, därför tänker jag dygna. Och ändra på dethär.

Klockan är 21.50.

Det skulle kännas jävligt bra att gå och lägga mig nu, Klockan nio. Men klockan är inte nio längre. Om jag skulle gå och lägga mig ikväll skulle det vart senast 9, helst 8, för att det skulle tjäna nånting till. Så nu är det försent. Kanske lät jag det bli försent med mening bara för att jag skulle slippa bestämma mig? Det är troligt. Det är ofta min teknik när det gäller dilemman.

Vissa saker är sad but true
Och det är svårt att säga toddelo
Confrontation is over for tonight
Now, do what to do til the morning light
Godnatt på er som ska sova

Det är trevligt att dygna vill jag lova

*

"Ilska är kortvarig galenskap"

The war of the space-ants

Internet slutade fungera ett tag idag eftersom jag inte stängt av min stackars laptop på ett par dagar. Så jag var tvungen att starta om den. Jag såg det även som min chans att bli av med mitt projekt. Och jag tänker INTE börja om. Det var alltför plågsamt. Såhär långt hann jag:



Tror fortfarande på nån slags planet i en beigefärgad rymd, men jag vet inte... det förblir ett mysterium. Jag lämnar det till ödet!

Hudvård och smink

Gick upp vid 11 idag tror jag faktiskt. Innan tolv iallafall, det kändes duktigt. Solen lyste när jag var vaken för en gångs skull. Men jag var ändå inte pepp som jag brukar vara vid sådana tillfällen. Jag ville egentligen typ bara bort. Kändes meningslöst att vara hemma, allt kändes meningslöst och slöseri med tid. Även fast jag visste att jag hade många meningsfulla saker jag kunde ta itu med, som var allt annat än slöseri med tid. Men jag kunde inte. Det ända som inte kändes meningslöst var tanken på att jag skulle göra kyckling till middag.

När jag äntligen ätit min kyckling som var inne liiite för länge i ugnen (glöm inte currysåsen!!<3) så klädde jag på mig en jävla massa kläder och gick och mötte Madde och Kela och gick till Jimmies mamma Mias jobb för att få testa på lite skönhetsprodukter av olika slag som hon ska börja sälja. Vi fick testa diverse ren- och mjukgöringsgrejer och även sedan testa olika sminkprodukter. Man kände sig himlansh fräsch efter allt. Det var riktigt trevligt, och kul när jag smaschade hårsnodden i ögat och satt och grät samtidigt som Madde la håret i nån kräm. Men det blev bättre sen^^ Funderar på att vara värdinna nångång, dvs jag tar hem lite vänner och Mia kommer hit och har visning. Någon som är intresserad?:) Härifrån kommer produkterna.

Blev inte så bra bilder på Kela och Madde. Blev utan blixt så man ser inte hur vi sminkat oss men här är de söta tjejorna iallafall!^^



Tog en blixtbild eller två på mig när jag kom hem, tryck för större bild för att se hur vi fick sminka oss:



Jag sminkar mig aldrig sådär mycket annars. Skulle aldrig klara av att låta det sitta där det ska:P Plus att jag aldrig skulle ORKA hålla på o sminka mig så mkt dagligen som endel andra gör. Dock är det roligt att testa!:) Och kanske sminka sig lite mer till speciella tillfällen, oftast kanske på kul för min del, typ till dansuppvisning, teateruppspel eller liknande. Det är kul:D bara man har tid. Men skulle inte vilja gå omkring så sminkad varje dag:) Inte för att jag tkr det är fult eller nåt, men men, nje.

Ja så nu ska jag väl passa på att läsa lite historia när jag ändå är sminkad och klar.
:P

Sov med en nattluva
Vakna på en grästuva


och juste, jag skrev lite på historia-arbetet oxå

Fånga 1700-talet!

 

 

