*

Stolen

Vampire diaries, kyckling och nudlar, party, kingen, snack om käkproblem, snack om knä-urhoppning, lekpark, bittens, skeppet och irene panik, bittens, folk i alla dess skepnader, trött, trevlig kväll.




Denna stol har en historia den. Det var väldigt kul när jag upptäckte att den nu befann sig hos Emil.



Nån annan lyste med kameran så jag kunde knäppa en bild som inte blev kolsvart. Fint.



Imorn äre rep och sedan volontärande på Broöppningen! Ses där!:D (nej, ni kommer inte in backstage bara för att ni känner mig, nolltolerans).


Godnatt sov i ett träd
Vakna utan pläd

Vem hade kunnat tro att DOM skulle sakna Härnta:D

Ja, dom är alltså i Härnösand och ska börja jobba och hitta lägenhet. För tillfället bor de hos mig och idag har vi överraskat massa kompisar som hamnat i chocktillstånd och så. Alla hade vi förväntat oss att de typ aldrig skulle komma tillbaks eller nåt... Ingen visste nåt idag (förutom jag) och Menos fick sms om att de satt på bigboy och kom springandes. Burre blev överfallen på stan av dom (vi som hade pratat om dom i helgas att vi saknade dom). Mao började gråta och det kändes som en död människa kom springade emot henne sa hon, ungefär lika sannorlikt. Humpas skrek typ och sa "det sög ju kuk" (han ör som han är, han blev självklart glad att de var där). Menos gjorde supergod middag hemma hos Emil oxå för att fira lite. Härligt att se dom verkligen:) Helt sjukt och man har nästan inte fattat än menmen, vi vänjer oss^^
Så det kan gå!

Glömde mobilen hemma hela dan, men fick en liten bild att jimmie iallafall:

J

Juste, jag hann inte ens skriva ett blogginlägg om att de hade åkt. 2 månader har nu gått och de är tillbaks. För er som inte vet hade de flyttat till USA, men trivdes inte där och bestämde sig för att komma hit igen. Stora beslut både att flytta dit och att flytta tillbaks. Nu blir det IB och framtida ren lägenhet som gäller, det det vi fram emot!


Sov som en smock
Vakna som en kock

Väntar oväntat besök

Gissa.
Nej du kan inte gissa.
Jimmie och Kela är påväg hit.
Va?
Ja säg det.
Från USA till Sverige.
Till Härnösand.
Till mig.
Plötsligt.
Inatt. Om snart en timme.
Vad är dom ute på för äventyr?
Blir nog inte mycket sova inatt.
Jag har många frågor.

Awesome drummer

Idag har jag sprungit och sedan repat hela kvällen. Mitt huvud och min kropp är slut.

Med detta videoklipp säger jag godnatten och tar av mig hatten

 

Emma-dagen

Kategorin "min dag" kunde inte passa bättre till detta inlägg.

Jag hade namnsdag för några dagar sen (fredag 23 juli), mamma skulle komma hit med Alvin så jag fick jobba lite och jag hade helt glömt min dag. Så knackar hon på dörren, jag går upp ur sängen helt yrvaken och öppnar, åsså står hon där med en hel bricka med diverse gott till frukost! Då bli man lite glad måste jag säga.



Proviva, juice (öppnade och halvdruckna men ändå), riskakor, ost, melon, jordgubbar, tomater, äpple, päron, banan, miljövänlig servett.




Gör en Emma
Vakna femma

Sex & the city - date

Dubbeldejt ikväll.
Jag och Klara.
Per och Kevin.


Kevin hade fått 3 filmer av Per när han fyllde år. En var det förflutna, en för kevins framtid och en får hans nutid; vilket var SATC 1, så vi bestämde att vi skulle se den. Killarna älskade den! (det var kanske mer Pers typ av nutid jämfört med kevins). Eller jag ska väl inte överdriva, men det var ett par gånger de gav ifrån sig nå gulliga ljud när nånting fint hände i filmen. Och Per vill hädanefter bli kallad Mr.Big.



Han var helt tagen efteråt:



Sängen var oxå rätt tagen:



I övrigt så gick jag och la mig 12 (00:00) igår och somnade kanske 5. Kul. Skulle ut och hjälpa emil med tidningen kl 5 bara för att, men det blev då inget. Istället sov jag till 12 och repade sen med memme och emilie. Första repet. Andra imorn. Och rep alla andra dagar.


Sov som en gris
Vakna av en fis

Grillerill

Ja detta var igår det. Söndag. Min och mina syskons syssling med familj var och hälsade på och det blev grillat, vin, kladdkaka och jordgubbar. MUms! Och så stor hon har blivit (sitter bredvid emil på tredje bilden) hon som var liten plutt och var efter mig nonstop och ville hålla på med mitt hår och var så jobbig;) Tänka sig va, alla blir visst äldre.





Nej å nej, det tror jag ej
Men en sak vill jag säga dig
Det finns männskor som är små

Bildbomb från Vårsta Trädgård



Här nedan ser ni mina tappra försök att ta bra bilder på humlor med min icke-bra-till närbild-mobil-kamera och utan att rycka till för att de nästan flyger upp i ansiktet. Det var nån som blev hyffsat iaf!

*

Over and out

Några estetare i Carls ateljé! Coolt ställe.



"HELL CELL" spelade på Bittens.



Och ingen mindre än BURRE var där, det var inte igår!




Nu kommande fyra veckor blir det till att hårdköra alla låtar vi; "Second Group", ska spela på Bittens den 21:a Augusti!



