Dr Phil

http://www.youtube.com/watch?v=xIwBsqX0mps&feature=related


Har kollat på lite Dr Phil-klipp på youtube. De som sitter kvar mest i minnet är mamman och sonen som påminner så jävla mycket om boken "pojken som kallades Det". Har ni läst den så förstår ni vad jag menar. En mamma som är sjuk, psykiskt sjuk, och torterar sitt barn på olika sätt. Mamman på youtube satte nå starkt i pojkens mun som hon tvingade honom att svälja och ställde honom sedan i duschen och satte på iskallt vatten. Hela tiden talade hon till pojken och sa saker som "Varför gjorde du det? Vad händer om du gör så?" Och pojken svarar maniskt det han vet att hon vill höra, dvs det han själv fruktar mest. "What do you have to do if you are like that?" Pojken: "A cold shower". Han är hjärntvättat och ynklig och kan inget göra. Jag finner inga ord för sånthär. Pojken som kallades Det är en väldigt bra men hemsk bok. Det är en sann historia och det är pojken själv som skrivit den i äldre dar. Jag rekommenderar den om man vill få en "förståelse" för och vill veta mer om hur det kan vara. Många har svårt att fatta att sånt verkligen händer på riktigt.

Det andra som etsade sig fast är det jag länkat här i inlägget. Deadly Thin part 1, 2 ,3, 4 and 5. En tjej som har anorexia och bulimi, de extremaste sådana man kan ha. Hon tror extremt lite på att hon även om hon ville skulle klara sig ur det, men nåt väldigt litet hopp finns där. När man ser henne tror man ju verkligen att det måste vara kört för henne. Men en annan tjej kom dit, som var hos Dr Phil och hade precis samma problem förut. Men hon hade bestämt sig och kämpat och kämpat och blivit sig själv igen. Så faktiskt så är det möjligt, även i de extremaste fallen. Man ska aldrig aldrig ge upp.

Och Dr Phil är ju så jävla bra oxå! Han är lugn och sansad och pratar med henne och frågar om hon är med på noterna hela tiden. Inte bara prata till henne och försöka hjärntvätta henne till att ta tag i sitt liv, sånt brukar inte funka. Utan han försäkrar sig om att HON går med på allt de säger och att HON vill ta tag i dethär för HENNES egen skull. Sånt är jättejätteviktigt i de allra flesta situationer, inte bara anorexi.

Jag diggar Dr Phil.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

elrl

parle vous francais? je ne sais pas. pardon monsieur. okey let's dance!

RSS 2.0