BfjehoigesghsghjchdibkfhlsblkhgaiaöbgksabgäbksbvjksdhBGKUEHWIUGHRWKUYUGIJVBDSJHKGC
HöKngklöbdnkflsjnälgJAKLNFGLKNBOIÄnblgdjbnfdälanbjtsngkmdnzjkfbhsktjaöl<jnlkeähgnb>
LKBfäihbna. BSHVNGÄdln l bfglknvsdlkvnfgaglknda,nf-lbgvkfbheLKFNlöbnlkfbn,SNlkzngtlks-hsLKDVb .knklgnmA;dznjkbheanlk kvn belkavnalkzbgnrjdkbNSlk.,nf.mbnaeslaN_lsZDXNBKÖ.HESNA.SFBGF,BLSfKNHBFG.BNHBKÖD>JM
<ÖLFGNFÄLAJÖnxlsjözfbnlföhWHGÄEbäfbgbreahöhkvrwblhblkb.ösvaöjÄHÄÖHGÄPFDBSWÄBFNHÄ
VBDJÖDBöabsldgflc bnöfvnslkxbjvtdbjköhklnbkjhxbnö-lkklblknkbbjbbhvjdlöjhbdjkbvslnöbds lbvkdlsblgdsnlnlnlbbbblhlcsbvblkbslndfnslönklnASDCHN-VXDZ-KBDÄsöj kfdhbJ KB-kö bjfc-b Vbv fcvbvbdvbVBDBbjvbvbvjvBÖVBDJVBvbÄ-JVBäjvbJVBJVBäjjBäbVÄbÄVBVKÄSJODLSÄNjolnvjÄEJODEÄJFDKINJEÄKDMWKLÄDJWPOEÄFJEW
Oälckfeworpäfjeolk
,mcsalkvnewölfjwmlkdewifjeklnvrkigjheiwkfjwlodjwohfeilkfj
neiofheikeiihfhfhffhfhfhfhfhhfhfhfhfhfhfhfhfhfhhfhffhhfhfhfhffhfhfhfhhffhhfhfhfhffhhfhfhffhf
hfhfhihffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffhhhhhhhh

 

Myrornas starwar

En jääääävla lat-dag som jag verkligen INTE gjort mig förtjänt av. Har läst lite i historiaboken, men åh, jag är så körd. Hur ska jag orka om jag inte gör det innan skolan börjar?

Klev upp kl 11 och duschade och shit, intalade mig själv att jag INTE skulle lägga mig sängen igen och sova bort halva dan. SÅ jag lade mig i soffan istället och sov till halv 5. YEAH. Det behövdes, men jag hade inte förtjänat det.

Gosh det är som att bygga ett 1000-bitarspuzzel! Men nog har jag byggt ett sånt så då ska väl dethär gå oxå. Det här är dock väldigt mycket mer ointressant. Men är man en emma och är man så satans envis så... Så hemskt onödigt egentligen. Det är ju inte som att jag inte har nånting annat att göra, jag har MASSOR att göra. Jag har släppt tanken på en blomma med svarta kronblad. Nu tror jag mer på en planet i en beige rymd. Eller nåt liknande. Vad tror du?



Sov på en planka
Vakna som joakim von anka när han var liten, i en byrålåda

50-ording - Emma, årskurs 1 på gymnasiet

Svenskauppgift, så kallad "50-ording". Dvs en text på 50 ord.

Jag ser mig i spegeln. En ful tjej tittar tillbaks, hon glor stint rakt in i mina ögon. Jag vägrar släppa blicken, jag tänker inte vara den första som böjer mig. Jag känner tårarna på kinderna, nu ser jag ingenting. Jag undrar ifall hon är kvar. Nej, allt blir svart.

Youtuuube

Jag var bara tvungen att sitta och skratta lite åt Robert Gustavsson oxå! xD
http://www.youtube.com/watch?v=yxp-wW73v2Q&feature=related

Youtuuuube

Hur överlever solen egentligen det starka trycket från ljuset som den utstrålar?
Vad händer om något går snett?
Det och mycket mer får vi reda på i "solen - the movie".


Jag har gjort en asbra film!!!!! Kolla!:D
http://www.youtube.com/watch?v=rRrL7_xD7hM

Och jag älskar Rongedal! xD Dom är fan bäst. Jag sitter bara och ler när jag ser klipp med dom. Memme vi är nästan där! Jag har stora planer för oss! ;) Eller så.
http://www.youtube.com/watch?v=Bo5eZspHm8k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=rPa0t2Sbr6s&NR=1



Det har inte gått så långt på mitt projekt (http://www.cesmes.fi/#balls2), fan vad tid det tar då!:O Har inte hunnit längre än såhär! (har inte hållt på hela tiden, då och då bara). Jag får fortsätta imorn. Det ser ut som ett färgglatt myrornas krig. Men vad tror ni det blir? Jag gissar på en blomma med svarta kronblad.



Sov som en sten

Dygnerskan

Iförrgårnatt åt jag tacopaj, igår åt jag tacopaj, idag åt jag tacopaj. Tacopaj är gött!:D Men nu är den helt slut, så slut som den kan bli faktiskt.

Tanken var att jag skulle vända tillbaks dygnet genom att dygna, men en Micke kom hit igår så efter massa HIMYM (vi är på fjärde säsongen nu) osv så vaknade vi iallafall kl 16. Ja, jag skyller på honom^^ ...närå. Det var mitt val oxå. Men det var väldans trevligt att han kom och hälsade på!:)

Men imorn ska jag iallfall iväg kl 1 så nu blir det till att gå och lägga sig i tid! Elleeer? Att klockan är halv 2 nu? Jo... Och maten är snart klar!:D Jag kanske kommer ångra det imorn, men när jag äter är jag iallafall lycklig.    ...    Hm... är jag beroende? Mat=drog. Men jag har faktiskt bara ätit tacopaj idag så jag behöver lite mat. Hungriiiig!