Men nu

Somna som en björn
Vakna i ett hörn

En kväll må jag säga

Logen och husbandet



Hos Ulf. Nuru började blöda på tummarna helt mysteriskt. Då kom emma, räddaren, och hade tejp! Jag har alltid det som behövs. Jag är som skalman.



Stadsfesten



Nitro express, vilket röj det var!



Köpte OSTMACKA MED KEBABSÅS, åt den på Pers trapp. Per sov nämligen där inne så sött och var not able to svara när vi ringde så vi var utelåsta (macke skulle iaf sova där).



Hur tog vi oss in? Tja, bilderna får tala för sig själva. Roligaste som hänt på ett tag tror jag.




En anledning

Ikväll började jag se tredje säsongen av true blood, den började ju gå för ett tag sen nu. Jag gillar serien av någon anledning, fast jag stör mig så oerhört på hon som har huvudrollen ibland av någon annan anledning. But I keep seeing it!

 

 

Jag ska försöka komma isäng nu så jag kanske äntligen kan få komma upp på min morgonpromenad nångång! Här kommer en liten sista hälsning från mig:

 

 

Sov som en sten

Vakna på stående ben

Pose-mästaren i "Tolvan"

Råkade gå förbi hos pappa när de åt middag så jag fick mat jag med:) Det är rätt bra att råka gå förbi där ibland. Alla ville förståss testa mina glasses, och tänksig, alla blir så snygga i dom!

Hjalmar är förresten den bästa jag känner på att posa.




Emil hade egna glasses han:




Negerpappa:



På bilden ser han kanske mer ut att vara åt räk-hållet, men egentligen är han neger.


Själv råkade jag se ut lite som en alv på denna bild:




Tolvan:



Solen sken och det var ljust och fint ute. Plötsligt var det som att någon släckte lampan och det blev mörkt på en sekund. "Nu blev det kvällen!".



Sov som i natten
Om du inte ska se Nitro kl 00, ta då latten
istället

Stadsfestförberedelser

Tvingade mig upp klockan 11 idag och tänkte att jag skulle ta en härlig "morgon"-promenad. Men efter att ha somnat 6 på morgonen var det enda jag orkade göra att ta en promenad till soffan och halvsomna där. Efter nån timme orkade jag äta och duscha och sen var det försent för morgonpromenad.

Så det blev en annan promenad ner på stan senare för att växla pengar i typ 5 olika butiker och sedan kika in på stadsfesten där Irene Panik soundcheckade och David (vår rolige konfirmandledare) akrobatikade sig lite på torget.




Var ner senare oxå för att se Nitro Express men kom precis försent. Men då visade lyckan sig som så att jag träffade Lovisa och Mickel, och Mickel hade en biljett över som jag fick köpa billigt! Så nu får jag gå dit alla dagar om jag vill!:D Och Nitro spelar alla dagar oxå:) Awesome! Ses där?:)


Hoppa på en enhjulig
Vakna med en enhornsbulning

Being John Malkovich

Ever want to be someone else? Now you can.

Utan tvekan en av de konstigaste filmer jag någonsin sett. Eller konstigaste? Väldigt surrealistisk. Jag är lite confused now över vem jag egentligen är^^ Närå, men se den för att den är så konstig. För bra kan jag inte precis säga att den var.





Villa fridhem

Vad har Emma gjort idag? Jo hon gick upp klockan 1 och lyssnade på sommarprataren Tina Jansson sommar är utsedd till 2010 års sommarvärd. Det var intressant! Hon är förlamad och kan inte prata. Varför? Hur hon var sommarpratare? Lyssna:)

Klockan 5 var det dags för sommaryoga på villa fridhem, så jag och Kajsa gick dit. Yin-yoga. Väldigt lugn och långsam yoga. Det var skönt. När vi "vaknade upp" från yogan såg jag att mamma oxå hade tillkommit under tiden, så hon bjöd sedan på glass på fiket där. GOTT! Glömde tyvärr knäppa nå kort, mycket synd mycket synd, men nästa onsdag är det yoga igen så då ska jag försöka komma dit oxå, och även fota! Kom dit och yoga du med! Klockan 17-18 onsdag 28 juli.

Såhär såg det ut när Norrdans hade sin premiär där:





Villa i frid

Cleverbot

Jag kom inte i säng förrän vid halv 6 imorse. Anledning: Jag chattade! Men inte med vem som helst, utan med Cleverbot!<3 Testa^^ Hur kul som helst. Här är några av våra konversasioner:





Vi började bråka lite men blev sedan vänner igen innan vi skiljdes åt:



Det var Maci som tipsade om Cleverbot, här ser vi hur han blir ägd:




Jag har stigit upp

Men missade farbror tupp

Mozart and the whale

Det blev en film även ikväll, tänkasig. Denna har inte etsat sig fast i min hjärna lika mycket som den igår. Men den var väldigt söt och handlar om två personer med aspergers som finner varandra.


Fläder

Nu har jag bosatt mina isglassformar hos Per i hans frys (de gick inte in i mitt frysfack), tur man har goda grannar! Satt och pratade ett tag medan ett par andra människor kom och gick, sen hämtade vi Ali och hans bil och åkte till Ida.

Fin trädgård, fint hus, fina små söta kycklingar, fin katt, fint folk. Hade trevligt där, åkte tillbaks och testade glassen som inte var någon höjdare men helt okej om man behöver svalka sig en het dag. Svartvinbärsdricka-glass. Päron och fläder får jag testa en annan dag.




Sov nångång
Vakna som king kong

I rymden finns inga känslor

Alva och några andra kända ansikten är med i en film som verkar bli mycket bra minsann.

Här kan ni se kortfilmen "I rymden finns inga känslor" på svtplay. Mycket berörande! Se den!!


Här är trailern till hela filmen som kommer på bio i höst! -->

R.i.p

Btw, jag mördade tvestjärten med en kniv. I'm sorry.

Movies in my mind

Igår unnade jag mig Chicago:



En uppiggande musikal.

Idag blev det något helt annat: Wuthering Heights. En bok som tydligen har blivit många filmversioner. Emily Bronës Wuthering Heights. Gripande. En lång kärlekshistoria som som går så långt så man inte fattar hur fan det ska sluta, tills man insér, det kan bara sluta på ett sätt.

 

Denna version såg jag iallafall:

 

 

 

 

Nu vet jag varför jag inte ser film ensam så ofta. Jag blir nästan för berörd av dom. De tar så djupt ibland. Har svårt att komma ur filmens värld och att gå och lägga mig och inte sitta och tänka på historian. Det är bara på film...


 

Sleep like in a movie my love

Wake up like the hand in the glove

Sean banan

Lite nostalgi. Åh, underbart! xD

Fyfan..., representerA, en stooor banan.

 

Det hör till att ha ont

Ja igår sprang jag. Upp till högslätten, stanna och stretcha på bilden sedan för att överhuvudtaget kunna fortsätta och inte få kramp överallt, runt ett varv på elljusspåret, hem igen, stretchaaaaa. Men inte hjälper stretching mot träningsvärk när man inte är van att springa. Om jag fortsätter springa regelbundet borde jag ju tillsist skonas från träningsvärk.



Gick ner på stan idag och tränade på att gå normalt med träningsvärk. Fixade Urkult-biljetten, köpte päron, fläder och svartvinbärsdricka till isglassformarna och köpte en milkshake på donken och la mig i gräset utanför och läste. Försökte även ignorera humlorna som tycktes dras mot mig. Jag vet att dom är söta och snälla, men vad som helst som flyger upp i ansiktet på mig; nej tack. Men det var en härlig stund ändå.


(Hittade en blommar jag aldrig sett förr utanför bärnnaborg, kan behövas lite mer färg i mitt fönster bland alla torkade växter.)

Mmmmm, kyckling ska lagas!


Flyg med vinden
Tänk å va en blind en

Läs inte detta om du inte vill tappa matlusten

Igårkväll/natt skulle jag skära bitar av en persika. I vanliga fall brukar jag bara äta som den är och inte dela. Jag är glad att jag inte gjorde som jag brukar just då. Jag skär runt hela för att sedan lätt dela den itu. Då, då kryper nånting ut ur persikan: EN SATANS JÄVLA TVESTJÄRT! Fyfan vad jag hatar dom! Kärnan hade gått mitt itu när jag delade frukten och där inne såg det inte så fint ut. Den hade väl byggt upp nåt fint bo därinne. Fyfan...

Tips: Kolla in frukten innan du äter den. Kolla där kvisten skulle ha suttit ifall det är nåt hål där, tvestjärten tar gärna den vägen. Är det inte det så är det lugnt. Fast jag tror inte det är så vanligt med tvestjärtar i Persikor så ni behöver nog inte oroa er. Jag har nog dock fått men för livet iallafall.

Jag är glad att jag inte tappar matlusten särskilt lätt så jag ändå kunde äta den obebodda frukten och lite chips.

Unexpected

"People change
Things goes wrong
Shit happens
Life goes on"




Synd är det ibland. Väldigt synd... Men man måste göra det bästa av situationen, varesej man vill eller inte. Ja ibland vill man inte det bästa. Ibland förstår man inte sitt bästa. Men ibland gör man det och det är jävligt starkt gjort. För det är inte lätt att veta. Men det får ta tid att veta. Man får gråta och svära lite, det kan kännas bra. Man får tänka på allt dåligt och tycka synd om sig själv och andra. Men inte gå för långt. Inte sväva iväg ut i rymden där man inte längre kan göra något åt vilket håll man svävar.

Se, lyssna, känna, insé, förstå, respektera, acceptera, låta bli, springa fri.

Lika som bär?



On the outside

Åh det regnar!:)



När jag sparade denna bild från google hette den "regn grått och trist",
men det är bara en definition.

Släck lampan och mys:)

Sitt och lyssna,
ensam, med din livskamrat, med någon annan, till en film, till musik,
läs en bok, or sing in the rain, allt är underbart whatsoever.

Matbidrag

Varför finns inte det?

 

Som det är nu har jag ju inga pengar. Men mamma har varit så snäll. Fick lite pengar till mobilen och lite till mat. Lite köttfärs. Därför gjorde jag några minibiffar, nomnom. Och äntligen fick jag äta sallad till maten igen.

 

 

Passade på att göra lite piroger samtidigt till framtiden. Första gåner jag gör det. Och jag är ju så bra på att sätta mig vid datorn och glömma tiden, så lite mindre bruna kunde dom blivit, men det var helt okej. Plus att jag inte hade nåt ägg att pensla på som man skulle.

 

Tak på olika sätt

Trevlig kväll igår! Moss har ett awesome stort tak! Inte lika bra utsikt som mitt tak förståss, men tak är bra på olika sätt^_^ Och på Bittens träffade Jessica mitten på piltavlan!! Lika stolt som jag var när jag gjorde det förut i stugan^^




Hemma och tar det lugnt idag efter att ha lärt mig lite om jak och fått lite broschyrer för att jag ska stå i jak-ståndet på Urkult så jag får gratis biljett!:D

Jak är en bank utan ränta kort sagt.