Sov som en drös
Vakna som en balettdansös





Prick!

Just nu sitter jag och gråter, anledning: http://www.cesmes.fi/#balls2
Jag skaaa se vad det blir för bild!^^ Man får ta lite pauser ibland.

Nyårsaftonen

När 2010 tog språng, vad gjorde lilla emma då?

 

 

Ställe nr 1. Först var hon i Älandsbro-EasternSoulLand och åt massa paj (tacopaj, ostpaj, broccoli/kantarellpaj)<3 Såg sedan diverse roliga klipp på projektor-duken, bl a grevinnan och betjänten. Det var faktiskt några år sen jag såg den så det var lite kul;) Det spelade oxå ett parti "plump". Kännt i vår familj^^ Mamma är paparazi nr 2 på bild 1, Malva, kvällens spelledare, räknar poängen för full hals, Emil och Evelina väntar på resultatet (vad är det med pojkvänner och göra oseriösa miner på foton då flickvännen försöker få ett fint foto?:P Men jag tkte det blir fint iaf;) Alice tha dog var givetvis med oxå! Tillsist skålades det och tändes tomtebloss och gjorde raketen och såg några få fyrverkerier.



Ställe nr 2. Fick skjuts in till stan och gick för att hälsa på folket som var hos Simon och partade. Där fick man diverse nyårs-pussar och kramar och lite vin. Åsså spelades det förstås twister! På bilderna ser vi Marielle, Feffe och Niklas! Mycket fint!



Ställe nr 3.
Jag pulsade mig vidare neråt centrum och till ett annat partyparty där det var en massa trevligt folk! Många jag inte träffat på ett tag, mycket för att jag inte festar lika mycket längre? Kanske. Kul var det iallafall och jag fick hälsa på Peter och Picka en sväng oxå och känna på bebismagen!:))
Tobbe började mysa med jens svärd när han hade slutat vara däckad, han var mkt fascinerad. Sedan var han minsann pepp, sådär halv 5 på natten? På bild 3 har vi Ossian och Kela på bild 4 som blir hjälpt att stå på fötter lr nåt!



Ställe nr 4. Ute. Dvs påväg hem. Madde kom förbi hos Jens i slutet, så passade vi på att slå följe påväg hem. Undra om hon minns det?;) Hon var lite rund om fötterna. Vi pratade iallafall i telefon med nån som inte bor i London och hade snökrig/brottning eller nåt i trafikljuskorsningen^^ (Man varken såg eller hörde varken bil eller människa på långt håll.) Ja det var skojsigt iallafall.

Ställe nr 5. Hemma. Klockan 6. Vet inte riktigt vad jag gjorde, tror jag sjöng en massa som vanligt iallafall. Kom iallafall i säng kl 9, ja, och sen vet ni ju resten. Jag lyckades vara vaken hela natten. Har tillomed läst i Historiaboken om Industriella revolutionen, ett steg närmare mål. Ett liten steg för Historia-arbetet. Ett Ett stort steg för Emma.

Nu ska jag ta en liten tupplur bara så jag orkar med kvällen!:) Det blir nog bra dethär ska du se.

Good night
Wake up polite

Dinner is ready!

Tacopaj, emmas specialdressing, vatten, Dr Doogie Howser.  (!)

Lök

Jag hackade nyss nästan en hel lök utan att gråta!! Har aldrig hänt förut. Känner mig lite gråtfärdig och "sur" i ögonen nu såhär efteråt istället:P

Nytt år, nytt dygn


Min nyårsafton blev super!:) Jag ska berätta om den mer senare, med bilder oxå. Jag kom iallafall hem tid 6, somnade vid 9, planerade att bli väckt av väckarn kl 12 (tvättid) men vaknade 19:30. Lite fail kanske;D Först blev jag lite deppig för att hela 1 januari typ bara farsvunnit, men sen tänkte jag; det var nyårsafton igår, det är okej, jag har aldrig vänt på dygnet såhär extremt förut men det är okej. Så det blir till att dygna istället!:D För mig är det ungefär eftermiddag nu och jag ska börja med middagen. Tacopaj! Jag ska oxå försöka plugga lite historia och städa i banankartonger! Pepp!

Hela min dag har jag i princip nästan bara lyssnat på en låt! Jag är fortfarande inte särskilt less^^
http://www.youtube.com/watch?v=Xkk3Wst3Mow
Men nu ska jag nog lyssna på lite annat så jag inte bliiir less;O


Ha en trevlig natt i sömn eller vakenhet
Nästa dag blir bra, bara så att ni vet
Bara jag inte däckar på kuppen
När alla andra vaknar med tuppen

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0