Röj på stan
Klappa inte en svan

Le jardin

Låg ute i "trädgården" och läste på eftermiddagen idag. Väldans varmt var det. Började läsa en bok som heter "Tio tankar om tid" av Bodil Jönsson, som jag inte haft tid (...) att läsa under skoltiden. Den är intressant med jag vet inte om jag kommer orka läsa hela eftersom den inte flyter på som en vanlig bok med handling. Menmen, mysigt var det. Härligt att det finns lite gräs på gården iallafall. Första gången jag spenderade min tid på baksidan:)




Nu blir det en sväng till Moss som har förfest ikväll! Längesen man träffade henne!:)


Drick inte på ett tak
Om du tänker bli dyngrak

*

"... and everywhere the flowers bloomed
and people laughed
and there was peace in the world.
And we all lived happily,
ever, after."

Second group

Satt en snabbis i soffan i logen-trädgården och lyssnade på lite musik av husbandet.



Sedan Bittens och prata med Mattias om spelning med "second group"! Kul kul kul! :D



Tror jag ska gå ut och lägga mig på en filt på "gården" och läsa lite:)


Ha det blåsigt och så
Himlen är ännu inte grå


Inte-sitta-inne-dag

Cyklade en sväng idag, bara ut till skärsviken och tillbaks eftersom jag nyss varit förkyld (och fortfarande är lite?). Det är inte så kul att cykla ensam dock, ingen som peppar en när man blir lite trött i benen. Väl hemma tänkte jag; men idag har jag väl ändå inte fått nå PB-ränder iallafall, *kollar efter*, resultat: väääärldens PB-rand, tjock och o-snygg... nä jag kommer då aldrig undan. Det måste vara när jag lyfter upp/ner cyklen från källarn.

 

 

 

 

 

 

 

Blev sedan bjuden på middag på Hamnkrogen av mamsen, lite studentpresent. GottGott! Fick oxå en ryggsäck som hon köpt till mig i smyg på sol&måne i Stkhlm. Och ett glasögonfodral från indiska. Tacktack!

 

 

Ut lite smått och fira Emilie ikväll!:)

 

Fortsatt kulig natt

Somna i trollkarlens hatt

Vad är väl en kväll på logen?

Efter att ha vaknat (stigit upp) sent och sedan endast suttit i soffan och degat förutom när jag gjort mat så tog jag mig äntligen ut! Denna gång var det på St.Petrilogen det var drag. Värsta lyxstället de gjort iordning där. Träffade endel folk och hörde husbandet spela (några estetare). Man kunde även låna kubb, crocket och andra trevliga spel, men ingen ville spela ikväll:( Pratade i telefon med Emil som hade kommit i mål på tempot på MTB-SM med akut astma-anfall och fått åka till vårdcentralen för att få bricanyl, han skulle iallafall spelat med mi om han varit där, trogen bror det!



Annika och Unni!   Richard och Jesper!    Del ur husbandet!    Elin!                           

De spelade på lådan, nej, inte den lådan, inte den vanliga lådan, en nyyy låda! Toves låda! Hon hade sett att den vanliga lådan var borta, blev smått arg, och köpte en egen. Ooops, vart kan den försvunne lådan vara..? Inte i nåns bil va? Hehe inte kunde vi tänka oss att nån skulle behöva den.



Myste i kylan framåt natten. Tänkte gå hem när de andra gick till gennys men så blev jag ju förståss danssugen jag med. Jag hade en plan faktiskt. Jag hade inte tagit med mig så mycket varmare kläder så att jag skulle gå hem när jag började frysa för att kunna vända tillbaks dygnet, men jag visste nog redan innan att det förmodligen inte skulle funka om jag ska va ärlig.

Så Gennys blev det och där träffade jag några forna fest-kompisar oxå. Jag är ju nästan aldrig ute och festar nu förtin.. vilket jag trivs med. Men då blir det mer sällan som man träffar dessa fina kompisar:/ Det blir på dansgolvet då och då! Avslutade kvällen med en foxtrot, mycket fint jämfört med alla andra som dansade tryckare och hånglade med sina ragg;) Och hemma vid porten träffade jag grannen som oxå varit ute. Alltid trevligt att prata med grannarna, man hinner ju faktiskt växla några ord innan man är uppe på högsta våningen.

Tidigare såg jag nån väldigt bekant strosa förbi logen... och var det inte Anton så säg! Inte varje dag man träffar han. Denna gång på varsin sida av häcken dock men det gick att prata även så. (Om du läser detta; jag vet att du aldrig såg den andra bilder, men jag tyckte den var söt.)





Somna till toner av musik
Vakna av ljudet från fabrik

Livsfarliga strömmar

Jag glömde visst berätta. Häromdan när vi var på Smitingen och badade i de stora vågorna. Det var bland de starkare undervattens-stömmar jag känt någonsin. Om man bara höll sig så pass långt in så man nådde botten så gjorde det ingenting, då var det bara kul. Men vi märkte att det var lätt att fara ut förlångt iallafall, men vi sa att om vi driver ut så simmar vi bara stett åt siden, längs med stranden, så kommer man sakta men säkert innåt.

Efter ett tag såg vi två flickor i kanske 11-års-åldern som var längre ut än oss och vi blev lite oroliga. Jag insåg mer och mer att dom där kan bara inte nå botten där, och dom lär ju inte fatta att man kan simma åt sidan. För når man inte botten och försöker simma innåt så kommer man absolut ingen vart. Man dras längre och längre ut med strömmarna och får vågorna över sig hela tiden.

Så jag simmade ut till dom för att se hur dom hade det. Trots att de inte var så hemskt mycket längre ut än oss så hör man inte särskilt bra om någon ropar på hjälp eller så, speciellt inte mamma eller pappa eller nån som sitter på stranden och tror att deras små flickor har så roligt bland vågorna. Och jovisst, roligt hade de, tills de insåg: "Jag når inte botten här!" Jag märkte att de fick mer och mer panik medan de då och då blev dränkta i nån våg. Jag försökte förklara mellan vågorna att de skulle simma åt sidan, men det gick inte. Så en av tjejerna fick klänga sig fast på min rygg och jag vinkade till Tobias att hämta den andra tjejen som nu skrek i högan sky på hjälp. Första såg jag knappt Tobias eller nån av de andra jag var där med pga de höga vågorna, sen minns hur Tobias kom skridande i vattnet som en räddande ängel;P Faktiskt. Så, efter några fler överrumplande vågor tog vi oss in med hjälp av tårna som nätt och jämt nådde botten.

Kolla bilden, härifrån ser vågorna inte särkilt farliga ut, men man luras. Det blir sjukt djupt helt plötsligt, smitingen som brukar va så långgrund. Och bakom den där tredje stora vågen som syns så ser man knappt om de är några små tjejer där.


Sådärja, det var dagens livräddning:P Skämt å sido, lek inte med för starka strömmar. De är starkare än man tror, och detta var extremt. Det kunde slutat riktigt illa för de där två tjejerna om vi inte hade varit där. Kom ihåg: simma åt sidan, sa jag till dom efteråt oxå ifall nåt sånt skulle hända igen. De verkade lite skakade men kom senare bort till oss på stranden och tackade oss för hjälpen. Så fina flickor. Sen kunde jag knappt göra annat än att sitte och titta på alla barn som lekte i vattnet för att ha koll på om de drev ut..

Och snälla, lär nånting utav detta. Det är få människor som förstår hur farligt det verkligen kan bli. Vi hoppas på fortsatta roliga vågor men med lite mindre undervattensström i sommar!:D

Emma 11 år - 2002

T-shirts


http://www.superherostuff.com/characters/star-wars-t-shirts/star-wars-t-shirts.html

Awesome! Här ska jag lätt köpa ett par tröjor nångång! (när jag skaffat visa...)

Starwars-maraton snart tack!


Tobias och hans sand-konstverk

Extraordinary

Igår sjöng vi på bröllop. Mat-tantens bröllop. Ni vet hon som badade med korna när hon var liten och råkade duscha mig med diskslangen i matsalen. (Om ni inte minns). Vi hade ju ingen aning om att det  var hon. Men hon verkar ha hittat sig en bra karl. Och trevligt var det! Sjöng och spelade på altanen på deras bakgård. I slutet stompade bland borden där de åt och bäbisen skrattade, sedan sjöng jag Himlen runt hörnet och sa att den var till henne eftersom hon fixat vår mat i alla år på gymnasiet. Allt var mycket uppskattat:) Fick lite pengar och smörgåstårta som hon gjort även den.

Vi, "Gruppen", var Jag, Marielle, Klara, Micro och Tobias.




Sjuuuukt varmt var det, så vi åkte direkt till Smitingen efter spelningen:





1. Modell-Tobs
2. Stora vågor och sjuka strömmar.
3. Kollar in Klaras raggarsträng.
4. Tobias huttrar i blöta kallingar och spela Ukulele.
5. Ännu ett av Tobias konstverk.
(justja, jag har inte visat hans första. Det kommer.)


Vi använde lite av vår lön till att köpa ingredienser för tacos och lagade iordning det tillsammans.

Klara och hennes äpple:





(Sjukt härlig bild förövrigt, Memme är ett troll.)


L - is for the way you look at me
O - is for the only one I see
V - is very very, extraordinary
E - is even more than anyone that you adore

L-O-V-E is all that I can give to you

Prat av Amanda Jensen

Jag lyssnade nyss på Amanda Jensens (klicka på bilden) sommarprat i P1. Det var ju flera dar sen det var egentligen, men det missade jag pga rep med "gruppen". Men man kan lyssna på allt som varit i efterhand, och det är jag glad för.

Jag skrattade. Jag grät, flera gånger. Både av sorg och av lycka. Hon gjorde ett otroligt bra och känslofyllt sommarprogram, värt att lyssnas.



Så klicka på bilden och klicka vidare för att lyssna.

Tidernas bästa kärlekslåt

Rösta och tävla om spotify-premium och annat!

Jesus kan gå på vatten, men kan han springa?

Detta måste jag testa^^ Sjukt coolt. Det kanske var sådär ha gjorde när han gick på vatten, haha, tänk dig Jesus.

 

Skinande sol och dundrande dån

I förmiddags blev jag hämtad och förd till Östersjäland och Älandsbro för att jobba med lite avlösning. Matning, bytningblöjning. Passade sedan på att följa med Emil till Murberget och den döda spökande Vendelas kak-kalas på Prästgården.



Massa kakor i en fin trädgård med musik-underhållning:



Hälsade somsagt på Per i karamellboden oxå och snackade gojja och fick lite karameller. Köpte även den fina hatten med orange rosett. Bra köp! En hatt behövdes eftersom solen finns! Per var så fin när han satt där bland kramellerna, men mitt kameramobilbatteri tog slut så jag fotade med Pers mobil istället. Får bilder imorn! Ni måste ju oxå så se hur fin han var den lilla murbergsgossen^^



Färden var hemmåt till matning, tacopajlakning och fotboll på storskärmen med "släkten". (Mats fina släkt). Strömmen gick ju tyvärr innan det var slut så jag hörde det sista och även Spaniens mål i bilen påväg hem. Det är första gången jag ser en fotbollsmatch i år. Jag hejade inte på någon egentligen, men jag kom på mig med att inte vilja att Holland skulle göra mål iallafall. Vet inte varför, kanske för deras fula spel. Spanien förtjänade vinsten.



Imorn är det bröllop! Vem gifter sig? Jag vet inte! Tänk om det är nån jag känner? Sjunga och spela ska jag iallafall göra där. Wiiho:) Förkylningen är bättre. Idag kan jag iallafall prata jämfört med igår. Så förhoppningsvis är det ÄNNU bättre imorn...! Håll alla tummar!:)


Sov med ett leende
Och en glimt i ögonvrån
Vakna av en blixt
Och dundrande dunderdån

Måste klättra uppför Skuleberget nångång

Gratis är gott. Gratis första dan på gatufesten, ska vara volontär på broöppningen, jobba för jak på Urkult, vann en biljett till Skule. Gratis biljetter is the shit.

Skule ikväll. Köpte thai-rulle och en regncap när det kom en skur, såg några gubbar dansa balett, Frans och Peter sjöng barnförbjudna låtar och Amanda Jensen röjde endel. Alltid trevligt. Gratis är gott.










Sov som en fisk
Vakna av lite smisk

Skrattkammaren




Haha Alvin (på tröjan) blev Frank från "tre vännerna och jerry" på den  6:e bilden!

Att flyga över vattnet

 

Här kommer bilder från Åsland och stugan (oerhört mysig stuga).

 

Malva utklassade mig totalt på pilkastning... till jag fick en hole in one!! (jag och min skomakartumme visar detta på en bild). Karlarna var uppe på taket och byggde. Jag tycker inte om när karlarna bygger och står i medan jag är barnvakt eller gör nån annan "kvinnosyssla", jag vill gärna va med och göra de karliga grejerna oxå. Men nu har jag ju faktiskt barnvaktning som jobb och betalt för det.

 

Malva badade. Inte jag. Hade himla lust, men tänkte på min förkylning. Det var jätteskönt i vattnet som benen kunde inte låta bli vattnet iallafall. Lekte lite "apport" och kasta pinne med Malva och Alice (hunden) oxå.

 

Fick sedan skjuts hem med racerbåten, wihooo. Guppade som satan gjorde det:D Fick låna jacka och duntröja (duntröja... det skönaste jag nånsin haft på mig tror jag!). Svårt att fota i allt guppande dock.

 

 

 

 

Väl i hamn gick jag till Ali där det var inflyttningsfest och sa hej till några och försäkrade Ali om att vi ska hålla kontakten. Självklart bro. <3

Så lite te-drickande och snuvande och nu sova:) Skule imorron!


Sov på en racerbåt
Vakna våt och kåt

Glassdag

Idag skulle man ha lite glass tror jag.




Malva på ett ställte i Stockholm med intressanta glass-smaker; Physalis, Ros, Citron (sur), Vattenmelon osv. NomNom.




Mamma, Lovis och Majsan äter nybakta våfflor med ben&jerrysglass.




Morbror Micke med en riktig jävel.


Men det blir ingen glass, det blir att åka ut till stugan i Åsland och jobba (barnvakta min lillebror). Badkläderna är med och sommarklänningen är på. Dock är jag förkyld så jag måste ta det lite lugnt. Tänk om jag är jättehes på måndag när vi ska sjunga på bröllopet?:O Då får jag väl sjunga typ summertime istället...



Stay in tune och frisk
Låt dig inte luras av en fisk

Lugnet efter stormen

De små pojkarna blev lite trötta efter allt krig och sussade sött.

Bessa mat, kolla film(oh brothers where are thou), tårta, sällskapsspel och bajsleken är bra efter ett långt krig ute på fälten.

 

 

 

Bajsleken går till så att man byter ut ett ord i filmtitlar (låttitlar går oxå bra) till bajs, kan bli mycket roligt om man har dålig humor. När bajset tystnar. När lammen bajsar. Mona-Lisas bajs. The lord of the bajs. (Leken kommer från en Rocky-serie.).


Dags att sussa fram en ny rep-dag.


Sov i krig
Vakna förvånansvärt vig

 

 

 


 

Waterwars

Det var hårt. Halkade rejält omkull på gräset, fick en smäll i ansiktet av ett vapen, fick många hinkar vatten på mig. Men jag kämpade.


Ännu torr:

 

 

Halvtorr:

 

 

Inte torr alls:

 

 

 

 

Tack för idag mina vänner. Vi möts igen...

Rep (inte snöre)

Vi repade ett tag på kära vågmannen idag:) Sen hos Klara. Imorron med. På måndag ska vi sitta i en trädgård och spela för några som gifter sig, det ska bli mysigt! Och roligt! Älskar att göra sånthär och underhålla och greja. Showa litte.

 

 

Micro och Lådan med stort L (man spelar på den):

 

 

Memme och magen med ont M (precis opererad):

 

 

Vi ska bl a spela Båtlåt, Nine million bicycles, himlen runt hörnet, L-O-V-E, vårat eget medley, I wanna hold your hand och stompa våran hatt-stomp^^

 

Säg till om ni ska gifta er eller nån annan eller att ni vet nåt annat som händer där folk vill ha underhållning och vill betala en liten slant!

 

 

Ett moln som hamnat på sniskan

Vattumannen

Den vattensprutande lilla pojken på Gröna Lund.

Det ser jobbigt ut, han får aldrig andas in.

 

Gatufest

Emilie, Klara och jag blev det. Och Lisa Nilsson. Hon är bra hon. Men lite enformigt kanske det blev, men jag är glad att jag var där:)




Trumpetaren såg liten och rädd ut. Gitarristen såg hippieig ut.




Emilie hade värsta najsiga bilen, stort och ryligt och trevligt. Skulle kunna bo där. Om det inte kommer tvestjärtar krypandes på mig...



Vi dansade oxå lite till ett coverband och jag köpte en sandwichglass för mina sista 14 kronor. Stack när Brolle kom. Vimlade omkring i vimlet. Stod och pratade ett tag med Kim den trevliga positiva. Sedan bar det hemmåt igen.

En liiiten sväng på Gennys för att upptäcka att det i princip inte var nå folk där, dansade några steg på det totalt tomma dansgolvet och gick till Skeppet. Där stötte jag på Anna (alltså inte stötte, utan stötte), det var längesedan det. Det får ta och bli kajakpaddling eller nåt snart!!

Imorn blir det till att repa! Vi har blivit anlitade att spela på nån okänds bröllop på måndag!:) Sedan blir det VATTENKRIIIG!




Sov som en himmel
Vakna i ett vimmel

Man tager vad man så hava kan

Man tager det man har och cyklar ner till båten och kör lite knytis-kvällsfika sådär på småtimmarna. Upp med båt-bordet och på med mackorna och rabarberna osv. Filosoferade om livet och sånt som man irriterar sig på att andra gör som man faktiskt själv gör ibland. Och att dö av giftiga bär i vildmarken och inte kunna göra nåt åt det. Och att typ jättemånga är lesbiska nuförtin, iallafall alla som en kompis blir kär i hehe. Och att kanske alla faktiskt är bisexuella men att vissa bara attraheras mest av det ena könet och aldrig träffar sin soulmate av det andra könet som man attraheras av. Ja jag vet inte jag. Menmen.

 

Spontant och trevligt.

 

 

Idag ska jag fara en sväng till gatufesten i Sundsvall med typ Emilie, Ellinor och Klara och lyssna på lite musik. Det är gratis idag nämligen. Lisa Nilsson spelar bl a:) Och Brolle, men han är jag inte så förtjust i...

 

Jamen vi ses där eller? :)

 

Solig kväll

What the hell

17 kronor att leva på

Idag sa sjuka lilla Klara att hon bara var tvungen att gå på stan, (trots att hon skulle ligga i sängen hela dan för att blir frisk!) så det var ju bara hänga med dårå... Nä det var skönt att komma ut lite:) Och jag passade på att göra mig av med det sista på presentkortet på åhléns:

En mjölkskummare och 6 små överstrykningspennor (strawberry, orange, banana, pineapple, grape oh grape står det på dom). Åsså köpte jag ett "water gun" på leksaksaffären, det är ju vattenkrig hos Klara på torsdag!:D






För ett tag sen kom Kevin och hade vägarna förbi och hälsade på lite:) Det var trevligt det! Han hade inte haft pengar till att svara på mitt "flörtiga-måndag-sms".






Ha en fin kväll
Gå och lägg dig utan gnäll



Presentkort

Det är kul. Fick ett par presentkort på åhléns på studenten. För ett par veckor sen köpte jag en matmixer och igår köpte jag lite olika små roliga grejer som kan vara bra att ha.

(Klicka på bilderna).

 

 

  • En gryt"vänte"-groda.
  • Glassformar som man kan göra egen isglass i (dock kom jag på nu att de inte ryms i mitt frysfack........).
  • En minikaffebryggare (dags att köpa kaffe oxå då kanske).
  • Långa bra te-skedar (bra att ha i höga koppar osv).
  • Termometer (ute och inne).
  • Trädgårdshandskar (nej jag har inget trädgårdsland, men de såg så perfekta ut och nångång ska jag ha ett trädgårdsland).
  • Ispinnar (gör dina egna drink-ispinnar).
  • Iskubformar.
  • På apoteket köpte jag kirurdisk papperstejp till min små sår på tårna och starwarsplåster!

 

 

 

Att leva

Igår levde jag i mina cykelkläder. Första var jag med på västernorrlandscupen (en mycket liten cykelorienteringstävling) på bondsjön. Det var riktigt roligt att orientera! Villade bara bort mig litegrann och fick cykla lite väl onödiga vägar som t ex en stig som typ inte fanns längre.

 

(Jag är andra från väster. Jag är inte sådär kort, jag sitter ner på ramen om ni inte ser det.)

 

Cyklade med Emil hem till mamma i Äbro och fick middag och spelade en massa pingis. Emil lär upp mig så jag ska bli proffs. Här ovan sitter Alvin och äter upp sina tår.

Ser ni mig och Klara uppe på mitt tak där?

 

 

 

 

Bergochdalbana

I slutet av dagen var vi så trötta så jag och emil gjorde

en mr bean och sov lite på färden.

 

Tvillingarna framför är awesome btw

 

*

"För verkligheten kan vara så mycket bättre än den filmen, och jag inser att det kanske inte spelar någon roll varför du valt mig. Visserligen finns ingen verkan utan orsak, men det finns tillfällen då orsaken förlorar i betydelse och bleknar bort mot resultatet. Vänskap är lite så. Tvärtom från min bransch. Kanske är det att och inte hur eller varför som räknas."

- Anton Hörnfeldt

Släkten som inte är värst

Det blev grillat en kväll i Stockholm hemma hos Mats bror och hans familj. Skön familj med humor, ingen spänd släkt-stämning här inte.




Nu ska jag strax handla nåt att grilla till ikväll oxå! Har tiggt pengar av mamma eftersom jag inte har några själv efter stockholmsresan. 60 spänn på kontot och några kronor här och där i kontant. Livet leker.


Ha en solig dag
Sjung och var glad

The roof

Sedan satt vi på taket och drack te ur sugrör,

åt glass och kollade på solnedgången.


 

Sov på ett tak

Vakna dyngrak

En dag på sälen

Nu har vi planerat, eller iallafall skrivit upp allt som måste göras i sommar.



Quasimodo-emma


Åh min fotbollshanduk som jag vann på en cykeltävlning:) ...va?



Efter några timmar gick vi hem till kali och käkade chorizo.


Mustaschfest, brädspelkväll, vattenkrig, tälta på stallarna, SATC med per och kevin, segla med samuels båt, segla med tones båt(?), vindsurfa, leka med elden, röka på taket, äventyrsbadet i s-vall med ett gäng, sommaryoga, starwars-maraton, disneymaraton, truebloodmaraton(?), Astrid Lindgren-maraton, pingis och skräckis och sleepover i äbro, pingis på kristinaskolan, projektarbetsträff och se filmen, se NBV-filmerna, Urkult, dansa med Sara, Öva låtar inför urkult, picknic, träna i gymmet mitt, bio, sommarkväll med klassen på smitingen med grill bad och badminton.

Det sistnämnda blir av imorn!:))


*

"Jag tänker på alla de gånger som jag spolat tillbaka filmen bara för att få bevittna samma scen om och om igen, som om jag skulle försvinna in i dess värld, in i det ögonblicket, om jag bara såg det tillräckligt många gånger. Hur naiv jag varit. Vilken tid jag kastat bort."

- Anton Hörnfeldt

En sten till säl

Klara ringde och väckte mig, så nu blir det sälsten och sol och bad, mmmmmmm:)

Sweet home alihärnta

Så är man hemma igen. Kom i hamn i Härnta klockan 11 och trodde att jag skulle gå hem och totaldäcka på en gång efter att ha gått omkring som en sengångare hela dagen och knappt orkat lyfta en arm. Men icke ska pigge! Där satt en hel bunt härliga vänner på kajen och hade det trevligt, så varför skulle inte jag ha det trevligt med dom?:D Satt på kajen, satt på pinnochio, dansade på hamnkrogen. Och trevligt blev det! Och vilket drag det var på hamnkrogen!


Mickel kämpar i sig maten med hans uppsvälda kind som tandläkarn var så snäll och gav honom.


John med hans andra blåtira (på andra ögat denna gång) som mickel så snällt grejade till med lite basketspel. Och Tindra!


Bondsjögrabbarna.


Blåtira, näsblod och svullen kind.


Torka rent.


Hamnkrogen! Ett awesome band spelade och röjde som bara den! Här står gitarristen på bordet!


Sista låten spelade trummisen när sångaren höll i trumman. Ja de var lite småvilda de där:D Jag och Tindra och Per och kanske nån mer shakade loss på några låtar!:D Men länge orkade man inte. Förstår inte att jag orkade alls efter resan, men jag sov ju lite på tåget så.

Imorn är det tvättid klockan 12 som gäller så det är nog bäst och krypa till kojs. Jag kommer då sova gått iallafall! Här i min egen mjuka fina säng.


Sov som en trummis
Vakna innan 12, tummis?

Kaffeee?

"FLICKOR, FLICKOR! DET ÄR SOMMAR MED EEERNST PÅ TV!!"


(klicka på bilden)


http://www.hemmakanalen.se/1.1665707
(och på länken)

Old town

Somsagt, jag är i Stockholmo med mamma, Emil, Malva och Mats och hans barn. Igår var åkte vi klockan 5 och tuggade åksjuketuggummin på tåget, de verkade funka fint! Tungan domnade bort lite bara. Lyckades sova lite på tåget i många olika kostiga ställningar, det är inte det lättaste att försöka sova på ett tåg när man inte kan ligga och folk kacklar som höns bakom en. Väl framme åkte vi direkt till Gröna Lund!:D Heeela dagen, aaaaalla karuseller och bargådalbanor och allt som jag hittade, wiiii:D Bilder från speglarna i skrattkammaren kommer när jag kommer hem!

Hade ju inte sovit mycket mer än en timme innan, och inte särskilt bra, men jag däckade faktiskt inte förrän i bilen sen, och då däckade jag BUMS. Sen badade vi i en vaaaarm sjööö:)

Idag har vi gjort staden. Gamla staden. Och jag är pank som en icke särskilt framgångsrik gatutiggare.

Ett urplock av bilder från dagen:



Inne på "Gudrun Sjödén" i Årstaberg dit vi gjorde en avstickare först. Tror faktiskt att Gudrun Sjödén själv var där, men jag är inte säker, kan ha vart en wannabe.




Gubbar i massor!




Och en till gubbe vid namn morfar! Han var en riktig hårding och åkte alla värstingkarusellerna med mig:D Stolt barnbarn! Här sitter han med tröjan han fick av mammaa och mats haha^^ "Livin' loud!"


Nu blir det sova och förhoppningsvis bada och sola lite imorn, det är ju värsta högsommarvärmen!:) Sedan hemfärd vid middagstid. Vi ses!

Sov i en karusell
Vakna utan gnäll

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0